450-500 Sınıfı Başlangıç Heli Model Tavsiyesi

Güzel konu olmuş. :thumbup:

Doğuş arkadaşlar çok güzel yorumlar yapmışlar, söylenecek birşey kalmamış bence. ;)

Bundan sonrasında " Cüzdanının...... " pardon pardon :rolleyes: öyle değildi o laf :eek:f: " Yüreğinin götürdüğü yere git " :laugh: :lollol:

Birkaç hususla alakalı tecrübeye dayalı senden farklı düşüncelerim var onları paylaşayım bende.

1) Yaza kadar ancak toplarım diyorsun ya ------------------- En fazla 1 hafta sürer
2) Yerden birkaç metre yüksekte bir kaç ay sadece hover yapacağım diyorsun ya --------------------- En fazla 1 hafta dayanabilirsin. ;D

Model şimdiden hayırlı olsun, senin ilk yapacağın iş önce bütün uçakları satmak bence. :lollol: :lol: :lol:

Türker Akgün' Alıntı:
1) Yaza kadar ancak toplarım diyorsun ya ------------------- En fazla 1 hafta sürer
2) Yerden birkaç metre yüksekte bir kaç ay sadece hover yapacağım diyorsun ya --------------------- En fazla 1 hafta dayanabilirsin. ;D

Doğru söze ne denir :saygilar:

oguzhannn' Alıntı:
Evet ben aldım :) Heliyi 1000 liraya aldım. 2 pil ıvır zıvır 1000 tl daha harcadım .:) Hafta sonuda maidenemi yaptım ..Videoyu birazdan yükleyecem :) Doğuş ben yerinde olsam kesinlikle tanıdık birinden 2. el temiz bir model alırım. Ben bu modeli bu haliyle sıfır alsam sanırım 4000 tl civarını harcama yapardım. Ki zaten model sıfır sayılır :)

Bakalım artık bundan sonra ilanlarıda takip etmeye başlayacağım, size de şimdiden kırımsız uçuşlar dilerim. :)

Rasim Öztürk' Alıntı:
Bu kadar hızlı maiden beklemiyordum Oğuzhan :) Hayırlı uğurlu olsun, kırımsız uçuşlar dilerim. Yine de kırmaktan çekinme, yedeklerin var :D

Doğuş da modele karar verdi sanırım, tez zamanda toplayıp kırımsız günlerde uçurması dileğiyle :saygilar:

Abi modele karar verdik hayırlısıyla, ama işte stok biterse kampanya olmadan artık alternatiflere devam edeceğiz. Ama en azından gideceğimiz sınıf belli abi artık.

Türker Akgün' Alıntı:
Güzel konu olmuş. :thumbup:

Doğuş arkadaşlar çok güzel yorumlar yapmışlar, söylenecek birşey kalmamış bence. ;)

Bundan sonrasında " Cüzdanının...... " pardon pardon :rolleyes: öyle değildi o laf :eek:f: " Yüreğinin götürdüğü yere git " :laugh: :lollol:

Birkaç hususla alakalı tecrübeye dayalı senden farklı düşüncelerim var onları paylaşayım bende.

Model şimdiden hayırlı olsun, senin ilk yapacağın iş önce bütün uçakları satmak bence. :lollol: :lol: :lol:

Abi tecrübeye saygım sonsuz, model konusunda da beni benden daha iyi tanıyorsun abi. :laugh:

Zaten siparişleri geçmeye başladık abi; Hobbywing 60A v4 ESC ile programlama kartını aldım. Yanına ufak tefek alet edevatta ekledim. Uçağıda şimdiden satılığa koydum abi. Havalar düzelene kadarda satılmaz ise artık uçağın suyunu çıkartana kadar uçurmak lazım. :)

Doğuş son olarak neye karar vermiştin ?? Ne alıyorsun hayırlısıyla ??

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Doğuş son olarak neye karar vermiştin ?? Ne alıyorsun hayırlısıyla ??

Abi Align 470LP alacağım, Brain 2 ünite ile ama ünitemi almışlar bugün. :) Stokta bitmiş bende alternatif yerlere bakıyordum şu anda.

Hayırlı olsun abiler. Andy sağolsun %10 indirim yapınca beklemedim. Yolunu gözlerken heyecanlanmadığım, içime sinmeyen bir modeldense her kahrını çekebilmek için can atacağım bir model olsun istedim. Herkese yardımları için teşekkür ederim. Umarım doğru şeyler almışımdır.

Ayrıca dünde birkaç parça almıştım.

