ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

hakan yuceloglu' Alıntı:
Musa ilgin icin tesekkur ederim evet ilk video'da yapilanlari denedim ama bir sonuc alamadim.Peki FTDi gereklimi sence boot yapmak icin.Selamlar.

FTDİ bilgisayar ile bağlantı kurabilmek için senin sorunun o değil bence... senin yapman gereken yazılımı yeniden yüklemek... aslında bunu cc3d kullanıcıları daha iyi bilir... aksine bende hiç kullanmadım.

Özgür Kılınç' Alıntı:
Ufak bir sorum olacak zmr kullanıcılarına.
İnternette gördüğüm kadarıyla mini quad kullananların büyük çoğunluğu kayıt kamerası olarak xiaomi yi kullanıyor. Bunun ucuz olması dışında özel bir sebebi var mı ?
Bende Sjcam sj5000 wifi modeli var, bunu kullanmayı düşünüyorum. Xiaomi'nin bilmediğim bir artısı mı var acaba ?

Daha önce Mobius kullandım sağlamlığı dışında pek memnun kalmadım gerek görüntü gerek ses.
Şimdi Xiaomi yi kullanıyorum bence piyasadaki en uygun en kaliteli cihaz bana göre...
Mini quadcılar için en önemli özellik superwiev yaması da yüklenebiliyor... ( Daha önce Formda paylaşdım )
Yeni bir keşif ile Yi camın Mikrofonunu değiştirdim ses daha iyi oldu... Bozuk Bir samsung kulaklığının mikrofonunu kullandım

Video Süperview ve Mikrofon örnek: kendi çekimim

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Buğra Kabakçı' Alıntı:
hocam xiaomi fiyat performans açısından bayağı uygun 62 dolardı bir mobius kadar uygun, hoş şimdi 76 dolar yapmışlar :eek: tabi sj de kullanabilrsiniz neden olmasın. Benimde elimde bir sj5000 var yazılım atarken sorun oldu şimdi cihaz açılmıyor :( yoksa bende elimde var diye kullanacaktım..

Teşekkürler
Takılma, sj5000 yazan ekranda oluyorsa yazılımsal değil, çözümü var onun. Ama başka bir sorunsa bilemem.

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Daha önce Mobius kullandım sağlamlığı dışında pek memnun kalmadım gerek görüntü gerek ses.
Şimdi Xiaomi yi kullanıyorum bence piyasadaki en uygun en kaliteli cihaz bana göre...
Mini quadcılar için en önemli özellik superwiev yaması da yüklenebiliyor... ( Daha önce Formda paylaşdım )
Yeni bir keşif ile Yi camın Mikrofonunu değiştirdim ses daha iyi oldu... Bozuk Bir samsung kulaklığının mikrofonunu kullandım

Benim xiaomi yi konusunu sormamın asıl nedeni şu. Aslında kullanmak için bende xiaomi yi sipariş ettim bir tane. Ancak o elime geçene kadar, hiç yoktan bir tane sj5000 wifi elime geçti. Daha doğrusu bir arkadaş hediye etti. Ve böylece şu an elimde bisiklette kullandığım bir sj5000 wifi, ve daha paketi bile açılmamış xiaomi yi var.

Açıkcası multikopterde xiaomi yi kullanmak istiyordum. En büyük nedeni ucuz olması, sj5000 in yarı fiyatı. Düşer, çarpar pek üzülmem. Ama 2 aksiyon kamerası gereksiz fazlalık mı olur konusunda kararsız kaldım.

Özgür ben hala SJ4000 kullanıyorum. Kalite konusuna o kadar takılma. Hatta uzun bir süre kayıt kamerası kullanmanı dahi tavsiye etmem. İşi öğrenene kadar çok düşüreceksin modeli. Öğrendiğin zaman hangisini kullkanacağına karar verirsin.

Evet bugün beklediğim kargom geldi. Hakan Ülgenalp ne kadar teşekkür etsem azdır. Sağolsun parça kesimlerini cnc de yapıp gönderdi parçaları. Hakan Abi ellerine sağlık. Kesimler harike. Çok temiz ve talaşsız bir kesim olmuş. Beklediğimden fazlasıyla iyi. Akşam ilk olarak boş frame halinde toplayıp ağırlık ve yerleşim kontrolü yaptıktan sonra bir kaç gün içinde uçar hale getiririm bu aleti.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Özgür ben hala SJ4000 kullanıyorum. Kalite konusuna o kadar takılma. Hatta uzun bir süre kayıt kamerası kullanmanı dahi tavsiye etmem. İşi öğrenene kadar çok düşüreceksin modeli. Öğrendiğin zaman hangisini kullkanacağına karar verirsin.

:saygilar: Aynen dediğin şekilde yapacağım.
Ama bir türlü toplayamadım cihazı. Ana malzemelerin olduğu kargom 4-5 gündür Ukim de duruyor. Bugün dayanamadım, gidip alayım dedim. 2 saat yol gidip bu havada ukime gittim, şansıma sevk edilmiş. Ama eve gelip kontrol ettiğimde, sevk edilmediğini zimmet edildiğini gördüm. Takip ekranında o yazıyor en azından. Ya danışmadaki görevli yanlış bilgi verdi, yada sevk edildi ama takip sitesine bilgi girişi yapmadılar, kendi sistemlerine girdiler.

Ama her türlü 3-4 gün içerisinde kumanda dışında tüm malzemeler elime geçecek.

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
FTDİ bilgisayar ile bağlantı kurabilmek için senin sorunun o değil bence... senin yapman gereken yazılımı yeniden yüklemek... aslında bunu cc3d kullanıcıları daha iyi bilir... aksine bende hiç kullanmadım.
Evet aslinda Nesimi beyin cc3d kartlarda bilgisi cok ama buaralar yogun biraz.Neyse bakalim bir hafta sonu olsun biraz google yaparim.Ama ben yinede bir ftdi siparis ettim ileriye donuk cleanflight kullanirsam Nesimi beyin onceki paylasimlarinda okumustum esc senkronizasyonunda karta elektrik vermek icin.

Evet akşam eve gidince hemen başına oturdum modelin. Hızlı bir toplama sürecinden sonra aşağıdaki gibi bir durum oluştu.

Kitle gelen kollar haricinde kullandığım malzeme 1.9 mm G10. Malzemeye göre çıkan bu ağırlık normal. Tabii ki akşam bununla bırakmadım. Üst plakaya verici ve alıcıyı yerleştirdiğimde uçuşa hazır hale gelecek. Kayıt kamerası hariç toplam ağırlığın yine 500 gr altında olmasını bekliyorum. Bu akşam herşey belli olur.

Modelin son şekli çok hoşuma gitti. Eğer uçuş karakteristiği de beklediğim gibi olursa favori 210 luk modelim olacak bu model. Test için havaların biraz uçuşa müsade etmesini bekleyeceğim artık.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
..Evet bugün beklediğim kargom geldi. Hakan Ülgenalp ne kadar teşekkür etsem azdır. Sağolsun parça kesimlerini cnc de yapıp gönderdi parçaları. Hakan Abi ellerine sağlık. Kesimler harike. Çok temiz ve talaşsız bir kesim olmuş. Beklediğimden fazlasıyla iyi. Akşam ilk olarak boş frame halinde toplayıp ağırlık ve yerleşim kontrolü yaptıktan sonra bir kaç gün içinde uçar hale getiririm bu aleti.
Evet Hakan Bey :laugh: hala konu açmanı bekliyoruz :D

Nesimi bey sana da hayırlı olsun yeni frameler :thumbup:

hakan yuceloglu' Alıntı:
Evet aslinda Nesimi beyin cc3d kartlarda bilgisi cok ama buaralar yogun biraz.Neyse bakalim bir hafta sonu olsun biraz google yaparim.Ama ben yinede bir ftdi siparis ettim ileriye donuk cleanflight kullanirsam Nesimi beyin onceki paylasimlarinda okumustum esc senkronizasyonunda karta elektrik vermek icin.

Mesajı ilk yazdığınız gün yazacaktım ama işler bir türlü müsade etmedi. FTDI aparatı lazım olacak ama karta ayar yapmak için gerekiyor. Cleanflight veya Betaflight yüklemesini USB den yapıyorsunuz. Galiba sizin yükleme yarım kalmıştı. Bu konuda bir sorun yok. Kurmak istediğiniz programı tekrar yüklemeniz yeterli olacaktır. Tabi şu an bilgisayarım kartı görmüyor diyeceksiniz. Bilgisayar kartı görüyor ancak Open Pilot programı görmüyor. Aşağıda yazacağım sırayla işlemleri yaptığınızda kartta fiziksel veya elektriksel bir sorun yoksa yüklenmesi gerekiyor.

Open pilot programını açın.
Firmware kısmına gelip Rescue butonuna tıklayın.
Bu aşamada kartı takmanızı isteyecek. USB den kartı takın.
Flash kısmından yüklemek istediğiniz programın BIN dosyasını seçin.
Emin misin sorusu için tik atın.
Flash tıkladığınızda program yüklenecektir.

Dikkat edin kartı program istediği zaman takıyoruz. Diğer türlü biraz uğraştırır. Bu arada farkettiniz mi bilmiyorum şu anda kullandığım model de yine CC3D ye döndüm. Çokta memnunum. Birde buzzer olayını halledebilseydim tam olacaktı.

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Evet Hakan Bey :laugh: hala konu açmanı bekliyoruz :D

Nesimi bey sana da hayırlı olsun yeni frameler :thumbup:

Cumartesi akşam üstü apar topar işyerinden ayrılmadan yaptım kesimleri , öyle çok görsel çekemedim Mehmedim :( Kısa bir video var , Nesimi bey de bitmiş parçaların resmini koyarak konuya yardımcı olursa hemen açabilirim... :saygilar:

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Cumartesi akşam üstü apar topar işyerinden ayrılmadan yaptım kesimleri , öyle çok görsel çekemedim Mehmedim :( Kısa bir video var , Nesimi bey de bitmiş parçaların resmini koyarak konuya yardımcı olursa hemen açabilirim... :saygilar:

Dün işyerinde çektiğim resim vardı yukarıya ekledim ama akşam eve gidince yakın çekim fotolar eklerim tabii ki.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Mesajı ilk yazdığınız gün yazacaktım ama işler bir türlü müsade etmedi. FTDI aparatı lazım olacak ama karta ayar yapmak için gerekiyor. Cleanflight veya Betaflight yüklemesini USB den yapıyorsunuz. Galiba sizin yükleme yarım kalmıştı. Bu konuda bir sorun yok. Kurmak istediğiniz programı tekrar yüklemeniz yeterli olacaktır. Tabi şu an bilgisayarım kartı görmüyor diyeceksiniz. Bilgisayar kartı görüyor ancak Open Pilot programı görmüyor. Aşağıda yazacağım sırayla işlemleri yaptığınızda kartta fiziksel veya elektriksel bir sorun yoksa yüklenmesi gerekiyor.

Open pilot programını açın.
Firmware kısmına gelip Rescue butonuna tıklayın.
Bu aşamada kartı takmanızı isteyecek. USB den kartı takın.
Flash kısmından yüklemek istediğiniz programın BIN dosyasını seçin.
Emin misin sorusu için tik atın.
Flash tıkladığınızda program yüklenecektir.

Dikkat edin kartı program istediği zaman takıyoruz. Diğer türlü biraz uğraştırır. Bu arada farkettiniz mi bilmiyorum şu anda kullandığım model de yine CC3D ye döndüm. Çokta memnunum. Birde buzzer olayını halledebilseydim tam olacaktı.
Tesekkurler Nesimi bey cc3d ye geri donmeniz guzel oldu zira bu konuda tek yol gostericim sizsiniz,yeni modeli sabirsizlikla bekliyorum.Dediklerinizi hafta sonu uygulayacagim umarim hallolur.Ve pilotaj egitimlerine devam ederim.Suan icin modelde herhangi bir aksesuar yok kamera vb. Ve tam olarak elim alisana kadarda takmayi dusunmuyorum ama ileriye donuk muhakkak bir kamera takacagim ve sizlerle avrupanin heryerinden cekecegim guzel videolari paylasacagim.

Selam :RCKolik:

Tüm malzemelerim geldi bugün, sabahtan beri uğraşıyorum ama bir türlü fpv sistemde görüntü elde edemedim, rezillik :'(

edit: yaptım :halay:
Tek sorun kamera kablolarında 2 tane siyah var aomway in çıkışta. biri ses, biri ground. Bunlar karışmış ;D

Malesefki quantum v2 nın alıcıya giren av kablosu 3.5mm fakat alıcılardaki av girişi 2.5mm elininde alıcının orjinal av kablosu olması lazım alıcıyla gelir onu quantum v2 deki av kablosunu söküp alıcıyla gelen av kablosunu aynı boyda kesip lehimlemek gerekiyor renkleri aynı sekilde siyah siyaha kırmızı kırmızıya sarı sarıya işlem tamamdır

Teşekkürler Muammer abi, o konuyu hallettim. Şu şekilde yaptım youtube da izlediğim bir videodan yardım alarak. Görüntü alabiliyorum ama yanlışlık var mı diye bir onay almak istiyorum.

Gözlükten 2 li kablo çıkıyor. Biri güç, diğeri görüntü. Görüntü çıkışına, bir kablo takılıyor ve bu kablo eski tv lerde olduğu gibi 3 lü av girişi veriyor. Uçları sarı kırmızı beyaz olan 3 ayrı kablo. Ben bu uzatma kablosunu takmadan kabloyu kestim. İçerisinden 3 farklı kablo çıktı, sarı, kırmızı siyahtı galiba. Bu 3 kablodan sarı ve siyahı ayırdım.

Diversity alıcıya takılan görüntü kablosunda da aynı şekilde 3 farklı ucu olan bir kablo çıkıyor. Av çıkışı, birinin ucu beyaz, diğerleri sarı ve kırmızı. Bunlardan da sarı olanı kestim.

Ve gözlükte kestiğim kablo ile bu sarı uçlu kabloyu birbirine bağladım. Görüntü alabiliyorum şu an.

Doğru mu ? Yanlış mı ?
Tamamen youtube da ki bir anlatıma göre yaptım ama yanlışlık olmasın yine de.