ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Herkese selamlar,
Bu hafta sonu uçuş yapma şansım oldu yine. Takla olayına girdim. 3 düşüş sıfır kırım ile kurtardım. Kayıp alarmı eklemiştim modele. Kesinlikle çok iyi oldu. Uçtuğum yerde uzun otlar var. Bulması çok zor oluyor aksi taktirde.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Alper Sahin' Alıntı:
Herkese selamlar,
Bu hafta sonu uçuş yapma şansım oldu yine. Takla olayına girdim. 3 düşüş sıfır kırım ile kurtardım. Kayıp alarmı eklemiştim modele. Kesinlikle çok iyi oldu. Uçtuğum yerde uzun otlar var. Bulması çok zor oluyor aksi taktirde.

Alper hiç işi bilmiyorsan. ben senin yerinde olsam oraya bir koltuk atarım. Ooooh rahat rahat uçarım. :D Yalnız nasıl bir şanstır bilmiyorum ben de dün buzzer ekledim benim modele ve aynı gün modeli mısır tarlasına düşürdüm. Buzzer olmasaydı hayatta bulamazdım herhalde. Bu arada uçuşlar her geçen gün daha iyi oluyor. Aynen devam...

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Alper hiç işi bilmiyorsan. ben senin yerinde olsam oraya bir koltuk atarım. Ooooh rahat rahat uçarım. :D Yalnız nasıl bir şanstır bilmiyorum ben de dün buzzer ekledim benim modele ve aynı gün modeli mısır tarlasına düşürdüm. Buzzer olmasaydı hayatta bulamazdım herhalde. Bu arada uçuşlar her geçen gün daha iyi oluyor. Aynen devam...

Abi teşekkürler, çalışmaya devam. PID ayarlarım da sanki oturdu gibi daha fazlasını bu pilotaj tecrübesi ile anlayamıyorum açıkcası.

Aslında sandalye, masa falan koymustum ama oturarak rahat kullanamıyorum. Ayakta daha rahat oluyorum nedense :) Buzzer da kesinlikle lazımmış.

Herkese merhaba,
Modelin ağırlını 620 grama indirdim :thumbup: ama hala çok ağır gibi geliyor, gaz tepkilerine ağır cevap veriyor. Malesef hala horizon modda kullanıyorum. PID ayarları için autotune'a güveniyorum ama onu çalıştırabilmek için rüzgarsız hava gerekiyor malum deniz kenarında da rüzgar eksik olmuyor. Rüzgarsız bir havada autotune'u çalıştırp PID ayarlarını ayarlamam lazım. Model horizon modda iken bile sürekli sol arkaya drift yapıyor.

Evet yeni bir sakin uçuş videosu :) 3 pil uçtum, bu ilk pilin videosu. Diğerlerinde alçak irtifa uçtum, köprü altından geçtim, ağaçların arasına daldım... ama bir geçişte 1 pervane sizlere ömür oldu. Allahtan tek hasar 1 adet pervane idi :laugh:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Berke bu modelde ne var boyle de bu kadar ağır? Uzerindekileri ve parçaları yazsana

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Berke bu modelde ne var boyle de bu kadar ağır? Uzerindekileri ve parçaları yazsana
-------4*motor

-------4*esc

-------naze32 ve buzzer
-------frsky d4r-ii
-------güç dağıtım kartı

-------800 tvl kamera
-------video tx

------xiaomi yi kamera
------ pervaneler, sma jack - rp sma plug adaptör, batarya bandı, 1400 mah 3 s pil, plastik vida...
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Berke, sürüklenme değeri bu kadar yüksek ve ağırlığı bu kadar fazla olan bir kamerayı niye kullanıyorsun ? Tamam görüntü kalitesi güzel ama her uçuşu oturup HD ve maksimum kalitede seyretmek isteyen bir konsorsiyuma hesap mı veriyorsun :) ?

Bana kalırsa fiyat performans ve ağırlık olarak 808#16'lar rakipsiz ama tabii ki görüntü kalitesi olarak mobius'un altında kalıyor. Zaten ben kayıt kamerası da kullanmıyorum ama konuşlandıracak olsam şu üçünün dışına çıkmazdım.

- 8080#16
- RunCam HD
- Mobius

Zafer SAHIN' Alıntı:
Berke, sürüklenme değeri bu kadar yüksek ve ağırlığı bu kadar fazla olan bir kamerayı niye kullanıyorsun ? Tamam görüntü kalitesi güzel ama her uçuşu oturup HD ve maksimum kalitede seyretmek isteyen bir konsorsiyuma hesap mı veriyorsun :) ?

