Tek kullanıcısı olarak bir iki kelam da ben edeyim
Öncelikle bu modeli geliştirme aşamalarından itibaren takip ettim, aylar öncesinden de önsipariş verdim. O ara aklımda başka bir model düşüncesi yoktu (sonraları max ani gelişti), daha önce trex450sport trex450plus gaui x3 jr forza450 compass warp gibi modellerle kısa veya uzun maceralar yaşamış olan ben, güzel olsun görsel olsun turuncu olsun parası ne olursa olsun kafasındaydım.
Gerçek şu ki, Evo versiyonu bütün güzelliği bir kenara, pahalı
Adamların tek rakibi Goblin380 idi piyasaya çıkarken, fiyatlandırmayı da ona göre yaptılar. Ortaya çıkan ürüne değer mi dersen değer... Ama bu heli heyecanını yaşamanın daha farklı ve ucuz yolları da var.
Neyse setupa geçelim; (illa Evo olsun diyorsan sen verecek 50 dolar daha
-aluminyum borulu versiyona göre-)
MSH Protos380 Evoluzione (+mini Brain2
rescue);
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
--- 454 dolar
Align 380mm ana pal;
--- 20 dolar
(stokta halo 385 veya switch 383 yokmuş, varsa onları tavsiye ederim)
MOTOR; Xnova XTS 2820-890KV ;
--- 106 dolar
(alternatif;
--- 82 dolar)
ESC; HW platinum v4 60a, yoksa v3 50a... Fastlad'e stok geliyor ara ara, uzakdoğu adamı süründürür... --- 60 dolar
CYCLIC; Align DS450 ;
--- 67 dolar
TAIL; Align DS455 ;
--- 25 dolar
Hobbywing v4 esc alırsan ve 1360kv motor;
14T pinyon al... (3.5mm)
Hobbywing v4 esc alırsan ve 890kv motor;
21T veya 22T pinyon al... (5mm)
Ben v4 esc ve 16T pinyon kullanıyorum, %68 throttleda 2860rpm, %60 throttleda 2500rpm uçuyorum. Pinyon 14T olursa 75-80 gibi yerlere çıkmak gerekecek ve esc daha mutlu olacak. Motor 2520-1360kv 3.5mm shaft...
Kitle beraber pinyon geliyor ama bi yere kadar 16T ile geldi bi yerden sonra 21T ye döneceklerdi... Sen motoruna göre pinyonunu al garanti olsun.
Pil olarak 6s 1800mah al... 1600 ler bana warp'tan miras... 1800 daha doğru tercih.
Ekstra pinyon dahil 740 dolara geliyor, 2590 lira... Piller hariç... Bir tane pil alıp hesaba katmak doğru değil, sonuçta çok sayıda pile ihtiyacın var -bence-...
Bu paraya toplamaya şu aşamada gerek yok... Çok sayıda model gelir geçer elinden, sonunda kendini şımartmak istersin tamam... Ama bence "eğitim" için bu kadar para harcamaya gerek yok bu boyda bir modele...