Grumman F-9F Panther modeli inşaatı ("Dahta"dan model jet yapımı )

frenlerin dönmeden dikmeye sabitlenebilmesi için yukardaki parçayı tasarlayıp bastım. Bu parça ana iniş takımı dikmesine geçiriliyor:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Fren mekanizmasıda aksla birlikte yerini alınca bu parçaya oturuyor ve dönmüyor.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Nihai olarak bu parçaları kullanır mıyım henüz emin değilim ama en azından gerekli testleri yapmamı sağlayacak birşey elde etmiş oldum.

Testleri nasıl yapayım diye düşünürken de bu edf aklıma geldi :) hadi dedim takayım türbinin yerine hem jet gibi ses çıkartarak yaparım testleri hem de aynı zamanda taksi testi yerde yön kontrol testi vs gibi avantajları da olur dedim. Gövdenin içinde kalan talaşı tozu üfürecek olması da cabası ;)

Testleri bitince bence aluminyumdan işlemenin bir yolunu bulursan daha iyi olur. Sanki sert bir frende kırılabilir gibime geliyor.

En çok içime sinen yol bu zaten. Hatta bu vesileyle mf-70 cnc dönüşümünü hızlandırabilirim bile. Ama bir diğer yol olarak da metal epoksisi ile dikmenin bu kısmına fren ünitesinin oturacağı bir ekleme yapmak. Bu çok daha basit bir yol ve bunun gibi kaba da olmaz. Karar vermeyi beklemek yerine bu ara çözüme gittim şimdilik.

Buarada, frenleri inişlerde uçağı durdurmak için kullanmak gibi bir niyetim yok, dediğin gibi pist 800 metre :) daha çok yerde motor çalıştırmada ve rölantide falan kullanma niyetindeyim frenleri.

• Beğen
Tepkiler: Türker Akgün