Spektrum DX9 Kumanda Kutu Inceleme - Unboxing

Evet arkadaşlar, kurları takip etmemenin kurbanı oldum sanırım.

Dolar ve Sterlin sabit dururken, Euro düşüşe geçmiş... An itibariyle dolar=2.29 sterlin=3.49 seviyelerine tutunmaya devam ederken, euro=2.69 seviyesine düşmüş.

Kanuni limitimiz 75 euro olduğundan (201.75 tl gibi bişey yapıyor); adamların paketin üzerine yazmalarını istediğim miktar olan 60 sterlin çok geldi. (210 lira yapıyor o da)

Paket büyükçe ve ağırca olduğundan limitlere yakın bir meblağ belirledim. Euro 2.85 seviyelerinde dursa zaten takılmayacaktı... Bundan sonra ders oldu, önce kurları incele, sonra miktarı belirle :) Neyse ödediğim gümrük vergisi 45tl...

Ben de diyorum kolay kolay gümrüğe takılmam, neden böyle oldu diye ;D ;D ;D

Valla onlar o kadar ince hesap yapmıyorlar Rasim. Benden son pil alışımda bildiğin gibi kanunda karşılığı olmayan vergi aldılar :D

Rasim Öztürk' Alıntı:
...Kanuni limitimiz 75 euro olduğundan (201.75 tl gibi bişey yapıyor); adamların paketin üzerine yazmalarını istediğim miktar olan 60 sterlin çok geldi. (210 lira yapıyor o da)

Paket büyükçe ve ağırca olduğundan limitlere yakın bir meblağ belirledim. Euro 2.85 seviyelerinde dursa zaten takılmayacaktı... Bundan sonra ders oldu, önce kurları incele, sonra miktarı belirle :) Neyse ödediğim gümrük vergisi 45tl...
Bence öyle kur farkından etkilenecek kadar yüksek göstermemek lazım faturayı, ne olur ne olmaz :D Bu arada 45 TL hiç bir şey, ucuz atlatmış oldun Rasim :halay:

Rasim Öztürk' Alıntı:
... Neyse ödediğim gümrük vergisi 45tl...
Tekrar hayırlı olsun Rasim, herhalde en sevinerek verdiğin 45tl'lerden biri olmuştur. :laugh:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Bence öyle kur farkından etkilenecek kadar yüksek göstermemek lazım faturayı, ne olur ne olmaz :D Bu arada 45 TL hiç bir şey, ucuz atlatmış oldun Rasim :halay:

Bir daha 40-45 poundun üzerine çıkmam Mehmet abi :) Uçlardan uzak durmak lazım. Takılacaksa 40 da aynı 60 da aynı...

Türker Akgün' Alıntı:
Tekrar hayırlı olsun Rasim, herhalde en sevinerek verdiğin 45tl'lerden biri olmuştur. :laugh:

Ben normal fiyatın da yüzde 20 sine fit olurdum Türker abi, şeriatın kestiği parmak hesabı :D Oyalamasınlar da o torba senin bu torba benim diyerek, onu hiç kaldıramıyorum :)

Hayırlı olsun abi 45TL hiçbişey bence güle güle kullan ben helikopterde spektrumu acayip seviyorum yıllardır dx7SE eski versiyonunu kullanıyorum acayip memnunum dx9 da kullandım ınceledım yakından gercekten sahane kumanda birazdaha kibar ele oturur yapsalardı tam benlik olacaktı ben nedense kaba kumandaları ucarken tutmakta zorlanıyorum parmak arası stıklerı tutgum ıcın switchlere uzanmam bıraz zor oluyor

Teşekkür ederim Cengiz hocam :) Ben de hep spektrum edindim bugüne kadar. (kitlerle gelen tek modellik kumandaları saymazsak, para verip aldığım tek marka)

Büyük daha çok hoşuma gidiyor benim de, eller biraz kocaman... Tabii bir de başparmak kullandığımdan, ergonomide sorun olmuyor. Çift parmak çok denedim simde, olmuyor :laugh:

Rasim Öztürk' Alıntı:
Teşekkür ederim Cengiz hocam :) Ben de hep spektrum edindim bugüne kadar. (kitlerle gelen tek modellik kumandaları saymazsak, para verip aldığım tek marka)

Büyük daha çok hoşuma gidiyor benim de, eller biraz kocaman... Tabii bir de başparmak kullandığımdan, ergonomide sorun olmuyor. Çift parmak çok denedim simde, olmuyor :laugh:

anladım abi senın ıcın guzel cidden benımde tam tersı kısa dolma parmak :D

cengiz okkalı' Alıntı:
Hayırlı olsun abi 45TL hiçbişey bence güle güle kullan ben helikopterde spektrumu acayip seviyorum yıllardır dx7SE eski versiyonunu kullanıyorum acayip memnunum dx9 da kullandım ınceledım ......
Spektrum ben de cok seviyorum. Ozellikle fiyat/performans ve ozellik iliski coook iyi. Keske Spektrum ILK CIKTIGI ZAMANLAR insanlarin canlarini haberlesme hatalari yüzünden yakmasa imis. Malum ilk cikan versiyonlarda cok buyuk sikintilar yaşatmışlar.

Eger o donem olmasaydi, su an rakiplerinden ozellile Futaba cok daha uygun fiyatli kumandalar satmak zorunda kalacak, daha cok rekabet olup kullanicilar olarak bizler daha cok kazanacaktik :thumbup:

Rasim, hayırlı olsun, güle güle kullan! Arada, sırada bu kadarcık para da vermek lazım ama. 45 TL de fazla bir şey değil. Seninki biraz eşeği kaybedip bulmak gibi olmuş! :lollol:

Rasim hayırlı olsun[emoji1] güle güle kullan

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Üstadlar bu kumandanın çekim gücü ile ilgili bir ayrıntı göremedim. Çekim mesafesi alıcıya göre değişiyor sanırım... Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Bir diğer kafama takılan kumanda da uçak/heli/planör modu var. E hani quad modu babam? 1400 lira verip quad uçurma imkanını da sağlayamayacaksak tuhaf bence. Bunu da izah ederseniz...

Rasim Öztürk' Alıntı:
... An itibariyle dolar=2.29 sterlin=3.49 seviyelerine tutunmaya devam ederken, euro=2.69 seviyesine düşmüş.

9 ayda gelinen noktaya bak :(

Dolar 3, euro 3.45 falan.... Sterlin 4.7 yi buluyor...

Sıkıntı değil Rasim , bu yılbaşı değil ama gelecek yılbaşı dolar kesin 4 lira...Adamlar hedefi koydular bile.... :(