ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Nesimi abi hayırlı akşamlar BLHeli yüklemem şimdi bitti. Çok gürültü oluyor diye zor ikna eşime bir video çektirdim oda yan çekmiş elim de şimdilik bu video var. birkaç sorum olacak

Sence video da tepkiler nasıl abi ? çok seri bir şekilde yukarı çıkıp ve seri bir şekilde aşağı inebiliyor. Benim farkettigim bu.
Naze32 ye cleanflight kurdum tabi desteklediği Oneshot yüklemesini de yapimmi ? Yoksa yarın önce BLHeli yüklenmiş halde bir uçim durumlar iyice analiz edim verdiği tepkileri net bir şekil de öğrendik den sonramı kurayim oneshotu..

Maşşallah ledlerim çok iyi gözüküyor...

Evinin salonunda 250 uçuran adam. :D Ara sıra bende yapıyorum denemeler için iyi oluyor. Cleanflight için herhangi bir program kurmana gerek var mı? Seçenekleri arasında OnShot125 var onu aktif etmen yeterli. Ya da cli den yapabilirsin. Madem beni dinlemeyip kurdun hepsine direk bu şekilde uç tadını çıkar. Modelinde ne farkedecek; gördüğün gibi verdiğin kumandalara tepkiler daha seri olacak. Hareketler aynı şekilde daha seri olacak. Dampen Light aktif ettiysen alçalmalarını daha seri olacak. Başka bir şey denemeye gerek yok. Aynen devam Serdar. Sen bir yandan İrfan bir yandan. Hadi bakalım beni batırın bu ay. :( İrfan gelir gelmez benim almayı düşündüğüm ESC leri gözüme sokuverdi zaten. :)

İrfan bu ESC ler yakında BG stoklarına girecek diğer çeşitleri ile birlikte. Kiss ESC lerin en büyük düşmanı. :D

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Evinin salonunda 250 uçuran adam. :D Ara sıra bende yapıyorum denemeler için iyi oluyor. Cleanflight için herhangi bir program kurmana gerek var mı? Seçenekleri arasında OnShot125 var onu aktif etmen yeterli. Ya da cli den yapabilirsin. Madem beni dinlemeyip kurdun hepsine direk bu şekilde uç tadını çıkar. Modelinde ne farkedecek; gördüğün gibi verdiğin kumandalara tepkiler daha seri olacak. Hareketler aynı şekilde daha seri olacak. Dampen Light aktif ettiysen alçalmalarını daha seri olacak. Başka bir şey denemeye gerek yok. Aynen devam Serdar. Sen bir yandan İrfan bir yandan. Hadi bakalım beni batırın bu ay. :( İrfan gelir gelmez benim almayı düşündüğüm ESC leri gözüme sokuverdi zaten. :)

İrfan bu ESC ler yakında BG stoklarına girecek diğer çeşitleri ile birlikte. Kiss ESC lerin en büyük düşmanı. :D

Evet abi evin salonun da elim ayağım titriyor açıkcası ama güzel adrenalin oluyor :D Yarın akşamı iple çekicem kesin video paylaşırım... PID ayarları için de Dennisden birkaç bilgi aldım ve düzenledim bakalım nasıl olacak... Bu arada abi Bg den aldığın ürün ile Hk dan aldığın aynı ürünler arasında dünyalar kadar fark var bilgin olsun... HK biraz daha kaliteli olduğu belli oluyor...

Nesimi abi bilmiyorum çok mu acele edip atlıyorum ama bende madem esc almayım ve bu escleri bekleyim?

fatih solgun' Alıntı:
Nesimi abi bilmiyorum çok mu acele edip atlıyorum ama bende madem esc almayım ve bu escleri bekleyim?

Sen bilirsin tabii ki almışken bu da olabilir. Beklemek istemiyorum dersen tek alternatif BG değil. Aşağıdaki gibi. Yukarıda linkini eklediğim 20A BlHeli esc ile aynıdır.

Dys 1806 motorlara uygunmudur peki bu dys 20a esc? Ben madem bekleyip dysnin 20a esc sini alayım. Yanlış hatırlamıyorsam motorlar 4s uygundu?

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Sen bilirsin tabii ki almışken bu da olabilir. Beklemek istemiyorum dersen tek alternatif BG değil. Aşağıdaki gibi. Yukarıda linkini eklediğim 20A BlHeli esc ile aynıdır.

Bu escleri hatta blheli yuklu escleri alirken dikkat edilmesi gereken bir konu var. Eger esclerde blheli bootloader yukluyse ayarlarini degistirebilmek icin arduino nano cihazina ihtiyac oluyormus. Elinizde turnigy/afro usblinker varsa muhakkak simonk bootloader yuklu versiyonunu alin. Esc ve motorlarda senkronizasyon problemi yasarsaniz ayarlariyla rahatlikla oynayabilirsiniz.
Bu arada bootloader dedigimiz aslinda farkli bir iletisim yolu.bir escde blheli yazilimi yuklu olup simonk bootloader kullanilabiliyor. Ornegin readytoflyquad sitesindeki esclere bakarsaniz yazilim ile bootloaderi istediginiz gibi farkli olarak siparis edebiliyorsunuz. Link az sonra :)

Ornegin bu esc blheli yazilimi yuklu. Ama secenekte bootloaderi simonK secebiliyorsunuz.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Helal olsun Diatone. Güzel bir ürün.

Bende gördum linki kopyaladim konuya geldim nesimi abi coktan paylasmis bile eline saglik abi
overcraft la hemen hemen ayni ama 6 dolar cok guzel :)

Nesimi abi orjinalde bu parçanın ağırlığı ne kadar? Anladığım kadarıyla bu parça ile pdb den kurtulmuş oluyoruz. Ağırlık çok fark ediyor mu?

fatih solgun' Alıntı:
Nesimi abi orjinalde bu parçanın ağırlığı ne kadar? Anladığım kadarıyla bu parça ile pdb den kurtulmuş oluyoruz. Ağırlık çok fark ediyor mu?

Bu parça ile modelin gövde parçalarından birini değiştiriyorsun. Tabi 5-10 gr daha ağırdır ama kolay ve temiz bir kurulum için iyi oluyor. tavsiye ederim ama ne zaman stoklara girecek belli değil.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Bu parça ile modelin gövde parçalarından birini değiştiriyorsun. Tabi 5-10 gr daha ağırdır ama kolay ve temiz bir kurulum için iyi oluyor. tavsiye ederim ama ne zaman stoklara girecek belli değil.

Abi yanlışım varsa düzelt; Evet parçanın birisiyle bunu değiştiriyoruz, hem pdb ağırlığından hemde fazla kablo ağırlığından kurtuluyoruz? (karmaşadan ve kalabalıktan kurtulmamızda bonusu) Ozaman parçanın ağırlığı ile toplam ağırlıkta çok fazla bir farklılık olmuyor?

fatih solgun' Alıntı:
Abi yanlışım varsa düzelt; Evet parçanın birisiyle bunu değiştiriyoruz, hem pdb ağırlığından hemde fazla kablo ağırlığından kurtuluyoruz? (karmaşadan ve kalabalıktan kurtulmamızda bonusu) Ozaman parçanın ağırlığı ile toplam ağırlıkta çok fazla bir farklılık olmuyor?

Genel toplam da 10 gr civarı fark yapar. Hatta dediğin gibi başka PDB kullanmayacağın için o farkta olmayabilir.

Ben ikinci modele karar verdim gibi. Tam istedigim gibi bir frame buldum. Tek sıkıntı pilot kameranin darbelere karsi cok acikta duruyor olusu. Onada bi modifiye yapmaya calisiriz. Bu modeldede kayit kamerasi dusunmuyorum.
Aslinda gonlum tarottan yana carbon kalitesi nedniyle ama kontrol karti pdb baglantilarini cok salak bi yere one koymuslar.
Rctimerdaki klonda ise kontrol karti ortada.

PDB'nin üzerindeki Voltaj regülatörlerini görür görmez merakımı celbetti. Fotoğraflara yakından bakınca, üzerlerinde "78V05" yazdığını gördüm ama maalesef Google bana alakasız bir 78V05 regülatör haricinde sonuç getirmedi. Umarım elektronik gürültü kaynağı olan anahtarlamalı regülatör değil de 78XX sınıfında lineer bir regülatördür diyeceğim ama 7805'lerde, özellikle parazitli hatlarda(motor ??? ESC ???), stabilite için giriş ve çıkışta kondansötör kullanılması öneriliyor ki ben bu PDB üzerinde kondansatör de göremedim. Paralel konuşlandırılmış gibi duruyor olmaları da cabası. En sonunda ben bir PDB tasarlayacağım, adını da "Paranoid PDB" koyacağım, o olacak :D ...

irfan buzdağlı' Alıntı:
Ben ikinci modele karar verdim gibi. Tam istedigim gibi bir frame buldum. Tek sıkıntı pilot kameranin darbelere karsi cok acikta duruyor olusu. Onada bi modifiye yapmaya calisiriz. Bu modeldede kayit kamerasi dusunmuyorum.
Aslinda gonlum tarottan yana carbon kalitesi nedniyle ama kontrol karti pdb baglantilarini cok salak bi yere one koymuslar.
Rctimerdaki klonda ise kontrol karti ortada.

Görünüşü güzel ama bence sorunlu bir tasarım. Kontrol kartı altta, kullanılan iniş takımı, bildiğin 450 iniş takımı ... İlk başta görüntüsü beni çok cezbetti ama bu modele ait "build log"ları okuyunca vazgeçtim.