ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Uzun zaman oldu video paylaşmayalı. Bülent abi nin oğlu Burak ile tadımlık bir videomuz... İyi seyirler :RCKolik:
Musa nerelerdesin, bu kadar özletme kendini. :) Arada bir ses ver iyi olduğunu bilelim bari. ;)

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Uzun zaman oldu video paylaşmayalı. Bülent abi nin oğlu Burak ile tadımlık bir videomuz... İyi seyirler :RCKolik:
Böyle giderse küseceğiz sana söyleyeyim, bizleri çok ihmal ediyorsun Musa :)

Minicilerin şu sıralar farklı uğraşları var. Bir minici tarafından Cleanflight üzerinde bazı düzeltmeler yapılarak kullanıma sunulan Betaflight programını test ediyoruz. Serdar'ın kullandığı PID ayarları programda hazır gelen ayarlar. Aşağıda benim ekleyeceğim videodaki PID ayarları da hazır gelen ayarlar. Model konfigürasyonlarımız çok farklı olmasına rağmen bu standart ayarlarla modelin uçuşu harika oluyor. Yani uzun lafın kısası minicilerin korkulu rüyası PID ayarlama derdi tarih oluyor.

Hafta sonu Manhat'ta yarış pisti kurulumu için çalıştık. Biraz malzeme almamız gerekti ama zevkli bir pist çıktı ortaya. Ekleyeceğim video Cumartesi günü yaptığım ilk uçuşun videosu. Alıştıkça daha nizami uçuşlar yapmaya başladık. Pazar yaptığımız uçuşlar için henüz video hazırlayamadım. En kısa zamanda onları da paylaşırım.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Her ne kadar bir sessizlik olsa da miniciler boş durmuyormus demek ki :halay: ayar konusunun çözülmüş olmasına sevindim. Bizim gibi sonradan bu ise girecek kişiler ıcın uğraşacak cok bir sey kalmıyor demek ki :D

Pist şahane olmuş. Ok işaretleri falan gayet şahane, emeginize saglık :bravo:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Teşekkürler Mehmet Bey. Bu da Pazar gününden bir pist turu.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Pist gerçekten çok güzel olmuş, emeği geçen herkesin eline sağlık. :thumbup: :thumbup:

Gece uçuşumuz :thumbup:

Buğra Kabakçı' Alıntı:
Gece uçuşumuz :thumbup:

Çok güzel bir uçuş hemde gece tebrik ederim Buğra kardeşim [emoji122][emoji122][emoji122]

Nesimi Sakmak' Alıntı:

Nesimi Bey pistinize imrenmemek elde değil. Bu arada Pıd ayarları Betafligt stok pidlerdi galiba. Gerçekten güzel uçuş olmuş kırımsız uçuşlar [emoji1][emoji122]

Teşekkürler gece uçuşları hayli zormuş, ekranı karanlığa göre ayarlayınca projektöre denk gelince anlık patlamalar oluyor, tabi kayıt kamerasına yansımıyor :D

Buğra Kabakçı' Alıntı:
Teşekkürler gece uçuşları hayli zormuş, ekranı karanlığa göre ayarlayınca projektöre denk gelince anlık patlamalar oluyor, tabi kayıt kamerasına yansımıyor :D
Desene kayıt kamerasindaki görüntüden daha karanlık bir görüntü de uçus yapıyorsun. O zaman 2 kere :bravo:

Muhteşem uçuş, elinize sağlık.

Bu gun mahallede ufak bi test ucusu yaptim, yanimda kimse olmadigi icin malesef video yok.
Quad kalkarken sol arka motor hariç diğerleri dönüyordu. Gazı açtım tam quad sol arkaya devrilecekken son anda sol arka motor çalıştı. 4 kez denedim dörtleredede sol arka motor geç çalışmaya başlıyor (az kalsın bana çarpıyordu, bu durum beni korkuttu). Havadayken quad kendi ekseninde (yaw) sola dönme eğilimindeydi. Ama havadayken motorda bir sorun varmış gibi gözükmüyor.
Escleri naze32 e de tanıtmıştım. 4-5 kere acc kalibrasyon yapmıştım ama hala sorun devam etmekte. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim.
Motorlar rcx h2208 1800 kv. Esc ler afro 30a opto (blheli son sürüm yükledim.)

Bu hafta sonundan eğlencelik bir uçuş. Benim model esc arızası nedeniyle yatışta. Arkadaşın Tarot 250 modelini kullanan benim. Takipteki ZMR250 pilotu Burak Deliorman.