450-500 Sınıfı Başlangıç Heli Model Tavsiyesi

500 sport almanı pek önermem, o boyutta bişey alacaksan 570 tercih etmen daha mantıklı bir hareket olur. 550sx çok güzel bir makine, eğer içine siniyorsa, 3-5'e bakma, gönlünün istediğini al. Rasim'i bi yokla, belki verir ;D 550x de combosuyla fiyat olarak öne çıkan bi makine.

Ben olsam ilk modelim olacağını da dikkate alırsak kesinlikle Align 550 Combosunu alırdım %p Rasim'in LOGO 550Sx de diğer güzel bir tercih.

Ama Emre'nin de dediği gibi burada gönül / cüzdan ikilisinin optime edilmesi gerekiyor :laugh:

NOT-1: Bu arada unutmadan söyleyeyim kesinlikle ünite olarak Rescue sistemli bir ünite alman en mantıklısı. Şu an fiyat / performans olarak Brain2 tercih ederdim.

NOT-2: Ne alırsan al bolca sim çalışması sonrası 550 kaldırmadan önce bence hala bir mikro heli ile gerçek ön uçuş yapman gerekiyor. Zira alınacak model 550 sınıfı ve en küçük kırımı bile 1 tane 6 kanal micro parasına denk gelir. Güvenliği uçuş için artısını vurgulamıyorum bile ;)

Emre Kaman' Alıntı:
500 sport almanı pek önermem, o boyutta bişey alacaksan 570 tercih etmen daha mantıklı bir hareket olur. 550sx çok güzel bir makine, eğer içine siniyorsa, 3-5'e bakma, gönlünün istediğini al. Rasim'i bi yokla, belki verir ;D 550x de combosuyla fiyat olarak öne çıkan bi makine.

Abi gönül bu neler istiyorda işte her şeyde olmuyor. :) Ama abi 550sx'in kılavuzu inceliyorumda ne ben o parçaları tanırım ne onlar benim. En ufak bir kırım olsa dahi hangi parça değişecek hangisi değişmeyecek bilemem. O nedenle en azından toplarken kendi elimden çıkarsa bir yerlerden tanıdık geleceğini düşünüyorum. :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Ben olsam ilk modelim olacağını da dikkate alırsak kesinlikle Align 550 Combosunu alırdım %p Rasim'in LOGO 550Sx de diğer güzel bir tercih.

Ama Emre'nin de dediği gibi burada gönül / cüzdan ikilisinin optime edilmesi gerekiyor :laugh:

NOT-1: Bu arada unutmadan söyleyeyim kesinlikle ünite olarak Rescue sistemli bir ünite alman en mantıklısı. Şu an fiyat / performans olarak Brain2 tercih ederdim.

NOT-2: Ne alırsan al bolca sim çalışması sonrası 550 kaldırmadan önce bence hala bir mikro heli ile gerçek ön uçuş yapman gerekiyor. Zira alınacak model 550 sınıfı ve en küçük kırımı bile 1 tane 6 kanal micro parasına denk gelir. Güvenliği uçuş için artısını vurgulamıyorum bile ;)

Abi mikro heliler cidden belimi kırdı. O 977'yi alacağıma başka bir şey alsam belki şu anda 3. helimi topluyordum. Ama o kadar soğuttu ki o uğraş ondan sonra gram isteğim kalmadı. Aslında pilottr'de güzel bir kampanyada yapmış w977 konusunda ama. Şayet onu alırsam onunla oyalandım derken bu sefer 550 sınıfı helide diğer noele kalır gibi abi. :)

Doğuş' Alıntı:
Abi mikro heliler cidden belimi kırdı. O 977'yi alacağıma başka bir şey alsam belki şu anda 3. helimi topluyordum. Ama o kadar soğuttu ki o uğraş ondan sonra gram isteğim kalmadı. Aslında pilottr'de güzel bir kampanyada yapmış w977 konusunda ama. Şayet onu alırsam onunla oyalandım derken bu sefer 550 sınıfı helide diğer noele kalır gibi abi. :)
O zaman önce 550'i al ve yavaş yavaş toplamaya başla. Sonra yerde palleri şöyle bir döndürürsün test amaçlı. Büyük ihtimal sonra zaten koşa koşa bir micro model o gün sipariş edersin :laugh: ;D

Doğuş 3500 TL'ye ''Başlangıç'' helisi toplamayı düşünüyor, ben o paraya 700 BNF model veriyorum. :( Fiyatı çok mu uygun tuttum acaba şüpheye düştüm şuan .. :rolleyes:

Benim fikrimi sorarsan eğer, ben fiyat/performans açısından gözüm kapalı Align 550X derdim. Üzerinde ki servo, ünite ve sonradan alacağın pilleri 700 sınıfı bir helide de rahatlıkla kullanabilirsin. Combo kitin içerisinden böyle elektroniklerin çıkması çok güzel..
Maliyet açısından fanteziye kaçayım dersen diğer helilerde çok güzel. :laugh: 500 sport diğerlerine göre küçük kalıyor..

Diğer yandan demek istediğim, başlangıç modeli olacaksa rahatça kırabileceğin, söküp takmasını öğrenebileceğin model almanı tavsiye ederim. Bununda en basit çözümü 2. el 450 sınıfı bir heli olması. Hem maliyeti düşürür hem de uçururken insanı ürkütmez.. :) Benim bunlar şahsi fikirlerim, yanlış anlaşılmasın kardeşim :)

Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum. Servo gerçekten büyük masraf bu sınıf bir helide. O nedenle bütçeye göre bir şeyler yapabilmek lazım. Elimdeki 50cc ucağı satmayı düşünüyorum. Bakalım olursa belki daha da rahatlarım. Uçak benim için çok zevkli ama taşıması o kadar külfet ki 40-50 dk uçmak için bir o kadar da arabaya sığdırmakla uğraşıyorsun [emoji4]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Doğuş' Alıntı:
Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum. Servo gerçekten büyük masraf bu sınıf bir helide. O nedenle bütçeye göre bir şeyler yapabilmek lazım. Elimdeki 50cc ucağı satmayı düşünüyorum. Bakalım olursa belki daha da rahatlarım. Uçak benim için çok zevkli ama taşıması o kadar külfet ki 40-50 dk uçmak için bir o kadar da arabaya sığdırmakla uğraşıyorsun [emoji4]

40-50dk :eek:

:lol: :lol:

Sahaya 700 taşıyıp, 2 takım pili şarj marj edip 4-5dk'dan 4 uçuş yaptığın günleri görürüz inşallah Doğuş :halay:

Abi en azından arabanın ön koltuğundan sokup bagaja kadar geçirmeme gerek yok. Araç SUV arka koltuğun birini yatırdam yeter ben onu her an gezdiririm. [emoji3] Ama şarj için bir yol bulmak şart ama. [emoji4]

Bi kıyaslama yapalım o halde :)

Align 550X

Avantajları:
* Kombo kitte en avantajlı fiyat; 930 dolar...
* Servolar ve ünite kaliteli, ileride 700'de de kullanılabilir... Beastx iyidir...
* ESC hobbywing temelli, kaliteli...
* Motor 2550W, gayet iyi...

Dezavantajları:
* Görsellik olarak rakiplerinin -bence ve birçoklarınca- gerisinde...
* Kullanıcının beastx ten başka, alışkın olduğu ünite varsa o da fazlalık oluyor...

Logo 550sx

Avantajları:
* Görsellik olarak Align'a göre daha önde...
* Yanında gelen paller (edge/rotortech) rakipleri ile gelen pallerden kaliteli...
* 558 dolar scorpion motorlu kit, 97 dolar align100a esc, 195 dolar savöx 1258/1290 servolar, 113 dolar beastx ünite ile toplanabilir.
Bu hali ile toplam 963 dolara gelir, Align'dan sadece 33 dolar pahalı... Motorlar denk kabul edilebilir (align biraz abartmayı, scorpion mütevazi olmayı sevdiğinden), ESC ve üniteler aynı, paller ve görsellik mikado tarafında, servolar Align tarafında avantajlıdır.

Dezavantajları:
* Yukarıdaki setupa göre, servolar... Bu servoları Arda bir dönem 700 de de kullanmıştır ama Align ds820/825 dengi değildir.
* 33 dolar fazlalık...

Goblin 500 Sport

Avantajları:
* Görsellik olarak belki de en önde... Çoğu kişi beğenir Goblin görüntüsünü, havada seçmek kolaydır.
* Söylediğinin aksine, manuali en güzel olan tartışmasız Goblin'dir.
* Yanında ekstradan birer set ana pal ve kuyruk pali gelir.
* Standart servolar yerine mini servolar da kullanılabilir ama gidip de en uyduruk mini servoyu almamalısın. Savöx 1250/1290 seçimi yaparsan servolara yine 175 dolar vereceksin. Aşağıdaki setuptan 20 dolar düş...

