ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Muhammet KUVVET' Alıntı:
Merhaba bende 250 size toplamak istiyorum..
bir kaç sorum olacaktı;
-Gps desteği vs bu iş önemli midir..
-Controller olarak APM mi yoksa başka bir markamı seçmeliyim bu tercih sebepleri nelerdir
-Hazır belirlenmiş sisteme mi yoksa modifiye sisteme mi yönelmeliyim

bunlardan herhangi birini tercih etmelimiyim...
hazır sistemlerin frameleri bıraz sakat gibi geldi bana fakat nacizane fikirlerinizi alabilirmiyim..

Gerekli cvplar verilmiş zaten ama ben yine de yazmak istedim...
-Mini Modellerde maksimum gideceğin mesafe 500m o yüzden GPS çok gereksiz...
-Kontrolcü olarak da Kesinlikle Naze32 tavsiye ediyorum. 2 nci ihtimal CC3D.
-Hazır sistem hiç akıl karı olmuyor beklentilerinin dışına çıkacağın zaman takılıp kalıyorsun kesinlikle bir yardım alarak tek tek araştır topla derim.
-Frame olarak da hem fiyat hemde sağlamlık konusun da ZMR H250 Frame almandır.

Çok acele mi oldu bilemedim ama liste çıkartmaya çalıştım... (Bilgisizce :saygilar: )

FRAME

BOARD (Gereksizmi bilemedim)

SIDE FRAME (Gereksizmi bilemedim)

FLIGHT CONTROLLER (Yeni versiyonu çıkıyormuş , elzem bir fark var mıdır beklemek mantıklı mı olur)

FLIGHT CONTROLLER CASE

ESC (SimonK konusunda çok bilgim yok fakat araştırmadımda değil simonk olmazsa olmaz heralde)

MOTOR

PROP

KAYIT CAM

STRAPS

Rica etsem biraz tartıp biçer misiniz ekleme çıkarma yapmam gereken bir şeyler var mı
ve ubec gerekiyor mu gerekiyorsa nasıl bir düzenek kurmam gerek.
bütün montajı tek yapacağım..

Muhammet KUVVET' Alıntı:
Çok acele mi oldu bilemedim ama liste çıkartmaya çalıştım... (Bilgisizce :saygilar: )
....
bütün montajı tek yapacağım..
Flight controller case gereksiz agirlik, kontrolcu zaten frameye plastik vida ile sabotlenecek

Berke Karlı' Alıntı:
Flight controller case gereksiz agirlik, kontrolcu zaten frameye plastik vida ile sabotlenecek

Peki diğer parçaların uyumu ile ilgili bir yorumunuzu alabilir miyim...

Muhammet KUVVET' Alıntı:
Peki diğer parçaların uyumu ile ilgili bir yorumunuzu alabilir miyim...
Uyumlu ama Nesimi abinin yaptigi listeyi de kullanabilirsiniz, sizin cikardiginiz listedeki malzemeler temel malzemeler ama ek olarak ıvır zıvır şeylerede ihtiyacınız olacaktır.

Bugünü de boş geçirmedik. Son birkaç gündür aşırı sıcak nedeniyle her ihtimale karşı modeli uçurmuyordum. Bugün de hava yağmurlu bunun bir ortası olmayacak sanırım. İkinci pil uçuşa başladığımda yağmur yağmaya başladı. Kısa kesmek zorunda kaldım.

Bugünkü uçuş bir çok testin bir arada olduğu bir testti. Benim model açısından Cleanflight 1.9 yükseltmiştim onu denedim. Henüz bir fark göremedim :D Diğer bir test Ahmet arkadaşımıza aldığımız Fatshark Predator V2 gözlüğün testi idi. İkinci el alındığı için bir test şarttı. Sıradan gideyim; ben Predator V1 kullanıyorum. V2 görüntü açısından bir kaç tık iyi gibi geldi ama öyle ciddi bir fark yok. Asıl önemli fark benim V1 gözlükte head tracker olması. Tabi multide hiçbir işe yaramıyor. Diğer bir test ise 5 dolarlık çin malı clover leaf antenlerin testi idi. Gerçi en fazla 50 metrekarelik bir alanda uçtuğum için ne kadar belirleyici olur bilmiyorum ama ağaçlar arasına girdiğimde dahi adam akıllı bir parazit görmedim. Yani benim Fatshark antenlerle arasında bir far yoktu diyebilirim. Tabi asıl test uzun mesafe de olmalı ama yine 250 lik multi de kullanılacağı için sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Modelin uçuşuna yavaş yavaş alışıyorum. Her uçuşta biraz daha hızlanıyorum bakalım sonbahara kadar nasıl gelişmeler olacak. Buyrun bugünün uçuşuna.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Nesimi abi bende quanum v1 var arkadşım istedi ona vereceğim predator v2gozlukten almayı dusunmustum ama bu quanum v2 çıkınca biraz tereddütlü kaldım görüntü olarak nasıl bir fark var quanum v1 ile arasında bilgimizin ve goruslerinizi alabilir miyim acaba?

veysel güler' Alıntı:
Nesimi abi bende quanum v1 var arkadşım istedi ona vereceğim predator v2gozlukten almayı dusunmustum ama bu quanum v2 çıkınca biraz tereddütlü kaldım görüntü olarak nasıl bir fark var quanum v1 ile arasında bilgimizin ve goruslerinizi alabilir miyim acaba?

