ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Onun piyasaya çıkışı önümüzdeki sezonu bulur ve evet hazırlık tabi Fatih için de uygunsa.

Valla ben seni bekliyorum :) Sen geçip her şeyi çözdükten sonra, bir sürü soru seni bekliyor ;D

Şaka bir yana daha düzgün bir uçuş yapamadım zamansızlıktan. Ama bu hafta sonuna hazırım, bir aksilik çıkmazsa iki günümü de ayırıcam.

Bugün benim ufaklığı sabah yürüyüşüne çıkarayım dedi.

Hafta başı yaptığım ufak kazadan sonra esclerimden biri garip bir şekilde iki motorumu yakmıştı. Esc değişiminden sonra yoğun geçen hafta sonunda araya sıkıştırıp bugün sabahtan bir uçuş yapayım dedim. Bu biraz da deneme uçuşu olduğu için ve ayrıca model üzerindeki SJ4000 kamerayı koruyabilecek birşey henüz olmadığı için riskli hareketlere girmedim. Koruyucu parça gelene kadar bir süre böyle. Ayrıca başka bir deneme konusu da CC3D kurulumunda gelen ZMR250 ayarlarını denemek istedim. Bence gayet güzel ayarlar. Mini ye yeni başlayacak kişiler bu ayarları rahatlıkla kullanabilirler. Bu arada uçuş yeri evimin yanındaki yarım bırakılmış inşaat sahası.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Bugün benim ufaklığı sabah yürüyüşüne çıkarayım dedi.
Hafta başı yaptığım ufak kazadan sonra esclerimden biri garip bir şekilde iki motorumu yakmıştı. Esc değişiminden sonra yoğun geçen hafta sonunda araya sıkıştırıp bugün sabahtan bir uçuş yapayım dedim. Bu biraz da deneme uçuşu olduğu için ve ayrıca model üzerindeki SJ4000 kamerayı koruyabilecek birşey henüz olmadığı için riskli hareketlere girmedim. Koruyucu parça gelene kadar bir süre böyle. Ayrıca başka bir deneme konusu da CC3D kurulumunda gelen ZMR250 ayarlarını denemek istedim. Bence gayet güzel ayarlar. Mini ye yeni başlayacak kişiler bu ayarları rahatlıkla kullanabilirler. Bu arada uçuş yeri evimin yanındaki yarım bırakılmış inşaat sahası.

Pek riske atmamak istemişsin ama riskli bir alan da uçmuşsun abi. inşaatın temelinde su birikintisi var es kaza düşse kısa devre neyse ki bir şey olmamış uçuş baya stabil ama iniş o kadar da stabil değil... Neyse olacak iyice öğreneceksin :D Araya da bende tadımlık bir video atim 1 dk :D

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Pek riske atmamak istemişsin ama riskli bir alan da uçmuşsun abi. inşaatın temelinde su birikintisi var es kaza düşse kısa devre neyse ki bir şey olmamış uçuş baya stabil ama iniş o kadar da stabil değil... Neyse olacak iyice öğreneceksin :D Araya da bende tadımlık bir video atim 1 dk :D

Serdarım bir düşüte o su birikintisi en son düşüneceğim şey olurdu. Bütün hafta kapalı ve yağmurlu geçince öyle bir birikinti olmuştur ama dünkü güneşte su namına bir şey kalmamıştır. Ne zamandır burada uçayım diyordum düne kısmetmiş. İlerleyen zamanda kolonlar arasında gezinmek olacak ama şu sıralar en ufak bir zaiyatı kaldıracak durumda değilim. Pervanem bile az kaldı. Sakin uçmakta iyi geldi doğrusu. Sabah sabah keyfim yerine geldi. :D

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Serdarım bir düşüte o su birikintisi en son düşüneceğim şey olurdu. Bütün hafta kapalı ve yağmurlu geçince öyle bir birikinti olmuştur ama dünkü güneşte su namına bir şey kalmamıştır. Ne zamandır burada uçayım diyordum düne kısmetmiş. İlerleyen zamanda kolonlar arasında gezinmek olacak ama şu sıralar en ufak bir zaiyatı kaldıracak durumda değilim. Pervanem bile az kaldı. Sakin uçmakta iyi geldi doğrusu. Sabah sabah keyfim yerine geldi. :D
Video izlerken ben de aynı şeyleri düşündüm Nesimi Bey, ilerleyen zamanlarda o kolonlar çok işe yarayabilir :thumbup: Paylaşım için teşekkür ederiz :thumbup:

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
....Neyse olacak iyice öğreneceksin :D Araya da bende tadımlık bir video atim 1 dk :D
Senin de ellerine sağlık Musa :bravo:

Sizin ucuslari gordukce koskanmiyor degilim :)
Simdi sizlere bir sorum olacak. Zmr hakkinda cok arastirma yapmadigim icin pek bilemiyorum.
Elimdeki hexayi ucurmaktan vazgectim cunku hem buyuk hemde istedigim ucus stilini cok yansitmiyor.
Hexayi bozup uzerindeki elektroniklerle zmryi kurmayi planliyorum ancak bir sorunum var. Hexada sunnysky x2204 2300kvlik motorlar var. Zmrnin kollarina baktigimda motor mountunun cok dar oldugunu goruyorum. Buda bir kaza aninda dogrudan motorlarin hasar almasi demek. Mount sanki sadece 18xx motorlar icin yapilmis gibi. Zmr kullanicisi cok fazla oldugu icin muhakkak upgrade armlari vardir diye arastirma yaptim ve linkini verdigim kollari buldum ama bu kollar blackoutun kollarindan bile pahali. Sitedeki fiyat tek bir kol icin.

Bildiginiz upgrade kollar varsa cok makbule gececek.
Ornegin resimdeki blackout kollari ve uzerinde 2204 cobra motorlar var. Sunnyskylarda bu motorla ayni boyutta.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

3 boyutlu yaziciyla yapilan plastik parcalar var bu durumlar icin biliyorum ama motorlar daha korunakli olsun istiyorum.

İrfan Blackout ve sonrasında ZMR piyasaya çıktığı zamanlar piyasada 18 lik motorlar vardı çoğunlukla bildiğin gibi. 22 lik motorlar daha sonra çıktılar piyasaya. Çinliler ileriyi görerek planlama yapmamışlar maalesef. Alternatiflerden biri pahalı kolları almak ki bence gerek yok. Diğeri kendin kestirmen ki bu daha pahalıya çıkar. Son alternatif en mantıklısı. 3D parçalar çok ta sıkıntı yaratmayacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta basılan parçalar motor ölçülerinden çok büyük.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
İrfan Blackout ve sonrasında ZMR piyasaya çıktığı zamanlar piyasada 18 lik motorlar vardı çoğunlukla bildiğin gibi. 22 lik motorlar daha sonra çıktılar piyasaya. Çinliler ileriyi görerek planlama yapmamışlar maalesef. Alternatiflerden biri pahalı kolları almak ki bence gerek yok. Diğeri kendin kestirmen ki bu daha pahalıya çıkar. Son alternatif en mantıklısı. 3D parçalar çok ta sıkıntı yaratmayacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta basılan parçalar motor ölçülerinden çok büyük.

Abi sen bu parcayi kullaniyormusun. Elinde varsa armin arka tarafindanda takilmis goruntusu var mi?

irfan buzdağlı' Alıntı:
Abi sen bu parcayi kullaniyormusun. Elinde varsa armin arka tarafindanda takilmis goruntusu var mi?

Benim motorlar 1806. Buna ihtiyacım olmadığı için bastırmadım hiç.

Tabii ki parçanın bende olmaması fotosunu bulmama engel değil.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Tabii ki parçanın bende olmaması fotosunu bulmama engel değil.

Abi parca cok iyiymis. Sadece armin tam uc kisminda usttende bir 1-2 mm kaplasa super olurmus. Diger kisimlarda zaten motorun genisliginden dolayi mumkun degil. İlerde bunlardan yaptirmak farz oldu.
Peki Nesimi abi pdbleri nereden aliyorsunuz. Team legit pdb guzel ama stokta yok. Nereden buluruz. Siz ne kullaniyorsunuz. Ben ayri pdb kullanmaktansa orta frame parcasinin pdb olmasindan yanayim.

Sunu buldum. Ayin 6sinda stoga girecek.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Abi parca cok iyiymis. Sadece armin tam uc kisminda usttende bir 1-2 mm kaplasa super olurmus. Diger kisimlarda zaten motorun genisliginden dolayi mumkun degil. İlerde bunlardan yaptirmak farz oldu.
Peki Nesimi abi pdbleri nereden aliyorsunuz. Team legit pdb guzel ama stokta yok. Nereden buluruz. Siz ne kullaniyorsunuz. Ben ayri pdb kullanmaktansa orta frame parcasinin pdb olmasindan yanayim.

Ben o tümleşik PDB lerden kullanmıyorum. Serdar'da var. Bir ara birisi üç adet getirtmişti ondan aldılar. Diğerini Halim Karapınar'ın aldığını biliyorum. Bunlar Nucleus PDB lerdi. Şu an Halim Nucleus kadar karmaşık olmasa da Simple OSD ve gerekli regulatörlerin, ledlerin ve filtrenin üzerinde olacağı bir PDB üzerinde çalışıyor. Şu an çizim aşamasında olduğunu biliyorum. Her halde 1 aya kadar sonlanmış olur. Diğer piyasaya sürülen PDB ler genelde sınırlı stokla piyasaya sürülüyorlar ve hızlı bir şekilde bitiyor. Diğer bir alternatif Diatone çıkardığı basit PDB. 5V ve 12V beslemelerini ayrı regülatörle sağlayarak kullanılabilir. Fiyatı da çok uygun. Gerçi 3S kullanan biri için regülatöre gerek yok. Filtre yeterli olur. Şu sıralar bir sipariş düşünmüyorum ama bir sipariş verme durumum olursa bu PDB den de bir adet almayı düşünüyorum. Benim modelin şu anki durumundan daha kullanışlı olacağı kesin.

Peki ben sana bir şey sorayım. Kablo salatasından seni kurtarmaz ama aşağıdaki pdb leri kullanmayı düşünmez misin?

OSDoge

ATAS PDB

Abi detayli yanitin icin cok tesekkur ederim.
Dedigim gibi ilk tercihim orta frame parcasinin pdb olmasi. Uzerinde esc sinyal kablolari yada voltaj regulatorleri olmasina gerek yok hele osdyi hic istemiyorum. Bu isi mumkun oldugu kadar az parca ile yapmak istiyorum. Bangooddaki linkini verdigim pdb tam istedigim gibi. Nucleus pdb filan cok detayli. Ayrica sistemide tamamen 4s'e gore planliyorum. Ayrica immersionun vericisini kullandigim icin dahili regulatore filanda cok ihtiyacim yok. Elimde 3 tane benzer sistem olacak. Modellerin birinde problem oldugunda kolaylikla diger sistemlerdende kontrol edebilmek cok isime yarayacaktir. Bu nedenlerden dolayi benim icin en mantikli secim diatone pdb. Simdi siparis veriyorum. Umarim stoga girmesi cok uzun surmez.

Benim blackouttaki pdbye cok benziyor zaten. Oyle asiri bir kablo karmasasida yok. Buda benim modeldeki hali.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Abi detayli yanitin icin cok tesekkur ederim.
Dedigim gibi ilk tercihim orta frame parcasinin pdb olmasi. Uzerinde esc sinyal kablolari yada voltaj regulatorleri olmasina gerek yok hele osdyi hic istemiyorum. Bu isi mumkun oldugu kadar az parca ile yapmak istiyorum. Bangooddaki linkini verdigim pdb tam istedigim gibi. Nucleus pdb filan cok detayli. Ayrica sistemide tamamen 4s'e gore planliyorum. Ayrica immersionun vericisini kullandigim icin dahili regulatore filanda cok ihtiyacim yok. Elimde 3 tane benzer sistem olacak. Modellerin birinde problem oldugunda kolaylikla diger sistemlerdende kontrol edebilmek cok isime yarayacaktir. Bu nedenlerden dolayi benim icin en mantikli secim diatone pdb. Simdi siparis veriyorum. Umarim stoga girmesi cok uzun surmez.

Benim blackouttaki pdbye cok benziyor zaten. Oyle asiri bir kablo karmasasida yok. Buda benim modeldeki hali.

:D :D Dur yüzsüzlük yapayım. Sipariş geçerken bana da bir adet yazsana. Sana olan borcumu biraz daha artırayım. :D Bu PDB nin ufak bir artısı var. ESC sinyal kablolarını da PDB üzerinden taşıyabiliyorsun karta. Blackout ta o yok sanırım. Bu arada bu alet geçen hafta stoğa girmişti çabuk bitmiş. Tekrar stoğa girişi 6 haziran diyor.

Bu arada ben bununla ilgili genele bir soru sorayım. Hadi üzerindeki 12 volt regülatöre gerek yok ancak 5V regüleli çıkışı sadece kontrol kartını beslemek için kullanmanın ne gibi bir sakıncası olabilir. Benim kamera 12V ile çalıştığı için benim içinde çok kullanışlı bu PDB. Alttaki ledler zaten hiç ilgilendirmiyor beni.

Neyapıyonuz siz be yaa... paylaşıyonuz yine resimleri :D nesimi abi yapma bak ev kredisi çekicem bu yok gün de böle şeyler paylaşamyın...

Yada Böle Quadlar paylaşın :D

Yeşil olan tamamen çalıntı kendi tasarımım... arkasın daki RCKolik yazısı tamamen bana ait Klonlamayın lütfen :D