ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Abi güzel heyecanlı bir video izledim :halay:, ağaç aralarından geçerken aha yine çarptı :eek: derken geçip gidince oh :thumbup: dedim. Vallaha tebrik ederim imreniyorum sizleri izledikce. :evil: Ellerine sağlık abi.

Nesimi abi guzel ucus ve guzel kazalar olmus ellerine saglik :)
Dedigin dogru acik alanda ucmak benide cok sikti ama faydasinida cok gordum pisman degilim.
Kayit isine gelirsek elimde kayit kameralari bildigin gibi mevcut ama bir muddet daha takmayi dusunmuyorum acikcasi.
Bu arada senin kayitlar hangi cihaza ait?

irfan buzdağlı' Alıntı:
Nesimi abi guzel ucus ve guzel kazalar olmus ellerine saglik :)
Dedigin dogru acik alanda ucmak benide cok sikti ama faydasinida cok gordum pisman degilim.
Kayit isine gelirsek elimde kayit kameralari bildigin gibi mevcut ama bir muddet daha takmayi dusunmuyorum acikcasi.
Bu arada senin kayitlar hangi cihaza ait?
Teşekkürler İrfan. Kayıt için dvr ayarlayacaktın diye hatırlıyorum. Onu demiştim. Görüntüler SJ4000 e ait. İyi iş çıkarıyor.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Bugünü de boş geçirmedik. Sağolsun Serdar'ın gazına geldim ve bir kaç pervane kırdım. Elimde de bu yeni pervanelerden kalmadı. Yenileri gelene kadar uçuşlara kısa bir ara. Yakında tekrar yayında olacağız. :yuppi: :yuppi:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Abi kırılan pervane olsun... Senin canın saolsun böle güzel güzel videolar paylaşın ben de iyice gaza gelim... Hat da bugün dediğimi yaptım invertte tam tur yaw hareketini yapıp geri toparladım ama biraz daha yüksek te denemem gerekiyormuş :D 2 prop da benden :D... Bu arada İrfan da model çok iyi oldu çok da güzel oldu diyor ama ufak da olsa bize bir video izletmiyor... İrfan videolarını bekliyorummmmmmm....

Nesimi abi video çok güzel olmuş, ağacın içinden bile geçmişsin valla :bravo: :bravo: :bravo:

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Teşekkürler İrfan. Kayıt için dvr ayarlayacaktın diye hatırlıyorum. Onu demiştim. Görüntüler SJ4000 e ait. İyi iş çıkarıyor.
Mobius olsaydi jellodan kurtulmana yardim edecektim :)
Sj400e cok yapabilecegim birsey yok :)
Abi dvr olarakta aomwayin 32kanal dvr tumlesik cihazini alacaktim ama zaten duzgun ucus yapacak vakit bulamiyorum. Buldugumda da birde onunla ugrasmak istemiyorum acikcasi. Neredeyse eldekileri satip dominator hd alacaktim sirf su kayit isi icin.

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Abi kırılan pervane olsun... Senin canın saolsun böle güzel güzel videolar paylaşın ben de iyice gaza gelim... Hat da bugün dediğimi yaptım invertte tam tur yaw hareketini yapıp geri toparladım ama biraz daha yüksek te denemem gerekiyormuş :D 2 prop da benden :D... Bu arada İrfan da model çok iyi oldu çok da güzel oldu diyor ama ufak da olsa bize bir video izletmiyor... İrfan videolarını bekliyorummmmmmm....

Serdar cok guzel gaza getiriyorsun hepimizi. Hem guzel videolarinla hem sozlerinle ;)
Pazar kucuk capli bir bulusma gerceklestiricez ama yine fpv videosu beklemeyin benden.
Hele boyle biraz daha gelistireyim kendimi elbet mobiusu bi baglariz.

Uzun bir uğraş ve denemelerden sonra ilk defa çektiğim bir video dan çok keyif aldım. Nasıl ayar yaptıysam PID ayarları ilk defa bana hitap ediyor. videoyu kesip biçmek istemedim ham olarak paylaşıyorum üzerin de hiç bir şekilde oynama olmadığı bilinsin diye... özellikle videoyu 1.30 dan sonrasını izlemenizi tavsiye ediyorum sadece birkaç hareket çalışmalarım vardı onları denedim gayet başarılı geldi bana... İrfan ve Nesimi abi özellikle yorumlarınızı bekliyorum...

Uzun bir uğraş ve denemelerden sonra ilk defa çektiğim bir video dan çok keyif aldım. Nasıl ayar yaptıysam PID ayarları ilk defa bana hitap ediyor. videoyu kesip biçmek istemedim ham olarak paylaşıyorum üzerin de hiç bir şekilde oynama olmadığı bilinsin diye... özellikle videoyu 1.30 dan sonrasını izlemenizi tavsiye ediyorum sadece birkaç hareket çalışmalarım vardı onları denedim gayet başarılı geldi bana... İrfan ve Nesimi abi özellikle yorumlarınızı bekliyorum...

