ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Serdar'ın kamerasından Ben :D

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Havalar ısınmaya başladı artık. 4S pillerimde geldi :halay: Bundan sonra inşallah kırım yaşamadan uçabilirsem süper olacak . biliyorum çok çalışmam lazım %p
Herkese iyi seyirler ve hepinize teşekkürler :thumbup:

Merhaba :RCKolik: ,

Zmr250 kurulumum tamam. Taranis Plus kumandam yarın elimde.

Naze32 ve kumanda ayarlarını kısa sürede halletmeme ve ilk uçuşu yapmama yardımcı olabilecek linkler önerebilirseniz sevinirim.
Aylardır bekliyorum, hemen ayarlamaları halledip hafta sonuna bir uçuş yapmak istiyorum.

Multikopter kurulumuyla, naze32 ile yada taranis plus ile ilgili hiçbir tecrübem yok şimdilik.

Özgür Kılınç' Alıntı:
Merhaba :RCKolik: ,

Zmr250 kurulumum tamam. Taranis Plus kumandam yarın elimde.

Naze32 ve kumanda ayarlarını kısa sürede halletmeme ve ilk uçuşu yapmama yardımcı olabilecek linkler önerebilirseniz sevinirim.
Aylardır bekliyorum, hemen ayarlamaları halledip hafta sonuna bir uçuş yapmak istiyorum.

Multikopter kurulumuyla, naze32 ile yada taranis plus ile ilgili hiçbir tecrübem yok şimdilik.

Merhaba özgür,
ben aşağıdaki videolardan çok faydalandım. Naze32 TARANIS ve tüm ayarlarını bunlarda bulabilirsin. umarım sanada yardımcı olur kolay gelsin.

Teşekkürler @FUAT KALAYCI
O iki videoyu hiç kuruluma başlamadan izlemiştim ve aynı şekilde kurulumda bana da yardımcı olmuşlardı. Ama 2. videoda ayarları anlattığını unutmuşum, izliyorum şu an teşekkürler :saygilar:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bir sıkıntı var naze32 üzerine esc lerden enerji gelmiyor.

Esc lerin 2 kablo çıkışı var. Biri +/- çıkışı, bu pdb üzerindeki +/- girişlerine lehimli.
Diğer çıkışı servo kablosu uçlu. Ancak sadece siyah ve beyaz kablo var üzerinde, kırmızı-güç kablo yok. Bu da pdb üzerindeki sinyal girişlerine takılı. Ancak dediğim gibi, burada güç çıkışı yok.
Galiba bu sebeple de naze32 e enerji gitmiyor.

Bağlantıyı bu durumda nasıl yapmam gerekiyor ?

Özgür Kılınç' Alıntı:
Bir sıkıntı var naze32 üzerine esc lerden enerji gelmiyor.

Esc lerin 2 kablo çıkışı var. Biri +/- çıkışı, bu pdb üzerindeki +/- girişlerine lehimli.
Diğer çıkışı servo kablosu uçlu. Ancak sadece siyah ve beyaz kablo var üzerinde, kırmızı-güç kablo yok. Bu da pdb üzerindeki sinyal girişlerine takılı. Ancak dediğim gibi, burada güç çıkışı yok.
Galiba bu sebeple de naze32 e enerji gitmiyor.

Bağlantıyı bu durumda nasıl yapmam gerekiyor ?

Özgür sana liste verirken birde UBEC ekledim diye hatırlıyorum. 5 volt için. Bu PDB nin üzerinde Ubec yok o yüzden ayrıca takmak gerekiyor. Ubecin 12 volt girişini pil bağlantısından veya esc artı eksilerinden herhangi birine lehimleyebilirsin. 5 volt çıkışını da ilk fotoda naze32 sağında görünen artı eksi pedlerine lehimlersen kontrolcüye güç vermiş olursun.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Özgür sana liste verirken birde UBEC ekledim diye hatırlıyorum. 5 volt için. Bu PDB nin üzerinde Ubec yok o yüzden ayrıca takmak gerekiyor. Ubecin 12 volt girişini pil bağlantısından veya esc artı eksilerinden herhangi birine lehimleyebilirsin. 5 volt çıkışını da ilk fotoda naze32 sağında görünen artı eksi pedlerine lehimlersen kontrolcüye güç vermiş olursun.

Teşekkürler abi, listede yoktu ubec. Bağlantı konusu tamam. 12 v girişi esc güç girişlerine. 5v girişi de esc nin sinyal girişinin yanındaki 5v ve ground girişine.

Şu ürün uygun galiba ? , satın aldım :

Özgür Kılınç' Alıntı:
Teşekkürler abi, listede yoktu ubec. Bağlantı konusu tamam. 12 v girişi esc güç girişlerine. 5v girişi de esc nin sinyal girişinin yanındaki 5v ve ground girişine.

Şu ürün uygun galiba ? , satın aldım :

Kusura bakma atlamışım o zaman. Linkteki uygun ve güzel bir Ubec ama tek sorunu biraz büyük olması. Ama senin modelde sorun olmayacaktır. Alınabilir.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Kusura bakma atlamışım o zaman. Linkteki uygun ve güzel bir Ubec ama tek sorunu biraz büyük olması. Ama senin modelde sorun olmayacaktır. Alınabilir.

Nesimi abi aldım parçayı şu an.
Ama manuelde alıcıdan min. 5 cm uzakta olması gerektiği yazıyor. Tüm yerleşim düzenini bozacak bir şey bu.
Gerçekten önemli bir konu mu ?

edit : montaj tamam ancak halen naze32 de enerji yok.
ubec in input u esc güç bağlantısında. output u ise, pdb üzerindeki 5v ve gnd girişlerinde. ubec çalışıyor, 5v ve gnd girişlerinde enerji var ama kontrolcüye ulaşmıyor.
Ubec in çıkışı doğrudan escden pdbye giden sinyal kablolarından birinin yanındaki +/- ye de bağladım. Ama yine enerji yok.
Bu son bahsettiğim şekilde, yani ubec den gelen +- ve esc den gelen sinyal kablosu ile doğrudan header vs. olmadan naze32 ye bağlayınca açılıyor düzgün bir şekilde.

Özgür Kılınç' Alıntı:
Nesimi abi aldım parçayı şu an.
Ama manuelde alıcıdan min. 5 cm uzakta olması gerektiği yazıyor. Tüm yerleşim düzenini bozacak bir şey bu.
Gerçekten önemli bir konu mu ?

edit : montaj tamam ancak halen naze32 de enerji yok.
ubec in input u esc güç bağlantısında. output u ise, pdb üzerindeki 5v ve gnd girişlerinde. ubec çalışıyor, 5v ve gnd girişlerinde enerji var ama kontrolcüye ulaşmıyor.
Ubec in çıkışı doğrudan escden pdbye giden sinyal kablolarından birinin yanındaki +/- ye de bağladım. Ama yine enerji yok.
Bu son bahsettiğim şekilde, yani ubec den gelen +- ve esc den gelen sinyal kablosu ile doğrudan header vs. olmadan naze32 ye bağlayınca açılıyor düzgün bir şekilde.

Manuelini hiç okumamıştım. İlginç bir bilgiymiş ama 250 sınıfı bir model için geçerli olamaz. Sen düzgün bir şekilde yerleştir istediğin yere.

Bu yazını akşam görseydim bendeki pdb den ölçüp bakardım. Akşama kadar idare edebilirsen eve gidince kontrol eder bağlantı noktasını söylerim.

Özgür PDB üzerinde SONAR bağlantı noktası var. Naze32 nin solunda kalıyor. Ordan karta enerji verebilirsin. VCC - 5 volt artı girişi ve GND malum ground olacak. Diğer pedlerin neden enerji vermediğini anlamadım. Akşam kontrol ederim.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Özgür PDB üzerinde SONAR bağlantı noktası var. Naze32 nin solunda kalıyor. Ordan karta enerji verebilirsin. VCC - 5 volt artı girişi ve GND malum ground olacak. Diğer pedlerin neden enerji vermediğini anlamadım. Akşam kontrol ederim.

Tamamdir abi, eve gececegim simdi, deneyince tekrar yazarim buradan.
Acele ettikce sikinti cikiyor, neyse ki haftasonu geldi, rahatca ilgilenebilecegim.