Bi kıyaslama yapalım o halde
Align 550X
Avantajları:
* Kombo kitte en avantajlı fiyat;
930 dolar...
* Servolar ve ünite kaliteli, ileride 700'de de kullanılabilir... Beastx iyidir...
* ESC hobbywing temelli, kaliteli...
* Motor 2550W, gayet iyi...
Dezavantajları:
* Görsellik olarak rakiplerinin -bence ve birçoklarınca- gerisinde...
* Kullanıcının beastx ten başka, alışkın olduğu ünite varsa o da fazlalık oluyor...
Logo 550sx
Avantajları:
* Görsellik olarak Align'a göre daha önde...
* Yanında gelen paller (edge/rotortech) rakipleri ile gelen pallerden kaliteli...
* 558 dolar scorpion motorlu kit, 97 dolar align100a esc, 195 dolar savöx 1258/1290 servolar, 113 dolar beastx ünite ile toplanabilir.
Bu hali ile toplam
963 dolara gelir, Align'dan sadece 33 dolar pahalı... Motorlar denk kabul edilebilir (align biraz abartmayı, scorpion mütevazi olmayı sevdiğinden), ESC ve üniteler aynı, paller ve görsellik mikado tarafında, servolar Align tarafında avantajlıdır.
Dezavantajları:
* Yukarıdaki setupa göre, servolar... Bu servoları Arda bir dönem 700 de de kullanmıştır ama Align ds820/825 dengi değildir.
* 33 dolar fazlalık...
Goblin 500 Sport
Avantajları:
* Görsellik olarak belki de en önde... Çoğu kişi beğenir Goblin görüntüsünü, havada seçmek kolaydır.
* Söylediğinin aksine, manuali en güzel olan tartışmasız Goblin'dir.
* Yanında ekstradan birer set ana pal ve kuyruk pali gelir.
* Standart servolar yerine mini servolar da kullanılabilir ama gidip de en uyduruk mini servoyu almamalısın. Savöx 1250/1290 seçimi yaparsan servolara yine 175 dolar vereceksin. Aşağıdaki setuptan 20 dolar düş...
Dezavantajları:
* Rakiplerine göre nispeten daha küçüktür.
* 4000mah civarı, standarttan farklı piller almak durumunda kalırsın. İlerde low rpm 700 düşünmüyorsan, az uçuş süreleri verir 700 seviyesinde 12s setupta...
* 519 dolar kit, 165 dolar xnova 4020-1200 motor, 97 dolar 100a align esc, 195 dolar savöx 1258/1290 servolar, 113 dolar beastx ünite ile toplanabilir.
Bu hali ile
1089 dolara geliyor ki, bu fiyata 500 sınıfı heli almasan daha iyi...
Bana sorarsan; 450 al başlangıç helisi düşünüyorsan... Mikro tat vermeyebilir, anlıyorum duygularını
Büyük bişeyler olsun, bütçeyi de ona göre ayarladım diyorsun... Ama korkarak uçuracağın bir heli başlangıçta sana çok yardımcı olmaz.
* Ayrıca hesabı ürkütmemek için beastx falan seçtim, yoksa tabii ki Brain2 al, rescue çok yardımcı olur. Kullanmadığın zaman bile, gerektiğinde orda olduğunu bilmek insanın stresini alıyor.
* Çok büyük olmasına gerek yok, pili de ucuz olsun, şiir gibi de uçsun, görseli de on numara olsun dersen de, Protos 380 al
En fazla uçurduğum helidir kendisi... Daha önce bu kadar kısa sürede bu kadar çok sayıda hiçbir heli ile uçmamıştım. Pil döngüsü önemli, iki set üç set yetmiyor ne yazık ki...
Düzeltme:
Goblin 500 sport fastlad kombosu varmış... Motor yukarda yazdığım, esc talon 90a, servolar MKS kalitesi ama tork olarak 500-550 seviyesi, ileriye dönük (700) değil... Buna bir de beastx ünite ekleyince toplam fiyat bunda da
1108 dolar oluyor.