ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

FUAT KALAYCI' Alıntı:
Belki bu video işinize yarayabilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Teşekkürler ama 10 defa izledim belki o videoyu. Banggood da ürün yorumundaki tüm fotoğraf yazı ve videoları inceledim.
Zaten soru da o videodan dolayı oluştu, 10.21 dk ya bakarsanız, hem s1 s2 şeklindeki 3 lü bağlantılara muhtemelen esc kablosunu takmış, hem de onun hemen yanına, esc nin güç girişlerine kondansatör lehimlemiş. Bunda ki amacı anlayamadım, youtube da çok video izledim, bir tek bu videoda yapılmış bu durum.

Özgür Kılınç' Alıntı:
Teşekkürler ama 10 defa izledim belki o videoyu. Banggood da ürün yorumundaki tüm fotoğraf yazı ve videoları inceledim.
Zaten soru da o videodan dolayı oluştu, 10.21 dk ya bakarsanız, hem s1 s2 şeklindeki 3 lü bağlantılara muhtemelen esc kablosunu takmış, hem de onun hemen yanına, esc nin güç girişlerine kondansatör lehimlemiş. Bunda ki amacı anlayamadım, youtube da çok video izledim, bir tek bu videoda yapılmış bu durum.

O video ilk defa kurulum yapacak birine göre değil. Adam ağırlık azaltmak için bir çok konektörü takmamış. ESC lere bağlanan kondansatör esc deki güç dalgalanmalarını azaltmak için kullanılıyor. Bazı esclerin kendi üzerinde geliyor ama bu uygulama çokta elzem değil. Yeni çıkan çoğu escde bu kondansatör yok artık. Kullanmana gerek yok. Bende şimdiye kadar çok bir faydasını görmedim. Kendi esclerimden çıkarmayı düşünüyorum.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
O video ilk defa kurulum yapacak birine göre değil. Adam ağırlık azaltmak için bir çok konektörü takmamış. ESC lere bağlanan kondansatör esc deki güç dalgalanmalarını azaltmak için kullanılıyor. Bazı esclerin kendi üzerinde geliyor ama bu uygulama çokta elzem değil. Yeni çıkan çoğu escde bu kondansatör yok artık. Kullanmana gerek yok. Bende şimdiye kadar çok bir faydasını görmedim. Kendi esclerimden çıkarmayı düşünüyorum.

Teşekkürler abi, sana mesaj atacaktım da daha fazla rahatsız etmek istemediğim için buraya yazıyorum. Kondansatör gereksiz o halde, doğrudan esc nin güç bağlantılarını +- girişlere lehimleyeceğim.

Alta fotoğrafını eklediğim s1 s2 şeklindeki girişlere, esc nin sinyal kablosunu mu lehimleyeceğim ? Yoksa sinyal kablosunu doğrudan naze32 ye mi takacağım bu pdb de ?
Elimde naze32 olmadığı için durumu tam olarak anlayamadım, ama sanki esc nin o kondansatörlü 2 li kablolu girişindeki kabloları bu s1 s2 yazan yere lehimlemeliyim galiba. Yine altta fotoğrafın ortasında yuvarlak içine aldığım çıkışa da naze32 yi bağlayınca doğrudan esc nin sinyal kablosu naze32 ye bağlanmış olacak. Doğru mu düşünüyorum ?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

edit: şöyle bir link buldum, sanırım anlattığım gibi yapılıyor, fotoğraflardan öyle görünüyor : [pp_gal2]/3/

Özgür Kılınç' Alıntı:
Alta fotoğrafını eklediğim s1 s2 şeklindeki girişlere, esc nin sinyal kablosunu mu lehimleyeceğim ? Yoksa sinyal kablosunu doğrudan naze32 ye mi takacağım bu pdb de ?
Elimde naze32 olmadığı için durumu tam olarak anlayamadım, ama sanki esc nin o kondansatörlü 2 li kablolu girişindeki kabloları bu s1 s2 yazan yere lehimlemeliyim galiba. Yine altta fotoğrafın ortasında yuvarlak içine aldığım çıkışa da naze32 yi bağlayınca doğrudan esc nin sinyal kablosu naze32 ye bağlanmış olacak. Doğru mu düşünüyorum ?

Evet doğru düşünüyorsun. Onlar esc sinyal girişleri. PDB ile gelen soket ve pinleri kullanmanı öneririm. İlk zamanlarda kabloları lehimlemekle uğraşma.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Evet doğru düşünüyorsun. Onlar esc sinyal girişleri. PDB ile gelen soket ve pinleri kullanmanı öneririm. İlk zamanlarda kabloları lehimlemekle uğraşma.

teşekkürler :saygilar:

Motor kablolarini capraz 2 motor da ESC ye sirali halde lehimledim. Diger iki caprazda da ortadakini ortaya, sagi sola solu saga lehimledim. Lehimi sokmeden ayarlardan yon secmem mumkun mu daha sonra ? Mumkunse heat shrinking de sabitleyeyim.

Ve bir de ESC nin sinyal kablosu ne sekilde takilacak ? Siyah ve beyaz kablo var sadece, pdb de ise + - sinyal tarzi bir isaret yok.

Özgür Kılınç' Alıntı:
Motor kablolarini capraz 2 motor da ESC ye sirali halde lehimledim. Diger iki caprazda da ortadakini ortaya, sagi sola solu saga lehimledim. Lehimi sokmeden ayarlardan yon secmem mumkun mu daha sonra ? Mumkunse heat shrinking de sabitleyeyim.

Ve bir de ESC nin sinyal kablosu ne sekilde takilacak ? Siyah ve beyaz kablo var sadece, pdb de ise + - sinyal tarzi bir isaret yok.

Motor yönlerini esc programından değiştirebilirsin ama hiç tavsiye etmem. Her program yüklemede bu yönleri hatırlayıp düzeltmen gerekecek. Şu anda yapmış olduğun lehimin bir önemi yok. Motorların hangi yöne döndüklerini bilmiyorsun. belki şansına doğru olur ama olmazsa motorları yeniden lehimlemen gerekecek.

ESC sinyal kablosunda siyah-gnd, beyaz-sinyal dir. Bunda anlaşılmayan birşey yok sanırım. PDB de sinyali doğru taktığında gnd da doğru takılmış olur.

Motor yonleri konusu tamam, diger malzemeler geldiginde degistiririm kablolari yanlissa.
ESC kablosu konusunda, pdb de bir isaret olmadigi icin kararsiz kalmistim ama 3 lu giristen biri digerlerinden farkli, herhalde o da sinyal oluyor, ona gore taktim kablolari.

Diger kargolar gelene kadar hersey tamam, tesekkurler.

Taranis plus kumandayi belki yilbasinda banggood yine 150 dolara dusurur diye almamistim ama olmadi, yakin zamanda da olacak gibi gorunmuyor. Onu da alayim guncel fiyatindan artik.

Bu arada zmr frame I 4 mm lik kollar ile alinca, ayaklar uymuyor kollara, onu da biraz ayarlamak - delikleri genisletmek gerekiyor.

Bir süredir bu konuda güncelleme yapmıyordum. Geçen zamanda devamlı yeni birşeyler deniyorum. ZMR kiti tam bir kobay model oldu benim için. Son değişiklikte H formunda olan kolları X formuna çevirdim ve ağırlığı azaltmak adına gövde de biraz oynama yaptım. Zaten şu haliyle gören bu kiti tanıyamaz artık. Ayrıca dasha önce motordan motora 250 mm olan ölçümüz şu haliyle 235mm oldu. Yeni motorlara geçene kadar kayıt kamerası kullanmıyorum. Biraz da o yüzden son dönemlerde video yayınlayamıyorum. Ufak bir DVR cihazı ayarladım. Onunla kayıt yapacağım. İlerleyen günlerde videolar gelecektir.

Şu haliyle uçuş ağırlığımız 450 gr. Bu işlemden önceki ağırlığımız kayıt kamerası hariç 520 grdı. İlginç bir şekilde kumanda ayarlarını yaparken çalışan D4R alıcım ertesi gün çalışma hayatına son verince elimde bulunan X8 alıcıyı kullanmak zorunda kaldım. Sbus bağlantı yolunu kullandığım için elimde bulunan CC3D karta Betaflight 2.2.0 sürümünü kurdum. Telemetri sistemi bu alıcıya uygun olmadığı için sisteme Micro Minim Osd bağladım. Fotolarda buzzer da görünüyor ama CC3D kart ile çalıştıramadım. Biraz daha kurcalamam lazım.

Ağırlık farkı ve X formu nedeniyle model çok seri ve atik hale geldi. Kontrollere çok hızlı cevap veriyor. Pazar günü deneme uçuşu yapma fırsatım oldu. Kısıtlı zamanım olduğu için çok fazla bir şey deneyemedim ama ilk fırsatta asıl testlerini yapacağım. Bunlar arasında 4S performansı da olacak ki modeli havada tutmakta zorlanacağımı düşünüyorum.

Ellerine sağlık abi... hafiflik güzel ama topak gibi olmuş quad görsellik gitmiş... vay be ZMR dili olsa da konuşsa %p

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Ellerine sağlık abi... hafiflik güzel ama topak gibi olmuş quad görsellik gitmiş... vay be ZMR dili olsa da konuşsa %p

;D ;D ;D Şu an görsellik ikinci planda Serdar. Adam gibi 210 luk bir frame alana kadar böyle devam. :saygilar:

Adam gibi 210 luk frame yok piyasa da :) olanda çok pahalı. Zmr birtane :laugh:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bence de en sağlam 210 çıkana kadar frame almayın ZMR ile devam. ben aldım kırdım bile, belki bilmiyorsunuz ama kırdığım frameler için her akşam evde köşemde ağlıyorum :'( . bu duygulara sizinde kapılmasını istemem. çok dertliyim çok şöyle adam akıllıda bir sponsor sahiplenmedi beni. paylaşdığım videoları da kimse izlemiyor abone sayımda çok düşük. sahip çıkalım bana, boş bırakmayalım beni yetkililere sesleniyorum tutun ellerimden...

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Bence de en sağlam 210 çıkana kadar frame almayın ZMR ile devam. ben aldım kırdım bile, belki bilmiyorsunuz ama kırdığım frameler için her akşam evde köşemde ağlıyorum :'( . bu duygulara sizinde kapılmasını istemem. çok dertliyim çok şöyle adam akıllıda bir sponsor sahiplenmedi beni. paylaşdığım videoları da kimse izlemiyor abone sayımda çok düşük. sahip çıkalım bana, boş bırakmayalım beni yetkililere sesleniyorum tutun ellerimden...

Musam neden ağlıyorsun , al cihazı eline , git bir avm'nin içinde kaldır , akşam haberlere bile çıkar , en az 10 tane de sponsor bulursun... :laugh: Ha tam tersi de olabilir , risk olmayınca başarı da olmuyor biliyorsun.. ;D

Bu link ZMR candır diyenlere gelsin o zaman. ;D ;D ;D

Bu proje bizim gibi bir modelciden çıktı. Eleman çizimlerini de RcGroupta paylaşmıştı zaten. Biraz ilgi görünce satış yapan bazı firmalar parçaları kestirip satışa koydu hemen. Tabi projeyi görünce ben de heveslendim ama Türkiye'de karbonu nerden bulucan. G10 ayarladım hadi sağlam olsun diye 2 mm aldım. Dün akşam parçaları kaba taslak kestim ve ağırlığını kontrol ettiğim de kollarla birlikte 120 gr geldi. Daha buna spacerlar vidalar eklenecek. Zaten parçaları keseyim derken dremeli de yaktım. Şimdilik bu projeyi de askıya aldım. Ancak şu hali güzel görünüyor gözüme. Yedek parça sıkıntısı da çok olmaz. Diğer taraftan ZMR 4 mm kollarda yedek olarak satılıyor piyasada. Düşünülebilir bir upgrade gibi geldi bana. Bu arada bu haliyle model tam 210 mm oluyor.