Burundaki turuncu için maskeleme operasyonu başladı!
Öncelikle yapmaya çalıştığım modelin gerçeğinin hiçbir fotoğrafını paylaşmadığımı farkettim! Hemen telafi edelim. İşte Panther kitaplarının 2. ciltinde gördüğüm ve bir anda beni bu şemaya yönelmemi sağlayan fotoğraf:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Burundaki turuncunun alta doğru kıvrıldığı görülmekte, ama tam olarak nereye gittiği meçhul, ayrıca burnun üst tarafının da daha açık bir renk olduğu da görülmekte, kesin olmamakla birlikte diğer bazı panterlerde de benzer uygulama olmasından yola çıkarak bu kısmın çıplak metal olduğunu tahmin etmekteyim (kanadın hücum kenarındaki renkle bu rengin yakın olduğu da görülmekte ve hücum kenarlarının metalik olduğunu biliyoruz) Turuncu ile beyazın dikeydeki ayrım hattı aynı zamanda uçağın burnundaki top bölümünün kapağının sınırı. Modelde maskelemeye başlamak için bu hat iyi bir referans olur diyip lazeri de kullanarak bu hattı model üzerinde ince siyah bantlarla belirledim. Bu hattın gövde eksenine dik olması gerektiği için lazer çok faydalı oldu.
Sonrasında altta arkaya doğru kıvrılan hat için bir varsayımda bulundum ve ön iniş takımı kapaklarının menteşe hattına teğet olacak şekilde bağlamaya karar verdim. Bu varsayıma göre turuncu kısım kapaklar boyunca uzanıp kapakların arka ucunda bitecek. Ben yaptım oldu durumu oldu biraz ama olsun
Pistole setimi (eğri cetveli, genç arkadaşlar için Autocaddeki "spline" komutunun eski versiyonu
) kullanarak gözüme hoş görünen bir eğri seçtim, bunu bir A4 kağıda çizip kestim ve model üzerine yerleştirdim. Yine o ince siyah bantı kullanarak hattı model üzerine taşıdım. Diğer tarafı da aynı şekilde işaretledikten sonra da sihay hattı referans olarak kullanıp önce tamiyanın 6 ve 10 mm genişlikli bantlarıyla sınırı maskeledim. Tamiya bantın esnek yapısı bu gibi işlerde güzel sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Sonra da mavi maske bandıyla bir sıra daha geriye doğru bant çektim. Yarın boyama öncesinde geri kalan açıkları da kağıtla kapatıp maskeleyeceğim.