ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Bu hafta sonundan eğlencelik bir uçuş. Benim model esc arızası nedeniyle yatışta. Arkadaşın Tarot 250 modelini kullanan benim. Takipteki ZMR250 pilotu Burak Deliorman.
Değişik acılardan yer çekimleri falan... Nesimi hocam ortam ve pist şahane. Başka Quadrocular da var. Daha ne olsun :bravo: Allah muhabbetinizi ve uçuşlarınızı arttırsın :)

Hafta sonunu yağmur nedeniyle evde kalan birisi olarak sabah sabah güzel geldi bu güneşli video :halay:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Değişik acılardan yer çekimleri falan... Nesimi hocam ortam ve pist şahane. Başka Quadrocular da var. Daha ne olsun :bravo: Allah muhabbetinizi ve uçuşlarınızı arttırsın :)

Hafta sonunu yağmur nedeniyle evde kalan birisi olarak sabah sabah güzel geldi bu güneşli video :halay:

Teşekkürler Mehmet Bey. Burası da farklı değildi. Cumartesi akşamına kadar hiç durmadan yağmur yağdı. Sabaha böyle bir havaya uyandık. Evet İzmirden ve Manisadan başka minici arkadaşlarımız var ve sayı artıyor devamlı. Benim modelin ESC sini hafta içi halletmiştim yedek geldi ama oda arızalı çıktı. Akif arkadaşımıza ait modeli ben toplamıştım. Deneme sırasında onun ESC yi de yaktım ama ne yakma. Alev aldı direk. :) Benim kullandığım modelin sahibi Cem arkadaşımızda acil ayrılmak zorunda kaldığı için onun modeli ben kullandım.

Yağmur nedeniyle pistin bir kısmı göllenmiş. O yüzden parkuru kısaltmak zorunda kaldık. Ama yine de eğlenceli oldu.

Mesaj yeni konu olarak tasinmistir :RCKolik:

250 Quadı satmak zorun da kaldım elim de kalan son videosunu da paylaşıyorum iyi seyirler :'( Çok iyi uçardı :'( banamısın demezdi :'( hiç şikayet etmezdi :'(

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Dostum alana da satana da hayırlı olsun.

En kısa zamanda pistlere geri dönmen dileği ile.

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
250 Quadı satmak zorun da kaldım elim de kalan son videosunu da paylaşıyorum iyi seyirler :'( Çok iyi uçardı :'( banamısın demezdi :'( hiç şikayet etmezdi :'(
Şu an elinde 250 sınıfı hiç mi Quadro kalmadı Musa ??

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:

Musa ne yaptın, yenisini alacaksın herhalde değil mi ?

Merhaba :RCKolik:,

Forumdaki tecrübeli kişilerden aldığım tavsiyeler ve önceki sayfalarda yazılanlar sonucu oluşturduğum sipariş listem altta. Tamamı benim satın aldığım ürünler, yeni başlamayı düşünenler aynı şekilde alabilirler.

Frame:
Motor:
**Motorlar için alternatif Cobra 2204 2300 de öneriliyor, seçim sizin
ESC:
Kontrolcü:
PDB:
Kumanda Alıcı:
Kumanda:
Lipo 1:
Lipo 2:
Lipo 3:
Lipo 4:
Pervane:
Video Verici:
Video Alıcı:
Kamera:
Uygun f/p Gözlük :
Gözlük lipo :
Pervane:
Plastik Vidalar:
Anten 1 (SMA):
Anten 2 (SMA):
Heat Shrink:
Lipo Bant :
Kablo(14AWG):
Led:
Cell meter :
lipo safe bag :
prop balans :
buzzer:
lipo strap :

Çoğunlukla en uygun alınabilecek şekilde linkleri ekledim, yeni başlayanlar aynı şekilde alabilir %p

Özgür aldığın PDB de zaten buzzer var. Ayrıca almana gerek yok. Ayrıca 5 inç pervanelere balans yapmak kolay değ-ildir ve artık yeni pervaneler çoğunlukla balanslı geliyor. Balans cihazına da gerek yok. Ama elde bulunmasında da yarar var.

FPV konusu ayrı bir muamma. Aslında tavsiyem gözlük almandan yana ama ilk zamanda çok para harcamayım diyorsun madem Quanum V2 yanında benim tavsiyem aşağıdaki parçalar olabilir.

Alıcı:

Bu alıcının DVR özelliği var. Ayrı kameraya gerek kalmadan uçuşunun kaydını yapabilirsin.

Bu alıcı hem 40 kanal hem de diversity. Diversity sistemi yakın zamanda kullanmaya başladım ve diyebileceğim tek şey diversity sistemin ölüsü bile tek antenli sistemden çok daha iyiymiş. Ayrıca otomatik arama özelliği var.

Verici için alternatif çok. Ben şu an fatshark 600 mw kullanıyorum ama beni çok kısıtladığı için mecbur olmasam kullanmayacağım bir ürün. Yeni çıkan Race Band frekanslarının önü açık. Sistemin buna göre kayacağını düşünüyorum. O yüzden mümkünse vericiyi de 40 kanal tavsiye ediyorum. Ancak güç konusu yine muamma. 25mw verici yarışlarda kullanmak için mecburi ve yeterli oluyor. 200 mw verici de yarışlarda güvenle kullanılabiliyor ancak 600 mw vericilerin girişim yapma ihtimali yüksek. Birden fazla kişinin uçtuğu durumlarda araya çok fazla kanal bırakmak gerekiyor. Tavsiyelerim aşağıdaki gibidir.

Bu verici yakın zamanda piyasaya sürüldü. Kullanıcıları yavaş yavaş artıyor ve yorumlar şimdilik olumlu. Sayı arttıkça yorumlar daha netleşecektir ancak bu vericiyi kesinlikle denemek istiyorum. 40 kanal olması ve kanal ayarlamasının butonlu olması büyük rahatlık.

Aomway güzeldir. 32 kanal ama frekans ayarının hala eski usul olması bir dezavantaj.

Boscam TS58 serisini önermiyorum artık. Benim 200 mw verici durduk yere ben oynamıyorum artık dedi. Arkadaşım sanıyorum 4 tane 600 mw vericiyi kullanılmaz hale getirdi. Bunlardan sadece biri yanma nedeniyle bozuldu. Diğerleri meçhul. Aomway aldı rahatladı.

Aslında verici piyasası da kızışmaya başladı. Bu kadar kanal ve güç çeşitliğine son noktayı koyacak ürün sanırım şu linkteki gibi ürünler olacak.

Nedir özelliği; 40 kanal bir verici, bu ürüne özel bir durum 5 voltla çalışıyor ama en önemli özelliği gücü ayarlanabiliyor. 25-250-800 mw güçlerinden biri seçilebiliyor. Bir markada daha aynı özelliklerde verici görmüştüm ama şimdi hatırlayamadım.

Şimdilik yazabileceklerim bunlar.

Nesimi abi tekrar tekrar teşekkürler, 60-70 sayfa konu okudum karar veremedim, 1 mesajda en iyi tercihleri söyledin.

FPV siparişleri;

surveilzone

hobbyking

Anten konusu galiba çok fark etmiyor. Hobbyking den uygun göreceğim bir 5.8 GHz circular anteni alacağım. Ama bu diversity alıcı çift antenli, bunun iki çift circular anten mi almam gerekiyor ? Yoksa üzerinde gelen düz antenler de kullanılabiliyor mu ?

edit: Anten konusu daha farklıymış galiba, araştırdığım kadarıyla hem düz(patch anten bu oluyor herhalde?) antenlerden hem de circular antenlerden takıyorlar alıcıya.

Anten olarak fiyat performans ürünü;

Fiyatına değecek ürün olarak spironet var;

Güçün yetiyorsa quantum gözlükten ziyade dominatorv3 gibi bir ürünü almanı tavsiye ederim. Kullanım kolaylığı ve görüntü hissi aradaki farka değer.

Burak S' Alıntı:
Anten olarak fiyat performans ürünü;

Fiyatına değecek ürün olarak spironet var;

Güçün yetiyorsa quantum gözlükten ziyade dominatorv3 gibi bir ürünü almanı tavsiye ederim. Kullanım kolaylığı ve görüntü hissi aradaki farka değer.

Teşekkürler, anten olarak f/p dediğiniz ürünü ekledim sepete. İkinci anten nasıl olacak peki ? Aynı antenden 2 çift mi almalıyım, çünkü alıcı çift antenli.
Gözlük konusunda farka değeceğine bende inandım internet araştırmaları sonucunda. Ama fpv ile ilgilenmeye yeni başlayacağım, ben her ihtimale karşı quanum ile başlayacağım. Hoşuma giderse fpv, fat shark alabilirim. Ama önce denemek istiyorum.

Kamera konusunda şu modele karar verdim son olarak :
Diğer bir konuda Nesimi abi bunu öneriyorum yazmış, ben de bunu alacağım. Yalnız Özellik olarak 2.8 lens , ir block, pal, top connector seçiyorum, doğru mu ?

Özgür Kılınç' Alıntı:
Teşekkürler, anten olarak f/p dediğiniz ürünü ekledim sepete. İkinci anten nasıl olacak peki ? Aynı antenden 2 çift mi almalıyım, çünkü alıcı çift antenli.
Gözlük konusunda farka değeceğine bende inandım internet araştırmaları sonucunda. Ama fpv ile ilgilenmeye yeni başlayacağım, ben her ihtimale karşı quanum ile başlayacağım. Hoşuma giderse fpv, fat shark alabilirim. Ama önce denemek istiyorum.

Kamera konusunda şu modele karar verdim son olarak :
Diğer bir konuda Nesimi abi bunu öneriyorum yazmış, ben de bunu alacağım. Yalnız Özellik olarak 2.8 lens , ir block, pal, top connector seçiyorum, doğru mu ?
Doğrudur Özgür bu kamera güzeldir. İlk önerimizin mini hali. Hem de çalışma voltaj aralığı çok geniş.

Alıcıdaki antenler farklı olsun. Biri clover diğeri patch anten veya helix anten olsun. Verici de clover anten.

Bu kamera bence en doğru secim. İr block pal top con. Da dogru

Sent from my iPhone using Tapatalk

Teşekkürler, kamerayı satın aldım

Anten olarak da bu patch anteni alıyorum 2. olarak :