Valilik karari ile Ucus yasagi getirilen ILLERIMIZ

Arkadaşlar, asıl amacımızın, hobimizin şu anda içinde bulunduğu durumdan nasıl çıkacağına dair yapıcı eleştiriler üretmek olması gerektiğine inanıyorum. Memleketteki laftan anlamayan ya da anlamak işine gelmeyen insan sayısı yüksek olabilir, param var istediğimi yaparım diyenler bu işin bu duruma gelmesinde önemli rol oynamış olabilir ama eldeki imkanları kullanarak bu hobi için maksimum ne üretebiliriz bunun üzerinde düşünmek lazım.

1 - Yasağa, yasak ile karşılık verilmesine taraftar değilim. Bazı densizler yüzünden kendimin "DJI Görgüsüzleri" ile aynı sınıfta olmasını kabul edemiyorum. Bu forumda, multiler ile uğraşan çok değerli MODELCİ arkadaşlarımız, abilerimiz ve kardeşlerimiz var. Bu bazı densizler yüzünden bu değerli modelci arkadaşlarımızın emeklerinin başa gidebileceği düşüncesi beni üzüyor. Bakın, modelci diyorum, 2000 doları cebine koyunca, Taksim Meydanında, Atatürk Havaalanında uçan kendini bilmezlerden bahsetmiyorum.

2 - Bu iş yasaklayarak olmaz, bu iş eğitim vererek, bilinçlendirerek, bir kültür aşılayarak olur. Zaten çok fazla hasar almış ve bir çok farklı kesim tarafından çok farklı manalarda algılanan(zengin adam işi, parayı cebine koyan hanzo işi, terörist işi, sapık işi, çocuk işi v.b.) bu hobinin, gerçek değerini bulması hemen olmayacaktır. Ama bunun da başka bir yolu olduğuna ben inanmıyorum. Öfke ile hırs ile hareket ederek, karşıyı eleştirerek değil sadece ve sadece tenkit ederek bu yolda mesafe alamayız. İnsanlarıda kendimize inandıramayız. Gerekirse, tüm konuların başına çok daha detaylı manifestolar(güvenlik, insana saygı, modelcilik kültürü, eğitime ve araştırmaya verilmesi gereken önem v.b.)koymak bir adım olabilir. Şu anda mevcut resmi makamların, eğitim ve bilinçlendirme kısmında yetersiz olduğuna inanıyorsak, elimizi taşın altına koyarak bu işi kendimizin yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum.

3 - Kendi içimizde ortak bir karara varmalıyız. Bu ortak bilinç oluşmadan, başkalarına bir karar deklare etmenin zaten bir manası olmaz.

4 - Ortak kararlar çerçevesinde, yasal yolları kullanarak resmi organlara başvurmalı ve kendi amaçlarımızı ve taleplerimizi iletmeliyiz. Gerekirse ısrarcı olmalıyız ama öfke ve nefret üzerinde yürüyen bir söylem kullanmamalıyız. Bu toprakların insanları olarak gaz ile çalışmaya son derece müsait bir yapımız var, gazı yiyince gerekirse güneş sisteminin bile dışına gideriz ama gazımız bitince, mutfaktan bir bardak su almak zul gelir. Bu sebeple herşeyin bir anda olmayacağını gözönüne alarak, bu çabanın bir anda sonuca ulaşmayacağını, uzun ve istikrarlı süreçler neticesinde sonuç elde edilebileceğini hesaplayarak hareket etmek de gerekecektir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar... Ama tekrar belirtmek istiyorum, bence gaz ile hareket etmek faydamıza değil ...

kocaeli valiligi

mevlüt yılmaz' Alıntı:
Çok kötü olmuş ya; zaten zor şartlar altında icra etmeye çalıştığımız hobimizi bitirmeye çalışıyorlar.
Yakında diğer illere de olursa şaşmamak lazım. Bir heyet halinde valiliğe durumumuzu açıklayıp izinli bir şekilde olabilir belki de.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kocaeli Valiliğinin twitter sayfasından dron yasağı ile ilgili duyurusuna ve facebook sayfasına yorum yapabilir .İletişim mail adreslerinden dilek ve temennilerimizi iletebiliriz. Dron ile ilgili zaten Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü düzenleme yapmış onu uygula yeter.Bir de tutup her türlü uçan şeyi her türlü alanda yasaklamak ne kadar saçma.Alelacele düşünmeden fütursuzca verilen bir karar.Bizi yönetenlerin bunlar olduğunu düşündükçe çıldırıyorum.

kocaeli valiligi

Mücahit Sarıgüzel' Alıntı:
Kocaeli Valiliğinin twitter sayfasından dron yasağı ile ilgili duyurusuna ve facebook sayfasına yorum yapabilir .İletişim mail adreslerinden dilek ve temennilerimizi iletebiliriz. Dron ile ilgili zaten Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü düzenleme yapmış onu uygula yeter.Bir de tutup her türlü uçan şeyi her türlü alanda yasaklamak ne kadar saçma.Alelacele düşünmeden fütursuzca verilen bir karar.Bizi yönetenlerin bunlar olduğunu düşündükçe çıldırıyorum.

