[Urun]: Amainhobbies Blade 130x Red Bull indirimi

tacettin sahin' Alıntı:
bu model gereksiz bir tür olmuş, sahşi fikrim. zaten pek tutulmadı, bir aralar $99 +10 discount a kadar geriledi,
çok can sıkıcı olduki arka veya main dişlisi sıyrıldı. hadi ulaş ulaşabiilrsen.
al vitrinde dursun,
Size aynen katiliyorum Tacettin Bey :) Redbull 130x pekte akil kari bir sey degil. Aynen dediginiz gibi disli siyirdi mi yandin demektir :laugh: Ben yeni bir 130x sahibi olarak servo yedegi niyetini siparis ettim. Uctugu kadar ucacak, sonra da servolari sokulup, model vitrindeki yerini alacak :lollol:

Kağan Kazancı' Alıntı:
Ancak şunu buldum gayet de hoşuma gitti,

Bu piller ile ugrasmak lazim yanliz Kagan. Simdi orjinal pillerin soketleri buyuk ihtimal ozeldir. Bu pillerin uclarini degistirmek icin soket bulabileceginden emin olman lazim.

Ya da en guzeli olmadi ana karttin soketini bu pillere gore baska bir soket takarsin, illaki bir cozum olur gibi..

Redbull un ana karti tum mikro modellere uyarmi?

tamerkaymakci' Alıntı:
Redbull un ana karti tum mikro modellere uyarmi?
Tum derken Tamer ?? Mesela nerede kullanmayi dusunuyorsun ? Gerci senin cevapdan bagimsiz ben hemen cevap vereyim, ne yazik ki uymaz. Birak tum mikrolari Redbull versiyonun 3d olani Blade 130x bile bu karti kullanamazsin. Neden dersen bu kart 4 pala, solda kuyruk servosu, modelin Agirligi..... parametrelere gore ayarlanmis ve yazilim olarak o sekilde programlanmistir.

Mehmet abi saolasin zaten anlamissin ne sormak istedigimi :) Mikrolarla pek aram yok. Kadir in anakarti bozuk bir mikrosusu vardi, ordan aklima takildi acaba tum eflite mikrolarin anakartlari ortakmi diye :)

tamerkaymakci' Alıntı:
Mehmet abi saolasin zaten anlamissin ne sormak istedigimi :) Mikrolarla pek aram yok. Kadir in anakarti bozuk bir mikrosusu vardi, ordan aklima takildi acaba tum eflite mikrolarin anakartlari ortakmi diye :)
Yok degil Tamer. Mesele bunda kuyruk servosu var iken Kadirin arizali modeli olan mCPx BL da kuyrukda servo yerine kuyruk motoru var. Ozetle teknik olarak zaten pek memnun degil boyle bir sey.

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Bu piller ile ugrasmak lazim yanliz Kagan. Simdi orjinal pillerin soketleri buyuk ihtimal ozeldir. Bu pillerin uclarini degistirmek icin soket bulabileceginden emin olman lazim.

Ya da en guzeli olmadi ana karttin soketini bu pillere gore baska bir soket takarsin, illaki bir cozum olur gibi..

Abi şimdi baktım genslere tekrar inceledim, dediğin gibi deşarj ucu yok, balans ucu var sadece.
Bu durumda balans ucunun 1. ve 3. pinlerinden elektrik alsak 7.4 v alabiliyoruz değil mi?
Çevirici yaparım artık ben de :)

Kağan Kazancı' Alıntı:
Abi şimdi baktım genslere tekrar inceledim, dediğin gibi deşarj ucu yok, balans ucu var sadece.
Bu durumda balans ucunun 1. ve 3. pinlerinden elektrik alsak 7.4 v alabiliyoruz değil mi?
Çevirici yaparım artık ben de :)
Simdi lipo pillerin balance baglantisi bu sekilde idi. Buna gore 1-3 kullanarak bu isi halledebilirsin gözüküyor. Ama eldeki pillerle kontrol etmekte fayda var ;)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Simdi lipo pillerin balance baglantisi bu sekilde idi. Buna gore 1-3 kullanarak bu isi halledebilirsin gözüküyor. Ama eldeki pillerle kontrol etmekte fayda var ;)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Abi çok sağol, bu durumda gensleri kullanırız, heli bir gelsin de , ekstra pili deneriz :)

Almayı düşündüğüm 1 adet Satellite vardı. Onu da ilave edince kargo $6 düştü. :D

Böylece $76 az önce 1 adet Blade 130x Red Bull filoya dahil etmiş olduk :halay: Sadece 3 adet Spektrum Lineer servo almaya kalksan ki Blade 130x ile aynı servoları (Cyclic, Kuyruk) kullanıyorlar zaten $16x4= $64 yapıyor :D
Aktif Blade 130x kullanicilarin dikkatine :

Yukaridaki hesaba ana karti da ilave edelim. Daha once yanlis hatirlamiyorsam Erhan kardesimiz Redbull 130x'in ana kartinin 130x uygun olmadigini soylemis idi.

Dun HF dolasirken su bilgiye ulastim. Redbull 130x ana karti ile 130x ana karti birebir ayni imis. Sadece Redbull paller ters gondugu icin ana karti 130x takinca motor kablolarindan birisini degistirmek ve manual yer alan su kalibrasyonu yapmak yeterli oluyormus. Test edip onaylamislar.

Dolayisiyla 130x uzun bir sure kullanmayi dusunenler 4 adet servo, ana kart ve motor yedegi ile $70 bu urunu bence kacirmasinlar :thumbup:

Calibration Procedure
To ensure your Red Bull BO-105 CB 130 X helicopter is properly configured to your transmitter, please go through the following calibration procedure. Only use subtrim during the calibration procedure. It is normal for the servos to move slightly back and forth at neutral.
1. Unplug the motor from the control board.
2. Plug the battery into the helicopter and ensure the model remains motionless while arming.
3. Move the throttle stick above the idlee position to activate the gyros. The servos will begin to respond to movements. Do not move the helicopter.
4. Watch for any drifting of the swashplate or tail linkage. Counter the drift on each axis with subtrim. For example, if the swashplate drifts to the right, add left aileron subtrim. If the swashplate begins to drift left, you’ve added too much subtrim. The goal is to add enough subtrim to prevent any drifting.
When the calibration procedure is complete the swashplate and tail linkage will remain in a neutral position when the gyro is active and the helicopter is motionless.
IMPORTANT: Moving the throttle stick back to zero will reset the gyros after 5 seconds.

benim alasım var....

zaten 130x için lipolarım var. aynılarını kullanıyor diye biliyorum. scale heli de güzel olur, v977 parasına... kumanda da spektrum zaten... bulunsun, yedek olur :D

Ben de bu sabah sipariş geçtim,elimdeki 130x için birkaç ilave yedekle 100 doları geçtik yine :)

Aktif Blade 130x kullanicilarin dikkatine :

Yukaridaki hesaba ana karti da ilave edelim. Daha once yanlis hatirlamiyorsam Erhan kardesimiz Redbull 130x'in ana kartinin 130x uygun olmadigini soylemis idi.

Dun HF dolasirken su bilgiye ulastim. Redbull 130x ana karti ile 130x ana karti birebir ayni imis. Sadece Redbull paller ters gondugu icin ana karti 130x takinca motor kablolarindan birisini degistirmek ve manual yer alan su kalibrasyonu yapmak yeterli oluyormus. Test edip onaylamislar.

Dolayisiyla 130x uzun bir sure kullanmayi dusunenler 4 adet servo, ana kart ve motor yedegi ile $70 bu urunu bence kacirmasinlar :thumbup:

Calibration Procedure
To ensure your Red Bull BO-105 CB 130 X helicopter is properly configured to your transmitter, please go through the following calibration procedure. Only use subtrim during the calibration procedure. It is normal for the servos to move slightly back and forth at neutral.
1. Unplug the motor from the control board.
2. Plug the battery into the helicopter and ensure the model remains motionless while arming.
3. Move the throttle stick above the idlee position to activate the gyros. The servos will begin to respond to movements. Do not move the helicopter.
4. Watch for any drifting of the swashplate or tail linkage. Counter the drift on each axis with subtrim. For example, if the swashplate drifts to the right, add left aileron subtrim. If the swashplate begins to drift left, you’ve added too much subtrim. The goal is to add enough subtrim to prevent any drifting.
When the calibration procedure is complete the swashplate and tail linkage will remain in a neutral position when the gyro is active and the helicopter is motionless.
IMPORTANT: Moving the throttle stick back to zero will reset the gyros after 5 seconds.
Mehmet abi(izninizle artık abi şeklinde hitab etmek istiyorum) bu mesajına çok sevindim,zira elimdeki 130x'e yedek olsun diye ben zaten bu mesajı görmeden sipariş geçmiştim.Kartta aynı yetenekler varsa ben bu redbulu elimdeki yedeklerle 3d 130x'e çevirebileceğimi düşünüyorum.Veya tamamiyle yedek kullanırım.Bu arada abi sana ve forumdaki tüm 130x kullanıcıların dikkatine acil parça ihtiyacınızda bana bi mail atın elimde olabilir,1 kutu full yedeğim var,parça yurt dışından gelene kadar ödünç parça verip yardımcı olmak isterim :)

Ben de bu gün, Muammer bey sayesinde :thumbup: bir REDBULL sahibi oldum, :yuppi: modeli ciddi bir SCALE 'e dönüştürme planım var. Bakalım ne yapabileceğim. ;)

Başlığı 6 ay önce açan kişi olarak almamam düşünülemezdi :laugh:

Kervana ben de katıldım...