Zaman hızlı geçiyor, en son Kasım’da mesaj yazılmış, aralığı ocağı komple pas geçip şubata dayandık…
Tahmin edeceğiniz üzere işler epey yoğun bu aralar, evdek işler de devam ediyor. O yüzden foruma fazla giremiyorum, zaten modelcilik adına da pek bir şey yaptığım söylenemez.
Atölyede Türkiye’den gelen eşyaların gelmesiyle birlikte epey kaotik bir durum vardı malumunuz. Aralık sonunda Noel tatilinde ortaligi toparlama düzenleme planım vardı. 9 günlük tatil vardı ama tabi sağa sola gezmeye gitme planları da vardı bu tatil döneminde. Ancak ilk şehirlerarası gezi dönüşünde eve birkaç km kala su birikintisinin içinde görünmeyen bir şeye çarpıp arabanın lastiğini yarmayı başardım. Arabalarda yedek lastik de yok artık, patlak tamir kiti de o koca yarığa fayda etmiyor. Tam noel arefesinde ne bi lastikçi var ne çekici
neyse dedim lastik zaten çöp yapacak bişey yok, o son kilometreyi de patlak lastiğin üzerinde eve kadar gelip arabayı 2024 e kadar yatacak şekilde prk ettim
Eh gezecek vasıta kalmayınca da mecbur evde kaldık ben de güzelce atolyeyi adam etmeye koyuldum
(Vallahi bilmeden patlattım lastiği, yepyeniydi zaten içim acıdı)
Velhasıl, epey bir çalışma sonucunda tatilin son gününde atölye de sonunda yerleştği diyebileceğim noktaya geldi, Ummandan ve Türkiyeden gelip de halen açılmamış koli kalmadı.
Yerleşim düzenleme sırasında ufak tefek kullanım değisikliklerine de gittim. Reçineli 3D yazıcıyı sağdaki tezgahtan sol arkaya çektim. Bu köşe guney tarafta ve pencereden giren gün ışığından etkilenmiyor (reçineler için daha sağlıklı)
Sağdaki daha büyük tezgahı da makina tezgahı haline getirdim, torna, freze, gönye kesim testeresi, dekupaj vs burada her an kullanıma hazır halde duruyor artık.
Tavanda asılı olan modelleri de yeniden düzenleyip daha sıkışık nizamda daha çok modeli güvenle asabildim. Yaza doğru tavanda asılı olan uçaklardan birkaç tanesini elden çıkartıp tavanı rahatlatma niyetindeyim.
Gelsin fotolar:
Sol arka köşeye dogru bakış: Reçine yazıcı ve ilgili zımbırtılar, sarf malzemeleri yeni köşelerinde yerlerini aldılar.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Sol tarafa bakış: Soldaki tezgah elektronik/havya/lehim/şarj istasyonu haline getirildi. RC arabalar da sonunda kolulerinden çıkıp Ummanda kullandığım raf sisteminin bir benzerine yerleştirildiler. Me-110’un orta kanat paneli de kendisine burada yer bulabildi
Ana tezgah alanına bakış:
Yeni makina tezgahı:
Torna frezenin üzerine ikeadan basit bir raf/çekmece sistemi ekledim, tüm makina aksesuarları da bunun çekmecelerine yerleştirilince kullanışlı bir sistem oldu. Üst yüzeyi de raf vazifesi görüyor. Alt yüzeyde de LED şeritlerle aydınlatma eklendi (Emre Kaman Lambası efsanesi devam ediyor
)
Makinaların arkasındaki duvara da 9mm mdf plaka tutturdum, tornanın en sık kullanılan aksesuarlarını vs bu plakaya monte ettigim 3D baskı raflara asıyorum.
Plastik maket köşesi:
Hazır LED şeritlere girişmişken plastik maket tezgahı üstündeki rafın alt yüzeyine de iki sıra şerit ekledim, bu sayede normal masa lambalarını sökebildim. Sol tarafa ekledigim küçük cekmece sistemi de şaşılası derecede fazla malzemeyi düzenli bir şekilde ortalıktan kaldırıp epey bir yer kazandırdı.
Ve son olarak da her iki taraftan tavandaki modellerin görünümü:
Helileri de kapı tarafına astım, ama fotoğraflamayı unutmuşum, onları da sonra eklerim