ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Neyapıyonuz siz be yaa... paylaşıyonuz yine resimleri :D nesimi abi yapma bak ev kredisi çekicem bu yok gün de böle şeyler paylaşamyın...

Yada Böle Quadlar paylaşın :D

Yeşil olan tamamen çalıntı kendi tasarımım... arkasın daki RCKolik yazısı tamamen bana ait Klonlamayın lütfen :D

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ya dur Serdar senlik bir şey yok. Sen zaten aldın Nucleus PDB yi keyfine bakıyon. Biz ucuz yoldan halletmeye çalışıyoruz. O zıpır ufaklığı ne zaman uçuruyoruz sen ondan haber ver.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Ya dur Serdar senlik bir şey yok. Sen zaten aldın Nucleus PDB yi keyfine bakıyon. Biz ucuz yoldan halletmeye çalışıyoruz. O zıpır ufaklığı ne zaman uçuruyoruz sen ondan haber ver.

Abi o zıpır artık yok inanırmısın 1 sefer evin için de uçurdum sonra komple dağıttım... Escleri sana geldi framesi Bülent abiye gitti :D öle dız cıplak kaldı :D

Gözlükle ilk uçuşumu yaptım, ve aynı zamanda ilk düşüşlerimi :laugh: Pervane kırılması dışında bir şey olmadı neyse ki. Sağolsun mobius kafasına göre netlik yaptığı için çoğu video flu oldu. En düzgün kısımlardan birkaç parça edit ledim hemen.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Nesimi Sakmak' Alıntı:
:D :D Dur yüzsüzlük yapayım. Sipariş geçerken bana da bir adet yazsana. Sana olan borcumu biraz daha artırayım. :D Bu PDB nin ufak bir artısı var. ESC sinyal kablolarını da PDB üzerinden taşıyabiliyorsun karta. Blackout ta o yok sanırım. Bu arada bu alet geçen hafta stoğa girmişti çabuk bitmiş. Tekrar stoğa girişi 6 haziran diyor.

Bu arada ben bununla ilgili genele bir soru sorayım. Hadi üzerindeki 12 volt regülatöre gerek yok ancak 5V regüleli çıkışı sadece kontrol kartını beslemek için kullanmanın ne gibi bir sakıncası olabilir. Benim kamera 12V ile çalıştığı için benim içinde çok kullanışlı bu PDB. Alttaki ledler zaten hiç ilgilendirmiyor beni.
Abi senin mesaji okuyana kadar ben siparisi vermistim ama istersen hemen sanada bir tane isteyeyim hic problem degil.
Abi 12 voltluk regulator ilerde sistemi 4s'e cevirdiginde isine yarayacaktir. 5v luk regulatore koyma amaclari zaten genellikle kontrol kartini beslemek. Tabi bazi kameralarda 5v ile calisiyor ancak onun icin ayrica filtrelemek gerekecektir. Bu 5vluk regulatorle kkartini beslemenin tek sikintisi ortaya cikan parazitli akimdir ancak kontrol kartlari zaten bu parazitlere alisik. Kullandigimiz esclerin beclerinden aldigimiz cikis eminim bu regulatorlerden daha parazitlidir. İstenirse o cikisa ufak bi filtre takilabilir. Ben bundan sonra tum modellerde esclerden bagimsiz olarak pololunun 5vluk regulatorunu naze32ye yapacagim ufak bir modifiye ile kullanacagim.
Esc sinyal kablolarinin tasinmasi blackoutta da yok dediginiz gibi. Zaten bende o sekilde kullanmak istemiyordum.

Neyapıyonuz siz be yaa... paylaşıyonuz yine resimleri :D nesimi abi yapma bak ev kredisi çekicem bu yok gün de böle şeyler paylaşamyın...

Yada Böle Quadlar paylaşın :D

Yeşil olan tamamen çalıntı kendi tasarımım... arkasın daki RCKolik yazısı tamamen bana ait Klonlamayın lütfen :D

Serdar quadlarin cok tatli. Heleki o yesil olan. Onun pilsiz ucus agirligi nedir?
Ağirlik olayina cok takintiliydim zaten hele bu aralar iyice artti :)
Birde ustteki parca nedir seffaf olan? Plexiglassmi. Saglamligi nasildir?

Edit: modrl dagilmis galiba yeni okudum :) ama yinede agirligini merak ediyorum :)
Edit 2 : Serdar resimlere daha yakindan baktimda seni biraz masrafa sokayim dedim :)
Sivi elektrik bandi al muhakkak. Board kamera ve kontrol kartinida onunla kapla. İnanilmaz ise yariyor. Hatta ben suanda esclerimin makaronlarini cikarip sivi elektrik bandi uygulayip takrar makaronluyorum.tozdan topraktanda koruyor. Ornek vermek gerekirse kameram boyle

Alper Sahin' Alıntı:
Gözlükle ilk uçuşumu yaptım, ve aynı zamanda ilk düşüşlerimi :laugh: Pervane kırılması dışında bir şey olmadı neyse ki. Sağolsun mobius kafasına göre netlik yaptığı için çoğu video flu oldu. En düzgün kısımlardan birkaç parça edit ledim hemen.

Ucus guzel ellerinize saglik. Acro moda gecince bi gaza gelmis model :)
Ne yapin edin horizon ve angle modlari kalkis inis disinda kullanmayin. Pilotajin gelismesinin onundeki en buyuk engel o modlarin kullanilmasidir.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Ucus guzel ellerinize saglik. Acro moda gecince bi gaza gelmis model :)
Ne yapin edin horizon ve angle modlari kalkis inis disinda kullanmayin. Pilotajin gelismesinin onundeki en buyuk engel o modlarin kullanilmasidir.

Teşekkür ederim İrfan bey, daha ilk denemelerim olduğu için çok cesaret edemedim acro modda kullanmaya. Ufak denemeler yaptım. Ama korktuğum kadar zor değilmiş. Hatta çok daha akıcı kontrol edilebiliyor. Biraz daha alıştırma ile yakında tamamen acro moda geçerim diye tahmin ediyorum :saygilar:

Alper Sahin' Alıntı:

Alper aman yoldan karşıdan karşıya geçerken dikkat et. Çarpılmasın model. :D E senin uçuş olayı tamam. Bundan sonrası bol bol uçmak olmalı. İrfan'ın dediği gibi çoğunlukla rate mode kullanmaya bak derim ben de. Senin Mobius'un sorunu lensle ilgili. Dikkat ettiysen kalkışlarda sorun yok ama anladığım kadarıyla motorların titreşimi netliğini bozuyor. Kafasına birkez vursan düzeliyor. Simide çarptığında hemen düzeldi. Lensteki vida tam sıkılı olmayabilir veya yalama olmuş olabilir. Uçuş yerin çok güzelmiş bu arada. Sadece yol biraz fazla işlek.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Abi senin mesaji okuyana kadar ben siparisi vermistim ama istersen hemen sanada bir tane isteyeyim hic problem degil.
Abi 12 voltluk regulator ilerde sistemi 4s'e cevirdiginde isine yarayacaktir. 5v luk regulatore koyma amaclari zaten genellikle kontrol kartini beslemek. Tabi bazi kameralarda 5v ile calisiyor ancak onun icin ayrica filtrelemek gerekecektir. Bu 5vluk regulatorle kkartini beslemenin tek sikintisi ortaya cikan parazitli akimdir ancak kontrol kartlari zaten bu parazitlere alisik. Kullandigimiz esclerin beclerinden aldigimiz cikis eminim bu regulatorlerden daha parazitlidir. İstenirse o cikisa ufak bi filtre takilabilir. Ben bundan sonra tum modellerde esclerden bagimsiz olarak pololunun 5vluk regulatorunu naze32ye yapacagim ufak bir modifiye ile kullanacagim.
Esc sinyal kablolarinin tasinmasi blackoutta da yok dediginiz gibi. Zaten bende o sekilde kullanmak istemiyordum.

İrfan sen bilirsin zaten şu an stokta yok. Bana kalsa 3-5 aydan önce alamam onu. Şu aralar 4S planım olmadığı için sıkıntı olmayacak. Aslında modelimde şu anda çift filtre kullanıyorum. Hem PDB de filtre var hem de kendi filtremi taktım araya. Çokta güzel oldu. Tertemiz görüntü. Bu PDB için de aynısı yapılabilir.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Alper aman yoldan karşıdan karşıya geçerken dikkat et. Çarpılmasın model. :D E senin uçuş olayı tamam. Bundan sonrası bol bol uçmak olmalı. İrfan'ın dediği gibi çoğunlukla rate mode kullanmaya bak derim ben de. Senin Mobius'un sorunu lensle ilgili. Dikkat ettiysen kalkışlarda sorun yok ama anladığım kadarıyla motorların titreşimi netliğini bozuyor. Kafasına birkez vursan düzeliyor. Simide çarptığında hemen düzeldi. Lensteki vida tam sıkılı olmayabilir veya yalama olmuş olabilir. Uçuş yerin çok güzelmiş bu arada. Sadece yol biraz fazla işlek.

Birkaç sefer giriyordum tellere az kalsın :D, quanum gözlük o bakımdan çok kötü küçük detaylar hiç belli olmuyor. Belki şu okuma merceklerinden alırsam daha iyi olabilir.
Mobius un büyük ihtimal lens yuvasında birşey var seninde dediğin gibi. Titreşimle kayıyor. Bu hafta onuda kontrol edeceğim.
Uçuş alanın da yol çok problem değil. Sol taraf alabildiğine tarla. İlk düşüşümde zor buldum aleti. O otlar belime kadar geliyor. Ondan o taraflara çok gitmedim. Discovery buzzer alıp eklemem lazım, yoksa daha uzak bir yere düşse hayatta bulamazdım.

Nesimi abi,

Bu motor tabanlarını genişleten o parçalara benim de ihtiyacım var, motorlar 2206 olduğu için, kabak gibi bi çaksam anında darbe alırlar.abi, bunun linki filan nerelerdedir ? :saygilar:

Birde 4 ay önce sipariş verdiğimiz gelmeyen extension uzatmayı yeniden gönderdiler, ihtiyaç varsa gönderebilirim. ??? ;)

Fatihsultanmehmed' Alıntı:
Nesimi abi,

Bu motor tabanlarını genişleten o parçalara benim de ihtiyacım var, motorlar 2206 olduğu için, kabak gibi bi çaksam anında darbe alırlar.abi, bunun linki filan nerelerdedir ? :saygilar:

Birde 4 ay önce sipariş verdiğimiz gelmeyen extension uzatmayı yeniden gönderdiler, ihtiyaç varsa gönderebilirim. ??? ;)

Fatih dosyasi burada.

Fatihsultanmehmed' Alıntı:
Nesimi abi,

Salih parçaları bastirmamiz lazım. Ayarlarız birer set İrfan la sana.

Kabloyu kullanmıyorsan tabii ki iisterim. Yarın adres yazarım.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Serdar quadlarin cok tatli. Heleki o yesil olan. Onun pilsiz ucus agirligi nedir?
Ağirlik olayina cok takintiliydim zaten hele bu aralar iyice artti :)
Birde ustteki parca nedir seffaf olan? Plexiglassmi. Saglamligi nasildir?
Edit: modrl dagilmis galiba yeni okudum :) ama yinede agirligini merak ediyorum :)
Edit 2 : Serdar resimlere daha yakindan baktimda seni biraz masrafa sokayim dedim :)
Sivi elektrik bandi al muhakkak. Board kamera ve kontrol kartinida onunla kapla. İnanilmaz ise yariyor. Hatta ben suanda esclerimin makaronlarini cikarip sivi elektrik bandi uygulayip takrar makaronluyorum.tozdan topraktanda koruyor. Ornek vermek gerekirse kameram boyle

İrfan yeşilin ağırlığı 400 gram felandı pek de hafif sayılmaz ama çok ince çalışmıştım üzerinde... Evet o şeffaf parca Plexi. aslında gayet iyi esnek bir parça ama carbona göre biraz ağır. Sıvı elektirk banındının ben de şeffaf olanı var uçaklar için kullanılanı kısa devreler de kullanıyorum ama tamamen hiç sürmedim...
Ama yine emektar olan diğer siyah ile uçmala ra devam Neyaparsam yapim ondan vazgeçemiyorum...

Bg Nin bize yeni hediyesi... tam aradığımız parça. Not: Nesimi abi skaın alma :D

Bg Nin bize yeni hediyesi... tam aradığımız parça. Not: Nesimi abi skaın alma :D

BG yeni taktiği. İnternette yayınlanan 3D parçaları basıp satmak herhalde. Böyle bir şey isteseydim şimdiye kadar çok kez bastırırdım. Ben almayım Serdar kalsın. Gereksiz ağırlık. Ayrıca modelin uçuşuna da etki ediyor.