Valilik karari ile Ucus yasagi getirilen ILLERIMIZ
tamerkaymakci' Alıntı:
Belki de isin ucu maddiyata dayaniyordur. Ehliyet veya ucus belgesi zorunlulugu gelebilir. Harc parasi pul parasi, yillik vize ucreti vs bir ton masraf geliyor aklima. Fazlami abarttim bilmiyorum.
Tamerim , hadi dediğin gibi yaptık diyelim , türlü ekonomik sıkıntılar içinde bu hobiyi icra etmeye çalışırken , bu modelciliği alnının ortasından vurmak anlamına gelmez mi...Bu işi gayri kanuni yapacak adam , zaten hiç bir yere kayıt olmaz , belge almaz , vergi vermez , yapacağını yapar ve ortadan sıvışır...Başından beri söyleye söyleye yırtıldım artık...Bu ülkede koskoca bir THK denen kurum var.....Atatürk'ün en çok umut ederek , gençliğe hediye ettiği bir kurumun hiç mi bu konuda sorumluluğu yok...Ders verecek , sertifika verecek , ve bu işleri , modelciliğin nasıl yapılması gerektiğini öğretecek ! ...Her ilde modelcilere ait serbest , özgür bir uçuş sahası olacak...İnsanlar da öğrenecekler , alacaklar modellerini , paşa paşa gidecekler THK'nın model uçak veya rc model sahalarına , rahat rahat uçuşlarını yapacaklar...İster drone uçuracak insanlar , ister planör , ister uçurtma...
Bu ancak böyle olmalıydı...Yoksa koy yasak , getir en ağır şartları , ancak kendi insanına , zavallı gariban modelciye zulmedersin...Biz kurallara zaten her zaman uyduk , yine uymayan uymayacak , çok değil daha 14 şubatta benim facemde bir arkadaş multicopteriyle reklam yapıyordu , sevgilinize istediğiniz yerde en güzel sürprizi bizimle yapın diye reklamlar atmıştı..Bu reklamı koyan arkadaş , işin en üzücü tarafı , rc model sayfasının yöneticisi konumundaydı...Hiç bir şey yazamadım , sadece gruptan çıkardım kendimi...
Söylenecek çok şey var ama ceremesine verecek para yok...Gelirse tam yasak , köyümde dağın tepesinde bir düzlük var, gidip orada uçarım , modellerim pert olana kadar , daha da modele bulaşamam , biter gider...Bunca emeğe , çabaya , paraya ve zamana yazık olur ... o kadar....