Bununla ilgili konuda yazmıştım. Birkaç hafta Quanum V1 de vardı elimde. Predatordan daha iyi görüntüsü var ama arada başka bir fark var ki oda boyutları. Fatshark serisi ve benzerlerinin boyut ve kullanım kolaylığı ile Quanum boy ölçüşemez. Küçük bir çantada bütün malzemelerimi taşıyabiliyorum ben. Ancak DIY gözlük kullansaydım ya çantayı büyütecektim ya da ikinci bir çanta taşıyacaktım. Şu da var DIY V1 yüze oturması çok sıkıntılı geldi bana. V2 de bunu çözmeye çalışıp üçüncü bir kuşak atmışlar ki çok yerinde olmuş bence. V2 yi ilerleyen zamanda almak istiyorum ama kendim için değil oğlumla birlikte uçmaya gittiğimizde takması için. O zaman ancak tam anlamıyla karşılaştırabilirim ama şimdilik Fatshark'tan vazgeçmem. Vazgeçersem alacağım model çoğu yerde söylediğim gibi Skyzone dur. Ama onun için de daha zaman var. Şimdi sana Predator veya Quanum al diyemiyorum. Yazdıklarımı değerlendirip kendin karar ver. V2 nin görüntü kalitesinin Predator serisinden iyi olacağı kesin ama.

Yorumun ve düşüncelerin için teşekkür ederim abi. Bana büyüklükten önce görüntü kalitesi önemli. Kısa zaman içinde quanum v2 siparişi geçeyim ben en iyisi, olmadı satar dominatör v2 alırım.

Nesimi abi uçuş çok iyi olmuş. Tebrikler.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Bugünü de boş geçirmedik. Son birkaç gündür aşırı sıcak nedeniyle her ihtimale karşı modeli uçurmuyordum. Bugün de hava yağmurlu bunun bir ortası olmayacak sanırım. İkinci pil uçuşa başladığımda yağmur yağmaya başladı. Kısa kesmek zorunda kaldım.

Bugünkü uçuş bir çok testin bir arada olduğu bir testti. Benim model açısından Cleanflight 1.9 yükseltmiştim onu denedim. Henüz bir fark göremedim :D Diğer bir test Ahmet arkadaşımıza aldığımız Fatshark Predator V2 gözlüğün testi idi. İkinci el alındığı için bir test şarttı. Sıradan gideyim; ben Predator V1 kullanıyorum. V2 görüntü açısından bir kaç tık iyi gibi geldi ama öyle ciddi bir fark yok. Asıl önemli fark benim V1 gözlükte head tracker olması. Tabi multide hiçbir işe yaramıyor. Diğer bir test ise 5 dolarlık çin malı clover leaf antenlerin testi idi. Gerçi en fazla 50 metrekarelik bir alanda uçtuğum için ne kadar belirleyici olur bilmiyorum ama ağaçlar arasına girdiğimde dahi adam akıllı bir parazit görmedim. Yani benim Fatshark antenlerle arasında bir far yoktu diyebilirim. Tabi asıl test uzun mesafe de olmalı ama yine 250 lik multi de kullanılacağı için sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Modelin uçuşuna yavaş yavaş alışıyorum. Her uçuşta biraz daha hızlanıyorum bakalım sonbahara kadar nasıl gelişmeler olacak. Buyrun bugünün uçuşuna.

Eline saglik abi guzel ucus olmus. Bende bugun bi 6-7 pil uctum. Herzamanki ucus yerimden farkli bir alan buldum ki cok iyi oldu. Eski test alaninda aksiyon yapacak hicbirsey yoktu. Yanliz ben bugun farkettimki agaclarin arasindan gecmek hizli ucarken daha kolaymis.

Nesimi Sakmak' Alıntı:

Nesimi abi güzel uçuş olmuş olmuş ama bu jello efektinden kurtulmalisin abi, görüntüyü bozuyor. :)

Bugünü de boş geçirmedik. Sağolsun Serdar'ın gazına geldim ve bir kaç pervane kırdım. Elimde de bu yeni pervanelerden kalmadı. Yenileri gelene kadar uçuşlara kısa bir ara. Yakında tekrar yayında olacağız. :yuppi: :yuppi:

irfan buzdağlı' Alıntı:
Eline saglik abi guzel ucus olmus. Bende bugun bi 6-7 pil uctum. Herzamanki ucus yerimden farkli bir alan buldum ki cok iyi oldu. Eski test alaninda aksiyon yapacak hicbirsey yoktu. Yanliz ben bugun farkettimki agaclarin arasindan gecmek hizli ucarken daha kolaymis.

Sağol İrfan. Artık hareket görmemiz lazım. Düz alanda uç uç nereye kadar. Zaten bunlar için almadık mı bu modelleri. Video kaydını da halledebilirsen çok iyi olacak.

Berke Karlı' Alıntı:
Nesimi abi güzel uçuş olmuş olmuş ama bu jello efektinden kurtulmalisin abi, görüntüyü bozuyor. :)

Sağol Berke. Jelloyu oluşturan çok fazla neden var. Yapabileceklerimi yaptım zaten. Bundan sonrası elde olmayan nedenlerden kaynaklanıyor.

Fatih Birkan' Alıntı:
Nesimi abi uçuş çok iyi olmuş. Tebrikler.

Sağol Fatih. Hala mini almamak konusunda kararlı mısın? Özellikle bu videolardan sonra. :D :D

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Sağol Fatih. Hala mini almamak konusunda kararlı mısın? Özellikle bu videolardan sonra. :D :D

İzlemek güzel. :) Şimdilik uçağa devam. Daha uçakla yapacak çok şeyim var.