ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Nesimi abi kullandığın frameyi sormustum ama yazımı gormediniz sanirim, bana linkini verseniz bende siparişlere başlasam framede takildim kaldım abi birkaç çeşit olunca. Saygılar :saygilar:

veysel güler' Alıntı:
Nesimi abi kullandığın frameyi sormustum ama yazımı gormediniz sanirim, bana linkini verseniz bende siparişlere başlasam framede takildim kaldım abi birkaç çeşit olunca. Saygılar :saygilar:

Veysel bunu görmemişim kusura bakma linki aşağıda.

Zafer SAHIN' Alıntı:
ESC'lerim Emax SimonK Series olduğundan dolayı, Naze32'yi ilk defa kurarken(baseflight) SimonK için önerilen ayarlara göre kurmuştum. Daha sonraları ise hem baseflight hem de cleanflight'da bu aralığı değiştirmeden kullandım ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ama :

- Emax SimonK Series, SimonK yazılımına sahip değilmis meğer :D ...
- Daha yüksek bir aralığı kabul edebilmek sadece kumanda hassasiyeti(çözünürlük) manasında bir getiri sağlayacaktır.
(1500 - 1100) / (1500 - 1150) => 1.14

%14'lük daha hassas bir kumanda kontrolü benim pilotaj seviyem için nerede ise hiç bir şey ifade etmiyor. Eğer deha değilse, yeni başlayan herhangi birinin de bu farkı alğılayabilmesi bence çok kolay değil. Tabii ki bunu, "bu özelliklerden faydalanmak mantıksızdır" manasında söylemiyorum. Ama bu tür ayrıntıların, uçuşu öğrenmek yanında çok önemsiz kalacağını vurgulamak için söylüyorum.

Zafer bey haklısınız, büyük ihtimal bende anlamayacağım farkını :) Uçuş yapabileceğim alan yok ofis yakınlarında. Boş zaman bulunca da ayarlara verdim kendimi, neyin ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.

veysel güler' Alıntı:

Veysel hocam ufak bir bilgilendirme yapayım. ben 2-3 gün önce aynı frame i aynı siteden sipariş verdim ama ürün hala temin etme sürecinde. Hoş toplu sipariş yaptığım için yanında motorlar ve pervanelerde dahil temin sürecinde diyor ama frame' de stok durumu nedir bir sorun isterseniz.

Ayrıca madem konusu açıldı sormak istiyorum ustalara. Sizce bu temin etme süreci için ne kadar beklemeliyim?

Tesekkur ederim Nesimi abi siparisleri bugun yarin gecicem inşallah stok durumunada bakarım ona göre biseler yapacağız artık.

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Kendine haksızlık etme İrfan hocem , mini titanlı uçuş videolarını hala seyrediyoruz.. ;)...Kırımsız inilen uçuş , keyif alınmış güzel bir uçuştur. :laugh:
Zafer hocam Titan hala duruyorsa 1 hafta sonu bizi bir ziyaret et de yeni FBL Ünitesi'ni beraber devreye alalım. Ondan sonra zaten uçuşlar cok daha rahat olacak insallah :halay:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Zafer hocam Titan hala duruyorsa 1 hafta sonu bizi bir ziyaret et de yeni FBL Ünitesi'ni beraber devreye alalım. Ondan sonra zaten uçuşlar cok daha rahat olacak insallah :halay:
Arda'dan sonra keşke Titan alsaymışım demeye başlamadım değil ama bendeki Titan değil çubuklu Tarot 450. Uçmak için fazla fırsat bulamamamdan dolayı, aslında en son(1 sene önce :laugh: ) ayarlı olarak(düz gyro ile tabii) bırakmış olsam da, evin bir köşesinde yatıyor. Ama fırsat bulur da İzmit'e gelebilirsem, "çubuklu 450'ye demon takma" konulu bir rahatsızlık verebilirim, eğer mümkünse :).

Selamlar
Bugün ilk defa fpv yapmaya çalıştım. Düşündüğümden cok daha zordu. Gelelim soruma gözlükte 1 sn ile 2 saniye arası kesilmeler oluyor arasıra. En fazla 150 metre uzaklaştım. Çok korkutucu oluyor, hızlı bir uçuş yapıyor olsam kesin düşürürdüm. Bu kesilmeler normalmi. Ufak cızırdamalar değil bu arada tamamen gidiyor. Uçuş yaptığım alan şehirden uzak açık bir alan, görüntüyü engelliyecek birşey yok ortalıkta

Alper filtre kullanıyor musun?

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Alper filtre kullanıyor musun?
Senin önerdiğin atas mini pdb var abi filtreli. Ona bağlı kamera ve verici. Yani kullanıyorum

Senin parçaları unuttum bakamıyorum. Verici ne kullanıyordun.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Senin parçaları unuttum bakamıyorum. Verici ne kullanıyordun.
Quanum full set almıştım

FPV_200_Set_With_TS5823_TX_RC832_RX_Sony_CCD_and_Circular_Polarized_Antennas.html">SkyZone 200 PNP FPV Set

Alper Sahin' Alıntı:
Quanum full set almıştım

FPV_200_Set_With_TS5823_TX_RC832_RX_Sony_CCD_and_Circular_Polarized_Antennas.html">SkyZone 200 PNP FPV Set

Şu an bu vericiyi kkullaniyorum. Hiç bahsettigin gibi bir kesilme yaşamadım. Genelde şehir içinde kullanıyorum

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Şu an bu vericiyi kkullaniyorum. Hiç bahsettigin gibi bir kesilme yaşamadım. Genelde şehir içinde kullanıyorum

Filtre arızalı olabilirmi nasıl anlarım sağlam olup olmadığını

Etrafında kimse yok mu verici ve monitörü olan. Onda da aynı durum varsa verici tarafına bakılır. Yoksa alıcı ve monitörden şüphelenmek gerek.