Bana kalırsa fiyat performans ve ağırlık olarak 808#16'lar rakipsiz ama tabii ki görüntü kalitesi olarak mobius'un altında kalıyor. Zaten ben kayıt kamerası da kullanmıyorum ama konuşlandıracak olsam şu üçünün dışına çıkmazdım.

- 8080#16
- RunCam HD
- Mobius
abi sende haklısın, xiaomi yi yi bana kuzenim hediye etti, başka kameram yok o yüzden onu kullanıyorum. Aslında kamera kullanmasam yaklaşık 80 gramdan kurtulacağım model 540 grama düşecek ama kayıt yapmayınca pek bir anlamı olmuyor gibi oluyor.
Ağırlığı nasıl azaltabilirim. Kabloları kısaltmayı düşünüyorum, böylece bi 10-15 gr farkeder. Normal bir model kaç gr olmalı? Sizlerin uçuş ağırlıkları ne kadar?

Benimkisi 550gr civarı ve kayıt kamerası yok ama :

Öncelikle 30gr, Fiberglass-karbon gövde farkı. Sonraki farklar ise büyük ihtimalle ;
- ESC'lerin motor tarafındaki 2mm konnektörler
- WS2812 LED'ler
- El yapımı LC filtre
- Her kart için ayrı BEC çıkışı
- PDB üzerinde bıraktığım ek 2 adet 12V çıkışı

Arkadaşlar yanıtlar için çok teşekkür ederim, Foruma baktığımda yenilikler devam ediyor, bunların arasında bende yerimi aldığımı söylemem gerek, :evil:
Bir kaç gün önce siparişini geçtiğim mini quad, :saygilar:

1 x Headplay gözlük
1 x Minion frame V2
4 x cobra 2208 2000kv motor
4 x dys blheli 30a esc (13.0.2) damped light, one shot 125 active.
1 x naze 32 kontrolcü
1 x aomway 500mw verici
1 x fatshark spironet LHCP antenna
10 takım bullnose 60x45 HQ Propeller

:RCKolik:

Berke Karlı' Alıntı:
abi sende haklısın, xiaomi yi yi bana kuzenim hediye etti, başka kameram yok o yüzden onu kullanıyorum. Aslında kamera kullanmasam yaklaşık 80 gramdan kurtulacağım model 540 grama düşecek ama kayıt yapmayınca pek bir anlamı olmuyor gibi oluyor.
Ağırlığı nasıl azaltabilirim. Kabloları kısaltmayı düşünüyorum, böylece bi 10-15 gr farkeder. Normal bir model kaç gr olmalı? Sizlerin uçuş ağırlıkları ne kadar?

Berke aslına bakarsan yapabileceğin çok fazla bir şey yok. Bu kamerayı kullanacaksan bu ağırlık normal. En fazla kabloları kısaltıp 20 gr civarı bir fayda sağlarsın ki en son Ahmet için topladığımız model SJ4000 kamera ile 600 gr çıktı. ZMR250 modeli bu tür büyük kamera kullanımı için pek kullanışlı bir model değil. Mutlaka bunları kullanayım ama parça değiştirmeyim diyorsan pervaneyi büyütebilirsin. Mesela 6045 pervane kullanarak modeli hızlandırabilirsin ancak bu pervane pili çok hızlı harcayabilir. Orta gazlarda çok agresif olmayan uçuşlar yaparsan ciddi bir süre düşüşü yaşamazsın ancak yüksek gazlarda hızlı biter. Motorları değiştirip 22 serisi kullanmakta bir çözüm. Bu motorlar büyük pervaneyi daha verimli kullanırlar ve 18 serisi motorlardan daha fazla güç üretirler. Kısa vadede parça değiştirmeden yapılacak en mantıklı işlem kameradan kurtulmak olabilir. Mutlaka kayıt yapmak istiyorum dersen bir DVR sistemi kur gözlüğe gelen görüntüyü kaydet. Nitekim benim de aklımdaki sistem şimdilik bu. Kamerayı çıkardığım zaman benim model 490 gr çıktı. Bugün bu haliyle ve 5030 pervane ile uçuş yapacağım.

