Grumman F-9F Panther modeli inşaatı ("Dahta"dan model jet yapımı )

Bu model ileride kesin SCALE olur, benden söylemesi :D

Eğitim uçağı olarak ilk sezonu sağ salim atlatsın da sonra scale hale de getiririz gerekirse...

İleride pimin uç noktasına bir kontak sivici konulur, kapak kapatılıp sivic basınca içerideki pilot eliyle %p işareti yapar bence. :lollol:

Adam satranç oynar gibi uçak yapıyor, deli midir nedir yahu..... :lol::lol:

Benzer bisey duşünmedim değil, iki kilit pimini de bir devreye bağlasam, ikisi de sonuna kadar yerlerine girdiğinde gösterge panelinin arkasındaki bir temas noktasına temas edip devreyi kapatsalar, gösterge panelinde de bir ışık yansın, kanopiden içeri bakıp ışığı görüp rahatlasam şeklindeydi... pilotun işaret vermesi daha iyi bir fikir ama :) boşuna çomağımı saklamıyorum seni görünce :evil::evil::evil:

Bugün biraz değişiklik olsun dedim ve dahta tozu yerine metal talaşı kaldırmaya karar verdim :)

Sanırım iki aydır falan şu jant olacak olan kütük tornanın aynasında duruyordu:laugh: hadi şu işi bitireyim artık diyip geçtim başına ve birkaç saatlik bir çalışma ile jantların ikinci yarılarını işledim. Bir tanesini diğer yarısıyla eşleştirip 3.2 mm matkap ile vida deliklerini açtım. Fren diskindeki deliklere de m3 diş açtım. Lastiğin iki parça arasında sağlam bir şekilde sıkıştırılabilmesi için de biraz ince ayar çekince frenleri de olan bir jant sistemi elde edebildim.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Robart’ın orjinal jant kapağı da cuk oturuyor:

Fren mekanizmasının dikmede dönmeden durmasını da sağlayınca bu iş tamamdır. Tabi bide jantlardaki şaft deliklerine bir yatak yapmak da iyi olacaktır sanırım.

Bugün biraz değişiklik olsun dedim ve dahta tozu yerine metal talaşı kaldırmaya karar verdim :)

Sanırım iki aydır falan şu jant olacak olan kütük tornanın aynasında duruyordu:laugh: hadi şu işi bitireyim artık diyip geçtim başına ve birkaç saatlik bir çalışma ile jantların ikinci yarılarını işledim.
Arkadaş gelde kafayı yeme :lollol::lol: %p:thumbup:

Arkadaş gelde kafayı yeme :lollol::lol:%p:thumbup:

Hayırdır Adminim? :)

Yalnız lastiklerin biri Continental. E bu uçak Amarıkan malı değil mi?

Ömer Bey, aslında fotoğraflarda tek bir lastik var, hem Goodyear hem Continental Alman/Amerikan ortak yapımı :lollol:

Bu Robartın satış stratejisi, "Scale" serisi lastiklerinin bir tarafına Goodyear diğer tarafına Continental basıyorlar. Eğer amerikan tayyaresi yapıyorsanız goodyear görünecek şekilde takıyorsunuz, Alaman tayyaresi yapıyorsanız da Continental görünecek şekilde takıyorsunuz. Eğer isterseniz bunları tamamen silmek de mümkün.

Bu Robartın satış stratejisi, "Scale" serisi lastiklerinin bir tarafına Goodyear diğer tarafına Continental basıyorlar. Eğer amerikan tayyaresi yapıyorsanız goodyear görünecek şekilde takıyorsunuz, Alaman tayyaresi yapıyorsanız da Continental görünecek şekilde takıyorsunuz. Eğer isterseniz bunları tamamen silmek de mümkün.
Basit ama süper bir fikir, helal olsun %p:thumbup:

Japon tayyaresi yapılıyorsa ne yapıyoruz abi :D ama düşünce cidden güzel :saygilar:

Evren abi sınır tanımayan bir aşk ile devam ediyorsun her işini bu şekilde aşkla yapman beni hasta ediyor:D idölümsün Evren abi:):saygilar:

Güzel sözler için teşekkürler ama aman diyeyim, sakın diyeyim :) benim yolum yol değil örnek almayın sakın :evil::evil::evil:

Japon tayyaresi yapılıyorsa ne yapıyoruz abi :D ama düşünce cidden güzel :saygilar:

Japon tayyaresi yapıyorsan her iki taraftaki yazıları da siliyorsun, sonra 60 numara zımpara kağıdını rastgele sürtüyorsun tekerleğin yanaklarına 株式会社ブリヂストン yazıyorsun :coolxf::coolxf::coolxf: