Valilik karari ile Ucus yasagi getirilen ILLERIMIZ

Ucus ehliyeti alacagiz sanirim.
Quadlar yuzunden heli ve ucaklarda yasaklaniyor. Ozaman arabalar ve tekneler de yasaklansin.

Hafta sonlari keyfimiz var, mahvolmak uzere.
Bakalim isin boyutu nereye varacak.

Aslında şu yapılabilir. Bir televizyon kanalı bir buluşmaya çağrılır ve bir haber yapılabilir. Helikopter ya da uçak modelciliğinin ne olduğu anlatılır. Pilotajı iyi olan arkadaşlar birkaç uçuş sergiler. Bu şekilde sesimizi duyurabiliriz belki.
Şimdi bu mesajıma gerçek multikopter modelcileri kızabilir belki ama onlar da bizim kadar etkilendi aslında.

Bence mutfaklarda kullandığımız bıçakların da satışını yasaklasınlar, mazallah biri çıkar yolda adam keser.

Not: Anlayana...

Sent from my SM-G900FQ using Tapatalk

Burada en masumu helikopterler,

Uçak ve multikopter bu anlamda sabıkalı.

ali yanlız' Alıntı:
Hadi doğu illerini anladımda kocaeli valisine ne oluyor. Dikdatör gibi yassağlayın komple gibi gerizekalıca mantık yürütmüş reemen.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Doğu batı ile ne alakası var anlamadım. Eğer amaç olası saldırıları engellemek ise Bombalı saldırılara bak nerede oluyor. Ki drone ile saldırı yapmak isteyen biri 'tüh bu ilde drone yasaklanmış' diyerek vazgeçmicektir.

Belki de isin ucu maddiyata dayaniyordur. Ehliyet veya ucus belgesi zorunlulugu gelebilir. Harc parasi pul parasi, yillik vize ucreti vs bir ton masraf geliyor aklima. Fazlami abarttim bilmiyorum.

Mus ve Bitlis de bir muddet once kismi olarak yasaklanan illerdenmis, bakildiginda dogu guneydogu illeri agirlikli ama 81 ile yayilacak gibi gozukuyor.

Ercan ÇINAR' Alıntı:
Burada en masumu helikopterler,

Uçak ve multikopter bu anlamda sabıkalı.

Pardon ama bu ulkede ve tarihte hava meydaninda ucak goruldumiki veya sabika yaraticak bir model ucak bir medyayami yansidida biz gormedik atladik, :rolleyes:
Yada kiz yurtlarini ceken bir rc model ucak varmiydi ben hatirlayamadim,

Veya model ucagin karistigi bir olay varmi?
Zaten bir model klubu ve hatta pist olmayan yerde yok,

Ucagi sabikaya nasil aldiniz anlamadim,

Evrim SUTEL' Alıntı:
Pardon ama bu ulkede ve tarihte hava meydaninda ucak goruldumiki veya sabika yaraticak bir model ucak bir medyayami yansidida biz gormedik atladik, :rolleyes:
Yada kiz yurtlarini ceken bir rc model ucak varmiydi ben hatirlayamadim,

Veya model ucagin karistigi bir olay varmi?
Zaten bir model klubu ve hatta pist olmayan yerde yok,

Ucagi sabikaya nasil aldiniz anlamadim,
Arkadaş FPV nin multikopter ve bir takım uçaklarla yapılmasından dolayı yazmış. Ama şehir dışındaki alanlarda hobi amaçlı uçuşların bu kapsam dışında tutulması gerekirdi.

Sabahtan beri okuyorum öğlende uçtum belki son uçuşum olabilir diye içimden birşerler yazma dahi geçmiyor. ama ben bütün Suçun SHGM olduğunu düşünüyorum hadi valisi kaymakamı bilmiyor ulan siz nasıl bilmiyorsunuz uçak nedir helikopter nedir drone nedir yasak mı getireceksin, izah et, bilmiyorsan öğren ona göre yazı yaz kayıtsız uçanlar ve üzerinde kamera olanlar diye bir yasak koy herkes yerini bilsin, vali ne bilecek drone nedir uçak nedir benim elimde helikopteri gören bunda kamera varmı diye soruyor oda öyle zannetmiştir sonuçta yazı yukarıdan geliyor işi bilenlerden (onlar işi bilmiyorlar ama zamanında dayısı varmış girmiş idare edin işte) oda uyguluyor, bizede bence kendimizi ifade etmek düşer şayet burada öyle bir yasak olursa kayıtlarımı yaptırıp direk kaymakamın yanına gideceğim ve her şeyi anlatıp kendime özel izin isteyeceğim sonuçta veriri vermezse bende torpil bulurum sonuçta torpilin varsa yaparlar bişey. yine siyasete giriyorum.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Irmağının akışına ölürüm Uruguay :saygilar:

Mustafa Çoban.' Alıntı:
Eşimden Öneri geldi insan hakları mahkemesine başvurun diyor. :-\ :-\
Öyle direk gidip insan hakları mahkemesine başvuramıyorsun Mustafa .Önce TR de bütün yolların tıkanması gerekiyor ondan sonra basvurabiliyorsun.[emoji17]

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kayıt olurken bişey dikkatimi çekti...

''İstenen tüm bilgiler tamamlandıktan sonra 3 adet Fotoğraf eklenir. Kullanıcı Aracını satmak veya hurdaya çıkartmak istediğinde forma satacağı kişinin TC kimlik numarasını yazar. Alıcının onaylaması ardından hava aracı , alıcı hesabına geçer.''

araba alır gibi noterden satış yaparsak şasırmam...
bide yurt dışından ne alacaksak alalım.. gümrük zaten problemdi artık heli almak imkansız olacak....bu en çok türkiyedeki hobby marketlerine yarıyacak...

Benim kanaatimce şehirden uzak yerde yapılan uçuşlarda bi sıkıntı olmaz. burda en büyü sıkıntı şehir merkezinde yapılabilme olasılığı olan eylemler. güvenlik güçlerinin şehir dışında yapılan uçuşlar a karışacağını hiç sanmıyorum.