Dezavantajları:
* Rakiplerine göre nispeten daha küçüktür.
* 4000mah civarı, standarttan farklı piller almak durumunda kalırsın. İlerde low rpm 700 düşünmüyorsan, az uçuş süreleri verir 700 seviyesinde 12s setupta...
* 519 dolar kit, 165 dolar xnova 4020-1200 motor, 97 dolar 100a align esc, 195 dolar savöx 1258/1290 servolar, 113 dolar beastx ünite ile toplanabilir.
Bu hali ile 1089 dolara geliyor ki, bu fiyata 500 sınıfı heli almasan daha iyi...

Bana sorarsan; 450 al başlangıç helisi düşünüyorsan... Mikro tat vermeyebilir, anlıyorum duygularını :) Büyük bişeyler olsun, bütçeyi de ona göre ayarladım diyorsun... Ama korkarak uçuracağın bir heli başlangıçta sana çok yardımcı olmaz.

* Ayrıca hesabı ürkütmemek için beastx falan seçtim, yoksa tabii ki Brain2 al, rescue çok yardımcı olur. Kullanmadığın zaman bile, gerektiğinde orda olduğunu bilmek insanın stresini alıyor.

* Çok büyük olmasına gerek yok, pili de ucuz olsun, şiir gibi de uçsun, görseli de on numara olsun dersen de, Protos 380 al ;) En fazla uçurduğum helidir kendisi... Daha önce bu kadar kısa sürede bu kadar çok sayıda hiçbir heli ile uçmamıştım. Pil döngüsü önemli, iki set üç set yetmiyor ne yazık ki...

Düzeltme:

Goblin 500 sport fastlad kombosu varmış... Motor yukarda yazdığım, esc talon 90a, servolar MKS kalitesi ama tork olarak 500-550 seviyesi, ileriye dönük (700) değil... Buna bir de beastx ünite ekleyince toplam fiyat bunda da 1108 dolar oluyor.

Align 550 combo kiti kesinlikle öneriyorum.Klasik çizgisi yanında , kaliteli ve sağlam bir elektroniği cabası...Çünkü çok denendi , bu haline gelene kadar V1-V2-V3 deneme üretimlerinden geçti , hiç uçurmadım ama o fiyatlara çok güzel bir helikopter.Eminim performansı da güzel olacaktır....Bana göre tabii ki...
Diğer yanı yedek parça duygusallığı , 550 kırım öyle mikro düşürmeye benzemez , 2 ufak kırımı bile , bırak heves kırmayı , adamın belini kırar.... :laugh:..Yedek parçada tek bir siteye mahkum olmazsın , batıda da doğuda da yani her yerde bulunabiliyor olması bana göre avantaj...
İlk uçacak modelci , çok düşecek demektir , daha hoveri bile öğrenirken , minik paniklemeler olur , model de düşmeye mahkum haliyle...550 bu riski kaldıracak bir sınıf olamaz , mikro mutlaka lazım...Başlangıçta canını sıkan olaylar olsa da , mikro bu işin temelini kavratan ve asla ne cebi ,ne seni üzmeyen bir model olacaktır..Zaten öğrenince hediye edilecek bir yeğen mutlaka vardır ;)

450 sınıf ; usta pilotların bile elinin altında her daim olması gereken bir sınıf...Pilotaj kasıyorsan , en riskli hareketlere gözünü kırpmadan dalarsın , hem büyük sınıf kadar ürkütücü olmaz , hem büyük sınıflar kadar hatta belki daha fazla , performanslı hareketleri yaptırır..Kırılırsa da öyle ya da böyle cüzzi rakamlarla bir kaç akşamda yeniden toplanır....

Bu iş yoğurt yemeye benziyor , yiğidine göre ufak farklılıklar gösterebilir.Sonuçta bu tavsiyelerden fikir alıp uygularsan , asla zararın olmaz , aksine keyif alarak yaptığın güzel hobine farklı tatlar , farklı keyifler katmış olursun. :saygilar:

Abilerim önerileriniz ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Gerçek manada emek harcamışsınız. Çok teşekkürler.

Bende araştırmalara devam ediyorum. Aligntrexstore üzerinden alışveriş yapan oldumu acaba aramızda? Oradan şu ürünleri seçtim;

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu üründen üniteyi çıkardım. Onun yerinede;

Bu üniteyi tercih ettim.

Ayrıca birde batarya eksiğimiz olacaktı onun içinde;

Tercih ettim böyle toplamda bana 4575TL gibi bir fiyat çıkarıyor uçuşa hazır şekilde bu bile benim belimi bükecek konumda.

Kısaca şayet sizde uygun derseniz Protos 380 gözüme hoş gözüktü. Ama bunda da setup oluşturamadım. Combo kalmamış zaten. Fast-lad stoklarına göre bir setup oluşturmayı beceremedim.

Ama birde boyut küçültürsek Align T-rex 470 LP modeli sırf motor ve esc olan. 181.60 Dolar fiyatı var. Align 450/455 servolarda 91,95 Dolar, birde ünite eklediğimizde brain 2 bt 189 dolar. 462,55 dolara gelir. Hem işimize yarar bir ünitemiz olur. Hemde 2000 TL karşılığında uçuşa hazır hale geliriz. Buna benzer bir rakamı Protos 380 evo için çıkarabilirsek kararımızı şimdiden vermiş oluruz. Ama ben baktığımda ya fast-lad'de stok olmuyor. Yada ben farklı bir setup seçeneği kuramıyorum.

Doğuş' Alıntı:
Abilerim önerileriniz ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Gerçek manada emek harcamışsınız. Çok teşekkürler.

Bende araştırmalara devam ediyorum. Aligntrexstore üzerinden alışveriş yapan oldumu acaba aramızda? Oradan şu ürünleri seçtim;

Bu üründen üniteyi çıkardım. Onun yerinede;

Bu üniteyi tercih ettim.

Ayrıca birde batarya eksiğimiz olacaktı onun içinde;

Tercih ettim böyle toplamda bana 4575TL gibi bir fiyat çıkarıyor uçuşa hazır şekilde bu bile benim belimi bükecek konumda.

Kısaca şayet sizde uygun derseniz Protos 380 gözüme hoş gözüktü. Ama bunda da setup oluşturamadım. Combo kalmamış zaten. Fast-lad stoklarına göre bir setup oluşturmayı beceremedim.

Ama birde boyut küçültürsek Align T-rex 470 LP modeli sırf motor ve esc olan. 181.60 Dolar fiyatı var. Align 450/455 servolarda 91,95 Dolar, birde ünite eklediğimizde brain 2 bt 189 dolar. 462,55 dolara gelir. Hem işimize yarar bir ünitemiz olur. Hemde 2000 TL karşılığında uçuşa hazır hale geliriz. Buna benzer bir rakamı Protos 380 evo için çıkarabilirsek kararımızı şimdiden vermiş oluruz. Ama ben baktığımda ya fast-lad'de stok olmuyor. Yada ben farklı bir setup seçeneği kuramıyorum.

Tercihlere birşey diyemem ama site olarak

ben hepsinden de alış veriş yaptım kalite manasında farkları yok diyebilirim.

Sitelerin ucu de guvenilir. Protos 380 hem goruntu hem de ucus olarak cok begendigim derli toplu bir model. Gozun kapali al derim. Servo olarak savox255mg alabilirsin, yuksek torklu, saglam disli ve yeterince hizli servolardir. Ucuzlar da. Para cok da sey degil dersen, rjx mikro hv servolar var, ama bu ara zor bulunuyor. Parayi gomecem dersen, mks [emoji106] ama gerek yok bence.

Bu sinif icin esc tartismasiz hobbywing v4 60a'dir.

Motor scorpion 2520 veya 30xx (unuttum) veya xnova'nin benzer motorlari olabilir. Ardina bakmazsin. Biraz daha uygun align motorlari da tercih edebilirsin. Kv durumlarini ve pinyon dis sayisini bilahare konusuruz.

Unite, su donemde, tartismasiz brain2[emoji869]

Protos modelleri su siralar cok revacta, stoklar bir gelip bir bitiyor.

Bu setup'i 325-380 palli her helide kullanabilirsin. Pil olarak da, helinin modeline gore 6s 1400-1800 arasinda dusunebilirsin. Bu saatten sonra 3s toplamaya kalkma sakin [emoji1]

Emre Kaman' Alıntı:
Sitelerin ucu de guvenilir. Protos 380 hem goruntu hem de ucus olarak cok begendigim derli toplu bir model. Gozun kapali al derim. Servo olarak savox255mg alabilirsin, yuksek torklu, saglam disli ve yeterince hizli servolardir. Ucuzlar da. Para cok da sey degil dersen, rjx mikro hv servolar var, ama bu ara zor bulunuyor. Parayi gomecem dersen, mks [emoji106] ama gerek yok bence.

