Valilik karari ile Ucus yasagi getirilen ILLERIMIZ

İsmini Koyalım
Toplama multikopter lerde sabıka varmı veya hava alanlarında uçtu mu
HAYIR
Bu işleri yapanlar hobi ile alakası olmayan Daha gaz kolunun Adını bile bilmeyen
ler
ayağa düşmüş
DJI
kullananlar
Multikopter deyince Torba veya çuvalın içerisine Herşeyi Sokmayın
hobi ile alakası olmayan
DJI Multikopter kullananlar
Tabiki Tüm dji kullananlar değil
içlerindeki Multi Sapıklar yüzünden

Evrim SUTEL' Alıntı:
Pardon ama bu ulkede ve tarihte hava meydaninda ucak goruldumiki veya sabika yaraticak bir model ucak bir medyayami yansidida biz gormedik atladik, :rolleyes:
Yada kiz yurtlarini ceken bir rc model ucak varmiydi ben hatirlayamadim,

Veya model ucagin karistigi bir olay varmi?
Zaten bir model klubu ve hatta pist olmayan yerde yok,

Ucagi sabikaya nasil aldiniz anlamadim,
Semih abi, 2 metre genişliğe sahip kanatlı model Cizre de operasyon sırasında ele geçirildi. (model uçak olarak saymıyorsanız orası ayrı)

Sent from my SM-G900FQ using Tapatalk

ERHAN YILMAZ' Alıntı:
Benim kanaatimce şehirden uzak yerde yapılan uçuşlarda bi sıkıntı olmaz. burda en büyü sıkıntı şehir merkezinde yapılabilme olasılığı olan eylemler. güvenlik güçlerinin şehir dışında yapılan uçuşlar a karışacağını hiç sanmıyorum.
Aslında ben de öyle düşünüyorum. En azından umuyorum.

tamerkaymakci' Alıntı:
Belki de isin ucu maddiyata dayaniyordur. Ehliyet veya ucus belgesi zorunlulugu gelebilir. Harc parasi pul parasi, yillik vize ucreti vs bir ton masraf geliyor aklima. Fazlami abarttim bilmiyorum.

Tamerim , hadi dediğin gibi yaptık diyelim , türlü ekonomik sıkıntılar içinde bu hobiyi icra etmeye çalışırken , bu modelciliği alnının ortasından vurmak anlamına gelmez mi...Bu işi gayri kanuni yapacak adam , zaten hiç bir yere kayıt olmaz , belge almaz , vergi vermez , yapacağını yapar ve ortadan sıvışır...Başından beri söyleye söyleye yırtıldım artık...Bu ülkede koskoca bir THK denen kurum var.....Atatürk'ün en çok umut ederek , gençliğe hediye ettiği bir kurumun hiç mi bu konuda sorumluluğu yok...Ders verecek , sertifika verecek , ve bu işleri , modelciliğin nasıl yapılması gerektiğini öğretecek ! ...Her ilde modelcilere ait serbest , özgür bir uçuş sahası olacak...İnsanlar da öğrenecekler , alacaklar modellerini , paşa paşa gidecekler THK'nın model uçak veya rc model sahalarına , rahat rahat uçuşlarını yapacaklar...İster drone uçuracak insanlar , ister planör , ister uçurtma...
Bu ancak böyle olmalıydı...Yoksa koy yasak , getir en ağır şartları , ancak kendi insanına , zavallı gariban modelciye zulmedersin...Biz kurallara zaten her zaman uyduk , yine uymayan uymayacak , çok değil daha 14 şubatta benim facemde bir arkadaş multicopteriyle reklam yapıyordu , sevgilinize istediğiniz yerde en güzel sürprizi bizimle yapın diye reklamlar atmıştı..Bu reklamı koyan arkadaş , işin en üzücü tarafı , rc model sayfasının yöneticisi konumundaydı...Hiç bir şey yazamadım , sadece gruptan çıkardım kendimi...

Söylenecek çok şey var ama ceremesine verecek para yok...Gelirse tam yasak , köyümde dağın tepesinde bir düzlük var, gidip orada uçarım , modellerim pert olana kadar , daha da modele bulaşamam , biter gider...Bunca emeğe , çabaya , paraya ve zamana yazık olur ... o kadar....

