ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Hazır Buğra Qav210 Demişken ben de buradan paylaşim... Uçuş denemelerini yaptım gayet güzel ama fırsat bulup paylaşamadım şimdilik resimleri ile idare edelim :RCKolik:

Setup
Qav210 Charpu Frame
Cobra 2204 2300
Esc Xrotor 20a Blheli 14.1.3
Naze 32 Borios B. Beta 2.1.6
HQ 50x40x3 Prop
Tatu 4s 1300 75c Lipo
Sony Had2 Mini Pilot Cam
Aomway 200mW verici
Aomway Anten

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Hazır Buğra Qav210 Demişken ben de buradan paylaşim... Uçuş denemelerini yaptım gayet güzel ama fırsat bulup paylaşamadım şimdilik resimleri ile idare edelim :RCKolik:
Öncelikle yeni model hayırlı olsun Musa :thumbup:

Hemen cahilce bir iki soru sorayım. Bu 210 sınıfının ağırlık harici ne gibi bir avantajı var 250 sınıfına göre ??

Bu nasıl bir hız ?

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Öncelikle yeni model hayırlı olsun Musa :thumbup:
Hemen cahilce bir iki soru sorayım. Bu 210 sınıfının ağırlık harici ne gibi bir avantajı var 250 sınıfına göre ??

Teşekkürler Mehmet abi Öncelikle gramaj farkı var evet...
ZMR 250 göre konuşuyorum x quad olması PID daha iyi bir tutum sağlıyor...
Zmr 250 göre gövde ve kolların bütün olması tek parça olması olası titreşimleri vs engelliyor. Not Kırılması üzücü oluyor kol değişme gibi bir derdin kalmıyor komple gövde değişmen gerekiyor :D

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Teşekkürler Mehmet abi Öncelikle gramaj farkı var evet...
ZMR 250 göre konuşuyorum x quad olması PID daha iyi bir tutum sağlıyor...
Zmr 250 göre gövde ve kolların bütün olması tek parça olması olası titreşimleri vs engelliyor. Not Kırılması üzücü oluyor kol değişme gibi bir derdin kalmıyor komple gövde değişmen gerekiyor :D
Kol konusu hem iyi hem de kötüymüş, söylemeseydin fark etmezdim Musa :D

Herkes yavaş yavaş modelleri küçültüyor bakalım. Benim de bahara doğru bununla ilgili planlarım var bakalım. Şimdilik iki frame arasında gidip geliyorum.

İlki Serdar'ın orjinal kullandığı frame çakması. Alt plaka için 3mm ve 5 mm seçeneği var.

Diğeri 180 sınıfında.

İkisininde birbirine göre avantajları ve dezavantajları var. Duruma göre bakacağım. Belki iki şaseyide alıp deneyip hangisini kullanacağıma karar veririm. Şimdilik herşey plan aşamasında.

180 aslında güzel frame ama 4 inc üzeri prop takamıyorsun biraz kısıtlıyor o yüzden 210 candır :D benim 210 gövde olarak 180 den daha kısa sadece kolları uzun... Bütün frame kullanınca ne demek istediğimi daha iyi alnıyacaksın Nesimi abi...

Helikopterde niyetim vardı ama bu çok zevkli geldi. Ne yapsam quad mı toplasam acaba :)

Qav210 bende aldım, fakat çok minik geldi gözüme, ufacık tefecik olunca oyuncak gibi geliyor insana göz doyurmuyor, bir önemseyesin gelmiyor misal Serdar'ın 180 liği :laugh: . Toplamadan önce Serdar'ın toplanmış 210 nunu görmem lazım :)

Biraz gaza bastık :laugh:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Buğra Kabakçı' Alıntı:
Bence yola çıkmasak daha guzel olacak sanki... Allah muhafaza, olmaz olmaz ....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Buğra Kabakçı' Alıntı:

Abi senin bu videolar yüzünden quanum nova dan zevk alamıyorum, fpv olmadan ağaçların arasından geçirip hızlı kullanmaya çalışıyorum :laugh:
Bu gidişle sadece mini quadlara yöneleceğim gibi duruyor ama gelsin benim mini, o zaman tekrar düşünürüm.

Doğru diyorsun mehmet abi dikkate alacağım..

Özgür kardeşim aman dikkat et, biz düşüyoruz kırılmıyor modeller ama sen o modeli düşürürsen mutlaka kırım yaşarsın aman

Ozaman bir video daha atayım ben :laugh:

Merhaba rckolik,

ZMR250 için sipariş ettiğim parçaların bir kısmı bugün elime geçti, haliyle birçok soru oluştu aklımda, bir kısmının cevabını buldum, bir kısmından emin olamadım, yardımlarınızı bekliyorum.

Güç dağıtım kartı olarak aldığım model bu :

Kollara motoru takacağım. Esc nin dışındaki plastiği çıkarıp motora giren 3 kabloyu lehim bağlantısından söküp buraya doğrudan motorun 3 kablosunu rastgele lehimleyeceğim.

Ardından esc yi tekrar heat shrink ile kaplayacağım. PDB de esc girişleri var + - şeklinde. Esc nin güç girişini buraya lehimleyeceğim. Ancak esc nin diğer kondansatörlü çıkışını ne yapacağım ?
Doğrudan naze32 ' ye mi takacağım yoksa pdb de lehimleyebileceğim bir yer mevcut mu anlayamadım. PDB nin kol bağlantılarına yakın bir yerde S1 S2 şeklinde her bir kolda sıralı 3 lü bağlantı noktaları var, buralar ne için ?

Bu pdb ye herhangi bir ekstra montaj yapmam gerekiyor mu buzzer dışında ? Bir videoda kondansatör takan birisi vardı.

Yine pdb de bulunan sonar girişi ne oluyor ?

Youtube da birçok videoya baktım aslında ama aynı model pdb ile montaj videosu olmadığı için anlayamadım bazı noktaları.

Belki bu video işinize yarayabilir.
http://youtu.be/CYhUsUZEd30

Sent from my iPhone using Tapatalk