ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Bu arada Serdar cok doğru soyluyor. Ben pdbyi oyle görünce diğer problemlere hiç bakmamıştım. Yere kolların çarpacağı ilk kazada pdb çatlayacak yada kırılacak. Kurulum tamamen yanlış.

Tamamdır irfan abi en kısa zamanda pdb yi ortaya alıcam. yükseltmeyi mecbur kaldığım için plastik ile yaptım çünkü elimde başka kullanabileceğim malzeme yok. vidaları framenin içinde gelen metal vidalar, yalnız üst kısım plastik somun var sorunda o zaten.

Formdan Emre BİÇEN Mini Quad uçuş videosu ilk uçum da baya başarılı...

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Led Dedinmi göz alacak başka yere baktığında gözlerin puslanacak :D

Bizim taranis Kenya larda geze dursun, bg den torpilli abilerde quad i disko topuna çevirsin :lollol: şaka bi yana denemek icin yapilmis olsa gerek bence çok abarti fonksiyon olmus olur gibi....
saygilar.

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Led Dedinmi göz alacak başka yere baktığında gözlerin puslanacak :D

Nasıl led bunlar böyle. Çok güzel beğendim.

Bir anlık kendi gazıma gelip attığım takla :D

Ynt: ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Bir anlık kendi gazıma gelip attığım takla :D

Takladan sonra ki saniyeler güzel olmuş neredeyiz biz diyor quad :)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akın bu video sana gelsin istediğin gibi olmuşmu bak bakalım....

Arkadaşlar esc'lerdeki timingler de Medium ve high farkını keşfeden oldu mu ? Açıklama lazım :D Birde bu pololu regulator'un SHDN kısmı var, (shutdown) biraz baktım fakat kavrayamadım ? Tam olarak ne iş yapıyor? :RCKolik:

Fatihsultanmehmed' Alıntı:
Arkadaşlar esc'lerdeki timingler de Medium ve high farkını keşfeden oldu mu ? Açıklama lazım :D Birde bu pololu regulator'un SHDN kısmı var, (shutdown) biraz baktım fakat kavrayamadım ? Tam olarak ne iş yapıyor? :RCKolik:

Salih adı üstünde timing. bir ayar her motorda veya esc de aynı sonucu vermeyebilir. Deneme yanılma ile uygun ayarı bulacaksın. Yanlış olan zaten motor çalışırken kendini belli eder. Örneğin Ahmet için topladığımız modelde ZTW 12A esc var. Medium High seçtiğimde motorların çalışması kesik kesikti ve esc ler çok fazla ısınıyordu. Medium yaptığımda düzeldi ve aşağıya bugünkü uçuş videosunu ekliyorum. :D

Bugünden kısa bir video.

6045 pervanenin performansına alışınca 5030 pervanelerin performansı çok düşük geldi ve modeli kontrol etmekte zorlandım. Elimde şu an için bir kaç set 5030 pervane kaldığı için bunlarla test uçuşu yaptım. Bu problem kendi modelim içinde geçerli. Dün yaptığım uçuşlarda modelimi tanıyamadım desem yeridir. Bakalım önümüzdeki ay içerisinde bir miktar pervane temin etmem gerekecek. O zamana kadar kayıt kamerası olmadan uçuşlar yapacağım.

Yarına bir Gaziantep yolcumuz var. Bir modeli daha sıkıntısız göklerle ve ağaçlarla buluşturduk. :) Ahmet senden de benzer uçuşlar bekliyoruz yakın zamanda. Güle güle kullan. Kumanda, pil ve pervaneler hariç tamamı senin parçalarla yapıldı bu uçuş. Maalesef o dalı göremediğim için bir pervane daha bizlere ömür. :D

Fatihsultanmehmed' Alıntı:
Bu regülatörün kullanıldığı yere bağlı olarak, beslediği kısmın elektriğini kesmek gerekebilir. Örneğin bir robotun kafa ışıklandırması için bu regülatörü kullandınız ve atıyorum yürürüken kafasındaki ışıkların yanmamasını istiyorsunuz. Elle kontrol edilen açma kapama anahtarı yerine, elektronik olarak "SHDN" pinini sürmek ve regülatörü, dolayısı ile ışıkları kapamak çok daha efektif olacaktır...

Timin konusundada aşağıdaki gibi bir konu var.

Nesimi bey gerçi ben mesajımı yazarken belirtmiş ama :

Kısaca belirtmek gerekirse Timing değeri, motor kutuplarının(miknatıslarının) A - B - C diye ifade edilen, akım uclarına göre aldığı pozisyonun açı cinsinden değeridir. Bu Timing değerinin asıl muhatabı motorun ta kendisidir. Timing değeri düzgün ayarlanmamışsa çok pil harcayan, gereksiz ölçüde sıcak çalışan fakat yeterli güç üretemeyen bir motorumuz( aslında 4 motorumuz :D ) olur ... "Medium Timing" değeri bir çok motor için kabul edilebilir sonuçlar verse de(SimonK yazılımında varsayılan değer, "medium timing" değeridir ve de bir çoğumuz bu hali ile bir çok quadı sorunsuz kullandık ve kullanaya devem ediyoruz), motor üreticisinin önerdiği değeri kullanmak, motorumuzun daha verimli çalışmasını sağlayabilir.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Bugünden kısa bir video.

6045 pervanenin performansına alışınca 5030 pervanelerin performansı çok düşük geldi ve modeli kontrol etmekte zorlandım. Elimde şu an için bir kaç set 5030 pervane kaldığı için bunlarla test uçuşu yaptım. Bu problem kendi modelim içinde geçerli. Dün yaptığım uçuşlarda modelimi tanıyamadım desem yeridir. Bakalım önümüzdeki ay içerisinde bir miktar pervane temin etmem gerekecek. O zamana kadar kayıt kamerası olmadan uçuşlar yapacağım.

Yarına bir Gaziantep yolcumuz var. Bir modeli daha sıkıntısız göklerle ve ağaçlarla buluşturduk. :) Ahmet senden de benzer uçuşlar bekliyoruz yakın zamanda. Güle güle kullan. Kumanda, pil ve pervaneler hariç tamamı senin parçalarla yapıldı bu uçuş. Maalesef o dalı göremediğim için bir pervane daha bizlere ömür. :D

Nesimi abi nedir bu dallardan çektiğin :)