Evrim SUTEL' Alıntı:
Pardon ama bu ulkede ve tarihte hava meydaninda ucak goruldumiki veya sabika yaraticak bir model ucak bir medyayami yansidida biz gormedik atladik, :rolleyes:
Yada kiz yurtlarini ceken bir rc model ucak varmiydi ben hatirlayamadim,

Veya model ucagin karistigi bir olay varmi?
Zaten bir model klubu ve hatta pist olmayan yerde yok,

Ucagi sabikaya nasil aldiniz anlamadim,
Sn evrim sutel

Aşağıdaki linkteki haber el blendirına benzemiyor.

http://m.milliyet.com.tr/pkk-siginaginda-iha-bulundu-gundem-2182198/

Arkadaslar herkesin gergin oldugu su günlerde lütfen kullanılan ifadelere 2 kat dikkat edelim. Zaten yeterince sorunumuz var.....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Tamerim , hadi dediğin gibi yaptık diyelim , türlü ekonomik sıkıntılar içinde bu hobiyi icra etmeye çalışırken , bu modelciliği alnının ortasından vurmak anlamına gelmez mi...Bu işi gayri kanuni yapacak adam , zaten hiç bir yere kayıt olmaz , belge almaz , vergi vermez , yapacağını yapar ve ortadan sıvışır..

Hakan abi haftada 3-5 pil uçmak için bir ton eziyet çekmek durumunda kalmayız işallah. Aklıma örnek olarak src belgeleri geliyor. Geçmişte bir ton evrak toplayıp, başvurmuştum. Bekleyip belgeyi aldığımda fotografımı yanlış basmışlar. Tekrar yolladım Ankara ya. Fotoğrafımı düzeltip tekrar belge parası alıp geri yolladılar bana. Çıkardım ama belkide bana denk gelmemiştir 1 kere bire soran olmadı.

Neyse başka konulara daldım. Umarım şuan en kötü durumu konuşuyoruzdur. Durum belli olunca bir OH çekeriz :)

Bu akşam Eskişehir'de hava modelciliğiyle ilgilenenlerin büyük çoğunluğunun katıldığı bir toplantıya katıldık Mevlüt abiyle beraber. Tabi her şehirde olduğu gibi Eskişehir'deki model camiası da paramparça, irili ufaklı bir sürü grup var. Toplantıda genel olarak herkes yapıcı olmaya çalışsa da, zaman zaman ortamı gereksiz yere geren, laf anlamayan, herşeyi bilen, hatta herşeyin doğrusunu sadece kendisi bilen kişiler de vardı ve yine hiçbir şeyin bir sonuca bağlanamamasında baş rolü kimseye kaptırmadılar. Toplantıların devamı gelecek en azından.

Her neyse, stresli bir akşam geçirmek zorunda kaldım ve forumda da bulunamadım. Biraz önce bu konuya yazılmış bazı mesajları da okuyunca biraz daha gerildim, söyleyecek üç beş lafım var, ancak şimdi söylemeyeceğim, şu anda kimseyi kırmak yada karşıma almak istemiyorum. Bütün bunlar daha sakin kafayla zaten tartışılacak ilerleyen günlerde.

Model türleri veya şucu bucu şeklinde bir tartışma bu başlığın konusu değildir arkadaşlar. Bu başlıktaki esas konu model türü ve modelci ayrımı yapmadan işi toptan yasaklayan bir anlayıştır. Konunun buna karşı ortak ne yapılması gerekir şeklinde evrilmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu yasaklar belli ki zaman içerisinde genişleyecek ve neci olduğumuza bakmadan hepimizin hayatının bir bölümünü alıp gidecektir.

Bu süreçte kimsenin kimsenin kalbini kırmamasını, heyecana kapılıp sonu olmayan tartışmalara girmemesini diliyorum. 80 milyonluk ülkede topu topu kaç kişi olduğumuzu, herkesin bir şekilde herkesi tanıdığı, bir şekilde yüz yüze bakacak olduğu bir topluluğun üyeleri olduğumuzu unutmayalım. Enerjimizi daha verimli şekilde bu soruna karşı ne yapabiliriz sorusuna cevap bulmaya harcayalım. :saygilar:

THK İzmit Şubesi olarak valiliğe bir müracaatta bulunacağız. Bakalım ne olacak?... :-\

Omer Erkan' Alıntı:
THK İzmit Şubesi olarak valiliğe bir müracaatta bulunacağız. Bakalım ne olacak?... :-\

İnşallah hayırlı haberler alırsınız :)

Ercan ÇINAR' Alıntı:
Sn evrim sutel

Aşağıdaki linkteki haber el blendirına benzemiyor.

