Valilik karari ile Ucus yasagi getirilen ILLERIMIZ

kocaeli valiligi

Çok kötü olmuş ya; zaten zor şartlar altında icra etmeye çalıştığımız hobimizi bitirmeye çalışıyorlar.
Yakında diğer illere de olursa şaşmamak lazım. Bir heyet halinde valiliğe durumumuzu açıklayıp izinli bir şekilde olabilir belki de.

Sent from my iPhone using Tapatalk

kocaeli valiligi

Anlamsız ve enteresan bir burukluk var içimde,önce Afyon şimdi de Kocaeli :(
Umarım bu emirler kısa süreli ve geçicidir.

kocaeli valiligi

İbrahim DEMİRBİLEK' Alıntı:
Anlamsız ve enteresan bir burukluk var içimde,önce Afyon şimdi de Kocaeli :(
Umarım bu emirler kısa süreli ve geçicidir.

Hiç sanmıyorum! Bizim ülkemizde yasakların gelmesi kolay, gitmesi hep çok zor olmuştur!

kocaeli valiligi

Üzüldüm, ancak eğer gerekiyorsa uçmayacağız. Bu zor günlerde ne gerekiyorsa o yapılmalıdır.

kocaeli valiligi

Bu zor günlerle ve bu zor günleri başımıza musallat edenlerle ilgili birşey yazmak istemiyorum işi siyasi boyuta çekmemek için, zira burası yeri değil. Ancak canı isteyenin istediği yerde bomba patlattığı güzel ülkemde, adamlar yerde olup biteni bir kenara bırakmış, havaya bakıyorlar...

kocaeli valiligi

Su an hissettiklerimi en guzel sekilde Arda ifade etmiş. Durumu bu hala getirenlerin... Devamını getirmesem daha iyi olacak.

1 Mayıs'tan sonra Youtube yükleyip yayınlanan tum sehir ici hava çekimlerini İHA sitesinde bulunan şikayet linkini kullanarak bizzat ben şikayet edeceğim.

Daha bugün Facebook ta cok iyi bildigimiz Helici bir arkadas drone uçururlar, ki o sehrin en buyuk meydanında, çekilmiş fotosunu paylaşmış. Var mı bunun ötesi ya......

kocaeli valiligi

Omer Erkan' Alıntı:
Hiç sanmıyorum! Bizim ülkemizde yasakların gelmesi kolay, gitmesi hep çok zor olmuştur!

Siz de haklısınız Ömer Abi :saygilar:

kocaeli valiligi

Aslında

Tüm drone ların yani
Radyo sinyali ile kontrol edilebilen her türlü makinanın
dünyada
Bir savaş aracına dönüşebileceğini
devletler yeni farketmişlerdir

Şu anda şehirlerde açılan drone ihaleleri onlarcadır

Aslında pratikte arap israil savaşında israil
Bir motorlu Model uçağa fotoğraf makinası
bağlayarak karşı cephedeki görüntüleri alarak
başlamıştır evveliyatı var ama pratikte israil başlatmıştır

Polisi mizin kullanması amacıyla kurulmuş

drone imalat firması
ihaleyi alan şirket
https://vimeo.com/141765484

işin açıkçası
Devletten başka drone pek kimse kullanamayacak

kocaeli valiligi

Djı dirması bu işi ele ayağa düşürdü açık ve net.

Yoksa çok zor birinin o kadar kapsamlı dron toplaması.

Uçuranda tek tük olurdu onlarda göze batmazdı.

Dji sağ olsun parası olan aldı zaten kendi uçuyor ustalık isteyen bi yanı yok. Modelcilikle alakası olmayan adamlar kullandıkça durum bu noktaya geldi.

Maddi durumu iyi olan her foğragçının elinde var. Sorsan modelcimi değil aileron elevatör ne desen bilemeyecek tipler yüzünden durum bu noktada.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kocaeli valiligi

Yavaş yavaş çoğu valilik böyle yasak getirir. Şimdi afyon valiliğine birdaha baktım sultandağı kaymakamlığıda yasak getirmiş.

Artık neye bakacağımı şaşırdım. Konuları falan okumuyorum artık. İha kayıt sistemine kayıt olduk uçağı kayıt ettik diyelim bi faydası olacak mı? Herkes yasak getiriyor.

kocaeli valiligi

Kadir Kurt' Alıntı:
Yavaş yavaş çoğu valilik böyle yasak getirir. Şimdi afyon valiliğine birdaha baktım sultandağı kaymakamlığıda yasak getirmiş.

Artık neye bakacağımı şaşırdım. Konuları falan okumuyorum artık. İha kayıt sistemine kayıt olduk uçağı kayıt ettik diyelim bi faydası olacak mı? Herkes yasak getiriyor.

Kadir deme, memleket Sultandağı oralarıda mı çekemiyeceğiz :mad: :mad: :mad: :( :(

kocaeli valiligi

Sanirim yakinda istanbul'ada gelir,

Lakin IMUK ve ClubRC, Avrupa Yakasinda Hezarfen gibi klupler sanirim 1 kerelik mevcut uye listeleri ve bu uyelerin SHGM kayit bilgileri ile basvurup pistleri ve uyeleri sadece ilgili pist alaninda ucus izni alir,
Valilik piste kayitli, SHGM ye katili olan kisiyi bilir, onun ne ucurdugunu bilir, nerede ucurdugunu bilirse sanirim pistlere izin cikar,

Umuyorum en azindan,

Edit : Yoksa modeller evde yeni biblo aksesuari olacak gibi duruyor,

kocaeli valiligi

Evrim öncelikle iyimser yaklaşımın ıcın seni tebrik ediyorum :) Insallah dediğin gibi olur diyelim :D

kocaeli valiligi

Arkadaşlar, başlangıç için araba tavsiyesinde bulunabilecek olan var mı ? :D :D :D

kocaeli valiligi

Erzurum ,Batman, Malatya da da yasak gelmiş içerikte aynı olduğuna göre İçişleri Bakanlığının yazısına dayanılarak çıkarıldığını düşünüyorum. Tüm ülkeye yayılacak gibi gözüküyor ihaya kayıt olayı tamam da izin alma olayı sıkıntılı...