Herkese teşekkürler yardımları için artık paket sağ salim ulaşırsa bir tanıtım ve montaj konusu açarız. Desteklerinizle inşallah bununda üstesinden geliriz.

Hayırlı uğurlu olsun Doğuş. :thumbup:

Çok güzel bir model almışsın. :coolxf: :halay:

Gelişmeleri merakla takip edeceğiz. :RCKolik:

Türker Akgün' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun Doğuş. :thumbup:

Çok güzel bir model almışsın. :coolxf: :halay:

Gelişmeleri merakla takip edeceğiz. :RCKolik:

Çok teşekkür ederim abi. Umarım model de güzel bir pilot bulabilir. :D

Hayırlı olsun Doğuş :thumbup:
Modelden tutta malzemelerine kadar doğru bir tercih olmuş %p
Model süper zaten Rasim' den biliyoruz, senin de beğeneceğine inanıyorum, ne küçük ne de büyük :bravo:
Kırımsız, kazasız belasız uçuşların olur inşallah :saygilar:
Montaj konularını bekliyoruz ;)

İbrahim DEMİRBİLEK' Alıntı:
Hayırlı olsun Doğuş :thumbup:
Modelden tutta malzemelerine kadar doğru bir tercih olmuş %p

Align yeni modeli hem de kayış aktarmalı, ne küçük ne de büyük, tam istediğin gibi bir model olmuş :bravo:

Align'ın yeni modelini alsaydı, istediği gibi bir model mi değil mi karar verebilirdi İbrahim hocam, ama bunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz :laugh:

Rasim Öztürk' Alıntı:
Align'ın yeni modelini alsaydı, istediği gibi bir model mi değil mi karar verebilirdi İbrahim hocam, ama bunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz :laugh:

Sanırım yazım yanlışından kaynaklı anlatım bozukluğu yapmışım :laugh:

Güzel seçim olmuş :) Çok beğeniyorum ben P380 :thumbup: :D

Şimdiden hayırlı olsun Doğuş :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hayırlı olsun Doğuş... Çok şık bir model gerçekten.... %p

Öncelikle hayırlı olsun Doğuş. Güzel bir model tercih ettin %p Başlangıç helisi olarak doğrudur, değildir, parasına değer değmez tartışılır... Adamların ilk geliştirme süreçlerinden itibaren helifreakten takibe aldım, önsipariş verdim, kısa sürede kendi normalime göre çok sayıda da uçtum, memnunum. Bu heli görsel ve performans olarak gayet iyi, fiyat/performans oranı için aynı şeyi söylemek güç... Bu yaz çıktığından fiyatı da çok düşürmediler henüz...

Gelelim madde madde söyleyeceklerime :)

1- Önceki sayfadaki setupta alternatif olarak bu motoru önermiştim. Ben bunun Scorpion eşdeğerini kullanıyorum, memnunum. Compass Warp tan kalmıştı, masraf etmek istemedim yeni bir motora... Sıfırdan toplayacak olsam 20 dolar farkla 2820-890kv olanı alırdım (önerdiğim ilk motor). Pinyon olarak da 21t/22t... Biliyorum fastladde stokta yok 890kv ama aynı fiyata PilotTR de vardı. Neyse 2618-1360kv de işini görecektir. Hatta fazla bile gelecektir.

2- Protos380 'e bir dolu para vereceksem, Evoluzione olsun isterdim. Aradaki fark 50 dolar, görsellik olarak Evo daha şeker... Ama ön sayfadaki fotodaki gibi neon sarı kaplama bandı alırsan (gittigidiyorda var), gayet iyi bir görünüm yakalayacaksın. O yüzden aluminyum borulu modeli aldın madem, o bandı da alıp kaplayıver.

3- Savöx 255 servolar fena değil, uzun süredir kullanılıyor. Align yeni serisi de (450-455) stokta yok ama ne bileyim bulunurdu başka bi yerde midland'de falan... Ayrıca kuyruk servosu ne aldın? Aynı servodan 4 tane almadın umarım, Emre abi uyarmıştı.

4- Bluetooth dongle almışsın, güzel... Düşündüğün kadar aktif kullanmayacaksın :) Birkaç uçuş sonunda ayar oturacak ve artık çok kurcalamaya gerek kalmayacak. Yine de bulunsun, ilerde başka Brain2 lerin de olur, ortak kullanırsın... Şimdilik modelin altına da yapıştırabilirsin, ordaki yer tam BT ye göre... Yada istersen yük etme, ama çok da ağır bişey değil...

Hayırlı olsun tekrardan :saygilar:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol