ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Emeğinize sağlık. Zevkle izlenen güzel bir çalışma olmuş.

Nesimi abi bu cc3d'ye cleanflight atıyorsunuz, cc3d 1.10 yüklüyorsunuz sonra aynı naze gibi mi kullanıyorsunuz yoksa farklı bir işlemi var mı bu işin?
Ben bir cc3d ye cleanflight yükledim de çok sorun yaşadım ama sonra farkettim kart bozukmuş

Buğra Kabakçı' Alıntı:
Nesimi abi bu cc3d'ye cleanflight atıyorsunuz, cc3d 1.10 yüklüyorsunuz sonra aynı naze gibi mi kullanıyorsunuz yoksa farklı bir işlemi var mı bu işin?
Ben bir cc3d ye cleanflight yükledim de çok sorun yaşadım ama sonra farkettim kart bozukmuş

Tabii ki aynı şekilde kullanamıyoruz. Öncelikle telemetri ve buzzer çalışmıyor. Taranis varsa Softserial kullanarak telemetri bilgisi alınabilir ama Vbut olmadığı için pek bir anlamı yok. Cleanflight attığın zaman kart artık USB den direk bağlanamıyor. Kartı dışarıdan beslemen gerekiyor bilgisayara bağlamak için. Yani önce bataryayı takıp daha sonra usb takman gerekiyor. Ancak bu şekilde bağlanabiliyor. Yazılanlara göre CC3D nin işlemcisi Naze32 Rev5 ten daha iyi çalışıyormuş. Ben o farkı görebilir miyim bilmiyorum. :) Bu uçuşta aman aman ciddi bir fark göremedim. Naze kadar güzel çalışıyor. Birde esc kalibrasyonu biraz sıkıntılı oluyor. Malum usb için güç vermek gerekiyor. Kalibrasyon için de bataryayı sökmen gerekiyor. Aslına bakarsan bunun önüne geçmek için bir FTDI kartı ile CC3D nin main portundan direk batarya gücü olmadan bağlayabiliyorsun ama benim pc arızalı olduğu için kullanamıyorum. Hanımın dizüstü ile idare etmeye çalışıyorum onun da USB sürücüleri allak bullak olduğu için FTDI kartı tanımıyor. Bunda kesinlikle benim bir etkim yok. :D Bu şekilde bağlandığın zaman kalibrasyon da sıkıntı olmuyor. Ben usb den birkaç kez denedim bir şekilde oldu. Nasıl bilmiyorum. Elde naze olmadığı zaman güzel bir alternatif oluyor bu kart. Benim sipariş gelene kadar bununla idare edicem.

Nesimi hocam nerelerdesiniz, neler yapiyorsunuz ? Epeydir ses alamaz olduk sizden ??

Nesimi abi anladım çok açıklayıcı yazmışsın. Amaaa artık ayarlardan midem bulanıyor görmek istemiyorum :D minnacık şeylerle nasıl uğraşıyoruz bu kadar yahu

Buğra Kabakçı' Alıntı:
Nesimi abi anladım çok açıklayıcı yazmışsın. Amaaa artık ayarlardan midem bulanıyor görmek istemiyorum :D minnacık şeylerle nasıl uğraşıyoruz bu kadar yahu
Buğra 4s 2700 Mah ile çalışan . Seninki boyutunda bir quart toplayabilrmiyiz.

SM-G900H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ERHAN YILMAZ' Alıntı:

Erhan abi ben 4s 2200 mah kullanıyorum. Uçuş ağırlığım kamera ile birlikte 950 gram, çok ağır :-\. 2700 mahla senin uçuş ağırlığın 1050-1100 gram gibi bişey olur. Buda uçuş karakteristiğini çok fazla etkiler. Abi o pile uygun quad toplarsın ama Buğra abinin quad gibi uçamaz. Benim quadda çok ağır dolayısı ile hızlı ve seri bir şekilde uçamıyor. :saygilar: Ama uçuyormu? Uçuyor. :thumbup:

Berke Karlı' Alıntı:
Erhan abi ben 4s 2200 mah kullanıyorum. Uçuş ağırlığım kamera ile birlikte 950 gram, çok ağır :-\. 2700 mahla senin uçuş ağırlığın 1050-1100 gram gibi bişey olur. Buda uçuş karakteristiğini çok fazla etkiler. Abi o pile uygun quad toplarsın ama Buğra abinin quad gibi uçamaz. Benim quadda çok ağır dolayısı ile hızlı ve seri bir şekilde uçamıyor. :saygilar: Ama uçuyormu? Uçuyor. [emoji106]
Çok sağol elimde bir tane sıfır optipower 2700 Mah pil var. dedim belki bi şansım vardır .

Cevabın için Sağol.

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Nesimi hocam nerelerdesiniz, neler yapiyorsunuz ? Epeydir ses alamaz olduk sizden ??
Buralardayım Mehmet Bey. Biraz yoğundum sadece.

Buğra Kabakçı' Alıntı:
Sorma Buğra bende kaşındım. OSD ekleyim diye uğraşırken kart elimde kaldı.

ERHAN YILMAZ' Alıntı:

Erhan o pil için 250 olmaz ama 330 luk bir akrobasi modeli toplanabilir. Berk in kullandığı parçalar kullanılabilir.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Erhan o pil için 250 olmaz ama 330 luk bir akrobasi modeli toplanabilir. Berk in kullandığı parçalar kullanılabilir.
Aklımda bulunsun. Pil boşuna durmasını diyorum.

Uzun zaman oldu video paylaşmayalı. Bülent abi nin oğlu Burak ile tadımlık bir videomuz... İyi seyirler :RCKolik:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Klasik Serdar uçuşu, taklalar, son sürat hareketler.

Süper takip, eline emeğine sağlık dostum. Paylaşım için teşekkürler.