ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter
Fatih tekrar selam,
Ana parçalar zaten belli olduğu için onlara çok girmedim.
Bir kısmını diğer arkadaşlarda önermiş zaten, ihtiyaç duyabileceğin ufak parçaları şu şekilde listeledim;
1.
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
(Aldığın pillerde xt60 konnektör olursa 5 adet çok bile ama olmazsa ileriye yönelik 10 adet alman daha mantıklı)
2.
(Bunu kesinlikle alın çok lazım olacak)
3.
(Led olarak bundan aldım ben)
4.
(Pilleri ve kayıt kamerasını sıkıştırmak için gerekli. Boyları biraz uzundu, kesip kısalttım)
5.
(Pervane balansı için bu tip bir şey alabilirsiniz. Çok ince ayar için uygun değil ama iş görüyor)
6.
(Bataryaların güvenliği için çanta bence gerekli, lipo piller tehlikeli)
7.
(Bundan iki takım aldım, bir takım yetti ama yedek her zaman lazım olur. Ben 14 awg aldım ama kalın oldu. Genelde 16 awg kullanılıyor ve yeterli)
8.
(Bataryalarımı ölçmek için bu veya benzer birşeyde gerekiyor)
9.
(Bunu kesin alın, kablo ve esc leri kapatmak için gerekli)
10.
(Bu kablolarda çokça gerekiyor)
11.
(Pil olarak ben bunlardan aldım. Çok tecrübem olmadığı için ne kadar iyidir bilmiyorum ama çok kullanılıyor)
12.
(Kumanda için verici bunu öneririm, X8R hem büyük hem daha ağır, genelde herkes bunu kullanıyor)
13.
(Ben PDB olarak bunu kullandım. Filtreli olduğu için mantıklı geldi bana. Sonuçda PDB kullanmasan bile filtre eklemen gerekiyor)
14.
(FPV için ben bu seti aldım. Full set olduğu için tüm fpv ekipmanını çözüyor. Bir tek kamerası çok kötü, insanın gözünü bozar, yerine bunu sipariş vermiştim bugün geldi.
FPV kısmı biraz ayırdığın bütçe ile alakalı, özellikle gözlükler. Ben ucuz olsun diye bunu aldım ileride daha düzgün bir şey alırım diye planlıyorum)
15.
(Pervane için en iyisi bu sanırım, çok bilgim yok bu konuda, hepsini bundan aldım)
16.
(Lehim yaptığına göre malzemen vardır onlara girmiyorum. Birtek lehim sehpası benim çok işime yaradı)
17.
( Montaj yaparken bu zamazingoda çok işime yaradı. Elinde yoksa benzer birşey lazım olacaktır)
18. Saatçi tornavida seti ve en ufak boy L anahtar takımına da ihtiyacın olacak.
19.
(Pilleri, kamerayı vb.. sabitlemek için gerekli)
20.
(Çift taraflı bant, hem titreşim azaltıyor hemde sabitlemek için gerekli)
21.
(Bunlarda yükseltme, titreşim önleme vb... gerekli oluyor)
Ayrıca ana malzemeleri de yedekli almanı tavsiye ederim. Örneğin 5 motor 5 esc gibi. Ben başta almadım sonradan yedek siparişi verdim. Henüz gelmedi. Eğer bir motorum bile arızalı olsaydı hiçbir şey yapamazdım. Şansıma olmadı.
Lehim malzemelerini yurt içinden almanı tavsiye ederim. Onlar biraz daha geç geliyor. Aşağıdaki sitede fiyatlar neredeyse yurtdışı ile aynı ben oradan aldım;
Kargo konusunda da 100 dolar altında endişe etme. Gümrüğe bile girse paypal dekontun ile gidince 3 lira ödeyip alıyorsun. Ben 20 ye yakın sipariş verdim hiçbiri girmedi gümrüğe. Ama tabiki şans işi bu. İki siparişim hiç gelmedi onların da birini yeniden gönderdiler. Diğerini para iadesi yaptılar. Para iadesi almama rağmen oda bir süre sonra geldi
Bu gelmeyen ürünlerin takip kodu yoktu. Ne alırsan al takip kodu olsun. O zaman kesin gelir.
Bir tek kumanda biraz riskli pahalı olduğu için. En kötü yüzde 20 öder alırsın gümrükten.
Umarım yardımcı olmuştur