Spektrum DX9 Kumanda Kutu Inceleme - Unboxing

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Bende soracaktım sana, az önce denemek için sepete ekledim ama kargo bedeli çıkmamıştı :rolleyes: kargo bedelini merak etmiştim. :D

Kargo bedelini daha önce benzer bir ağırlıkta ürün için öğrenmiştim. 30-35 pound gelir diye düşündüm. Yine de mail attım adamlara, 30 poundmuş. Tabi yanına satellite ve birkaç ufak malzeme ekledim de yine de 50 dolar civarı diyeyim. Kumanda için normal.

Teşekkürler Mustafa ;)

Kargo da yola çıkar bugün. 27 pound (45dolar) çıktı bahtıma... Beklenenden az... Bakalım haftasonuna kadar yetiştirirler diye umuyorum :)

senin bir lafın vardır fast lad candır diye gerçekten öyle yurt içi gibi bir haftada elinde gumrukte çıkmıyor kolay kolay 3 defa alışveriş yaptım hepside 1 haftada elmde inşallah kavuşursun kumandana

Şaka gibi bir hız ile karşı karşıyayım :eek:

Normalde 2kg a kadar olan kargolarda Royal Mail tercih ederdim, haklarını da yemeyelim 4 günde geldiği de oldu. En ufak kargoda 8 pound, ağırlık 2kg a yaklaştıkça en fazla 20 pound olacak şekilde bir kargo bedeli çıkardı.

International 1-3 day service'e biraz daha mesafeli yaklaşırdık. Adamlara sordum kumanda için kargo ne tutar diye, 30 pound dediler. Tamam dedim, yanına yükte hafif pahada ağır birkaç bişeyler daha ekledim. Kargo ödemesi ayrıca yapılıyor maile gelen link yardımı ile.
Kargo bedeli de 2.8kg olan pakette 27 pound...

Dün öğleden sonra 14 te aldığım ürün için 16.30 da kargo ödemesi maili geldi. UPS ten ise 19.15 gibi takip kodu geldi. Sheffield'dan Donnington'a, ordan Köln'e, bu sabah 8 gibi İstanbul'a geldi. Tahmini teslimat tarihi de yarın gün içinde veya akşam öngörülüyor. Eğer öyle olursa 2 gün çok efsane olur.

Hatta acelem olduğunda bundan sonra da tercih edebilirim. Önce bi gümrük durumu ne olacak onu görelim de... 2 günde yurtiçinden gelmiyor çoğu zaman... 45 dolar kargo da bu büyüklükte kutu için çok normal, amerikadan da alınsa böyle kargo çıkıyor ama gelişi 2 haftayı buluyor...

Anlaşıldı Rasim , bundan sonra tüm siparişlerimi sana vereceğim , üstüne kar koysan bile olur , bu ne biçim bir ballılık arkadaş yahu........ :D

Hayirli olsun Rasim güle güle kullan hakikaten ışık hizina yakin bir süratte gelmiş bizimkiler mum ışığı süratinde teslim etmezlerse efsane olur

Teşekkür ederim Celalettin abi,

Bizimkiler de aynı hızı muhafaza edecek sanırım. Bugün saat 10.30 gibi gümrüğe girdi, 12.00 gibi çıktı. Yada ben öyle anlıyorum aşağıdakinden. Daha önce takip ayrıntısında sarı renkle "istisna" durumuna geçmişti ama sanıyorum ki gümrükten çıkınca yeniden yeşil renkte "zamanında" olarak devam ediyor. Yani "Planlanan Teslimat: Çarşamba, 14/01/2015, Günün Sonunda" ibaresine uyacak şekilde ilerliyor. Son hareketler;

13/01/2015 12:00 İthalat Barkod Okuması
13/01/2015 10:30 Depo Barkod Okuması
13/01/2015 10:30 Paketiniz, ithalat konumunda resmi girişi için gümrükleme aracısından bırakma bekliyor.

Zaten gümrükte çok oyalanmazsa devamında yine UPS ile geliyor elime kadar. O kısımda bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum.

Hakan abi, ben de anlamadım neden böyle oluyor :rolleyes: Ondan sonra fastlad türkiye temsilcisi gibi latifeler yapılıyor :laugh:

Neyse hadi geçmiş olsun...

Ücretli kargo ile gelenler gümrüğe fix olarak takılırdı. Bu da öyle olmuş... Yetki belgesi hebele hübele dolduracağım, ups elemanına fakslayacağım. O bi hesap numarası gönderecek, gümrük vergisini o hesaba yatıracağım. Öyle böyle derken yine yalan oldu bizim kumanda işi... Haftasonu da şehir dışındayım. Sevmedim bu işi...

Bari ptt gibi ayağıma kadar getirseler, ne alacaklarsa o zaman alsalar...

Yok baba, royal mail + ptt candır, gerisi boş...

Rasim Öztürk' Alıntı:

Ücretli kargo ile gelenler gümrüğe fix olarak takılırdı. Bu da öyle olmuş... Yetki belgesi hebele hübele dolduracağım, ups elemanına fakslayacağım. O bi hesap numarası gönderecek, gümrük vergisini o hesaba yatıracağım. Öyle böyle derken yine yalan oldu bizim kumanda işi... Haftasonu da şehir dışındayım. Sevmedim bu işi...

Bari ptt gibi ayağıma kadar getirseler, ne alacaklarsa o zaman alsalar...

Benim kumanda da ups ile gelmişti, gümrüğe girmedi ama... Faturayı düşük yazmadılarmı?

Rasim Öztürk' Alıntı:
....
Desene nazar değdi Rasim :-\ :embarras:

kadir kocaman' Alıntı:
Benim kumanda da ups ile gelmişti, gümrüğe girmedi ama... Faturayı düşük yazmadılarmı?

Her zamanki gibi düşük yazmalarını söyledim de, bilmiyorum artık şans işi... Ama daha önce fedex ile olan bi macerada da gümrüğe girmişti fiyatı gerçekten 100 doların altında olmasına rağmen... Ücretli kargolara sıcak bakamıyorum.

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Desene nazar değdi Rasim :-\ :embarras:

Çok da dert değil Mehmet abi, doğru zamanda aldım yine de... Hala karlı hava, hala soğuk... Parasında da değilim, prosedürle uğraştırmasınlar yeter. Yok yetki belgesi, faks, hesap no vs... Kaçsa kaç kardeşim, yaz üstüne, geldiğinde teslim edeyim :)

Rasim hayırlı olsun... Durmak yok diyorsun[emoji1]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Haadi beh , ne oldu takıldı mı Rasim , abicim sen eline geçmeden konuyu patlatma bundan sonra , bak nazara geldi işte... :-\...Valla benimki değmedi emin olun , akşama kadar çalışmaktan konuları zor takip ediyorum , neyse , hayırlısı oldun diyelim..... :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Evet uzun bir bekleyiş sonrası yeni kumandam "Spektrum DX9" 2 gün önce kavuşmuş bulunmaktayım :halay: Her zaman olduğu gibi bu heyecanlı anları sizlerle paylaşmak ve ürün hakkında temel bazı bilgileri size aktarabilmek adına "Kutu inceleme" videomuzu çektik ;)
....

vayy işte bu kumandanın kralı. kadir ile oldukca bu konuda hararetli tartışmalarımız olmuştu. spektrum ve diğerleri dediğim zaman hopluyordu... :lollol: :lollol: :lollol: