ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Etrafında kimse yok mu verici ve monitörü olan. Onda da aynı durum varsa verici tarafına bakılır. Yoksa alıcı ve monitörden şüphelenmek gerek.

Yok malesef yalnızım. Yarın kabloları komple söküp sağlamlaştırmaya çalışıcam belki düzelir. Teşekkürler abi, iyi geceler

Sent from my iPhone using Tapatalk

Alper Sahin' Alıntı:
Selamlar
Bugün ilk defa fpv yapmaya çalıştım. Düşündüğümden cok daha zordu. Gelelim soruma gözlükte 1 sn ile 2 saniye arası kesilmeler oluyor arasıra. En fazla 150 metre uzaklaştım. Çok korkutucu oluyor, hızlı bir uçuş yapıyor olsam kesin düşürürdüm. Bu kesilmeler normalmi. Ufak cızırdamalar değil bu arada tamamen gidiyor. Uçuş yaptığım alan şehirden uzak açık bir alan, görüntüyü engelliyecek birşey yok ortalıkta

Sent from my iPhone using Tapatalk

Alper hocam inanırmısın senin yazını okuyunca heyecanlandım. :) Biraz anlatırmısın hiç uçmayan birisine, nasıl bir deneyim? Sanırım gözlükle ilk defa uçtun? Zor demişsin ama zor olan kontrol etmek mi yoksa gözlükle olan etkileşimden dolayı yön vs. sorunu mu yaşanıyor?

teşekkürler.

fatih solgun' Alıntı:
Alper hocam inanırmısın senin yazını okuyunca heyecanlandım. :) Biraz anlatırmısın hiç uçmayan birisine, nasıl bir deneyim? Sanırım gözlükle ilk defa uçtun? Zor demişsin ama zor olan kontrol etmek mi yoksa gözlükle olan etkileşimden dolayı yön vs. sorunu mu yaşanıyor?

teşekkürler.

Fatih öncelikle çok heyecan verici onu söyleyebilirim. Hem videolarda gördüğün şeyleri yapmak istiyorsun, hemde tırsıyorsun düşürürüm diye(en azından ben öyleyim) Gözlükle kullanmak hem zor hemde kolay. Nedemek bu şimdi dersen. Normalde gözün gördüğü ile gözlük ekranı arasında boyut ve açı farkı var. Bu farklılığa alışmak gerekiyor. Gözlükten gördüğün mesafeleri, gerçek mesafe ile algında tamamlaman gerekiyor. İlk kaldırdığımda yeteri kadar havalandığımı sanıp ileri hareket yaptım kollardan biri yere vurup düştü. Yani 5 cm falan havalanmışım, ben çok daha fazla sanmıştım. Allahtan hiçbirşey olmadı.

Bunları hallettikten sonra, kuyruk netarafa dönerse dönsün, gözlükten hep ön taraf olarak göreceğin için normal uçurmaktan daha kolay olur diye düşünüyorum. Ama tabi ilk dediklerimi halletmek bayağı bir zaman alıyor sanırım :) Bende de daha bir numara yok ;D

Dün ikinci fpv deneyimimi yapma şansım oldu, gerçekten çok zevkli ve heyecan verici, yalnız şuan için ben fpv yi 450lik quadım ile yapıyorum. 250lik quad yolda, mesafe ve cisim büyüklüklerini seçmek ve alışmak zaman alacak, uçuş yaptıkça alışacağız tabiki ama şu 250liği dört gözle bekliyorum 450 beni çok zorluyo rüzgar filan çok etki ediyor.

Ustalar tekrar selamlar. İlk parçam elime ulaştı ama düşündüğüm gibi beklediğim parça değil bu :( "M3 Nylon Hex Spacers kit" kargo konusunda korkularım var çünkü asıl parçalar (frame, motor vs) hala kargoya verilemedi sebebi ise gruplandırdıkları asıl grupta led ışıklandırma stokta olmadığı için bütün ana parçalar hala kargolanmadı. Ne kadar aptalca....

Ayrıca heyecan ve korkuyla beklediğim diğer parça ise kumanda frsky taranis; ilk olarak kumandayı almama rağmen hala bir kıpırtı yok. Ayrıca sisteme baktığım zaman "delivered" diyor. Aşağıda kargo bilgisini paylaşacağım sizden ricam bir sorun varsa paypala bildirmek istiyorum....

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

fatih solgun' Alıntı:
Ustalar tekrar selamlar. İlk parçam elime ulaştı ama düşündüğüm gibi beklediğim parça değil bu :( "M3 Nylon Hex Spacers kit" kargo konusunda korkularım var çünkü asıl parçalar (frame, motor vs) hala kargoya verilemedi sebebi ise gruplandırdıkları asıl grupta led ışıklandırma stokta olmadığı için bütün ana parçalar hala kargolanmadı. Ne kadar aptalca....

Ayrıca heyecan ve korkuyla beklediğim diğer parça ise kumanda frsky taranis; ilk olarak kumandayı almama rağmen hala bir kıpırtı yok. Ayrıca sisteme baktığım zaman "delivered" diyor. Aşağıda kargo bilgisini paylaşacağım sizden ricam bir sorun varsa paypala bildirmek istiyorum....

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Fatih selam,

Kısa zamanda banggood dan çok sipariş verdim. Ondan bayağı bir tecrübem oldu. Öncelikle mail at ve led ışıklandırmayı o kargodan çıkarttırki ana parçaların hemen kargoya verilsin. Yoksa onu tedarik edene kadar bekletirler.

Taranisi kargoya vereli nekadar oldu. 11 gün kısa bir süre paypal dan para iadesi istemek için. Track numarasını paylaşırsan bakim ne durumdaymış

Yada kendin ptt sayfasından sorgulat, ben en doğru sonuçları genelde oradan gördüm.

Abi hızır gibi yetiştiğin için teşekkür ederim;

led aydınlatma 3 gün sonra gelecek diyor ama dediğin gibi mail atıp iptal ettirmek en mantıklısı gibi.

Kumandanın takip numarası CP315897049CN şeklinde. 11 günün çinden mal gelmesi için erken olduğunu biliyorum. Beni rahatsız eden taraf orası değil de "delivered" şeklinde belirtilmesi oldu. Bi paylaşıyım dedim bir sorun varsa hemen erken müdehale edeyim babında. Gözünüze çarpan bir terslik var mıdır acaba?

Saygılar.

fatih solgun' Alıntı:
Abi hızır gibi yetiştiğin için teşekkür ederim;

led aydınlatma 3 gün sonra gelecek diyor ama dediğin gibi mail atıp iptal ettirmek en mantıklısı gibi.

Kumandanın takip numarası CP315897049CN şeklinde. 11 günün çinden mal gelmesi için erken olduğunu biliyorum. Beni rahatsız eden taraf orası değil de "delivered" şeklinde belirtilmesi oldu. Bi paylaşıyım dedim bir sorun varsa hemen erken müdehale edeyim babında. Gözünüze çarpan bir terslik var mıdır acaba?

Saygılar.

3 günse eğer bekleyebilirsin. Çünkü mail trafiği derken o kadar bekleyeceksin zaten.

Taranis içinde şu anda daha bir bilgi görünmüyor. PTT üzerinden takip et, bence en iyisi orası. Önce ürün müşteriden alınmıştır yazar. Bir süre sonrada Türkiyeye girer girmez, nerede olduğunu çok az sapmayla görürsün. 17 track da yazana çok bakma. Her siparişimde farklı şeyler yazıyor orada. Paypal içinde 1 ay zamanın var, 25 gün olana kadar bekle, sonra mail at banggooda.

Biraz hareketlendirmek adına bir sorum olacak. şimdi ben 2 adet ayrı esc aldım bunlar neler?

ZTW Spider Series 12A OPTO ESC With SimonK Program (HALEN GELMEDİ)

BL20A MINI ESC (SN20A) BLHELI-(ONESHOT) (ELİME ULAŞTI)

Bu da aldığım ubec;

Hobbywing 3A UBEC 5V 6V Switch Mode BEC For RC Models

şimdi şu bec ve ubec olayını tam bilmiyorum geçen günlerde ki araştırmamda opto olan esc ler için ubec kullanmak gerektiğini falan okumuştum. öyle oluncada ubec i aldım. Fakat ne buradaki minicilerde ne de yurtdışı minicilerde hiç ubec kullanımı görmedim? anladığım kadarıyla zmr250 için gereksiz ağırlık ve lüzum olmayan bir parça almış olduk?

Fakat aynı zamanda şöyle bir durum var, aldığım 2 esc de bec siz yani ubec ihtiyacı olan escler? Mecburen bu escler için ubec kullanacağım ve fazladan ağırlık yapacak. bunu öğrenme amaçlı soruyorum.

Saygılar.

Fatih bey, öncelikle ufak bir hususu belirtmek istiyorum.

BEC, SBEC, UBEC, step-down regülatör, buck regülatör ve de çoğu lineer regülatörlerin ortak yaptığı görev, piden aldıkları voltajı, kontrol kartı ve alıcının kullanabileceği değere düşürmektir. Yani bir OPTO ESC kullanılıyorsa, yukarıdaki saydığım güç kaynaklarının en az bir tanesi halihazırda kullanılıyor olmak zorundadır. Hangisini kullanmak istediğiniz sizin teknik bilginize ve ihtiyacınıza kalmış bir durumdur. UBEC kullanmak, genellikle en pratik çözümdür.

"2 adet ayrı esc aldım bunlar neler" sorunuzu ise pek anlayamadım ... Üzerlerindeki yazılımlar ve üzerlerindeki FET'ler v.b. farklı ESC'ler bunlar. Dolayısı ile kontrol komutlarına verecekleri tepki, birbirinden farklı. Tabii bu tepkilerin birbirinden farklı olduğunu anlayabilmek için kullanımda biraz uzmanlaşmak gerekiyor. Nihai olarak hangisini kullanmak istediğinize karar vermek ise sizin uçuş stilinize, elinizdeki ekipmana ve ESC'nin yeterliliklerine kalmış bir durum ...

Bir de, herbir ESC'den minimum 4'er tane aldığınızı umuyorum. Çünkü farklı ESC'leri beraber kullanmaya çalışmak stabilite açsından hiç de iyi bir durum değildir.

fatih solgun' Alıntı:
Biraz hareketlendirmek adına bir sorum olacak. şimdi ben 2 adet ayrı esc aldım bunlar neler?

ZTW Spider Series 12A OPTO ESC With SimonK Program (HALEN GELMEDİ)

BL20A MINI ESC (SN20A) BLHELI-(ONESHOT) (ELİME ULAŞTI)

Bu işe yeni başlayan arkadaşlara önerim her ne kadar konu içerisinde çok dillendirmiş olsakta oneshot gibi yazılımlarla bu olaya iyice alışana kadar bulaşmalarını tavsiye etmiyorum. Hem ESC üzerinde hem de kontrol kartı üzerinde yapılması gereken bir çok işlem var. Uzun süre normal ESC ve şu an Oneshot kullanan biri olarak arada ciddi bir fark olmadığını söyleyebilirim. Önceliği pilotaj geliştirmeye, uçuşun zevkine varmaya çalışmanızı tavsiye ederim. ZTV esc ler SimonK yüklü olarak geliyor ve bir çok kişinin kullandığı güzel bir esc dir. Uzunca bir süre de işinizi görecektir. SN20 esc ler yakın zamanda piyasaya çıktılar. İlk kullanıcıların tercihi olması için biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Üzerinde Blheli yazılımı var ama bunları aldığı şekliyle kullanan görmedim. Yazılımında bir ayar yapmak gerekecek. Bunun için gerekli ekipmanın da olması gerekiyor.

BEC kullanımı Zafer beyinde yazdığı gibi OPTO escler için mecburiyet. Kullanılmış örneği görmemiş olmak kullanılmadığı anlamına gelmesin. Model kurulum fotoğraflarını yayınlayan herkes bizim gibi ayrıntılı fotoğraf paylaşmıyor. Benim kullandığım ESC ler BEC li olduğu halde ayrı BEC kullanıyorum.

Zafer SAHIN' Alıntı:
Fatih bey, öncelikle ufak bir hususu belirtmek istiyorum.

BEC, SBEC, UBEC, step-down regülatör, buck regülatör ve de çoğu lineer regülatörlerin ortak yaptığı görev, piden aldıkları voltajı, kontrol kartı ve alıcının kullanabileceği değere düşürmektir. Yani bir OPTO ESC kullanılıyorsa, yukarıdaki saydığım güç kaynaklarının en az bir tanesi halihazırda kullanılıyor olmak zorundadır. Hangisini kullanmak istediğiniz sizin teknik bilginize ve ihtiyacınıza kalmış bir durumdur. UBEC kullanmak, genellikle en pratik çözümdür.

"2 adet ayrı esc aldım bunlar neler" sorunuzu ise pek anlayamadım ... Üzerlerindeki yazılımlar ve üzerlerindeki FET'ler v.b. farklı ESC'ler bunlar. Dolayısı ile kontrol komutlarına verecekleri tepki, birbirinden farklı. Tabii bu tepkilerin birbirinden farklı olduğunu anlayabilmek için kullanımda biraz uzmanlaşmak gerekiyor. Nihai olarak hangisini kullanmak istediğinize karar vermek ise sizin uçuş stilinize, elinizdeki ekipmana ve ESC'nin yeterliliklerine kalmış bir durum ...

Bir de, herbir ESC'den minimum 4'er tane aldığınızı umuyorum. Çünkü farklı ESC'leri beraber kullanmaya çalışmak stabilite açsından hiç de iyi bir durum değildir.

Zafer abi cevabın için teşekkür ederim." Bunlar neler" derken cümle başlangıcı daha anlaşılır olsun diye yazmıştım aşağıda aldığım esc leri ekledim. Yani orada herhangi bir soru yok. Ayrıca 2 farklı esc den de 5-6 tane aldım.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Bu işe yeni başlayan arkadaşlara önerim her ne kadar konu içerisinde çok dillendirmiş olsakta oneshot gibi yazılımlarla bu olaya iyice alışana kadar bulaşmalarını tavsiye etmiyorum. Hem ESC üzerinde hem de kontrol kartı üzerinde yapılması gereken bir çok işlem var. Uzun süre normal ESC ve şu an Oneshot kullanan biri olarak arada ciddi bir fark olmadığını söyleyebilirim. Önceliği pilotaj geliştirmeye, uçuşun zevkine varmaya çalışmanızı tavsiye ederim. ZTV esc ler SimonK yüklü olarak geliyor ve bir çok kişinin kullandığı güzel bir esc dir. Uzunca bir süre de işinizi görecektir. SN20 esc ler yakın zamanda piyasaya çıktılar. İlk kullanıcıların tercihi olması için biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Üzerinde Blheli yazılımı var ama bunları aldığı şekliyle kullanan görmedim. Yazılımında bir ayar yapmak gerekecek. Bunun için gerekli ekipmanın da olması gerekiyor.

BEC kullanımı Zafer beyinde yazdığı gibi OPTO escler için mecburiyet. Kullanılmış örneği görmemiş olmak kullanılmadığı anlamına gelmesin. Model kurulum fotoğraflarını yayınlayan herkes bizim gibi ayrıntılı fotoğraf paylaşmıyor. Benim kullandığım ESC ler BEC li olduğu halde ayrı BEC kullanıyorum.

Nesimi abi cevap için teşekkür ederim. aslında benim sorumda dikkati çekmek istediğim nokta bec li bir esc ile opto esc + ubec kıyaslandığında ağırlığının ne olduğu, yani keşke bec li bir esc alsaydım ağırlığı dahada artırmamış olurmuydum? (ubec ayrı bir parça olduğu için totalde daha ağır olacağını düşünüyorum) Onun haricinde senin daha önce de izah ettiğin blheli, oneshot vs. olaylarının benim için çok erken olduğunu biliyorum. Ama benim 2. esc yi almam biraz, aldığım esc nin stoklarda olmaması nedeniyle acele edip 2. escyi almama neden verdiği için. Yani acele edip atlamış oldum.

fatih solgun' Alıntı:
Nesimi abi cevap için teşekkür ederim. aslında benim sorumda dikkati çekmek istediğim nokta bec li bir esc ile opto esc + ubec kıyaslandığında ağırlığının ne olduğu, yani keşke bec li bir esc alsaydım ağırlığı dahada artırmamış olurmuydum? (ubec ayrı bir parça olduğu için totalde daha ağır olacağını düşünüyorum) Onun haricinde senin daha önce de izah ettiğin blheli, oneshot vs. olaylarının benim için çok erken olduğunu biliyorum. Ama benim 2. esc yi almam biraz, aldığım esc nin stoklarda olmaması nedeniyle acele edip 2. escyi almama neden verdiği için. Yani acele edip atlamış oldum.

O zaman şöyle söyleyim daha önce kullandığım EMAX 12A esc ler şu an kullandığım Afro 12A ESC lerden daha hafif. Emax lar da BEC var. Hobbwing BEC ağırlığı yanlış hatırlamıyorsam 18 gr civarı idi. Tabii ki bu tercih meselesi. SN20 esc leri kullanmak istemezsen onlara talip olurum. Benim de aklımda olan ama ilerleyen tarihte almak istediğim esclerdi. Diğer bir teklif BEC kullanmak istemezsen benim Emax esc ler şu an boşa çıktı. 6 adet elimde mevcut bir adette sıfır geliyor. İstersen bunları verebilirim. Veya istersen sendekilerle değişebiliriz. Tabii ki bunlar özelden konuşulacak konular ama yine de buraya yazayım dedim.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
O zaman şöyle söyleyim daha önce kullandığım EMAX 12A esc ler şu an kullandığım Afro 12A ESC lerden daha hafif. Emax lar da BEC var. Hobbwing BEC ağırlığı yanlış hatırlamıyorsam 18 gr civarı idi. Tabii ki bu tercih meselesi. SN20 esc leri kullanmak istemezsen onlara talip olurum. Benim de aklımda olan ama ilerleyen tarihte almak istediğim esclerdi. Diğer bir teklif BEC kullanmak istemezsen benim Emax esc ler şu an boşa çıktı. 6 adet elimde mevcut bir adette sıfır geliyor. İstersen bunları verebilirim. Veya istersen sendekilerle değişebiliriz. Tabii ki bunlar özelden konuşulacak konular ama yine de buraya yazayım dedim.

Nesimi abi 290 lığa hazırlık var galiba :laugh:

Alper Sahin' Alıntı:
Nesimi abi 290 lığa hazırlık var galiba :laugh:

Onun piyasaya çıkışı önümüzdeki sezonu bulur ve evet hazırlık tabi Fatih için de uygunsa.