Bu sinif icin esc tartismasiz hobbywing v4 60a'dir.

Motor scorpion 2520 veya 30xx (unuttum) veya xnova'nin benzer motorlari olabilir. Ardina bakmazsin. Biraz daha uygun align motorlari da tercih edebilirsin. Kv durumlarini ve pinyon dis sayisini bilahare konusuruz.

Unite, su donemde, tartismasiz brain2[emoji869]

Protos modelleri su siralar cok revacta, stoklar bir gelip bir bitiyor.

Bu setup'i 325-380 palli her helide kullanabilirsin. Pil olarak da, helinin modeline gore 6s 1400-1800 arasinda dusunebilirsin. Bu saatten sonra 3s toplamaya kalkma sakin [emoji1]

Teşekkür ederim abi bu şekilde olursa;

Fast-lad üzerinden Protos380Evo ve MiniBrain v2 ünite ile 454.66 dolara alıyoruz. Birde yanılmıyorsam 4 adet Savox SH-0255MG alıyoruz oda; 69 dolar tutuyor. Ardından ESC için adresinden alıyoruz. (Tek bulabildiğim yer burasıydı.) Fiyatı 223TL Motor içinde Pilottr'den alıyoruz. Nova 2820-890 371 TL tutuyor. 46 dolarada 6s 1800 mah pillerimizi alıyoruz. Toplamda 2913 TL'ye mal oluyor abi. Bu fiyata değer mi?

Tek kullanıcısı olarak bir iki kelam da ben edeyim :)

Öncelikle bu modeli geliştirme aşamalarından itibaren takip ettim, aylar öncesinden de önsipariş verdim. O ara aklımda başka bir model düşüncesi yoktu (sonraları max ani gelişti), daha önce trex450sport trex450plus gaui x3 jr forza450 compass warp gibi modellerle kısa veya uzun maceralar yaşamış olan ben, güzel olsun görsel olsun turuncu olsun parası ne olursa olsun kafasındaydım.

Gerçek şu ki, Evo versiyonu bütün güzelliği bir kenara, pahalı :) Adamların tek rakibi Goblin380 idi piyasaya çıkarken, fiyatlandırmayı da ona göre yaptılar. Ortaya çıkan ürüne değer mi dersen değer... Ama bu heli heyecanını yaşamanın daha farklı ve ucuz yolları da var.

Neyse setupa geçelim; (illa Evo olsun diyorsan sen verecek 50 dolar daha :) -aluminyum borulu versiyona göre-)

MSH Protos380 Evoluzione (+mini Brain2 rescue); --- 454 dolar

Align 380mm ana pal; --- 20 dolar

(stokta halo 385 veya switch 383 yokmuş, varsa onları tavsiye ederim)

MOTOR; Xnova XTS 2820-890KV ; --- 106 dolar
(alternatif; --- 82 dolar)

ESC; HW platinum v4 60a, yoksa v3 50a... Fastlad'e stok geliyor ara ara, uzakdoğu adamı süründürür... --- 60 dolar

CYCLIC; Align DS450 ; --- 67 dolar
TAIL; Align DS455 ; --- 25 dolar

Hobbywing v4 esc alırsan ve 1360kv motor; 14T pinyon al... (3.5mm)
Hobbywing v4 esc alırsan ve 890kv motor; 21T veya 22T pinyon al... (5mm)

Ben v4 esc ve 16T pinyon kullanıyorum, %68 throttleda 2860rpm, %60 throttleda 2500rpm uçuyorum. Pinyon 14T olursa 75-80 gibi yerlere çıkmak gerekecek ve esc daha mutlu olacak. Motor 2520-1360kv 3.5mm shaft...

Kitle beraber pinyon geliyor ama bi yere kadar 16T ile geldi bi yerden sonra 21T ye döneceklerdi... Sen motoruna göre pinyonunu al garanti olsun.

Pil olarak 6s 1800mah al... 1600 ler bana warp'tan miras... 1800 daha doğru tercih.

Ekstra pinyon dahil 740 dolara geliyor, 2590 lira... Piller hariç... Bir tane pil alıp hesaba katmak doğru değil, sonuçta çok sayıda pile ihtiyacın var -bence-...

Bu paraya toplamaya şu aşamada gerek yok... Çok sayıda model gelir geçer elinden, sonunda kendini şımartmak istersin tamam... Ama bence "eğitim" için bu kadar para harcamaya gerek yok bu boyda bir modele...