450-500 Sınıfı Başlangıç Heli Model Tavsiyesi

3 cyclic servosu, 1 kuyruk servosu almak lazim, 255 kuyruk icin yeterli hizda degil. 450'lerin genelinde kuyruk servosu mikro degil mini kullanilir. Yani 500'luk heli servosu boyutu. Savox 1357 olur mesela.

Deger mi degmez mi, ona bisey diyemiyorum. Sen karar ver. Hem deger, hem degmez :)

Rasim Öztürk' Alıntı:
Tek kullanıcısı olarak bir iki kelam da ben edeyim :)

Öncelikle bu modeli geliştirme aşamalarından itibaren takip ettim, aylar öncesinden de önsipariş verdim. O ara aklımda başka bir model düşüncesi yoktu (sonraları max ani gelişti), daha önce trex450sport trex450plus gaui x3 jr forza450 compass warp gibi modellerle kısa veya uzun maceralar yaşamış olan ben, güzel olsun görsel olsun turuncu olsun parası ne olursa olsun kafasındaydım.

Gerçek şu ki, Evo versiyonu bütün güzelliği bir kenara, pahalı :) Adamların tek rakibi Goblin380 idi piyasaya çıkarken, fiyatlandırmayı da ona göre yaptılar. Ortaya çıkan ürüne değer mi dersen değer... Ama bu heli heyecanını yaşamanın daha farklı ve ucuz yolları da var.

Neyse setupa geçelim; (illa Evo olsun diyorsan sen verecek 50 dolar daha :) -aluminyum borulu versiyona göre-)

MSH Protos380 Evoluzione (+mini Brain2 rescue); --- 454 dolar

Align 380mm ana pal; --- 20 dolar

(stokta halo 385 veya switch 383 yokmuş, varsa onları tavsiye ederim)

MOTOR; Xnova XTS 2820-890KV ; --- 106 dolar
(alternatif; --- 82 dolar)

ESC; HW platinum v4 60a, yoksa v3 50a... Fastlad'e stok geliyor ara ara, uzakdoğu adamı süründürür... --- 60 dolar

CYCLIC; Align DS450 ; --- 67 dolar
TAIL; Align DS455 ; --- 25 dolar

Hobbywing v4 esc alırsan ve 1360kv motor; 14T pinyon al... (3.5mm)
Hobbywing v4 esc alırsan ve 890kv motor; 21T veya 22T pinyon al... (5mm)

Ben v4 esc ve 16T pinyon kullanıyorum, %68 throttleda 2860rpm, %60 throttleda 2500rpm uçuyorum. Pinyon 14T olursa 75-80 gibi yerlere çıkmak gerekecek ve esc daha mutlu olacak. Motor 2520-1360kv 3.5mm shaft...

Kitle beraber pinyon geliyor ama bi yere kadar 16T ile geldi bi yerden sonra 21T ye döneceklerdi... Sen motoruna göre pinyonunu al garanti olsun.

Pil olarak 6s 1800mah al... 1600 ler bana warp'tan miras... 1800 daha doğru tercih.

Ekstra pinyon dahil 740 dolara geliyor, 2590 lira... Piller hariç... Bir tane pil alıp hesaba katmak doğru değil, sonuçta çok sayıda pile ihtiyacın var -bence-...

Bu paraya toplamaya şu aşamada gerek yok... Çok sayıda model gelir geçer elinden, sonunda kendini şımartmak istersin tamam... Ama bence "eğitim" için bu kadar para harcamaya gerek yok bu boyda bir modele...

Abi dediğin gibi bu şekilde zor. Az daha kassam bu paraya 550 modeli toplar ama uçuramam. :)

Tek çare bize şu yol gözüktü gibi abi fiyat/performans olarak.

Trex 470LP - ESC ve Motor olan versiyon. - Plastik. (Avantaj veya dezavantajı nedir diye hiç düşünmedim 80 dolar karşılığında upgrade yapılabiliyormuş.)

3xDS450 Servolar

DS455 Servo

Gens Ace 45C 6S 1800 Mah x3 adet (Piller nasıl sığar mı sığamaz mı onuda bilemedim kılavuza baktım ama göremedim.)

MSH Brain2 BT ünite ( Microbeast ile aralarında az bir fark var boyut olarak ama ünite sığdı sığmadı derdi olur mu bilemedim.)

