ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Evet abilerim aramıza bir mini daha katılacak artık yakında :halay: parçalarım bugün geldi bir tek pillerim kaldı, montaja yavaş yavaş başlıcam, ağırlığı çok merak ediyorum :rolleyes: DTI nin zmr250 için ürettiği pdb güzel duruyor, oluşacak kablo kirliliğini yok edecek inşallah. montaj bittikten sonra resimlerini tekrar paylaşacağım. :RCKolik:
[attachimg=1]

Ekli dosyalar

• IMG_20150608_203853_1 (Copy).jpg
    IMG_20150608_203853_1 (Copy).jpg
    143.1 KB · Görülme: 209

veysel güler' Alıntı:
Evet abilerim aramıza bir mini daha katılacak artık yakında :halay: parçalarım bugün geldi bir tek pillerim kaldı, montaja yavaş yavaş başlıcam, ağırlığı çok merak ediyorum :rolleyes: DTI nin zmr250 için ürettiği pdb güzel duruyor, oluşacak kablo kirliliğini yok edecek inşallah. montaj bittikten sonra resimlerini tekrar paylaşacağım. :RCKolik:
[attachimg=1]
Malzemelerin bu tertemiz hallerine bayiliyorum. Birdaha o halde goremiyorsunuz :yuppi:
Hayirli olsun Veysel kardesim. Allah kaza kirim vermesin.

Abiler bu 5.8ghz verici ve kamerayı hangi kablolar ile bağlayacağız hangi kablolara güç vereceğiz. Ben bir kere bağladım ara sıra görüntü geliyordu ve ekran siyah, kameranın gördüğü cisimlerin sadece kenarları beyaz çizgi olarak görünüyordu (kamerayı sonradan ekrana direkt olarak bağlayarak test ettim hiçbir sorunu yok)
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

veysel güler' Alıntı:
[attachimg=1]

Gözünaydın Veysel. Parçalar gıcır gıcır. Orda multiwii görüyorum. Kart olarak onu mu kullanacaksın. Eğer öyleyse şimdiden sabır diliyorum sana. :D

Berke Karlı' Alıntı:
Abiler bu 5.8ghz verici ve kamerayı hangi kablolar ile bağlayacağız hangi kablolara güç vereceğiz. Ben bir kere bağladım ara sıra görüntü geliyordu ve ekran siyah, kameranın gördüğü cisimlerin sadece kenarları beyaz çizgi olarak görünüyordu (kamerayı sonradan ekrana direkt olarak bağlayarak test ettim hiçbir sorunu yok)

Kameranın ve vericinin kırmızı siyah uçlarını paralel olarak pile bağlayacaksın. Kameranın sarı ucunu da vericideki video girişine bağlayacaksın. Dediğin olay belki alıcı ve verici de doğru kanalları seçmediğin için olabilir.

Saolun abilerim yavaş yavaş başladım toplamaya, Nesimi abi 450lik quaddada var kullanıyorum pid ayarlarını bir türlü tutturamadım, buda elimde fazladan olduğu için başka bir kart almadım. Biraz uğraşırım olmadı naze32 veya cc3d siparişi geçersiz artık.

veysel güler' Alıntı:
Saolun abilerim yavaş yavaş başladım toplamaya, Nesimi abi 450lik quaddada var kullanıyorum pid ayarlarını bir türlü tutturamadım, buda elimde fazladan olduğu için başka bir kart almadım. Biraz uğraşırım olmadı naze32 veya cc3d siparişi geçersiz artık.
Hayırlı olsun kardeşim halledersin sen uçuşlarını izleriz [emoji6]

Nesimi abi dediğin gibi yaptım. Ama hala bişeyleri yanlış yapıyorum galiba.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Berke Karlı' Alıntı:

Berke o video vericisine takilmis kablo nasil olmussa ters takilmis. Oncelikle onun nasil o sekilde takilabildigine hayret ediyorum cunku ters takilmasi pinlerin bukulmesi demek. Elektronik sistemlerdeki su sistemi takip edersen cihazlarini yakmazsin.
Elektrik pozitif uc yani + =kirmizi
Elektrik negatif uc - =siyah yada kahverengi yada mevcut renklerden en koyu olan
Video. = sari
Audio-ses. =beyaz
Ek bilgi: video sistemleri tek kablo ile calismaz. Ornegin bir goruntuleme cihazina sadece video ucu olan sari kabloyu baglarsaniz goruntu alamazsiniz. Ozellikle fpv sistemi icin ayri pil kullanildiginda insanin basina gelebiliyor benim gibi :) video kablosuyla birlikte negatif(-) ucunda baflanmasi gerek.

Nesimi abinin soyledigi dogruydu ama senin ts58500deki kablo sokete ters takilmis. Oncelikle onu duzeltebiliyorsan duzeltip nesimi abinin dedigi gibi tekrar dene. Umarim ters baglanti nedeniyle vericiyi yakmamissindir.

Not: kameranin 12 volt olduguna eminmisin?
Eger 12 volt ise ve pilin 10.5 voltun altina inmisse goruntu alamayabirsin onuda kontrol et.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Berke o video vericisine takilmis kablo nasil olmussa ters takilmis. Oncelikle onun nasil o sekilde takilabildigine hayret ediyorum cunku ters takilmasi pinlerin bukulmesi demek. Elektronik sistemlerdeki su sistemi takip edersen cihazlarini yakmazsin.
Elektrik pozitif uc yani + =kirmizi
Elektrik negatif uc - =siyah yada kahverengi yada mevcut renklerden en koyu olan
Video. = sari
Audio-ses. =beyaz
Ek bilgi: video sistemleri tek kablo ile calismaz. Ornegin bir goruntuleme cihazina sadece video ucu olan sari kabloyu baglarsaniz goruntu alamazsiniz. Ozellikle fpv sistemi icin ayri pil kullanildiginda insanin basina gelebiliyor benim gibi :) video kablosuyla birlikte negatif(-) ucunda baflanmasi gerek.

Nesimi abinin soyledigi dogruydu ama senin ts58500deki kablo sokete ters takilmis. Oncelikle onu duzeltebiliyorsan duzeltip nesimi abinin dedigi gibi tekrar dene. Umarim ters baglanti nedeniyle vericiyi yakmamissindir.

Not: kameranin 12 volt olduguna eminmisin?
Eger 12 volt ise ve pilin 10.5 voltun altina inmisse goruntu alamayabirsin onuda kontrol et.

İrfan abi kabloları senin dediğin şekilde düzelttim. Abi bana bağlantı şeması çıkarabilirmisin yani kameranın sarı kablosunu vericinin sarı kablosuna bağladım peki - uçtan bahsetmişsin onu nereye bağlayacağım kameranın - ucunamı?

Berke Karlı' Alıntı:
İrfan abi kabloları senin dediğin şekilde düzelttim. Abi bana bağlantı şeması çıkarabilirmisin yani kameranın sarı kablosunu vericinin sarı kablosuna bağladım peki - uçtan bahsetmişsin onu nereye bağlayacağım kameranın - ucunamı?
Berke ben sadece mobilden baglaniyorum baglanti semasi cizme ihtimslim yok.
Ama yazabilirim.
Oncrlikle kameranin 12 voltla calistigina emin misin. Bazi kameralar 5 voltla calisiyor.
12 volt oldugunu kabul ederek pilininde 11 voltun altinda olmadigini kabul edersek;
Ts58500 yukardan asagi sirasiyla gidelim. 7-24v yazan cikistaki kirmizi kablo pilin + ucuna.
Onun altindaki ground yazan siyah kablo pilin - ucuna.
Video yazan yerden cikam sari kablo dogrudan kameranin video ucuna.
Audio beyaz kablo bosta kalacak.
En alttaki ground yazan siyah kablo kameranin - ucuna yani kameradan cikan siyah kabloya.

Kamerada ise geriye sadece kirmizi yani + uc kaliyor onuda pilin + ucuna bagla calismazsa cope at :yuppi:

Not: bu arada kafan karismasin negatif yani - uclar Nesimi abinin soylediginde de dogruydu. Zaten alicidaki her iki negatif yani groundlar zaten birlesik.

İrfan abi görüntü alamıyorum. Vericinin 5885 e alıcınınkinide 5885 e ayarlıyorum ama görüntü gelmiyor. Kamerayı verici olmadan direkt olarak ekrana bağlayınca kameradan cam gibi görüntü alıyorum sapasağlam. Ne yapmam gerekiyor bir türlü bulamadım :(