http://m.milliyet.com.tr/pkk-siginaginda-iha-bulundu-gundem-2182198/

Evet aynı benim uçağa benziyor kanadı da var bütün uçaklar pkk ya hizmet eder diyebiliriz yani.
Ne alakası var yıllardır devletler eliyle benzer uçak ucmuyormuydu?.
Kusura bakmayın bu serefsizlerde bu alet bulundu diye hobi amacıyla ucuranlarin direk potansiyel terörist muamelesi görmesini hazzedemiyorum.Devlet bu konuya zır cahil olarak müdahil olmuştur.Geçenlerde bir ışıd üyesi malzemelerle yakalandı diye genel kurmay sayfasından bir yazı paylaşmıştım bildiğimiz 5 tl lik pervaneleri cephane gibi lanse etmişlerdi.
Geçen gün Antalya da bir AVM ye giriyoruz guvenlikci cebinizde ne var ne yok çıkartın dedi ne arıyorsun dedik cebinizde bıçak falan olabilir dedi yanımdaki arkadaş direk aşağıda market var değilmi dedi cevap evet bıçk satıyorlar değil mi diye sordu cevap yine evet güzel kardeşim dedik çakı sokmaya niye ugrasalim senin önünden elimizi kolumuzu sallayarak geçer aşağıdan satır bıçak ne varsa aliriz dedik öyle kaldı kızardı bozardı dogru diyorsunuz dedi .

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Celalettin Yazkan' Alıntı:
...direk aşağıda market var değilmi dedi cevap evet bıçk satıyorlar değil mi diye sordu cevap yine evet güzel kardeşim dedik çakı sokmaya niye ugrasalim senin önünden elimizi kolumuzu sallayarak geçer aşağıdan satır bıçak ne varsa aliriz dedik öyle kaldı kızardı bozardı dogru diyorsunuz dedi .
:lollol: :lollol: :lol:
Yapı marketlerdeki malzemelerle içeride istesen tank bile yaparsın herhalde. :laugh:

Celalettin Yazkan' Alıntı:
Evet aynı benim uçağa benziyor kanadı da var bütün uçaklar pkk ya hizmet eder diyebiliriz yani.
Ne alakası var yıllardır devletler eliyle benzer uçak ucmuyormuydu?.
Kusura bakmayın bu serefsizlerde bu alet bulundu diye hobi amacıyla ucuranlarin direk potansiyel terörist muamelesi görmesini hazzedemiyorum.Devlet bu konuya zır cahil olarak müdahil olmuştur.Geçenlerde bir ışıd üyesi malzemelerle yakalandı diye genel kurmay sayfasından bir yazı paylaşmıştım bildiğimiz 5 tl lik pervaneleri cephane gibi lanse etmişlerdi.
Geçen gün Antalya da bir AVM ye giriyoruz guvenlikci cebinizde ne var ne yok çıkartın dedi ne arıyorsun dedik cebinizde bıçak falan olabilir dedi yanımdaki arkadaş direk aşağıda market var değilmi dedi cevap evet bıçk satıyorlar değil mi diye sordu cevap yine evet güzel kardeşim dedik çakı sokmaya niye ugrasalim senin önünden elimizi kolumuzu sallayarak geçer aşağıdan satır bıçak ne varsa aliriz dedik öyle kaldı kızardı bozardı dogru diyorsunuz dedi .

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn Cemalettin yazkan,

Sizinle bu konuda tartışmayalım. Daha üstteki mesajlarımda zaten bıçakla ilgili bir öneri yapmıştım. Konuya olan tavrımı Eski mesajlarımdan görebilirsiniz.

Güvenlik ve istihbarat açığı oluşturabilecek modeller multikopter ve uçaklardır.

Shk nın ve valilerin en tembel işi şekliyle kendilerince ürettiği çözüme karşıyım.

Söylediğimin arkasındayım. Bu forumu gereksiz meşgul etmemek adına, söylediklerime karşı olan var ise özel mesaj ile iletişim kurabilir,

Dün ilk modelim Trex 450 DFC yi aldım. Haberi görünce sevincim farklı bir burukluğa dönüştü. Ama benim umudum var bu böyle olmaz. Tarla da uçurmuşum kime ne olacak ? İnş hevesim kursağımda kalmaz. :(

Bence otomobiller daha tehlikeli. Bir iki gün önce Mardinde bir araçta 3 ton patlayıcı yakalandı. Kim bilir nereyi uçuracaklardı. Bence toplu taşıma dışında bütün araçlar yasaklansın. Toplu taşıma araçları da denetlensin.