Bu şekilde 485,77 pound ediyor. Yani 2126 liraya piller dahil uçabileceğim bir set hazır oluyor. Ünitemizde rescueli BT ile sahada rahatça ayar yapabileceğimi düşündüğüm ileride de sıkılmadan kullanırım dediğim bir ünite ile şunu sat bunu sat derdi olmadan. Oradan buradan stok bekle derdide yok.

Ama benim bunların yanında başka ne almam lazım;

Pitch Gauge alıyorum. 450 için olan swashplate levelerdan alacağım. Elimde envayi çeşit alet edevat var. Ama orta sertlikte bir loctite mevcut. Birde bazı yerlerde yağlanma demiş bu yağ nedir. Kısaca fast-lad'den kargo gelirken boş gelmesin içine işime yarayabilecek neler doldurabilirim. Mehmet Abi'nin bir modelcinin takım çantası videosundan yola çıktım ama bir yere de varamadım ürünlerden hiç anlamayınca. Ayrıca yedek bir şeyler alsam mı alacaksam ne alayım. O kısımda biraz kapalı.

Şunları almanda fayda var;

(spindle, dampener, vb için)
(vidaların çoğu için)
(owb için)
(genel amaçlı yağlama, şaftlar vs için)
(veya benzerleri, kırtasiyeden de alınabilir)

(bunu tavsiye ederim, stok yoksa da al işte başka)

Şu vardır muhtemelen;

Şu sert inişlerde hayat kurtarır;

Şundan da zarar gelmez;

Bolca ziptie, braid falan filan...

Bu arada kendim toplamak istiyorum görüşüne saygı duyuyorum, ama masraflı da olacak sana :) Yada belli bir bütçe ile belli boyutta bir heli alacaksın...

Şunu arkadaş bin liraya (dolar değil lira :D ) aldı örneğin;

Kit, pal, motor, esc, servolar ve zibilyon tane yedek dahil... Kendisi kbar ünite takacak, bir iki de pil aldı...

Rasim Öztürk' Alıntı:
Bu arada kendim toplamak istiyorum görüşüne saygı duyuyorum, ama masraflı da olacak sana :) Yada belli bir bütçe ile belli boyutta bir heli alacaksın...

Kit, pal, motor, esc, servolar ve zibilyon tane yedek dahil... Kendisi kbar ünite takacak, bir iki de pil aldı...

Abi çok haklısın temiz bir ikinci el her zaman iyidir. Ama ne kadar profesyonel olsada insanlar modellerini bir şekilde hasara uğratıyor. Ki benim gibi acemi biri kesinlikle bir kırım yaşayacaktır. Model dağılınca ne nereden çıktı nerede ne vardı konusu benim içimi rahat ettirmiyor abi. Birde bulunduğum yerde helikopter modelciside yok kısaca kendimden başka danışacağın kimse yok. En azından montaj aşamasında bilgi sahibi olurum diye düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dogus zaten ikinci el model almanin birinci kurali, modeli son vidasina kadar sokup, kendin toplamaktir. Bu sekilde ancak emin olabilirsin. Heli bu konuda ucaktan oldukca farklidir. Yapistirilan seyler cok cok azdir, hersey vidalanir. Dolayisiyla, elini alistirana kadar ikinci el ve uygun bisey de dusnulebilir :)

Acizane benimde kullanıcı yorumum şu, 450l (6s) dominatör kullanıyorum gerçi 450' den çok çektim,tabi acemilik zamanlarında çoğu bilgileride sayesinde öğrendim. Fazla uzatmadan şunu söyleyebilirim, eğitim ve başlangıç modeli olarak tavsiye ederim, tek sıkıntısı montajda ufak olduğu için biraz sıkıntı çekersin ama bu sana tecrübe kazandırır, (şahsi fikrim ) modele alışana kadar biraz zorlanabilirsin çünkü agresiftir ama kırımı fazla üzmez yedek parçası uygun, bence bu tarz bir heli ile başlaman daha mantıklı tabi karar senin.Fiyatıda yanlış hatırlamıyorsam pilleri ile birlikte 1500 tl idi gpro ünite dahil, tabi birde pil tercihi fiyatı değişebilir gens ace piller ile bu fiyattı yanılmıyorsam :saygilar:

Emre Kaman' Alıntı:
Dogus zaten ikinci el model almanin birinci kurali, modeli son vidasina kadar sokup, kendin toplamaktir. Bu sekilde ancak emin olabilirsin. Heli bu konuda ucaktan oldukca farklidir. Yapistirilan seyler cok cok azdir, hersey vidalanir. Dolayisiyla, elini alistirana kadar ikinci el ve uygun bisey de dusnulebilir :)

Abi ben hiç bu açıdan düşünmemiştim. O zaman ilanlara bir göz atmakta yarar var.

Bugünde 470L'nin montaj videosunu izliyordum abi. 470L hayal ettiğim boyutlardan çok ufak kalıyor. Şayet temiz bir model bulamazsak ikinci el şöyle bir rota da olabilir gibi. Logo 550sx alırız combo şeklinde. Bunun üniteyi satana kadar bekleriz üniteden gelen para ile servo alırız. O zamana kadar yaz gelir montaj biter. Taksitleri biter belki benim uçak satılır ve pilleri alır yolumuza devam ederiz. Ben o 470'i en fazla yerden 1,5-2 metre yükseklikte hover yaparak aylarca geçireceğim. En azından gözümüzün gördüğü bir model olur abi sağına soluna hakim oluruz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gözün hepsini görür ondan emin ol öyle uçup gitmez, diğer bir konuda sökme takma burada hemen hemen herkes telefonla yardimci olur ben tek başıma topladım, ve o kadar zorlanmadım çokta basit, videolarda ki anlatimlardaki hataları yapma yeter 450 montajı ile 700 montajı arasında kural farkı azdır montajını yapmaktan kırım tamirinden hiç korkma, ikinci elde olsa sıfırdan olsa komple dağıtıp locktite leyip dizeceksin zaten.

Yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Kafam gerçekten karıştı. Fast-Lad üzerinden indirim beklemeye devam edeyim ben. O zamana kadarda araştırmalara devam. :RCKolik:

Bu konularda Rasim, detay bakımından 1 numara bana göre. Her setup maliyetini ve kullanım durumunu en ince ayrıntısına kadar çıkarıyor. :thumbup:

Bana sorarsan kesinlikle 550 sınıfını öneririm.
Logo olur Align olur orası sana kalmış Doğuş, ama belli bir bütçe de olacaksa combo olmasını bir avantaj olarak düşünürüm Align derim :saygilar:

Ufak bi tavsiyede benden olsun.
Kendisine güvendiğimiz bi clone.

Bence düşünülebilir. Şahsi kanaatim üzmeyecektir. Parçalarının bangoodda olması ve uygun olmasıda ayrıca avantaj

Rescue şart değilse kbar dan gerisi israf bence
[emoji5]
http://m.banggood.com/ALZRC-Devil-380-FAST-RC-Helicopter-Super-Combo-p-1054962.html?utm_campaign=android-share&utm_source=google-play&utm_medium=organic&android_share=1utm_campaign=android-share&utm_source=google-play&utm_medium=organic&android_share=1utm_campaign=android-share&utm_source=google-play&utm_medium=organic&android_share=1

İbrahim DEMİRBİLEK' Alıntı:
Bu konularda Rasim, detay bakımından 1 numara bana göre. Her setup maliyetini ve kullanım durumunu en ince ayrıntısına kadar çıkarıyor. :thumbup:

Teşekkür ederim İbrahim, setup bizim işimiz :) Hep bi kaşıntı, hep bi araştırma işte :laugh:

Rasim Öztürk' Alıntı:

Evet ben aldım :) Heliyi 1000 liraya aldım. 2 pil ıvır zıvır 1000 tl daha harcadım .:) Hafta sonuda maidenemi yaptım ..Videoyu birazdan yükleyecem :) Doğuş ben yerinde olsam kesinlikle tanıdık birinden 2. el temiz bir model alırım. Ben bu modeli bu haliyle sıfır alsam sanırım 4000 tl civarını harcama yapardım. Ki zaten model sıfır sayılır :)

Bu kadar hızlı maiden beklemiyordum Oğuzhan :) Hayırlı uğurlu olsun, kırımsız uçuşlar dilerim. Yine de kırmaktan çekinme, yedeklerin var :D

Doğuş da modele karar verdi sanırım, tez zamanda toplayıp kırımsız günlerde uçurması dileğiyle :saygilar: