ilk gerçek uçuşum :)

Gercekten takdire sayan bir sekilde, tam konsantre hobiye devam ediyorsun Engin :thumbup: Seni cani gonulden tebrik ediyorum %p

çok teşekkür ederim dostlar , hatasız yönlendirmeleriniz sayesinde çok iyi yol kat ediyoruz buda bize şevk veriyor haliyle :coolxf: , dün gene dayanamadım , hava rüzgarlıydı alan turlarına başlamak istiyorum 450 ile ama rüzgarlı , uçuş yaptım bu sefer çekeyim dedim , bu uçuş çok başarılı degil cunku baya ruzgar vardı , yorumlarınızı beklıyorum alan turuna hazırmıyım sorum bu , sabah bir ucus daha yaptım 5 pil , sabah resmen zevkten öldüm arkadaşlar, cunku bir oraya bır buraya sureklı noıse ve havaya fırlatarak helıkopterı nerdeyse gorunmeyecek kadar ufaltıp ayaklarımın onune noıse bakar şekılde ındırmeyı basardım ... aldığım hazzı anlatamam , bir dahakı sefere inşallah guzel bır alan turu ıle karşınızda olmayı planlıyorum , işte dunku ruzgarlı havadakı 450 denemem %p

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Engin abi 3-4 günlüğüne izmirdeyim haberin olsun :) güzel uçuş.

Güzel uçuş ellerine sağlık. Rüzgara rağmen hakimiyet süper. Video paylaşmaya devam. :) :)

Hakimiyet güzel gerçekten ;) Rudder komutları... Nose in, side in...

Takipteyiz :)

Tebrikler Engin :bravo: Gercekten cok net ve temiz bir ucus olmus, ellerine saglik :thumbup:

Bence Idle-up acik uctugun icin ruzgarda asiri etkilenme olmamis. Bu arada eskiden baslamis olsan ve model cubuklu olsa inan cok daha fazla zorluk yasardin ;)

Bu arada model kucuk oldugu icin cok asiri uzaga gitmemeni tavsiye ederim. Gereksiz bir kirim ilerleyisini yavaslatacaktir ;)

Alan turu oncesi saga ve sola dogru loop, daire (basic circle) hareketlerini denemeni tavsiye ederim. Zira alan turunda bu iki yöndeki donuslere ihtiyacin olacak ;) 4 yonlu hover tamamdir ama :halay:

arkadaşlar iyi dilekleriniz için çok teşekkürler , cidden ustadlar tarafından takdir edilmek bana çok haz veri :) , deniz ben pazartesı ve saı gunlerı full dovuşteyim ,iki günde 26 saat ders , bu çarşmabada evlenıyorum dostum ama buyur gel çeşmeye musaıtsen çarşamba burada olacagım , nıkah sahıdı olursun :) , çarşamba perşembe ne zaman ıtersen cesmedeyım beraber ucarız ,

idle up açık unutmadım , idle up la ucuyorum cok yuksege gonderdıgım zaman heliyi ıhızlı komutlarla asagı cekerken cakılmasın dıye cunku heliyi uzaklara goturmek cok hosuma gıdıyor. Mesela bu gun 15 pil uctum , heliyi bulutların ıcıne soktum , ruzgarı arkama aldım baya bır yukarıdaydım, noıse poısyona getırıp ruzgarında etkısıyle son surat hızlandırabıldıgım kadar hızlandırdım adeta roket gelıyordu rahat 100 km cıkmıştır alet , o hızla kafamın ustunden gecerkenki sei ve duydugum heyecanı anlatmam , ama asıl bombo o hızda elevatore aşağı cekıp burnun son surat yukarı kaldırıp gazı ılerı ıtınce 100 km ye fren vermek ıcın cıkan pal sesi benı şok etti :eek: ,

450 boyle bır pal sesi cıkarıyorsa 770 ler ne yapıyordur ???

bu gun dunku paylaştıgım vıdeoya gore cok daha rahat ve arka arkaya serı seyler yapmaya başladım i hovera ara ara gceıyorum gne ama sımdı yaptıgım sey helıkopterı yukarı kaldırıp ciddi bir surat kazandırırken o suratta kontrol edıp hanı yukselme fren ve kontrol etme , cunku akrobasi yapacagım ama hızda çok hoşuma gitti ne olacak bılmıyorum , erhan aklımı celdi goblin 570 alacagım , belki sonra birde speed 14 s toplarım saatte 260 km hıza cıkarım :laugh: , bakalım ne olacak bır kac gun ucamayacagım calışacagım ıcın :'( , haftayada eksi 10 dereceler gelıyor , kesın burada kasırga olur ben dayanamam bir deneme uçuşu yaparım bakalım 450 havada durabılecekmı ,

bu arada bu günkü en son uçuşumda ruzgar cok abartılı artmıştı , heliye tam gaz vermeme rağmen ilerlemiyordu , resmen can cekişti ama mumkun degıl ileri gitmiyor bende noise getırıp ruzgarı arkama aldım heliyi yukarı cıkarıp kavıs aldırıp aşağı son surat ındırıp o şekilde rüzgarın ustune gıdınce ruzgarı delip gecmeyı başardım ama helinin kuyrugunun cekiği işkenciyi tarıf edemem , her tarafı başka bir oynuyordu :lol: :lollol: , kırımsız 15 pil ucuş keyfimi yerınde getırdı ve kendımı sımulasyondakı rahatlıga yavas yavas kavustugumu hıssetmeye basladım sımulasyonda sureklı ınvert ucuyorum elım ıkı kere yanlıslıkla ınverte gıder gıbı oldu son anda durdum , nasıpse haftaya alan turu ve loop bıtırdıkten sonra ikon ıcınden 3d moda gecıp 15 metrede , safe butonu tetıkte bekleyerek invert baslamaya nıyetlıyım , mcpx bl gelecegı yok , hoş gelsede bu ruzgarda havaya bıle kalkamaz garıbım :lol: , baya uzatmışım heyecanımı maruz gorun , sureklı aklımda , kafamın ıcınde helı var sureklı cıldırmak uzereyım , ders verırken bıle aklım tictac larda , ne yapacagım bılmıyorum 2 gundur toplam 6 kere 5 pilden 30 ucus yaptım gene yetmıyor gene yetmıyor :( , kendım için endişelenmeye basladım ???

Engin süper gidiyorsun. Özellikle uçuş sayın muazzam. :bravo: :bravo: :bravo:

Hiç kırım olmaması daha da güzel. :halay: :halay:

Nazar değmesin aynen devam. :coolxf:

Arkadaşlar 770 almaya ve onu tek başıma toplamaya karar verdim, ve bu süreci bir kaç aya yaymaya, bu arada pilotajımı 450 ile geliştirmeye devam, fikirleriniz nedir bu konuda, sevgiler :saygilar:

engin guzelsoy' Alıntı:
Arkadaşlar 770 almaya ve onu tek başıma toplamaya karar verdim, ve bu süreci bir kaç aya yaymaya, bu arada pilotajımı 450 ile geliştirmeye devam, fikirleriniz nedir bu konuda, sevgiler :saygilar:
Neden bilmiyorum ama Erhan 770'yi 700 göre oldukça atik bulmuştu. Bu kapsamda düşündüğümüzde 770 yerine sanki 700 daha mantıklı bir tercih olabilir Engin :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Neden bilmiyorum ama Erhan 770'yi 700 göre oldukça atik bulmuştu. Bu kapsamda düşündüğümüzde 770 yerine sanki 700 daha mantıklı bir tercih olabilir Engin :)

dostum onun ıcın 770 ıstıyorum cunku ben scale ucus degıl hard 3d kasmak ıstıyorum , ve korkunc pal seslerı urkuten muazzam bır goruntu gıbı, zaten emek zaman neyse kasacagım delıler gibi , kitide satın aldık zaten :laugh: , yavas yavas 14 s olarak toplama kararı almış bulunuyorum ama daha komığı ben toplayacagım sıfırdan :lol:, bakalım ilk model toplamam olacak allah yardımcım olsun :lollol: , ama ben 450 nın canına okuyarak hard 3d yaptıktan sonra o 770 de hover yapma nıyetım yok , 14 s olarak delı bır gucle tıc ta yapmak ıstıyorum 5 metre yukseklıkte :coolxf:

bu arada 14 s yapma konusundaki fikirleriniz nedir :saygilar:

Bence 450 ile baya bi pişin
arada Gaui X5 yada goblin 630 tarzı bi modelle devam ettikten sonra 770 e geçseniz daha hayırlı olur ;)
inanın 770 çok ürkütücü ve sakat bir model
kırımda açacağı etrafa vereceği hasar çok büyük
Allah korusun insana değmesini hayal bile etmek istemiyorum
tekrar söylüyorum 770 çok güçlü 12s fazlası ile işinizi görür (5000 60c lipo ile)
770 güneşli günde gök gürletir :lollol:

450 ıle pısmeyı bırak yanmayı dusunuyorum :) ,
ama nalamadıgım 630 kullanan 770 rahat kullanır yanı aralarında ucurum yok kı, yoksa yanlısmı bılıyorum :-\

tabıkı degıl ama mehmet daha atık dıyınce buda benım hoşuma gıdıyor demek ıstedım , mesela ben mcpx bl yı cok atık dıye sevıyorum h atta bayılıyorum parcalarda geldı bu soguk kıs gununde kapalı alanda hover bıle yeter bana :halay: