ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Musam neden ağlıyorsun , al cihazı eline , git bir avm'nin içinde kaldır , akşam haberlere bile çıkar , en az 10 tane de sponsor bulursun... :laugh: Ha tam tersi de olabilir , risk olmayınca başarı da olmuyor biliyorsun.. ;D

Yaa hep ya hiç diyorsun... Aslında doğru dedin abi akşam hangi avm gitsem ki :D olay var olay... Neden yaptın sorusuna cevabım da hazır RCKOLİK de abilerim var onlar dedi derim... Hem kendi reklamımı hemde formumuzun reklamını yaparım :RCKolik:

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Bu link ZMR candır diyenlere gelsin o zaman. ;D ;D ;D

Bu proje bizim gibi bir modelciden çıktı. Eleman çizimlerini de RcGroupta paylaşmıştı zaten. Biraz ilgi görünce satış yapan bazı firmalar parçaları kestirip satışa koydu hemen. Tabi projeyi görünce ben de heveslendim ama Türkiye'de karbonu nerden bulucan. G10 ayarladım hadi sağlam olsun diye 2 mm aldım. Dün akşam parçaları kaba taslak kestim ve ağırlığını kontrol ettiğim de kollarla birlikte 120 gr geldi. Daha buna spacerlar vidalar eklenecek. Zaten parçaları keseyim derken dremeli de yaktım. Şimdilik bu projeyi de askıya aldım. Ancak şu hali güzel görünüyor gözüme. Yedek parça sıkıntısı da çok olmaz. Diğer taraftan ZMR 4 mm kollarda yedek olarak satılıyor piyasada. Düşünülebilir bir upgrade gibi geldi bana. Bu arada bu haliyle model tam 210 mm oluyor.

Tamam o zaman bu frame için bana sponsor bulalım abi :D sevdim bak bunun güzelmiş de... keşke benim olsaaa.....

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Tamam o zaman bu frame için bana sponsor bulalım abi :D sevdim bak bunun güzelmiş de... keşke benim olsaaa.....

Kestirmek için fiyatta aldım bunlardan. CNC ile kesim için tam rakam söylemedi ama sadece bir model için parçaların kesimi 200 TL üzerinde olur dendi. Su jeti ile kestireyim daha ucuza çıkar dedim. Karşımızda bu işi yapan müşterimiz var. Bana olur fiyatı bir frame için 170 TL ye kadar indi. Tamamında malzeme benden ve işin içinde kollar yok. Evet Serdar sponsor olayı için ne diyordun. ;D ;D ;D

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Kestirmek için fiyatta aldım bunlardan. CNC ile kesim için tam rakam söylemedi ama sadece bir model için parçaların kesimi 200 TL üzerinde olur dendi. Su jeti ile kestireyim daha ucuza çıkar dedim. Karşımızda bu işi yapan müşterimiz var. Bana olur fiyatı bir frame için 170 TL ye kadar indi. Tamamında malzeme benden ve işin içinde kollar yok. Evet Serdar sponsor olayı için ne diyordun. ;D ;D ;D

Sadece kesim için mi istedi bu fiyatları Nesimi bey , :rolleyes: , ben en iyisi büyük bir şehire taşınayım :laugh: , boşuna heba oluyorum buralarda... :D

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Sadece kesim için mi istedi bu fiyatları Nesimi bey , :rolleyes: , ben en iyisi büyük bir şehire taşınayım :laugh: , boşuna heba oluyorum buralarda... :D

Evet sadece kesim için ve tanıdık fiyatları bunlar. Birde tanışmıyor olsak ne olacakmış bilemedim. :( :( :(

Hakan Bey sizin fiyatlar nasıl kesim işlerinde?

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Evet sadece kesim için ve tanıdık fiyatları bunlar. Birde tanışmıyor olsak ne olacakmış bilemedim. :( :( :(

Hakan Bey sizin fiyatlar nasıl kesim işlerinde?

Bende fiyat yok , karbon materyali hiç kesmedim , ama çok zor olacağını sanmıyorum , doğru kesim freze çakısı ile en fazla 20 dakika sürer , şu ana cnc kesim ücreti dakikası 1.5 lira olsa 30 lira tutar , bu da en kaba abartılmış hesap , arkadaş olursa 20 lira , canım isterse bedava bile olur ;D , bir de şu gerçek var , cnc,lazer,waterjet gibi aletlerin başlangıç finansmanı ağır olduğu için , belki makinanın lansmanı , işletme giderleri falan diyeceğim de , dediğiniz rakamlar afaki pahalı ...Gönder bana ben kesivereyim abicim , kargolar senden olur , oralara gelince bir çayını içeriz hesap kapanır ;) :D

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Bende fiyat yok , karbon materyali hiç kesmedim , ama çok zor olacağını sanmıyorum , doğru kesim freze çakısı ile en fazla 20 dakika sürer , şu ana cnc kesim ücreti dakikası 1.5 lira olsa 30 lira tutar , bu da en kaba abartılmış hesap , arkadaş olursa 20 lira , canım isterse bedava bile olur ;D , bir de şu gerçek var , cnc,lazer,waterjet gibi aletlerin başlangıç finansmanı ağır olduğu için , belki makinanın lansmanı , işletme giderleri falan diyeceğim de , dediğiniz rakamlar afaki pahalı ...Gönder bana ben kesivereyim abicim , kargolar senden olur , oralara gelince bir çayını içeriz hesap kapanır ;) :D

Valla bende hadi makinenin parasını çıkarmaya çalışıyor diyeceğim de bu adamlar yıllardır yapıyor bu işi ve makineler yeni değil. Demek ki yeterince yakın arkadaş değilmişiz. ;D ;D ;D

Valla öyle bir iyilik yaparım dersen göndereyim plakayı. Ama önce çizimi DWG formatında göndereyim. Ne kadar sürede kesebileceği o zaman çıkar ortaya. Belki de gerçekten uzun sürede çıkartıyordur makine. Su jeti için baktığımızda 1 saat civarı zaman çıkardı program. Abi dosyayı toparlayım özelden göndereceğim.

Hakan Abi dosyayı buraya ekleyebildim. İhtiyacı olan arkadaşlarda faydalanabilir bu şekilde.

Ekli dosyalar

• zmr_slim.cdr
    58.8 KB · Görülme: 23

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
İndirdim , ama kollar yok Nesimi bey....

Abi kolları orjinal kitten kullanacağız. 3mm karbon elimde yedekli olarak mevcut zaten.

Herkeze selamlar.
Arkadaslar benim bir konuda yardima ihtiyacim olacak sizlerden.(En tecrubeliler burda oldugu icin araya kaynak yapmak istedim) Gecenlerde bende bir 250 sinif quad topladim hersey sorunsuz oldu.Tabiki sizleerin yazdiklari dogrultusunda ilerledim ve bu okudugum 96 sayfanin cok yardimi oldu.Ama hafta sonu cc3d kartima cleanflight flash atmak istedim ne olduysa ondan sonra oldu backup yaparken laptopun charge bitti ne yazikki normal herzan fiste takili duruyor aksilik iste olan oldu tekrar bilgisayari actigimda kart direk olarak yesil lamba yaniyordu ve uzerinde hcbir firmware kalmadi ve suan nasil tekrar firmware yukleyecegimi bilmiyorum isim dolayisiyla yanlizca haftasonlari evdeyim ve fazla zamanim olmuyor oyuzden sizlerden bu konu hakkinda bilgi istiyorum yardimlariniz icin simdiden tessekkurler.

hakan yuceloglu' Alıntı:
Herkeze selamlar.
Arkadaslar benim bir konuda yardima ihtiyacim olacak sizlerden.(En tecrubeliler burda oldugu icin araya kaynak yapmak istedim) Gecenlerde bende bir 250 sinif quad topladim hersey sorunsuz oldu.Tabiki sizleerin yazdiklari dogrultusunda ilerledim ve bu okudugum 96 sayfanin cok yardimi oldu.Ama hafta sonu cc3d kartima cleanflight flash atmak istedim ne olduysa ondan sonra oldu backup yaparken laptopun charge bitti ne yazikki normal herzan fiste takili duruyor aksilik iste olan oldu tekrar bilgisayari actigimda kart direk olarak yesil lamba yaniyordu ve uzerinde hcbir firmware kalmadi ve suan nasil tekrar firmware yukleyecegimi bilmiyorum isim dolayisiyla yanlizca haftasonlari evdeyim ve fazla zamanim olmuyor oyuzden sizlerden bu konu hakkinda bilgi istiyorum yardimlariniz icin simdiden tessekkurler.

CC3D hiç kullanmadım ama yeniden Boot atman gerekiyor diye düşünüyorum... çünki aynı sorun Naze32 de oluyor ufak bir kısa devre yaptırarak yeniden boot atabiliyoruz.

Bu video dakileri denedinizmi ?

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ufak bir sorum olacak zmr kullanıcılarına.

İnternette gördüğüm kadarıyla mini quad kullananların büyük çoğunluğu kayıt kamerası olarak xiaomi yi kullanıyor. Bunun ucuz olması dışında özel bir sebebi var mı ?

Bende Sjcam sj5000 wifi modeli var, bunu kullanmayı düşünüyorum. Xiaomi'nin bilmediğim bir artısı mı var acaba ?

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
CC3D hiç kullanmadım ama yeniden Boot atman gerekiyor diye düşünüyorum... çünki aynı sorun Naze32 de oluyor ufak bir kısa devre yaptırarak yeniden boot atabiliyoruz.

Bu video dakileri denedinizmi ?

Musa ilgin icin tesekkur ederim evet ilk video'da yapilanlari denedim ama bir sonuc alamadim.Peki FTDi gereklimi sence boot yapmak icin.Selamlar.

Özgür Kılınç' Alıntı:
Ufak bir sorum olacak zmr kullanıcılarına.

İnternette gördüğüm kadarıyla mini quad kullananların büyük çoğunluğu kayıt kamerası olarak xiaomi yi kullanıyor. Bunun ucuz olması dışında özel bir sebebi var mı ?

Bende Sjcam sj5000 wifi modeli var, bunu kullanmayı düşünüyorum. Xiaomi'nin bilmediğim bir artısı mı var acaba ?

hocam xiaomi fiyat performans açısından bayağı uygun 62 dolardı bir mobius kadar uygun, hoş şimdi 76 dolar yapmışlar :eek: tabi sj de kullanabilrsiniz neden olmasın. Benimde elimde bir sj5000 var yazılım atarken sorun oldu şimdi cihaz açılmıyor :( yoksa bende elimde var diye kullanacaktım..

hazır yazmışken 1-2 video atayım :laugh:
iyi seyirler