ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Mehmet abi nerede ya :) "Gördün mü abi bak herkes multici" oluyor diyecektim de ;D

Burada ve takipteyim Murathan :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

FUAT KALAYCI' Alıntı:
Arkadaşlar 2-3 günlüğüne Antalya ya ayakkabı fuarına gitmiştim.
Kalabalıktan uzak sabah saatlerinde biraz uçuş denemeleri yaptım .
Sizlerle bunu paylaşmak istedim.
İyi seyirler ...

Kedi yok bu defa :D

Mekan güzel , ne parkur yapılır orada boş olsa :)Az kaldı bende çekim yapmaya başlayacağım, tabi kamera gelene kadar quad sag kalırsa :laugh:

Sent from my iPhone using Tapatalk

bi video atayım son güncel yazılım ile. o kadar hızlı ilerliyorki her uçuşta yazılım günceller olduk.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Buğra Kabakçı' Alıntı:
bi video atayım son güncel yazılım ile. o kadar hızlı ilerliyorki her uçuşta yazılım günceller olduk.
Valla ben seyrederken basim donuyor, sen nasil ucuyorsun sasiyorum Bugra :thumbup: :bravo:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Valla ben seyrederken basim donuyor, sen nasil ucuyorsun sasiyorum Bugra :thumbup: :bravo:

baş dönmesi değilde her uçuş ayrı bir heyecan. pek inandırıcı gelmez belki ama her uçuşta sanki ilk defa uçuyorum gibi heyecanlıyım :laugh:

Buğra Kabakçı' Alıntı:
baş dönmesi değilde her uçuş ayrı bir heyecan. pek inandırıcı gelmez belki ama her uçuşta sanki ilk defa uçuyorum gibi heyecanlıyım :laugh:
İşte profesyonel sahne heyecanı bu olsa gerek :laugh: ;D :halay:

Bugün güzel bir uçuş yaptım, videosu youtube'a yükleniyor, yarın paylaşırım burada.

Ancak ikinci pilde, zmr durduk yere düştü. Hiçbir yere çarpmadım, hiçbir sıkıntı yoktu. Aniden yana doğru yattı ve düştü-görüntü kayboldu, telemetri kablosu koptu. Yumuşak yere düştüğü için ciddi bir hasar yok ama güvenimi sarstı. İnsanların üzerinde hiçbir ortamda uçurmamak gerek kesinlikle. Ve lehimleri sağlam yapmak, konnektörlü bağlantılara da ufak bir miktar sıcak silikon sıkıp iyice sabitlemek gerek bence. Birçok kurulum videosu izledim, nisan ayı içerisinde kargolar gelince tekrar daha temiz bir şekilde kuracağım Zmr'yi. Pdb'yi değiştirip lehimleri yenileyeceğim.

Ama şunu da tekrarlayayım, boş yere yıllarca araba helikopter uçak vs. uğraşmışım. Hatta büyük multikopteri almam bile gereksizmiş.
Yıllardır team black sheep izler, özenirdim. Halen özeniyorum ama en azından onlar gibi uçuş yapamasam da onlar kadar eğleniyorum. Çok eğlenceli bu miniler. :RCKolik:

Eger dedigin gibi egleniyorsan modelini bulmussun demektir Ozgur :halay:

Eger dedigin gibi egleniyorsan modelini bulmussun demektir Ozgur :halay:

Aynen abi, öyle havalandırıp video çekmek, sakince uçmak hiç bana göre değil. Model hızlı olunca heyecan artıyor. Gerçekten beklemediğim kadar heyecanlıymış fpv + mini quadro ikilisi.
Boş alan olsa uçakta da deneyeceğim fpv ama o zor.

İyi kötü yorumlarınızı bekliyorum.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu işten pek anlamayan birisi olarak :laugh: bence oluyor / olacak bu iş Özgür :thumbup:

:thumbup:
Yalnız lehimlemelere ve bağlantılara dikkat etmek gerek. Mesela yanlışlıkla gidip köprünün bacaklarına çarpsam hiç üzülmem, ama durduk yere bir bağlantı hatasından dolayı düşünce hoş olmuyor. İkidir bu sebeple düşüyor. Yeni pdb aldım, geldiğinde temiz bir şekilde tekrar kuracağım.

Bir de zmr kullanıcılarına bir sorum olacak. Framein alt üst kısımlarını alüminyum spacer ile birbirine bağlarken plastik vida kullanıyorum konuda tavsiye edildiği gibi. Bunun sonucu da her düşüşte plastik vidaların başı kopuyor ve alt üst ayrılıyor. Bunun da sonucu olarak, framein alt tarafından spacerları takmak için her defasında komple tüm kolları ve alt frame i sökmek gerekiyor. Hem de bu ayrılma sonucu alüminyum spacerlar kayboluyor, aradaki malzemeler de(alıcılar,kablolar, kamera) zarar görebiliyor. Şimdiye kadar zarar gören parça olmadı ama ilerde olabilir.
Bunun yerine metal vida kullansam, bir düşüş sırasında en kötü ne olur ? Kar-zarar hesabı yapıp ona göre karar vereceğim. Sonuçta o aradaki malzemeler çok daha pahalı ve değerli.

Şöyle bir durum da var, takla denemeleri yapmak istiyorum. Bu denemeler sırasında illa ki düşüş olacak. Her düşüşte bu vidalar ayrılınca çok vakit kaybı oluyor.