Fatihsultanmehmed' Alıntı:
Arkadaşlar yanıtlar için çok teşekkür ederim, Foruma baktığımda yenilikler devam ediyor, bunların arasında bende yerimi aldığımı söylemem gerek, :evil:
Bir kaç gün önce siparişini geçtiğim mini quad, :saygilar:

1 x Headplay gözlük
1 x Minion frame V2
4 x cobra 2208 2000kv motor
4 x dys blheli 30a esc (13.0.2) damped light, one shot 125 active.
1 x naze 32 kontrolcü
1 x aomway 500mw verici
1 x fatshark spironet LHCP antenna
10 takım bullnose 60x45 HQ Propeller

:RCKolik:

Salih siparişi geçtin sonunda. Gözlük ve frame haricinde benimde almayı istediğim sistem bu. Yalnız bu canavara bu frame aşırı hafif kalacak haberin olsun. 280-290 ölçülerinde bir frame geçmek isteyebilirsin ki bu motorların hakkıda böyle bir gövde olurdu. Merakla takip ediyorum gelişmeleri.

Nesimi abi,

Bir nefeste hallettim, çocuktan sonra bir ayağım evden çıkamıyor :embarras: e vakit desen zaten öyle... ne kadar sürecek bilemiyorum ama dediğim gibi bir nefeste hallettim. :evil: Frame'in hafif kalacağını düşünmüyorum, V1 85 gr 'dı hafif kalırdı... fakat bu frame 260 lık 150 gr 'lık bir frame (hayalimde ki framedi) sağlam bir canavar olacağa benziyor, Pilleri de 4S 65C seçtim ki, motorların gücünü tamamıyla görmek istedim... Toplama işi bittikten sonra paylaşırım resimleri... sanırım ancak bayram sonuna başlarım.

Zafer SAHIN' Alıntı:
Benimkisi 550gr civarı ve kayıt kamerası yok ama :

Öncelikle 30gr, Fiberglass-karbon gövde farkı. Sonraki farklar ise büyük ihtimalle ;
- ESC'lerin motor tarafındaki 2mm konnektörler
- WS2812 LED'ler
- El yapımı LC filtre
- Her kart için ayrı BEC çıkışı
- PDB üzerinde bıraktığım ek 2 adet 12V çıkışı
Nesimi Sakmak' Alıntı:
Berke aslına bakarsan yapabileceğin çok fazla bir şey yok. Bu kamerayı kullanacaksan bu ağırlık normal. En fazla kabloları kısaltıp 20 gr civarı bir fayda sağlarsın ki en son Ahmet için topladığımız model SJ4000 kamera ile 600 gr çıktı. ZMR250 modeli bu tür büyük kamera kullanımı için pek kullanışlı bir model değil. Mutlaka bunları kullanayım ama parça değiştirmeyim diyorsan pervaneyi büyütebilirsin. Mesela 6045 pervane kullanarak modeli hızlandırabilirsin ancak bu pervane pili çok hızlı harcayabilir. Orta gazlarda çok agresif olmayan uçuşlar yaparsan ciddi bir süre düşüşü yaşamazsın ancak yüksek gazlarda hızlı biter. Motorları değiştirip 22 serisi kullanmakta bir çözüm. Bu motorlar büyük pervaneyi daha verimli kullanırlar ve 18 serisi motorlardan daha fazla güç üretirler. Kısa vadede parça değiştirmeden yapılacak en mantıklı işlem kameradan kurtulmak olabilir. Mutlaka kayıt yapmak istiyorum dersen bir DVR sistemi kur gözlüğe gelen görüntüyü kaydet. Nitekim benim de aklımdaki sistem şimdilik bu. Kamerayı çıkardığım zaman benim model 490 gr çıktı. Bugün bu haliyle ve 5030 pervane ile uçuş yapacağım.

Anlaşılan benim bu kameradan kurtulmam lazım. Sistemi değiştirmeden yapılabilecek en mantıklı çözüm sizin de dediğiniz gibi dvr almak gibi duruyor hobbykingin dvr si 50 $ civarı. Kamera kalsın dersem 4s lik bir sistem toplamak gerekiyor. Esclerim 12a 3s-4s, motorlar dys 1806 sistem 4s'e dayanır gibi duruyor. Bunun için 4 tane 4 s pil almak gerekiyor 1400 mah 4s pil hobbykingde 20*4= 80$ yapıyor, tabi motorların dayanıp dayanamayacağıda muamma. Ben normalde 5030 pervane kullanıyorum ama 5045 pervane sipariş edeceğim az da olsa kaldırma kuvveti artar. nesimi abi Seninde dediğin gibi 6045 kullanırsam piller 1400 mah olduğundan güvenli uçuş sürem 2-3 dk ye düşecektir. Sisteme 4s kurmak pahalı olduğu için en iyi çözüm hobbykingin DVR si gibi duruyor. 50 $ dvr + 10 $ da kargo etti 60 $ yani paypalın dolar kuru bilmem nesi ile 170 tl gibi birşey oluyor. Bayramda para toplayabilirsem alacağım :thumbup: