Aksiyon-fpv (Proximity Flying) ve Blackout Mini H Quad İnceleme

Ynt: Aksiyon-fpv (Proximity Flying) ve Blackout Mini H Quad İnceleme

Fatihsultanmehmed' Alıntı:
Arkadaşlar,

Genelde manual uçuş yapıyordum, ve herhangi de bir sorunum yoktu, fakat bugün Multiwii de Angle atadım fakat manual de normal uçan cihaz angle mod da sapıttı ve sola kaçma ile geriye yatma yaptı, manual'e aldığımda ise normal çat diye sabitliyor kendini, anlamadım gitti, Neden yapar bunu ? :)
Multiwii sabır taşı. Ben de ne angel ne de horizon modda sabit tutamamistim aleti. Multiwii den ne zaman kurtulmayi dusunuyorsunuz?

SM-N900 cihazımdan gönderildi

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Multiwii sabır taşı. Ben de ne angel ne de horizon modda sabit tutamamistim aleti. Multiwii den ne zaman kurtulmayi dusunuyorsunuz?

Nesimi hocam, multiwii ile biraz uğraşmayı düşünüyorum, bence sorun PID 'lerle ilgili, fakat PID ayarıda zaman istiyor, bluetooth desteği varmıydı bilmiyorum varsa öncelikle bu aparatı edinmek gerek, yada her seferinde PID lerle oynayıp, kalkıp, deneyerek bulmak gerekecek ki, oldukça sıkıcı bir iş, ama manual modda uçarsam hiç sorun yok, problemsiz iş görüyor... En kötü ihtimal manual mode ile bir süre devam, çok sıkılırsam Naze32 yaparım. ;)

Nesimi hocam, multiwii ile biraz uğraşmayı düşünüyorum, bence sorun PID 'lerle ilgili, fakat PID ayarıda zaman istiyor, bluetooth desteği varmıydı bilmiyorum varsa öncelikle bu aparatı edinmek gerek, yada her seferinde PID lerle oynayıp, kalkıp, deneyerek bulmak gerekecek ki, oldukça sıkıcı bir iş, ama manual modda uçarsam hiç sorun yok, problemsiz iş görüyor... En kötü ihtimal manual mode ile bir süre devam, çok sıkılırsam Naze32 yaparım. ;)
Multiwii ile 6 ay boyunca uğraştım, önce sabır gerektiren bir kart ve configrasyon ayarlarını iyi bilmen gerekiyor. Gps i hiç aktif edememiştim ve en sonunda configrasyon ayarlarında bulunan ince bir değişiklik ile aktif hale geldi. (Aktif ten kastım GPS tanınıyor fakat eve dönüş olayı gerçekleşmiyordu bu olayın düzelmesi) Bluetooth aparatı mevcut ve çalışıyor alıp pid ayarlarını android cihaz ile sorunsuz yapabilirsiniz. Nesimi abimin dediği gibi angle ve horizon modda kayma gerçekleşiyor bunu da pidden düzeltilebilir sanırım ama ben hep angle modda kullandığım için fazla ayarlarına girişmedim. :RCKolik:

Herkese selamlar.

Bikaç aydır bende bu mini quad işini araştırmaktayım, aklıma bi düşünce takıldı. Konuyu da canlandırmak adına burada bir paylaşayım hemde üstadların düşüncelerini alayım dedim.
Yukarıda bahsi geçen hatta alınan toplanan kullanılan banggodda satılan qav250 frameini ( ) alsak ve bu framein ara plateinin yerine blackout mini h'nin 15$ a satılan pdb plateini ( )taksak??

Bu iki framein ölçüleri birebir aynı görünüyor yani muhtemelen birbirlerine uyarlar. Blackoutun pdb side büyük nimet. Gönül isterki komple blackout frame alayım ama 150$ az para değil.
Sonuç olarak aklıma böyle bir düşünce geldi ama ben böyle basitçe düşünüyorum bu fikir uygulamada ne gibi sıkıntılara yol açar veya uygulamaya değer mi bi sorayım fikirlerinizi alayım dedim.
Şimdiden teşekkürler, saygılar.. :saygilar:

Osman Nuri Diler' Alıntı:
Herkese selamlar.

Bikaç aydır bende bu mini quad işini araştırmaktayım, aklıma bi düşünce takıldı. Konuyu da canlandırmak adına burada bir paylaşayım hemde üstadların düşüncelerini alayım dedim.
Yukarıda bahsi geçen hatta alınan toplanan kullanılan banggodda satılan qav250 frameini ( ) alsak ve bu framein ara plateinin yerine blackout mini h'nin 15$ a satılan pdb plateini ( )taksak??

Bu iki framein ölçüleri birebir aynı görünüyor yani muhtemelen birbirlerine uyarlar. Blackoutun pdb side büyük nimet. Gönül isterki komple blackout frame alayım ama 150$ az para değil.
Sonuç olarak aklıma böyle bir düşünce geldi ama ben böyle basitçe düşünüyorum bu fikir uygulamada ne gibi sıkıntılara yol açar veya uygulamaya değer mi bi sorayım fikirlerinizi alayım dedim.
Şimdiden teşekkürler, saygılar.. :saygilar:

Merhaba,

Bunu yapmak isteme nedeniniz nedir ? sonuçta uysa dahi, 3,5 dolara halletmek varken neden böyle bir pdb yi kullanmak istiyorsunuz ?

Kablo karmaşası ve lehim uğraşından kurtulmak istedim. Ayrıca blackout pdpnin üstündeki led sistemi cezbetti. ve esc çıkışları dışındaki kamera ve verici padleride işleri baya kolaylaştırır gibi düşünüyorum.

Blackout pdbsi olmuyor olculeri farkli. Ama ZMR 250 icin benzer iki farkli pdb var piyasada. Hatta bizden arkadaslarda uzerinde calisiyor. Yakinda sonuclanir.

Ölçüleri uymuyorsa baştan hatalı bi düşünce olmuş o zaman. Anladım abi teşekkürler.

Su konuyu bi canlandiralim :)
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

irfan buzdağlı' Alıntı:
Su konuyu bi canlandiralim :)
Böyle moral bozacaktıysak uyusaydı daha iyiydi İrfan bey, insan uçuşları yok muydu. :laugh: :lol: :lol:

Türker Akgün' Alıntı:
Böyle moral bozacaktıysak uyusaydı daha iyiydi İrfan bey, insan uçuşları yok muydu. :laugh: :lol: :lol:
Haklisin abi bunlar insan degil :)
Bu videolari izleyince gaza geliyorum o yuzden yukluyorumki sizlerde de bi kipirdanma olsun ;)

Herkese slm,

Kendimi oyuna alınmayı bekleyen yedek futbolcu gibi hissediyorum, minim, gemi oldu sizlere ömür. :eek: onu toplamak telaşındayım,
Sipariş aşamasındayım, :rolleyes:

1 adet nucleus pdb (biraz beklicez sanırım stok dışı şu anda)
4 adet Rcx 2206 1950kv motor 2650kv olanıda var o mu ? :eek:
4 adet afro yada kiss (karar veremedim) ESC
değişim kaçınılmazken, multiwii yi de emekli edeyim diyorum, bir tanede Naze 32 planlıyorum. Bu arada sistemim 3s ti 4S 'e yükselteyim diyorum. 4S 1800mah siparişlerinide verdik mi tamamdır bu iş :D

Kendimi oyuna alınmayı bekleyen yedek futbolcu gibi hissediyorum, minim, gemi oldu sizlere ömür. :eek: onu toplamak telaşındayım,
Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda tekrar sahalara dönersiniz Fatih bey. ;)

Türker Akgün' Alıntı:
Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda tekrar sahalara dönersiniz Fatih bey. ;)

sağolun teşekkür ederim Türkey bey.

Herkese slm,

1 adet nucleus pdb (biraz beklicez sanırım stok dışı şu anda)
4 adet Rcx 2206 1950kv motor 2650kv olanıda var o mu ? :eek:
4 adet afro yada kiss (karar veremedim) ESC
değişim kaçınılmazken, multiwii yi de emekli edeyim diyorum, bir tanede Naze 32 planlıyorum. Bu arada sistemim 3s ti 4S 'e yükselteyim diyorum. 4S 1800mah siparişlerinide verdik mi tamamdır bu iş :D
Slm Fatih
Sisteminde 4s kullanacaksan 2650kvlik motoru almani tavsiye etmem. 1950kv olan hem 3s hemde 4s pil icin isini gorecektir.
Tabi rcx motorlara birsey diyemiyorum. Ben paraya biraz kiyip cobra alacagim.
Kiss escleri tavsiye etmiyorum. Bu escler piyasada bulabilecegin en iyi escler ancak surekli yaniyorlar. İlk pil baglantisinda durduk yere yananlari bile var. Onun yerine su konusunu verdigim escyi tavsiye ederim. Kucuk ve hafifler. Performanslarida kisslere bayagi yakin. İlk sayfada alabilecegin tum yerlerin linkleri var.

Naze32 zaten candir ;)