ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Nesimi Sakmak' Alıntı:
BG yeni taktiği. İnternette yayınlanan 3D parçaları basıp satmak herhalde. Böyle bir şey isteseydim şimdiye kadar çok kez bastırırdım. Ben almayım Serdar kalsın. Gereksiz ağırlık. Ayrıca modelin uçuşuna da etki ediyor.

Abi gereksiz ağırlık olduğu kesin ama uçuşu nasıl etkiliyor...

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Abi gereksiz ağırlık olduğu kesin ama uçuşu nasıl etkiliyor...

Havaya karşı direnç yaptığı için yaw ekseninde alet saçmalıyormuş. Kullananlar diyollar. :D

ooo iyi tespit etmişler, birde bizim kameralar yukarı bakıyor, ön delikle uğraşmak gerekecek... kamera yuvasının deliğini bize bıraksalardı keşke.. :evil:

Arkadaşlar 5x4 ile 5x4.5 proplar arasındaki fark nedir ? Uçuşta nasıl bir etki var ki genelde 5x4'ler öneriliyormuş ?

Abi bunu bende çok merak ediyorum. Siparişleri hep 5x3 olarak verdim, acaba 5x4.5 versemmi diye tereddüt etmiştim sonra Vazgeçtim.

Fatihsultanmehmed' Alıntı:
Arkadaşlar 5x4 ile 5x4.5 proplar arasındaki fark nedir ? Uçuşta nasıl bir etki var ki genelde 5x4'ler öneriliyormuş ?

İkisi arasında aşırı ciddi bir fark olmaz. 5045 te çekiş biraz daha fazladır ama daha fazla akım çeker. Kullandığınız motorların değerlerine bakın mutlaka hangi pervane ile ne kadar çekiş verdiği ve ne kadar akım çektiğini yazan bir tablo vardır. Burada önemli bir konu var kullanacağınız pil açısından sıkıntı olabilir. 5045 pervane fazla akım çekeceği için 40C piller bile yeterli akımı veremeyebilir. 1806 motorlar için en ideali 5040 pervaneler görünüyor. 6 inç pervaneler bu motorların ömrünü çabuk yediği için pek önerilmiyor.

Madem bu konu açıldı bende +1 demek istiyorum. Ayrıca aşağıda bir video ekleyeceğim. Amcamız 5.xx klasmanında ki propları tek tek incelemiş. Yanyana koyduğumuzda bir fark yok gibi ama güçleri değişiyor. izlemenizi tavsiye ederim. Aralarında ki farlar nelerdir ustalar bizi aydınlatsa...

Bugün bir ZMR250 daha göklerle buluşturduk. Amaaa....

Tayip senin de göreceğin üzere bu sorunlu motor çok can yakar. Bunun çaresine bakmadan uçuş yapmak iyi değil.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ne diyelim hayırlı olsun abiii... ilk fırsatta izleyeceğm. :saygilar: Bu arada 2206 motorların proplarla ilişkisini incelemem gerekecek. ??? Bakalım hangisi bizim için en iyisiymiş. :D

fatih solgun' Alıntı:
Madem bu konu açıldı bende +1 demek istiyorum. Ayrıca aşağıda bir video ekleyeceğim. Amcamız 5.xx klasmanında ki propları tek tek incelemiş. Yanyana koyduğumuzda bir fark yok gibi ama güçleri değişiyor. izlemenizi tavsiye ederim. Aralarında ki farlar nelerdir ustalar bizi aydınlatsa...

Pervaneler hakkında aşağıdaki konuları inceleyebilirsiniz.

Ama çok kısa olarak özetlemek gerekirse, pervaneler aşağıdaki gibi adlandırılır;
XXYY = XX pervane boyutu, YY adım büyüklüğüdür. Yani 5030 bir pervanenin boyutu, 5.0 inç, adım büyüklüğü ise 3.0 inç'dir. Pervane boyu belli zaten, pervanenin uctan uca inç cinsinden uzunluğudur. Adım büyüklüğü ise, pervane tam bir tur döndüğü zaman, kanatlarının eğiminden kaynaklı olarak havada ilerleyeceği mesafenin inç cinsinden ifadesidir.

- Pervane boyutu ve/veya adım büyüklüğü fazla olan pervaneler : Motorun yükü daha fazladır, pervaneler tarafından sağlanan itiş daha fazladır, model daha hızlı ve seri uçuşlar yapabilir, ama pil daha çabuk biter.
- Pervane boyutu ve/veya adım büyüklüğü nispeten daha az olan pervaneler : Motorun yükü daha azdır, pervaneler tarafından sağlanan itiş daha azdır, model daha hantal hareket eder, ama uçuş süresi artar.

Zafer SAHIN' Alıntı:
Pervaneler hakkında aşağıdaki konuları inceleyebilirsiniz.

Ama çok kısa olarak özetlemek gerekirse, pervaneler aşağıdaki gibi adlandırılır;
XXYY = XX pervane boyutu, YY adım büyüklüğüdür. Yani 5030 bir pervanenin boyutu, 5.0 inç, adım büyüklüğü ise 3.0 inç'dir. Pervane boyu belli zaten, pervanenin uctan uca inç cinsinden uzunluğudur. Adım büyüklüğü ise, pervane tam bir tur döndüğü zaman, kanatlarının eğiminden kaynaklı olarak havada ilerleyeceği mesafenin inç cinsinden ifadesidir.

- Pervane boyutu ve/veya adım büyüklüğü fazla olan pervaneler : Motorun yükü daha fazladır, pervaneler tarafından sağlanan itiş daha fazladır, model daha hızlı ve seri uçuşlar yapabilir, ama pil daha çabuk biter.
- Pervane boyutu ve/veya adım büyüklüğü nispeten daha az olan pervaneler : Motorun yükü daha azdır, pervaneler tarafından sağlanan itiş daha azdır, model daha hantal hareket eder, ama uçuş süresi artar.

Zafer abi cevabın çok iyi oldu. Teşekkür ederim ama benim mantığımın almadığı bir konu var. şimdi ağırlık olarak neredeyse aynı 5030 pervane ile 5045 pervane arasındaki farkın sonuçlarına diyecek bişey yok fizik kuralları çerçevesinde hepsi mantıklı ama ben 5045 pervanenin yani daha büyük olan pervanenin neden daha fazla enerji harcayarak pili daha çabuk bitirdiğinin mantığını çözemedim? Ee zaten 30 ve 45 dediğimiz olay pervanedeki eğim? aynı hızda döndürülen iki pervane hiç bir farklılık yokken neden biri birinden çok enerji harcar?

Saygılar.

fatih solgun' Alıntı:
Zafer abi cevabın çok iyi oldu. Teşekkür ederim ama benim mantığımın almadığı bir konu var. şimdi ağırlık olarak neredeyse aynı 5030 pervane ile 5045 pervane arasındaki farkın sonuçlarına diyecek bişey yok fizik kuralları çerçevesinde hepsi mantıklı ama ben 5045 pervanenin yani daha büyük olan pervanenin neden daha fazla enerji harcayarak pili daha çabuk bitirdiğinin mantığını çözemedim? Ee zaten 30 ve 45 dediğimiz olay pervanedeki eğim? aynı hızda döndürülen iki pervane hiç bir farklılık yokken neden biri birinden çok enerji harcar?

Saygılar.
Cunku ortaya cikan hava direnci farkli.
Ayrica thrust testlerine bakarsaniz ayni motor icin farkli pervanelerin maksimum tur sayisi farklilik gosterir.
Yani bir motor 5030 pervaneyi atiyorum maksimum 25000 devirde cevirebiliyorsa;
Ayni motor 5040 pervaneyi 25000 devirde ceviremez.

Fatihsultanmehmed' Alıntı:
Ne diyelim hayırlı olsun abiii... ilk fırsatta izleyeceğm. :saygilar: Bu arada 2206 motorların proplarla ilişkisini incelemem gerekecek. ??? Bakalım hangisi bizim için en iyisiymiş. :D

Salih Ben hangisinin uygun olduğunu buldum. :D

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

abi çok uygunmuş, ben bunu elle de yaparım, :halay: :halay: :halay:

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Bugün bir ZMR250 daha göklerle buluşturduk. Amaaa....

Tayip senin de göreceğin üzere bu sorunlu motor çok can yakar. Bunun çaresine bakmadan uçuş yapmak iyi değil.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Nesimi abi yardımların için çok teşekkür ederim işte seninle konuştuğumuz gibi motor işini dediğim zaman halledicem inşallah bu sefer olur