Grumman F-9F Panther modeli inşaatı ("Dahta"dan model jet yapımı )

Panther yeniden sahada :thumbup:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Özgür bey, Tekrar elinize sağlık :thumbup:.
Siz boş durmazsınız. F-9F Panterin tadilatlarını, ayarlarını vs. yapmak hızınıza yetmez diye düşünüyorum.:)
Bundan sonraki model varmı kızağa konacak?
Olanaklar elveriyorsa linkteki gibi bir A-10 Thunderbolt II yapımı ve forum ortamında paylaşımını beklemek çok mu ütopik olur? :rolleyes:
Panteri izlemeye gelemedik, ama gaz veriyormuş gibi olmasın da: Böyle birşey olursa maiden izleme adına oralara kadar gelebiliriz. :):saygilar:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

2 sorti daha ekledik kayıt defterine :thumbup:

Bugun tamamen iniş çalışması yaptım. İniş takımlarını toplamadan paternde kalıp sanki inecekmiş gibi gelip son anda gaz açıp pas geçip tekrar paterne girdim. İkinci uçuşta da sonlara doğru artık olayı touch and go ya çevirdim.

Modeli burun yukarda uçurmaya alıştım iyice, hatta artık yavaş uçuşta gaz vermem gereken noktaya bile getirebiliyorum ki bu zaten gerćek anlamda yavaş ve yüksek hücum açısıyla uçabilmek demektir. İlk uçuştaki ilk yaklaşmalardan birisinde yine burun tekerini istemeden yere vurdum ama bu sefer gaz açıp yükseldim. İkinci uçuşta ise tam ideal açıka tekerlek koyabilir hale geldim.

Kafamda gopro monteliydi, umarım videolar da güzeldir...

Özgür bey, Tekrar elinize sağlık :thumbup:.
Siz boş durmazsınız. F-9F Panterin tadilatlarını, ayarlarını vs. yapmak hızınıza yetmez diye düşünüyorum.:)
Bundan sonraki model varmı kızağa konacak?
Olanaklar elveriyorsa linkteki gibi bir A-10 Thunderbolt II yapımı ve forum ortamında paylaşımını beklemek çok mu ütopik olur? :rolleyes:
Panteri izlemeye gelemedik, ama gaz veriyormuş gibi olmasın da: Böyle birşey olursa maiden izleme adına oralara kadar gelebiliriz. :):saygilar:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Mehmet Bey teşekkürler. Bu sene yeni bir proje olmayacak tezgahta, Hurricane'in detaylandırma aşaması, aklıma estikçe super cobra ve diğer küçük laylaylom projelerle uğraşmak var kafamda.

A-10 Kaan Gök ile birlikte yapmayı planladığımız bir modeldi, kendisi pek sever hatta epey bir dökümantasyon da sağlamıştı bana. Ama o proje proje olarak kaldı sadece. Benim de A-10'a karşı bir miktar ilgim olsa da şu aşamada inşaat listesinde ön sıralarda yer almamakta, en azından türbin modeli olarak. Eğer çift türbinli bir model yaparsam o Me-262 olacaktır :) hatta Pantherden az biraz daha büyük ve iki tane 45 yada da 60 lık motorla uçurulacak bir 262 çoktan çizim dosyalarım arasında yerini aldı :)

A-10 Kaan Gök ile birlikte yapmayı planladığımız bir modeldi, kendisi pek sever hatta epey bir dökümantasyon da sağlamıştı bana. Ama o proje proje olarak kaldı sadece. Benim de A-10'a karşı bir miktar ilgim olsa da şu aşamada inşaat listesinde ön sıralarda yer almamakta, en azından türbin modeli olarak. Eğer çift türbinli bir model yaparsam o Me-262 olacaktır :) hatta Pantherden az biraz daha büyük ve iki tane 45 yada da 60 lık motorla uçurulacak bir 262 çoktan çizim dosyalarım arasında yerini aldı :)

Pantherde daha yapılacak işler var anladığım kadarı ile, gelişmeleri keyifle izleyeceğiz. :saygilar:
A-10 'a gelince, Eserse EDF elektrikli biraz oyuncak deprondan yaparız belki. Nede olsa depron ve elektrikli denince işcilik 1/10 gibi birşey olur. ;)
Me-262 de güzel, umarım gerçekleştiğinde buralarda oluruz. :thumbup:

Görünen o ki, elevatör atımlarının biraz daha kısılıp exponun belki azıcık daha artırılması gerekiyor. Ancak expo artırımı konusunda ben hep temkinliyimdir çünkü abartılı expo modeli sakinleştireceğine azdırabilir. :)

Görünen o ki, elevatör atımlarının biraz daha kısılıp exponun belki azıcık daha artırılması gerekiyor. Ancak expo artırımı konusunda ben hep temkinliyimdir çünkü abartılı expo modeli sakinleştireceğine azdırabilir. :)

3. ve 4. uçuş videolarını bekle abim :)

Elevator atımlarını %80'e düşürdüm ve expoları arttırdım, sonucu o videolarda görürsün :)

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Alternatif olarak pitch ekseninde bir gyro deneyebilirsin (böyle bir modelde gyro kullanmak hiç ayıp değil merak etme). :D

Gyro zaten her üç eksende de var (aktif değil). İş gyroya gelmeden önce ben manuel olarak ip gibi uçar hale getirmeliyim aleti.