ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Alper de eğlenmeye başlamış. Çok güzel. Alper aynen devam bu şekilde modeli kontrolünü artırdıkça yavaş yavaş dar alanlara girmeye başlarsın. Bu arada bolca pervane stoklamayi unutma. [emoji2]

Abi evet ya kaç aydır uğraşıyorum ama değdi bu hafta sonu çok zevk aldım. Birdahaki seferi iple çekiyorum, takla çalışıcam bidahaki sefere :D

Alper Sahin' Alıntı:
Herkese selamlar.

Hafta sonu biraz antreman yapma fırsatım oldu. Artık tamamen Acro modda kullanıyorum, el alıştıkça Angle ve Horizon modda neden kullanılmaması gerektiğini daha iyi anladım. PID ayarları ile biraz oynadım, nasıl tepki verdiklerini kavramaya başladım.

Tabi ki yine iki düşüş yapmadan geçmedim :) 3 pervane ve 13 plastik vida ile kurtardım. Nesimi abi bu arada frame'de plastik vida kullanmak çok mantıklıymış gerçekten, onu da deneyimlemiş oldum. Alet çok sağlam düşmesine rağmen sadece direklerden vidalar kırıldı, başka hiçbirşeye zarar gelmedi. Bir saatlik bir çalışma ile uçuşa devam ettim.

Acro modda geniş alanlarda hareket kabiliyetim fena olmasa da, dar alanlarda daha çok çalışmam lazım. Çok bir beklentiniz olmasın ama videosuz olmaz :), iyi seyirler.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

alper hocam plastik vidalari tam olarak nerelerde kullandınız? Yanlış anlamadıysam kırmızı çubukların sabitlenmesinde kullandınız?

fatih solgun' Alıntı:
alper hocam plastik vidalari tam olarak nerelerde kullandınız? Yanlış anlamadıysam kırmızı çubukların sabitlenmesinde kullandınız?
emn

Fatih evet doğru anlamışsın. Kırmızı direkleri hem alttan hemde üstten plastik vida ile sabitlemiştim, ama motorların olduğu kollarda metal vida olacak.

Kısa bir aradan sonra yeni bir modelimizi dün akşam itibariyle uçuşa hazır hale getirdik. Bakalım bugünkü uçuş testi nasıl geçecek. Uçuşunda herhangi bir sorun olmazsa yarın Gaziantep yolcusu olacak kendisi. Ahmet umarım bir sorun çıkmaz ve sağlam bir şekilde sana ulaştırırız.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Kısa bir aradan sonra yeni bir modelimizi dün akşam itibariyle uçuşa hazır hale getirdik. Bakalım bugünkü uçuş testi nasıl geçecek. Uçuşunda herhangi bir sorun olmazsa yarın Gaziantep yolcusu olacak kendisi. Ahmet umarım bir sorun çıkmaz ve sağlam bir şekilde sana ulaştırırız.
Ellerine sağlık Nesimi Bey, çok derli toplu güzel bir model olmuş :thumbup: Pil dahil toplam ağırlık ne oldu ??

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Ellerine sağlık Nesimi Bey, çok derli toplu güzel bir model olmuş :thumbup: Pil dahil toplam ağırlık ne oldu ??

Teşekkürler Mehmet Bey. Aslında alt kısımların toplanması modelin sahibi Ahmet'e ait. ESC leri ve Ubeci güzel bir şekilde alt kısma gizlemiş. Ben son dokunuşları yaptım. FPV sistemi kontrolünü ve modelin ayarlarını yapıp göndereceğim. Fotolardaki kamera ve pil ile toplam 600 gr ağırlığı var. Ahmet'in kullanacağı pil bundan 10 gr hafif ve Mobius kullanacağı için 20 gr farkta ordan gelecek. Yani Ahmet son haline getirdiğinde 570 gr gibi bir ağırlığı olacak. Bu ekipmanlara göre gayet güzel bir ağırlık. Elimde farklı pervane olmadığı için 5030 pervane ile deneme yapacağım. Çok performanslı olmayabilir ama Ahmet'in elinde 5040 pervane var. O haliyle çok daha iyi olacaktır.

Bu arada sistemden bahsetmek gerekirse;

Kontrolcü CC3D
Kumanda sistemi Taranis ve D4R2 alıcı. Pil voltajını görebilmek için divider ekledim.
ESC ler ZTW Spider 12A Opto. BLHeli 13,2 yüklendi. Oneshot ve Dampen Light aktif. (Bu ESC lerde Afro escler gibi Afro USB linker ile servo soketinden yazılım atılabiliyor ve Afrolardan daha hafif ve küçük)
DYS 1806-2300 kv motorlar.
700 TVL Sony pilot kamerası
250 mw Fatshark verici ve ucuz çin malı antenler. :D ancak benim modelde performanslarını beğendim.
Pil Lion Power 1500 mah 40C olacak
İlerleyen zamanda kayıt için Mobius kamera gelecek.

Elinize sağlık Nesimi abi harika görünüyor, ekipmanlar fpv ve kumanda hariç benim model ile aynı. İş çıkışı eve gidince resmini yüklerim ağırlık pilsiz Mobius ile 414gr lion 1500mah 40c ile 522gr geliyor. Geçenlerde ilk uçuşu yaptım 5030 pervane ile biraz hantal kalıyor ama hoşuma gitti. Bi sorum olacak abi esclere bende blheli yüklemek istiyorum hobbykingden turnigy blheli esc programlama aparatından aldım bunun ile sorunsuz yükleme yapabilir miyim acaba?

veysel güler' Alıntı:
Elinize sağlık Nesimi abi harika görünüyor, ekipmanlar fpv ve kumanda hariç benim model ile aynı. İş çıkışı eve gidince resmini yüklerim ağırlık pilsiz Mobius ile 414gr lion 1500mah 40c ile 522gr geliyor. Geçenlerde ilk uçuşu yaptım 5030 pervane ile biraz hantal kalıyor ama hoşuma gitti. Bi sorum olacak abi esclere bende blheli yüklemek istiyorum hobbykingden turnigy blheli esc programlama aparatından aldım bunun ile sorunsuz yükleme yapabilir miyim acaba?

Teşekkürler Veysel. 5040 veya 5045 pervane öneririm. Çok daha iyi olacaktır. Evet Turnigy USB stick işini görecektir ancak benim sorunsuz diyebileceğim bir yükleme yapmamı beklersen daha iyi olur. BlHeli 13.2 yükledim ama ESC lerde senkronizasyon sorunu var. Bu akşam 13.1 versiyonu yükleyip deneyeceğim. Sonucu yazarım buradan. Yükleme işlemi de çok basit. Nette bununla ilgili bir video mevcut. En son aşamada bu videoyu buraya eklerim.

Bu arada eklemeden geçmeyim. CC3D de Oneshot kullanmak için alıcının PPM bağlı olması gerekiyor. CPM bağlantı yani tüm kanalları kablo ile bağlıyorsan Oneshot çalışmaz.

Abi kusuruma bakma kontrol kartınında farlı olduğunu yazmayı kaçırmışım. :laugh: elimde mutiwii se2.5 olduğu için cc3d almadım. bununla şimdilik idare edicem, daha sonra değiştirebilirim. quanum v1 gözlük vardı arkadşım isteyince fpv sistemiyle ona verdim, quanum v2 sipariş ettim gelince video çekimlerine başlar sizlerle paylaşırım. modelim bu bakalım beğenecekmisiniz. :thumbup: Düzeltmem gereken yer varsa söyleyin yapayım, hata yapmış olabilirim çünkü baya bi cahilim bu konularda. :saygilar:
[attachimg=1][attachimg=2][attachimg=3]

Ekli dosyalar

• IMG_20150609_230001_1 (Copy).jpg
    IMG_20150609_230001_1 (Copy).jpg
    138.6 KB · Görülme: 90
  • IMG_20150611_004206 (Copy).jpg
    IMG_20150611_004206 (Copy).jpg
    120.4 KB · Görülme: 90
  • IMG_20150613_121040 (Copy).jpg
    IMG_20150613_121040 (Copy).jpg
    134.7 KB · Görülme: 87

veysel güler' Alıntı:
Abi kusuruma bakma kontrol kartınında farlı olduğunu yazmayı kaçırmışım. :laugh: elimde mutiwii se2.5 olduğu için cc3d almadım. bununla şimdilik idare edicem, daha sonra değiştirebilirim. quanum v1 gözlük vardı arkadşım isteyince fpv sistemiyle ona verdim, quanum v2 sipariş ettim gelince video çekimlerine başlar sizlerle paylaşırım. modelim bu bakalım beğenecekmisiniz. :thumbup: Düzeltmem gereken yer varsa söyleyin yapayım, hata yapmış olabilirim çünkü baya bi cahilim bu konularda. :saygilar:
[attachimg=1][attachimg=2]
You must be registered for see images attach
[attachimg=3]
[attachimg=2][attachimg=3]
Veysel ne yaptin boyle :)
Pdb en altta perisan olur. En altta carbon fiber frame olacak pdbyi bir uste alacaksin.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Veysel ne yaptin boyle :)
Pdb en altta perisan olur. En altta carbon fiber frame olacak pdbyi bir uste alacaksin.
ayakları taktım irfan abi pdb den önce led ler yere değiyor. altında led bağlandığı için alta aldım.

veysel güler' Alıntı:
ayakları taktım irfan abi pdb den önce led ler yere değiyor. altında led bağlandığı için alta aldım.
Ledler derken neyi kastediyorsun bilmiyorum. Resmini cek bi bakalim. Altta ne olursa olsun pdb o sekilde yerlestirilmez.
İnis takimi, ayak vs vs ne takarsan tak pdb ortaya alinacak o kadar ;D

irfan buzdağlı' Alıntı:
Ledler derken neyi kastediyorsun bilmiyorum. Resmini cek bi bakalim. Altta ne olursa olsun pdb o sekilde yerlestirilmez.
İnis takimi, ayak vs vs ne takarsan tak pdb ortaya alinacak o kadar ;D
alt kısım malesef böyle abi
[attachimg=1]
[attachimg=2]

Ekli dosyalar

• IMG_20150626_003846 (Copy).jpg
    IMG_20150626_003846 (Copy).jpg
    75.5 KB · Görülme: 77
  • IMG_20150626_003917 (Copy).jpg
    IMG_20150626_003917 (Copy).jpg
    68 KB · Görülme: 78

veysel güler' Alıntı:
alt kısım malesef böyle abi
[attachimg=1]
[attachimg=2]
Veysel o ledler modelin ic kisminda kalacak. Modelin altinda kalan ledin zaten sana cok bir faydasi yok. Sen videolarda izledigin yariscilarin ledleriyle karistiriyorsun herhalde. O ledler ayrica modelin arkasina yerlestiriliyor. Tekrar soyluyorum o pdb ortada olacak.

Hocam ne olursa olsun sen PDB yi araya al ledleri de falza önemseme uzatma kablo çekip öne alabilirsin... aynı zaman da kolların arasına Plastik yükseltme koymuşsun ilk düşüşte quad 2 ye ayrılır oralara mümkün olduğunca metal vida kullan.