O zaman mevzuat ve hobi hakkında detaylı bilgiye sahip arkadaşlar ilgili yasaklama kararlarının iptali için ortak bir metin hazırlasınlar .O metin üzerinden ayrı ayrı veya birlikte olarak mümkünse birlikte iptal davası açabiliriz.

kocaeli valiligi

Mücahit Sarıgüzel' Alıntı:
O zaman mevzuat ve hobi hakkında detaylı bilgiye sahip arkadaşlar ilgili yasaklama kararlarının iptali için ortak bir metin hazırlasınlar .O metin üzerinden ayrı ayrı veya birlikte olarak mümkünse birlikte iptal davası açabiliriz.
Yukarıda belirtmeye çalıştığım konulardan birisi de kısmen bu ifade ile ilgiliydi. "hazırlasınlar, yapsınlar" şeklinde bir ifade yerine ben neler yapabilirim tarzı ifadeleri kullanmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Çok basit birşey önermek istiyorum. Madem bizler modelciyiz, modelci terminolojisine bağlı kalmalıyız. Birşey bilmeyen vatandaştan ayrılmanın en kolay yoludur bu. Bu dron lafı son birkaç aydır çıktı piyasaya. Uçan aletlerin hepsinin ismi var zaten, yeni isimleri kabullenmek zorunda değiliz. Forumumuzda da bu araçlar uçak, helikopter ve multikopter başlıkları altında ayrılmıştır arkadaşlar. Bilmeyenler dron desin hepsine, biz doğrusunu anlatalım.

Aslında toplasanız model Multikopter ile uğraşan
türkiyede 75 kişi bile yoktur
Ama Fotoğrafçılık malzemeleri dispritörlüğü
yapan bir firma haftada ortalama 80 adet DJI Satıyor (diğer firmalarıda hesaplarsak kimbilir kaç DJI hazır bekliyor)
Bu hazır kit
DJI kapıdan çıkmadan havalandırabiliyorsunuz
Toplama Drone Multikopter yapmaya kalktığınızda tüm malzemeleri
zaten öğrenip aylarca emek vererek hazırlıktan sonra uçma kurallarını
öğrenebildikten sonra
uçurabiliyorsunuz
Ama Hazır model DJI nedir nereden sipariş edilir nasıl monte edilir
nasıl kullanırsınız gibi öğrenme olayı yok
(kapıdan çıkmadan havalandır)
Dal insanların arasına
İşin çoktan B.. Cılkı çıktı

Ortalama Aylık 400 ila 500 adet (sadece ortalama istanbul Satışı)
DJI Hazır model belası tepemizde kimbilir hangileri
Neler yapmayı planlıyor ve hazır bekliyor ve yapıyor

(Bu modeli Modelcilik için alanlar tabiki ama tabiki hariç)

[size=10pt]İşin en Pis yanı
hep beraber aynı torba dayız
biz zaten uçamıyoruz
ve her ay ortalama 500 kişide bizim torbaya giriyor
ve onlarda uçamayacak
aslında biz kendimizi savunurken
Ne yapacağı belli olmayan Hazır model DJI cileride
savunmuş olacağız
yanar yanar buna yanarım
[/size]

(çoğunluk zaten (dji hazır model) onlarda olduğundan anlamsızca Hasırımı ortalığa çıkarmama veya taşın altına elimi dahi sürmeme hiç ama hiç gerek yok)

Bİz havada uçamasakta

aynı malzeme ile
Model Araba yaparız
mini helikopter yaparız
mini multikopter yaparız (bahçede evde uçururuz)
Model Tekne yaparız
Robot yaparız

Asıl Dji hazır model alanlar düşünsünler %p

Model helikopter uçuran arkadaşlarım bilirler ama benim böyle uçmak ne kadar zamanımı aldı ? ( )Tahmin edebiliyor musunuz ? Şöyle söylebilirim birbirinden farklı gördüğünüz her hareketin tamamen oturması bir yılı bulmuş olabilir. Örneğin bir piroflips hareketi var.5 senedir çalışıyorum ama hala beni fazlaca zorluyor.

Ben şimdi uçmasamda olur. Tekne yaparım, araba bakarım dersem. Kendi emeğime hakaret etmiş olurum.

Arda bey
çok enfes bir
uygulama ama çekim ile birleşince dahada mükemmelleşmiş
gerçektem emeklerinize sağlık %p

Belki ben anlatamadım
Şu anki ilgi alanım Multikopter
Elektronik malzemeler ve parçalar gelmeden
Bildiğiniz Saksıyıda uçurdum
Kovayıda uçurdum ve bunlarla gimbal olmadan
gimbal benzeri aletlerle çekim yaptım
Resimde gördükleriniz
Tasarımları tamamiyle bana ait 2 drone
Havada 45 dakika uçabiliyor

türkiyede yok böyle bir drone

tanesi 7 şer bin tl

Yani en ufak parçasına kadar
bilgisayarda tasarlıyorum
çiziyorum ve imal edip monte ediyorum
ve uçuruyorum
----------------------------------------------------------------------
AMA
DJI
ALMIŞ BİR VATANDAŞ

bunları asla yapamaz
Ve yapamayacaktır benim vurgu yaptığım
hiç yorulmadan para bastırıp kapının önünde hemen havalanan
Amacı asla hobi veya modelci olmayanlaraydı
Dji kullanan Birkaç densiz yüzünden
bunca emek para hepsi toprağa gömülecek

En güzeli bu aralar biraz kafa dağıtmak ve çok fazla kafa yormamak yoksa işin içinden çıkamayacağız. :D

Henüz yeni model topladım. Tamamlamam gereken bir kaç eksiği var ama hiç umrumda değil. Resmen keyifle topladığım modelden soğudum.

Selamün aleyküm Arkadaşlar Dün okuduğum bir haberde Van'da drone yasağı getirildiği söyleniyor.Haberi aktarıyorum:

Konu ili ilgili olarak Van Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün insansız hava araçları sistemleri talimatı gereğince, sivil insansız hava araçları (İHA veya Drone) ve motorlu çok hafif hava araçlarının valilik ve kaymakamlık binaları, askerî bölge, bina, tesisler ve lojmanlar, adliye binaları ve lojmanları, emniyet bina, tesis ve lojmanları, hava limanı ve çevresi, kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina, tesis ve lojmanlar üzerinde kullanılması yasaklanmıştır. İlimizin terörle mücadele açısından taşıdığı hassasiyet gereği sivil insansız hava araçları (İHA veya Drone) ve motorlu çok hafif hava araçları ile uçuş yapılmasının, tehlikeli madde taşınmasının, fotoğraf ve film çekilmesinin uygun olmadığı, sivil uçuşların yanı sıra il sınırları içerisinde alçak irtifada uçuş yapan çok sayıda helikopter trafiğinin bulunduğu, kuralların ihlali halinde ve bu araçların radarda da görülmeme ihtimali karşısında telafisi olmayan durumların vuku bulabileceği değerlendirildiğinden, Van ili sınırları hava sahasının tamamı, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66. Maddesi gereğince; sivil insansız hava araçları (İHA veya Drone) ve motorlu çok hafif hava araçları uçuşuna yasaklı bölge ilan edilmiştir. Her türlü sivil insansız hava araçları (İHA veya Drone) ve motorlu çok hafif hava araçları ile izin alınmadan gerçekleştirilen uçuşların kolluk birimlerince tespiti halinde bu durum tutanağa bağlanacak ve mezkûr mevzuat çerçevesinde ilgili kişiler cezalandırılacaktır."

Yukarıda belirtilen yerlerde zaten yeni talimata göre uçuş yasak.Bu habere göre daha uçuş yapamayacağımız anlamına mı geliyor.Yorumlarınızı bekliyorum.Teşekkürler....

Öyle görünüyor :(

Yavaş yavaş tüm Türkiyeyi sarıyor yasaklar. Artık dağ, bayır, mera her yeri kapsayacak şekilde çıkarılıyor yasaklar. İl sınırları içerisinde demeleri yetiyor.

mevlüt yılmaz' Alıntı:
Yavaş yavaş tüm Türkiyeyi sarıyor yasaklar. Artık dağ, bayır, mera her yeri kapsayacak şekilde çıkarılıyor yasaklar. İl sınırları içerisinde demeleri yetiyor.

Afyon il sınırı bitti tabelasının orda uçuş yapasım var :lollol: :lol:

Arkadaşlar selam, Bolu ve Zonguldak valiliğinin her hangi bir uçuş yasaklama duyurusu oldu mu acaba?

Dragonfly...

Ercan ÇINAR' Alıntı:
Arkadaşlar selam, Bolu ve Zonguldak valiliğinin her hangi bir uçuş yasaklama duyurusu oldu mu acaba?

Dragonfly...
Yok internet sitelerinde görünmüyor :saygilar: