Grumman F-9F Panther modeli inşaatı ("Dahta"dan model jet yapımı )

O kadar heyecanla okudum ki sanki pistte ben de varım ve olan biten her şeyi gözlerimle gördüm. ? Baştan sona tüm ayrıntıları ile nefes kesen bir uçuş olmuş. Umarım ilk inişte hiçbir hasar meydana gelmemiştir. ? Hafta sonunu biz de sizin gibi iple çekiyoruz?

Uçuşu da, sesi de çok etkileyici! Tadımlık videoyu "beeyle?" ağzım açık izledim. Ama en güzel Hakan tanımlamış! Degüstatör müsün be arkadaş?...

Bu arada, öyle bir rapor yazmışsın ki, "görev" dönüşü komuta kademesine yazılmış gibi. Üzerine çok mu baskı kuruldu acaba?...

...
Konuyu benle birlikte takip eden herkese teşekkürler :)

Maiden uçuşun videosuyla birlikte sezon finali yapabileceğiz sanırım :) İkinci sezonda da detaylandırma olacak ama önce Hurricane, yavaş yavaş o taraflara doğru taşınma hazırlıklarına başlayabiliriz :RCKolik:

E, hadi artık dağılalım şimdilik!...

Güzel sözler ve dilekler için teşekkürler arkadaşlar :)

Güzel proje güzel şekilde bitti çok şükür

Henüz biten birşey yok Adminim :) ilk sezon finalindeyiz sadece :)

biraz dinlenmeni tavsiye ediyorum , senin beyin kıvrımları tahammül edebilir ama bizim amigdalalar iflas etti be usta...

Benim niyetim de biraz dinlenmek kesinlikle :) şu an havalar izin verdiğince panter, hurricane ve kobra ile olabildiğince uçmak niyetindeyim. Tamamen kendi yapımım 3 model var elimde, kaşıntı geçti :)

Allah amigdalalarınıza zeval vermesin :)

Ama en güzel Hakan tanımlamış! Degüstatör müsün be arkadaş?...

Ömer bey vallahi evirdim çevirdim, ordan baktım yok şurdan baktım ama bir türlü bağlantıyı kuramadım, üstüne üstlük iyice de merak ettim :) size zahmet biraz açıklar mısınız :)

Bu arada, öyle bir rapor yazmışsın ki, "görev" dönüşü komuta kademesine yazılmış gibi. Üzerine çok mu baskı kuruldu acaba?...

Öncelikle sizlerin başından beri ilgi ile takip ettiğinizi bildiğim için olabildiğince detaylı ve çabuk paylaşmak istedim. Dahası bunlar benim için de bir nevi “hatıra defteri” kıvamında, yıllar sonra geri dönüp o günü yeniden yaşamak mümkün ve keyifli oluyor bunlar sayesinde :)

Bunca uğraş sonrası bir de roman yazmak hakikaten "MAHALLENİN DELİSİ " olmayı gerektirir.

Mahallenin delisinin roman yazma potansiyeli çok daha yüksek (bkz konunun ilk mesajı) :) bu sadece aceleyle yazılmış bir teknik rapor :)
:saygilar:

Dünkü raporda atladığım birkaç noktayı ekleyivereyim.

Öncelikle renk seçiminden çok memnun kaldım, modelin görülebilirliği harika, amacına gayet uygun. Kanat ucu yakıt tankları da bu görülebilirliğe önemli bir katkı sağlıyor.

İlk mesajimda anlattığım, bu modeli seçmemdeki bir etken de tombul gövde ve kanat ucu tanklarıyla modelin “drag”inin fazla olması idi. Böylece benim nispeten büyük motorun tam gazında bile model aşırı hızlanmaz diye bekliyordum. Dün bunu da net bir şekilde gördüm, tam gazda bile model “kopup” gitmiyor. Zaten uçuşun büyük çoğunluğunu yarım gazda yaptım. Tabi radyodaki yarim gaz işin motor tarafında itkinin %38i anlamına geliyor, yani kabaca 3.5-4 kg arasında bir itkiyle uçtum diyebiliriz.

Kalkış koşusu haricinde 3/4 gazın üzerine de çıkmadım, bu da itkinin %66’sı anlamına geliyor. Yani aslında bu model 60 lık türbinle bile uçar, ama ideali 80 olacaktır. Tabi benim için bu daha sıcak havalarda da motoru çok üzmeden uçuş yapabilmek anlamına geliyor :)

Evren hocam rapor çok iyi gitti doğrusu, eline sağlık. :bravo:

Yalnız şu safiye soyman havaalanına bir türlü alışamadım. :( Bütün seyir keyifini mahvediyor bence. :cry:

Öğrenmenin yaşı yoktur derler. Bu konu (Türbinli Motorlar ) her ne kadar modelcilik uğraşımın dışında kalmış olsa da, sonuçta uçak modelcisi olarak satırını atlamadığım bir paylaşımdı. :thumbup:
Modelin inşa aşamasının anlatımı baştan sona kadar muhteşemdi. Model inşası anlamında ( Balsa, köpük, turbin, pervane, elektrikli fan vs.) ilgi alanımız hangisi olursa olsun konu içeriğinde her modelcinin işine yarayacak pek çok bilgi var.
Kendi adıma azımsanmayacak kadar çok bilgi edindim. :saygilar:
Bu sadece bey'in değil, konuya yazan diğer değerli arkadaşlalrımızın da katkıları ile oldu. ?
Tekrar teşekürler.:saygilar:

Kalkış koşusunda hafif sola kaçma olmuş gibi, Müsebbip'i rudder olmasın? :lollol::rolleyes:

Koca konuyu tam bir sene takip et, adam gitsin bir salı günü, tam da işlerin karışık olup da foruma uğrayamadığım salı günü maiden yapsın! :mad: Salı günü maiden mi olur? Dizinin finalini kaçırıp bir de spoiler yemiş gibi oldum :lollol::lollol:

Ellerine sağlık abi, herşey çok güzel geçmiş. Gerçekten harika bir uçak ellerinde meydana geldi, süper de uçtu :saygilar::thumbup::halay::yuppi::hoppa: