Aksiyon-fpv (Proximity Flying) ve Blackout Mini H Quad İnceleme

irfan buzdağlı' Alıntı:
Madem immersion vericisini kullaniyorsun onda 5v luk parazit engellenmis temiz cikis var kamera icin. Blackout kullananlarin tamamina yakini ben dahil linkini verdigim regulatoru kullaniyoruz ve memnunuz.

Kamerayi vericiden besleyecegin icin sistemin 3s veya 4s olmasinin hicbir onemi kalmiyor. Bir diger avantajida fpv donanimin digier sistemlerden tamamen izole oluyor. Kirim veya degistirme durumlarinda cok rahat diger sistemlerden ayirabiliyorsun.

İrfan hocam kameram 12V. o yüzden mecburen regulatore kalıyor işim. :)

Fatihsultanmehmed' Alıntı:
İrfan hocam, şimdi ben bu up/down regulatörü nucleus pdb ye bağlayacağım ve amacım, hem 3S te hemde 4s te sorunsuz kullanmak. bu durumda bana alttaki mi daha uygun ?

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Aynen Salih hocam Bu PDB den bende de mevcut hem 3s hem de 4s Destekli aynı zaman da üzerin de filitrede var... Eğer bundan alır isen 1 Adet de bana sipariş verebilir isen sevinirim olmazsa da sorun değil...

Arkadaşlar aşağıdaki nucleus pdb yi kullanacağım, aslında benim için pololu ne kadar lazım bundan da emin değil, sonuçta üzerinde 5V çıkış var kumandanın alıcıyı beslemek için, işte ben bağlantıları 3S olacak şekilde yaparsam şayet 3S veya 4S bağlandığımda her iki tür pille de uçabiliyormuyum? FPV ekipmanlarıma baktığımda IRC 5.8 600mw 6S e kadar desteği var, kameram securitycamera2000'in "600TVL SONY SUPER HAD CCD D-WDR Color Board Camera" sı. (12Volt kamera bunun için gerekli mi bilemedim ? )
İhtiyaç varmı gerçekten ona göre alayım ? :-\
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu arada Resimde paylaştığın PDB ile videodaki PDB farklı bilgin olsun... Videodakinden bulabilir isen ondan al derim...

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Serdar hocam, Nucleus olan benim işim, onu temsili koymuştum, overcraft olabilir. :)

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Aynen Salih hocam Bu PDB den bende de mevcut hem 3s hem de 4s Destekli aynı zaman da üzerin de filitrede var... Eğer bundan alır isen 1 Adet de bana sipariş verebilir isen sevinirim olmazsa da sorun değil...

Bundan alıcam fakat stokta yok, sipariş verirken sanada getirteyim, yedek mi yapacaksın ?

Bundan alıcam fakat stokta yok, sipariş verirken sanada getirteyim, yedek mi yapacaksın ?

Evet Yedek olarak kullanıcağım şuan bendeki biraz Deforme olmaya başladı yarın ne olacağı belli olmaz :D

İrfan hocam kameram 12V. o yüzden mecburen regulatore kalıyor işim. :)
Cok acik yazmamisim galiba. Linkini verdigim regulatoru immersionun temiz 5voltluk cikisina baglayacaksin. Regulator 12 volta cikaracak. Ordanda dogruca kameraya. Benim kamerada seninki gibi 12 voltla calisiyor.
Benim modeldeki hali bu. Kirmizi heat shrink takili olan linkini verdigim regulatordur.

Bu resimde immersion vericiden regulatore gelen sari kabloyu kirmizi hayaledin :)
Elimde o anda sari kablo vardi bende onu taktim :) normalde o kablo +5v tur.

Arkadaşlar bu kadar uğraşacağınıza bir tane filtre yapsanız daha kolay olmaz mı? Tüm sorununuz kökten çözülür.

İrfan hocam, şimdi oldu, ben regulatörü hiç koymadan yapılabilir gibi anlamıştım. :laugh: Şimdi diğer bir sorun bu Naze32 'nin lehimli versiyonu var HK 'da oradakini alayım diyorum, fakat Zmr üzerinde pinler dışarı doğru bakınca sıkıntı filan demişlerdi, pinleri içeri yapmak mı gerekir ? Eğer doğrusu buysa low profile'ın pin linkleri lazım HK yada ebay olabilir ? Sitede sanki İrfan hocam vermişti fakat bulamadım. :RCKolik:

IRC 5 to 12V Regulate ;

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Arkadaşlar bu kadar uğraşacağınıza bir tane filtre yapsanız daha kolay olmaz mı? Tüm sorununuz kökten çözülür.
Abi amac hem 3s de hem 4slik bir sistemde hicbirseyi degistirmeden direk kullanabilmek.
Zmrnin pdbsinde boyle uygun bir sistem var mi bilmiyorum ama immersion verici kullananlar icin en etkili ve pratik cozum benim verdigim ornektir. Hemde sistem istenildiginde pdbden bagimsiz olarak mudahale edilebiliyor/ayrilabiliyor. Filtreyi verici pil arasinda kullanmak tabiki mantikli. Tek bir filtreden hem verici hem kamera beslenirse 4slik sistemde 12 voltluk kamera yanacaktir. İmmersionun 5vluk cikisi zaten filtreli.
Birde bazi 12vluk kameralar 10.5 volttan sonra goruntuyu bozabiliyor. Buda 3slik bir sostemdede soruna sebep olabilir.
İrfan hocam, şimdi oldu, ben regulatörü hiç koymadan yapılabilir gibi anlamıştım. :laugh: Şimdi diğer bir sorun bu Naze32 'nin lehimli versiyonu var HK 'da oradakini alayım diyorum, fakat Zmr üzerinde pinler dışarı doğru bakınca sıkıntı filan demişlerdi, pinleri içeri yapmak mı gerekir ? Eğer doğrusu buysa low profile'ın pin linkleri lazım HK yada ebay olabilir ? Sitede sanki İrfan hocam vermişti fakat bulamadım. :RCKolik:

IRC 5 to 12V Regulate ;

Aynen resimdeki gibi.
Naze 32 alirken mantikli olan pinler lehimsiz almak. Zira o pinleri istediginiz sekilde lehimlemek cok kolay
Ben bolca pin almistim ebaydan kafama gore istedigimi kullaniyorum. Linklerini vereyim ama yurticindende bulunabilecegi kesin. Hatta istersen acil lazimsa elimdekilerdende gonderirim.

IRC 5 to 12V Regulate ;

Naze32 nin yönünü çevirip pinleri içeriye dönük ayarlanabiliyor... baseflight da yaw90 yapınca işin çözülür. ve tavsiyem naze32 lehimsiz alman dan yana...

irfan buzdağlı' Alıntı:
Abi amac hem 3s de hem 4slik bir sistemde hicbirseyi degistirmeden direk kullanabilmek.
Zmrnin pdbsinde boyle uygun bir sistem var mi bilmiyorum ama immersion verici kullananlar icin en etkili ve pratik cozum benim verdigim ornektir. Hemde sistem istenildiginde pdbden bagimsiz olarak mudahale edilebiliyor/ayrilabiliyor. Filtreyi verici pil arasinda kullanmak tabiki mantikli. Tek bir filtreden hem verici hem kamera beslenirse 4slik sistemde 12 voltluk kamera yanacaktir. İmmersionun 5vluk cikisi zaten filtreli.
Birde bazi 12vluk kameralar 10.5 volttan sonra goruntuyu bozabiliyor. Buda 3slik bir sostemdede soruna sebep olabilir. Aynen resimdeki gibi.

Evet burada haklısın. Aslında sorun kullanılan kameranın voltaj aralığında. Ben bundan sonra yeni kamera alacaklara aşağıdaki ürünü tavsiye edeceğim. Voltaj aralığı 5-22 V arası. Kalite olarak ta büyüğünden bir farkı yok. Tabi bende kamera alacağım zaman bundan almayı planlıyorum. Hem boyutları benim düşündüğüm frame ölçülerine daha uygun.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Evet burada haklısın. Aslında sorun kullanılan kameranın voltaj aralığında. Ben bundan sonra yeni kamera alacaklara aşağıdaki ürünü tavsiye edeceğim. Voltaj aralığı 5-22 V arası. Kalite olarak ta büyüğünden bir farkı yok. Tabi bende kamera alacağım zaman bundan almayı planlıyorum. Hem boyutları benim düşündüğüm frame ölçülerine daha uygun.

Evet abi bu kamera aslinda benimde dusundugum bir kamera.
Uzerindeki plastik kutu ile birlikte modele yerlestirildiginde (cift tarafli bantla) agirlik olarakda board kameradan daha hafif kaliyor. Tabi board kamera mountunu cikardigimiz icin. Bu kameradaki gecikme miktari ile alakali bilgi bulamadigim icin beklemedeyim.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Evet abi bu kamera aslinda benimde dusundugum bir kamera.
Uzerindeki plastik kutu ile birlikte modele yerlestirildiginde (cift tarafli bantla) agirlik olarakda board kameradan daha hafif kaliyor. Tabi board kamera mountunu cikardigimiz icin. Bu kameradaki gecikme miktari ile alakali bilgi bulamadigim icin beklemedeyim.

Ben bir yerlerde büyüğüyle aynı diye okudum diye hatırlıyorum. Tekrar bulursam gönderirim.

irfan hocam sizden bir ricam olacak; şimdi ben yeni zmr250 toplama arifesindeyim. motor olarak dys 1806 karar verdik ama videolarda da izliyorum. bu SunnySky X2204 ve Cobra 2204 motorlar aşırı derece güçlü uçuşlar yapıyor. Anladığım kadarıyla motorları temin etmekde zor. acaba sizin önereceğiniz aktif olarak stok tazeleyen bir site var mı ?Bir de dys motoru almasam da bunu beklesem çok mu bekletir acaba?