Maşallah Serdar abi model çok atik :D Kaç gram acaba? Benim model 700 gram olduğundan zar zor hateket ediyor. Bi an kıskandım doğrusu. :laugh:

Çok fazla söze gerek yok. Gayet güzel. Rate değerleri isteğe bağlı olarak daha seri dönüşler için ilerleyen zamanda artırılabilir. Çok seri dönüşleri ben şahsen sevmiyorum o ayrı. Senin bu dönüşler bana göre ideal. Aslında birde PID değerlerini görüp denemek daha hoş olurdu. Güzel oluyor Serdar aynen devam.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Çok fazla söze gerek yok. Gayet güzel. Rate değerleri isteğe bağlı olarak daha seri dönüşler için ilerleyen zamanda artırılabilir. Çok seri dönüşleri ben şahsen sevmiyorum o ayrı. Senin bu dönüşler bana göre ideal. Aslında birde PID değerlerini görüp denemek daha hoş olurdu. Güzel oluyor Serdar aynen devam.

PID ler tam olmasa da şuan güzel kurcalamaya devam edecem ya hep ya hiç olacak. yalnız dün bir şey dikkatimi çekti uçuş sonrası Pil ılık şekilde ısınıyor ama XT-60 Konnektörü inanılmaz bir ısıda oluyor yine elinle tutabiliyorsun ama sıcak oluyor...

PID ler tam olmasa da şuan güzel kurcalamaya devam edecem ya hep ya hiç olacak. yalnız dün bir şey dikkatimi çekti uçuş sonrası Pil ılık şekilde ısınıyor ama XT-60 Konnektörü inanılmaz bir ısıda oluyor yine elinle tutabiliyorsun ama sıcak oluyor...

Isınma normaldir. Pervaneleri 5045 yaparak zaten motorların yükünü artırmıştın. Yeni PID lerle alet daha agresif olmaya başladı. Haliyle pilden daha çok akım çekmeleri gerekiyor. Bu da sana ısı artışı ile geri dönüyor. Dikkatli olduğun sürece bir sıkıntı olmaz. Ama yine de konektörde bir temassızlık olup olmadığını kontrol etmek iyi olur. Benzer sebepten modeli düşürdüm bir kez. Pil ile model üzerindeki konektör çok rahat girip çıkıyordu. Sarsıntıdan anlık bir enerji kesilmesi ile kontrolcü sıfırlandı. Şansıma yarım metrelik bir yükseklikteydi. Şimdiki konektör çok sıkı geçiyor ve çıkarmak için biraz güç harcamak gerekiyor.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Isınma normaldir. Pervaneleri 5045 yaparak zaten motorların yükünü artırmıştın. Yeni PID lerle alet daha agresif olmaya başladı. Haliyle pilden daha çok akım çekmeleri gerekiyor. Bu da sana ısı artışı ile geri dönüyor. Dikkatli olduğun sürece bir sıkıntı olmaz. Ama yine de konektörde bir temassızlık olup olmadığını kontrol etmek iyi olur. Benzer sebepten modeli düşürdüm bir kez. Pil ile model üzerindeki konektör çok rahat girip çıkıyordu. Sarsıntıdan anlık bir enerji kesilmesi ile kontrolcü sıfırlandı. Şansıma yarım metrelik bir yükseklikteydi. Şimdiki konektör çok sıkı geçiyor ve çıkarmak için biraz güç harcamak gerekiyor.

Şu son söylediğin kafama yattı abi benim de konektör çok gevşek girip çıkıyor kesinlikle oradan kaynaklanıyordur diye düşünmeye başladım...

Nesimi abi cok hakli. Ben pillerden senden daha cok akim cekmeme ragmen xt60 asla isinma yasamadim. Sen o konnektoru kesin degistir. Pilin isinmasi cok normal. Ben ucus oncesi mumkunse pilleri biraz isitip oyle kullaniyorum ama yasadiginiz sehir nedeniyle sizin cok ihtiyaciniz yok ;)
Serdar ucuslar hergun daha iyiye gidiyor ama gordugum kadariyla proximityden uzaklasip daha cok takla atmaktan hoslaniyorsun. Eger bu sekilde takladan devam edeceksen rateleri muhakkak artirmalisin.

Herkese selamlar.

Hafta sonu biraz antreman yapma fırsatım oldu. Artık tamamen Acro modda kullanıyorum, el alıştıkça Angle ve Horizon modda neden kullanılmaması gerektiğini daha iyi anladım. PID ayarları ile biraz oynadım, nasıl tepki verdiklerini kavramaya başladım.

Tabi ki yine iki düşüş yapmadan geçmedim :) 3 pervane ve 13 plastik vida ile kurtardım. Nesimi abi bu arada frame'de plastik vida kullanmak çok mantıklıymış gerçekten, onu da deneyimlemiş oldum. Alet çok sağlam düşmesine rağmen sadece direklerden vidalar kırıldı, başka hiçbirşeye zarar gelmedi. Bir saatlik bir çalışma ile uçuşa devam ettim.

Acro modda geniş alanlarda hareket kabiliyetim fena olmasa da, dar alanlarda daha çok çalışmam lazım. Çok bir beklentiniz olmasın ama videosuz olmaz :), iyi seyirler.

Alper de eğlenmeye başlamış. Çok güzel. Alper aynen devam bu şekilde modeli kontrolünü artırdıkça yavaş yavaş dar alanlara girmeye başlarsın. Bu arada bolca pervane stoklamayi unutma. [emoji2]