Spektrum DX9 Kumanda Kutu Inceleme - Unboxing

Mehmet bey
Hayırlı olsun,keyifli uçuşlar ,kırımsız günler dilerim.
(incelemeleri sabırsızlıkla bekliyorum)

Abicim hayırlı olsun çok güzel alet çokkk :D

mehmet çağlar' Alıntı:
1-Kısacası kumanda-servo-model hareketi ilişkisi.
Müsait bir zamanınızda bu konuyu okumanızı tavsiye ederim Mehmet Bey.

mehmet çağlar' Alıntı:
2- wing tiger 20 a esc lik motora 50-60 esc takmak (boşta olduğu için).
Bana bir mahsuru olurmuş gibi gelmiyor ama bilgili olduğum bir konu değil, bilgili arkadaşlarımız yardımcı olacaktır.

mehmet çağlar' Alıntı:
3-Ağırlık merkezi hesabım hangi model olursa olsun hucum kenarından kanadın 1/3 mesafe gerisi. Ama modeli ele alınca burnunu hafif aşağı vermesi doğru mudur?
Şimdiden teşekkür.
Bir modelin burnunun ağır olması uçuşa engel bir durum değildir, bazı özel uçaklar hariç esasen kuyruğun ağır olması problem olacaktır. :saygilar:

Ynt: Spektrum DX9 Kumanda Kutu Inceleme - Unboxing

Hayırlı olsun Mehmet abi cok güzel görünüyor.
Gümrüksüz gelmeside iyi olmuş Güle güle kullan:laugh:

Samsung Galaxy'den Gönderildi

Mehmet Bey güle güle kullanın. Keyifle...

mehmet çağlar' Alıntı:
2- wing tiger 20 a esc lik motora 50-60 esc takmak (boşta olduğu için).
3-Ağırlık merkezi hesabım hangi model olursa olsun hucum kenarından kanadın 1/3 mesafe gerisi. Ama modeli ele alınca burnunu hafif aşağı vermesi doğru mudur?

20 A ESC gereken motora 50 A ESC takmanın herhangi bir sakıncası yok (ESC ağırlığı dışında ve ESC'de BEC olup olmaması önemli tabii. Yüksek amperli ESC'lerde genelde BEC olmuyor diye biliyorum).

Ağırlık merkezine gelince...
Söylediğiniz hesap kabaca doğru olsa da aslında kanat profili ile çok yakından ilgili. O nedenle üretici önerilerine sadık kalmak gerekir. Burnun hafifçe ağır olması da uygundur. Şöyle derler:

Burnu ağır olan uçak iyi uçar ama inişte zorlar. Kuyruğu ağır olan uçak bir kere uçar.

Abi hayırlı olsun çok güzel bir kumanda bende dx6 olab versiyonunu düşünüyorum ama önce vbar controller i bi görelim :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Mehmedim , hayırlı mübarek olsun kardeşim.Güle güle ve güzel uçuşlarında kullan. :halay:
Spektrum , bence mükemmel bir kumanda.Profesyonel , pahalı , kaliteli kumandalara bir diyeceğim yok ama , Spektrum kumandalar , fiyat - performans açısından sanırım en tercih edilir marka.İnşallah bizlere de böyle güzel bir alet nasip olur ilerleyen zamanlarda..........

Ynt: Spektrum DX9 Kumanda Kutu Inceleme - Unboxing

Hayırlı olsun Güle güle kullanın.

hayırlı olsun mehmet bey :) benimde hayalını kurdugum bır kumanda o siteden alırsak kargo ucretı veya gumruk ne kadar tutuyo tr ye girisi sıkıntı oluyormu bilgi verme sansınız varmı acaba ?

Mehmet, hayırlı olsun, kırımsız uçuşlarda kullanırsın umarım. Sizden sonra yakinen görme şerefine nail olmuş biri olarak bir ara bir tur isterim, ona göre! (göz hakkı var, ondan) :lollol:

Çok teşekkür ederim arkadaş :thumbup:

Ömer abi ne demek 1 tür, 10 tur veririm sana :laugh:

safak bozdag' Alıntı:
hayırlı olsun mehmet bey :) benimde hayalını kurdugum bır kumanda o siteden alırsak kargo ucretı veya gumruk ne kadar tutuyo tr ye girisi sıkıntı oluyormu bilgi verme sansınız varmı acaba ?
Şafak Bey, ben bu kumandayı Spektrum Ana Dist aldım. Amerikan firması olan bu şirket ne yazık ki sadece amerika içine satış yapıyor.
Fakat veya almak mümkün. Sadece amain hobby tipik usa firması olduğu için faturayı olduğu gibi gösteriyor ne yazık ki.

Son zamanlarda gelen tüm kargolar tek tek açılıyor. Kumanda frekans nedeni ile başlı başına bir risk idi. Bu son dönemlerdeki sıkı kontrol sonucu sadece gümrük vergisini ödemek süretiyle kumandayı gümrükten çekebilir misiniz emin değilim. zira bir ara ankara'da kumandayı gümrükten çekebilmek için frekans izin yazısı almak gerekiyordu ki hatırladığım kadarı ile 600 TL civarında bir para tutuyordu.

Özetle gümrük her zaman bir risk ama iş kumanda olunca risk ikiye katlanıyor. Ama yine de unutmamak lazım, yurtdışı alışverişi aslında tamamen biraz şans ve kısmet işi ;)

Hayırlı olsun güle güle kullan Mehmet abi :)