Valilik karari ile Ucus yasagi getirilen ILLERIMIZ

kocaeli valiligi

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Evrim öncelikle iyimser yaklaşımın ıcın seni tebrik ediyorum :) Insallah dediğin gibi olur diyelim :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne diyeyim Mehmet abi, pek denecek birsey kalmamis gibi duruyor ortada, baksana sehirlerdeki kararlar ard arda geliyor,
Sinirleneyimmi, aglayayimmi, sasirayimmi bende anlamadim,

Kendini bilmeyen drone'cular yuzunden ulkede komple RC Model yasak ediliyor, diger gelismis ulkelerde bu cahillige ancak guluyor...
Yani utanilmasa Youtube uzerinden RC Modelcilik videolarini izlemeyin falan diyecekler diye korkmuyorum degil hani,
Adamlarin sahalarini, imkanlarini, hayatlarini zaten seyredince ic cekiyorsun...Bizde bu hale gelirmiyiz diye hayal ederken komple ayagi yerden kesilen her turlu arac yasaklaniyor...

Edit : Terörü engellemenin yolu bu ülkenin çocuklarini, insanlarini modelcilikten sogutmak, modelciligi bir ülkede yok etmek demek degildirki...olmamalidirki...

kocaeli valiligi

Recep TUNCER' Alıntı:
Kadir deme, memleket Sultandağı oralarıda mı çekemiyeceğiz :mad: :mad: :mad: :( :(
Benimde orası. O taraflarda böyle şeylerin olacağını hiç düşünmezdim. Sultandaginda iha gerektiren ne var ki böyle karar aldılar. O tarafta bol bol tarla bahçe var.

kocaeli valiligi

Arkadaşlar olay gereklilik değil zaten. Şimdi afyon valiliğinin kararını okudum. Diyor ki, garnizon, valilik, adliye vs vs 200m yakınında izinsiz uçuş yasaktır. Kabul ediyorum, gayet de yerinde bence. Ama diyor sonra, bütün il sınırları içerisinde de uçuş izne bağlıdır. E öbürü de izne bağlı, ne farkı kaldı? Bütün il sınırları ne demek yahu? Gidip dağ başındaki tarlamda uçuracam kime ne zararım var?

Bana desinler ki, şuralar şuralar yasak, git başka yere, kabul. Yada onu da geçtim. Şurası serbest, geri kalan yasak...

kocaeli valiligi

Emre Kaman' Alıntı:
Arkadaşlar olay gereklilik değil zaten. Şimdi afyon valiliğinin kararını okudum. Diyor ki, garnizon, valilik, adliye vs vs 200m yakınında izinsiz uçuş yasaktır. Kabul ediyorum, gayet de yerinde bence. Ama diyor sonra, bütün il sınırları içerisinde de uçuş izne bağlıdır. E öbürü de izne bağlı, ne farkı kaldı? Bütün il sınırları ne demek yahu? Gidip dağ başındaki tarlamda uçuracam kime ne zararım var?

Bana desinler ki, şuralar şuralar yasak, git başka yere, kabul. Yada onu da geçtim. Şurası serbest, geri kalan yasak...

Iste bu neyi ortaya cikartiyor ?

Malesefki malesef bilgi dahilinde olunmayan bir konu uzerine, gene bilgi edinmeden, madem bilgimiz yok ogrenmeyelimde külliyen yasak edelim'den kaynaklaniyor...
Insani en cok korkutan sey nedir ? Bilinmeyen,
Yani Yüce Atatürk'ün dediği üzere en büyük düşman neymiş ? Cehaletmiş....

kocaeli valiligi

İyi tamam da teröristlerde valilikten izin alacak mı? :rolleyes:

kocaeli valiligi

Evrim SUTEL' Alıntı:
Iste bu neyi ortaya cikartiyor ?

Malesefki malesef bilgi dahilinde olunmayan bir konu uzerine, gene bilgi edinmeden, madem bilgimiz yok ogrenmeyelimde külliyen yasak edelim'den kaynaklaniyor...
Insani en cok korkutan sey nedir ? Bilinmeyen,
Yani Yüce Atatürk'ün dediği üzere en büyük düşman neymiş ? Cehaletmiş....

Valla abi sonuna kadar katılıyorum.

Şimdi bir vali, bir şehrin en üst mülki amiri, ama sonuçta insan. Herşeyi bilmesi beklenemez. Ama öncelikle şunu bilmesi beklenir. Yasak en son başvurulacak şey olmalı, ilk akla gelen değil. Sen koca valisin. Dersin ki, bu dron mudur ne belaysa, bulun getirin bunun dilinden anlayanı bana. Adam gelir, der ki sayın valim böyleyken böyle. Ona göre düşünür karar verirsin. Yarın balığı da yasaklarlar, öbür gün uçurtmayı da yasaklarlar... Ya oldu olacak iş-ev arası dışında sokağa çıkmayı yasaklasınlar, herkes evinde kalsın, yönetmesi kolay olur... Haftada bir gün çarşı izni... Bayramlarda memleket izni... Süper fikir buldum bakın, ben de mi vali olsam, nasıl olunuyor?

kocaeli valiligi

Bu ülke de ne zaman otobana bir manyak girse o manyağı oradan çıkarmazlar otobanı komple kapatır sorunu kökünden hallederler bunu hep söylemişimdir yine o gerçekleşti.
Türk atasözündeki yeri de "pire için yorgan yakmak" tır.

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kocaeli valiligi

Aklıma geçen yılki modifiye yasağı geldi. İç İşleri Bakanlığı bu "modifiye" araçların başta gürültü olmak üzere çevreye rahatsızlık verdiğini, gerekenin yapılmasını vs vs diye yazı gönderdi valilere. Sonra onlar da kendi içlerinde "şahinci" "hondacı" "apaçi" vs diye bölünmüş olmalarına karşın, çıktılar eylem yaptılar, en azından burada gördüm ben günlerce eylemlerini. Sonuçta yasak masak kalmadı, yine gece gündüz ekzoz dinliyoruz.

Bu işlerin daha da yayılmasını beklemeden, şimdiden ortak tepki vermek lazım. Ama tabi öyle bir ortak tutum olmayacağından da eminim bunları yazarken :)

Kocaeli Valiliğinden Drone ve İHA Yasağı

Drone'cu ve Model'ci diye birbirinden farklı iki tanımlama yapılmalı ve iki grup birbirinden ayrı tutulmalıdır bence.

Yani tanımlama modellerin tipinden ve şeklinden ziyade kullanıcı tipleri için olmalıydı.

Modelciler neredeyse 100 yıldır bu memleketin her yerinde uçuyorlar ve bir sürü insan farkında bile değil varlıklarının. Neden; çünkü kimseye bir zararları dokunmuyor, kimseyi taciz rahatsız etmiyorlar, sadece modelci arkadaşlarının olduğu tehlike yaratmayacakları ortamlarda olmayı tercih ediyorlar. Bu uğraşması pekte akıl karı olmayan hobiyi icra edenler genelde ilgiden, alakadan neredeyse kaçıyorlar.

Peki ya dronecular ne yapıyor. Tam tersini diyebilirim. Bilakis herkesin dikkatini çekmeye çalışıyorlar, en çok ilgi görecek yerlerde olmak istiyorlar, limitsiz bir şekilde adrenalin yaşayacakları ve farklı görüntüler kaydedecekleri varyasyonların peşinde çılgınca koşuyorlar. Bununla kalıyorlar mı " hayır ". Artık milleti dikizlemeye, trafiğin içerisinde uçmaya, hatta hava alanlarına girerek milletin canına bile kastedenler var aralarında. Sorsanız amaçları ne peki " Sadece Hobi(!)lerini Özgürce Yapabilmek " . :mad:

Ben şahsen modelcilikten hatta daha da ötesi insanlıktan nasibini alamamış bu dronecu diye tabir edilen cahil kesimle aynı kefeye konulmayı kabul edemiyorum. Asıl mesele 3 - 4 senedir başımıza musallat olan hangi psikolojide olduğu belli olmayıp cebinde $1000 dolar parası olan herkesin dahil olabildiği dronecuların durdurulmasıdır bana göre. Benim asıl üzüldüğüm malesef gelen yasaklama ile onlarla aynı kefeye koyulmuş olmaktır. :(

Evet ayrımların yapılması elbette kolay değildir ama bu şekilde bir uygulama da özgürlüklerini sonsuz gören dronecular yüzünden özgürlüğü kısıtlanan modelciler anlamına gelmekte değilmidir ?

Kocaeli'de yaşıyorum. Bugün itibariyle etrafımda uçarken gördüğüm tüm dronecuları en önce ben şikayet edeceğim ve nesilleri tükenene kadar bekleyeceğim. Umarım bu kriz atlatıldığında modelci arkadaşlarımdan hiçbiri zarar görmemiş olur. :-\

kocaeli valiligi

sertac kaymaz' Alıntı:
Erzurum ,Batman, Malatya da da yasak gelmiş içerikte aynı olduğuna göre İçişleri Bakanlığının yazısına dayanılarak çıkarıldığını düşünüyorum. Tüm ülkeye yayılacak gibi gözüküyor ihaya kayıt olayı tamam da izin alma olayı sıkıntılı...

Az once baktim 3un de icerigi aynu ve tarih olarak 9 Nisan, 13 ve 14 Nisan da yayinlanmis.

Hepsinin ozelligi ise kocaeli gibi tumden il ve ilce genelde genel bir yasaklamaya gidilmemis. Yani bir nebze de olsa daha mantikli bir yasak getirmisler.

Valilik karari ile Ucus yasagi gelen ILLERIMIZ

O kadar cok ilde yasak gelmis durumdaki konu basligini Valilik karari ile Ucus yasagi gelen ILLERIMIZ olarak degistirdim ve konuyu sabitledim.

Yasak olan iller ilk mesaja ilave edilmistir.

Bugun itibari ile Konya ilimiz de bu kervane katilmis durumda :-\

Korkarak baktim Eskisehir'e. Bugunluk yok. Dun 2 sehirdi, bugun 10'a yaklasti

Uçuşunu yasaklamak yerine, satışını yasaklasalar ya komple dji ürünlerinin... El koysunlar doğrudan...

Hadi doğu illerini anladımda kocaeli valisine ne oluyor. Dikdatör gibi yassağlayın komple gibi gerizekalıca mantık yürütmüş reemen.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi