ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Alper Sahin' Alıntı:
Nesimi abi yedek parça siparişleri hazırlıyorum da, Pervane olarak önceden gemfan 5030 ve senin önerdiğin 5045 lerden almıştım. Madem bol bol kırılıyormuş uçuşlara başlamadan önce biraz fazla sipariş verim diyorum.

Hepsini 5045 olarak alim diyorum, aynı olsun. Yoksa 5030 da almalı mıyım bilemedim.

Birde iki tane gemfan 5045 var. Biri carbon nylon diyor. Bunun gerçekten bir farkı var mıdır, yoksa ucuz olanından mı vereyim tüm siparişimi.

Nesimi abi böyle bir sürü şey soruyorum, kusura bakma. Ama inan sana sorduğum her şeyi öncesinde araştırıyorum, sonra emin olamayıp sana da soruyorum :D

Alper şu an ben 50x30 kullanıyorum ama zamanında biraz fazla aldığım için. Bitmesini bekliyorum ki 50x45 alayım. Aşağı yukarı 100 gr civarı çekiş farkı olacak. Gerçi şu an modelimin toplam uçuş ağırlığı 500 gr. Normalde 50x30 larda benim işimi rahatlıkla görüyor ama bu pervaneler alıştırmalık olacak benim için. Bitmeye doğru tamamını 50x45 alacağım. 4S sisteme geçersem de yine bu pervaneleri kullanmayı düşünüyorum. Ama ne var ki eldeki pervanelerde kırılmamaya başladı. :( Gerçi bu henüz alçak uçuşlara tam anlamıyla başlayamamamdan kaynaklı. Modeli topladığımdan beri kırdığım pervane sayısı en fazla 10 adettir. Örneğin biraz önce işyerimin yakınındaki alanda öğle arası 3 pil uçtum ama yine pervane kırılmadı. Bakalım hafta sonu İzmir'e gidersem belki orada kırarım. :) Hemen söyleyim bu uçuşun kaydını düzenleyip yayınlayacağım ama pek beklediğiniz gibi olmayacak. Uzun zamandır uçuş yapmıyorum ve modelde çok fazla değişiklik yaptım. O yüzden bu uçuşlar deneme ve ayar uçuşları diyebilirim.

Bu arada karbon içerikli pervanelerden uzak dur. Plastik veya ABS ler iyidir. Herhangi bir yere veya bir şeye çarptığında dağılmazlar. Bu ufaklıklarda sırf karbon pervanelerde pek önerilmiyor.

Soru meselesine gelirsek ben cevaplamaktan sıkılmam veya gocunmam. Bildiğim ne varsa dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışırım. Keşke herkes senin gibi araştırmacı olsa.

Ahmet Aksoy' Alıntı:
Özelden rahatsiz ettiğim yeter nesimi abi :)

Bu defa 4 pil alicam abi Bu zımbırtıya gerek varmidir :)

Ahmet sen hangi şarj aletini kullanıyorsun? Ben Imax kullanıyorum ve pillerin hepsini tek seferde şarj edeyim gibi bir gereksinimim olmadı şimdiye kadar. Hepsini ayrı ayrı akşamları şarj ediyorum. Sanki bu parçayı alırsan alanda pil şarj etmen gerektiğinde kullanırsın gibi geliyor. Birden fazla pili tek seferde şarj etmek için. Tabi birde kullandığın makineye bağlı. Tüm piller için balans çıkışı yoksa ihtiyacın olabilir.

Bu arada Lion Power 1500 Mah 40C pilleri beğendim. 5-6 dakika civarı uçuş sağlıyor. Tabi 500 gr model için geçerli rakam bu. Pillerde bir ısınma olmadı. Bir ara bu pillerden birkaç adet daha almak lazım. Şu durumları biraz toparlayım bakalım.

Turnigy accuel 6 imax,dan pek fazla farki olmayan gibi bi cihaz abi biliyosundur zaten
Nesimi Sakmak' Alıntı:
Bu arada Lion Power 1500 Mah 40C pilleri beğendim. 5-6 dakika civarı uçuş sağlıyor. Tabi 500 gr model için geçerli rakam bu. Pillerde bir ısınma olmadı. Bir ara bu pillerden birkaç adet daha almak lazım. Şu durumları biraz toparlayım bakalım.
Piller icin senden bu yorumu duymak guzel oldu abi Dün ufak bi aksiklikten dolayı kumandayi yine alamadim :) bu gunde banggood da %10 indirim oldugunu duydum 400 dolara 40 dolar indirim :) +2 lion power ekleyebilirim toplamda 6 olucak yani :)

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Alper şu an ben 50x30 kullanıyorum ama zamanında biraz fazla aldığım için. Bitmesini bekliyorum ki 50x45 alayım. Aşağı yukarı 100 gr civarı çekiş farkı olacak. Gerçi şu an modelimin toplam uçuş ağırlığı 500 gr. Normalde 50x30 larda benim işimi rahatlıkla görüyor ama bu pervaneler alıştırmalık olacak benim için. Bitmeye doğru tamamını 50x45 alacağım. 4S sisteme geçersem de yine bu pervaneleri kullanmayı düşünüyorum. Ama ne var ki eldeki pervanelerde kırılmamaya başladı. :( Gerçi bu henüz alçak uçuşlara tam anlamıyla başlayamamamdan kaynaklı. Modeli topladığımdan beri kırdığım pervane sayısı en fazla 10 adettir. Örneğin biraz önce işyerimin yakınındaki alanda öğle arası 3 pil uçtum ama yine pervane kırılmadı. Bakalım hafta sonu İzmir'e gidersem belki orada kırarım. :) Hemen söyleyim bu uçuşun kaydını düzenleyip yayınlayacağım ama pek beklediğiniz gibi olmayacak. Uzun zamandır uçuş yapmıyorum ve modelde çok fazla değişiklik yaptım. O yüzden bu uçuşlar deneme ve ayar uçuşları diyebilirim.

Bu arada karbon içerikli pervanelerden uzak dur. Plastik veya ABS ler iyidir. Herhangi bir yere veya bir şeye çarptığında dağılmazlar. Bu ufaklıklarda sırf karbon pervanelerde pek önerilmiyor.

Soru meselesine gelirsek ben cevaplamaktan sıkılmam veya gocunmam. Bildiğim ne varsa dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışırım. Keşke herkes senin gibi araştırmacı olsa.

Ben o zaman tamamını 5045 plastik olarak sipariş verim.

Uçuş videosu da bekliyorum. Valla Nesimi abi sadece sistemi toplamayı seviyor uçmayı sevmiyor diye düşünmeye başladım :)

Belki hafta sonu bende ilk defa biraz uçurabilirim benim sistemi. Ama sadece birkaç metre deneme için. Hem anten bağlantım eksik hemde uçuş ayarlarını biraz daha araştırmam gerek.

Alper Sahin' Alıntı:
Uçuş videosu da bekliyorum. Valla Nesimi abi sadece sistemi toplamayı seviyor uçmayı sevmiyor diye düşünmeye başladım :)

Her ikisini de seviyor ama uçuş dışarıda olması gerektiği için sıkıntı yaşıyor. ;D

Nesimi abi bir soru daha :) Benim 1500 ve 1800 lük pillerim var. Bunları kullanırken naze veya pid ayarları değişirmi. Yoksa aynı ayarlarla uçmakta problem yokmu?

Alper Sahin' Alıntı:
Nesimi abi bir soru daha :) Benim 1500 ve 1800 lük pillerim var. Bunları kullanırken naze veya pid ayarları değişirmi. Yoksa aynı ayarlarla uçmakta problem yokmu?
Ağırlık farkından dolayı ufak ince ayar yapmak gerekebilir ama başlangıçta bu farkı göremezsin. Zaten bir süre gyro yardımı alacaksın.

Aynı videoyu tekrar paylaşmış olacağım ama burada da bulunması gerekir diye düşündüm.

Burada biraz daha ayrıntıya gireyim. Sesten de anlaşılacağı üzere motorlarımdan biri miyadını doldurmak üzere. Arka motorlardan birinden farklı bir ses geliyor. Bakalım bir süre daha böyle gitsin. Bu uçuş Ratitude modda idi ve bu modda son uçuşum olacak. Gyro bazı yerlerde ciddi müdahale etti. Modeli ben mi uçurdum kendi mi uçtu belli olmuyor. Bundan sonraki uçuşlarım mutlaka manuel modda olacak. Tabi iniş konularına da çalışmam gerekiyor. Kamerayı açılı yerleştirdiğim için modelin yüksekliğini tam kestiremedim. Bakalım sonraki uçuşlar nasıl olacak.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Aynı videoyu tekrar paylaşmış olacağım ama burada da bulunması gerekir diye düşündüm.

Burada biraz daha ayrıntıya gireyim. Sesten de anlaşılacağı üzere motorlarımdan biri miyadını doldurmak üzere. Arka motorlardan birinden farklı bir ses geliyor. Bakalım bir süre daha böyle gitsin. Bu uçuş Ratitude modda idi ve bu modda son uçuşum olacak. Gyro bazı yerlerde ciddi müdahale etti. Modeli ben mi uçurdum kendi mi uçtu belli olmuyor. Bundan sonraki uçuşlarım mutlaka manuel modda olacak. Tabi iniş konularına da çalışmam gerekiyor. Kamerayı açılı yerleştirdiğim için modelin yüksekliğini tam kestiremedim. Bakalım sonraki uçuşlar nasıl olacak.

Nesimi abi güzel uçuş olmuş. Birtek sonunda iniş biraz sıkıntılı olmuş :D Bu senin son topladığın quad dimi, 500gr olan. Performans olarak çok farkettimi ?

Alper Sahin' Alıntı:
Nesimi abi güzel uçuş olmuş. Birtek sonunda iniş biraz sıkıntılı olmuş :D Bu senin son topladığın quad dimi, 500gr olan. Performans olarak çok farkettimi ?
Sağol Alper. Zamanla daha iyi olacak inşallah. Evet 500 gr ve çok farketti. Bu hafta yeni bir frame geliyor. Onunla birlikte daha da hafifleyecek.

Ve sonunda bitti...

Herşey sorunsuz çalışıyor.(Şimdilik) Naze ayarları ve telemetri tamam. FPV sistemi tamam. Kumanda ayarları tamam. 3-4 Metre yükseklikte hover denemesi yaptım, horizon modda gayet stabil. Rate modda felaket, hemen biryerlere kaçma eğiliminde. Biraz kaldırmaya çalıştım, cesaret edemedim vazgeçtim. PID ayarları üzerinde çok çalışmam lazım.

Nesimi abi yardımların için tekrar tekrar çok teşekkür ederim. Danışmanlık yapmasan altından kalkamazdım.(Bu benden kurtulduğun anlamına gelmiyor, daha çok danışacak sorun olacaktır ;D )

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Alper Sahin' Alıntı:
3-4 Metre yükseklikte hover denemesi yaptım, horizon modda gayet stabil. Rate modda felaket, hemen biryerlere kaçma eğiliminde. Biraz kaldırmaya çalıştım, cesaret edemedim vazgeçtim. PID ayarları üzerinde çok çalışmam lazım.

Eğer horizon modda stabil ise rate modda da çok fazla bir PID ayarı gerekmemesi lazım. Aslında biraz daha tersi bir durum mevcuttur. Rate modda stabilite yakaladıktan sonra horizon mod düzgün çalışmaya başlar...

Ellerine sağlık Alper gayet güzel toplamışsın. Multiwii kullanırken ben de rate mod haricinde kullanamıyordum ama naze32 de durum bazen tam tersi olabiliyor. Alper modelin ağırlığını ölçtün mü? Onu ölçüp yazarsan uygun PID ayarları bakalım.

Ellerine sağlık abi kırımsız ucuslar :)

Zafer SAHIN' Alıntı:
Eğer horizon modda stabil ise rate modda da çok fazla bir PID ayarı gerekmemesi lazım. Aslında biraz daha tersi bir durum mevcuttur. Rate modda stabilite yakaladıktan sonra horizon mod düzgün çalışmaya başlar...

Zafer bey haklısınız. Rate modda 20 cm kadar kaldırdım. Kaçıyor gibi geldi cesaret edemedim vazgeçtim. Pilotaj konusunda da yeni olduğum için ayrımını tam yapamamış olabilirim. Ama horizon modda rahat şekilde hoverda tutabiliyorum. Birkaç sefer uçtuktan sonra daha iyi anlayabileceğim sanırım.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Ellerine sağlık Alper gayet güzel toplamışsın. Multiwii kullanırken ben de rate mod haricinde kullanamıyordum ama naze32 de durum bazen tam tersi olabiliyor. Alper modelin ağırlığını ölçtün mü? Onu ölçüp yazarsan uygun PID ayarları bakalım.

Teşekkürler Nesimi abi, Ağırlığını bilmiyorum, tartım yok çünkü. Bir markette ölçer söylerim :D

Ahmet Aksoy' Alıntı:
Ellerine sağlık abi kırımsız ucuslar :)

Teşekkür ederim Ahmet kardeşim.

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
O zaman gözün aydın Alper, kırımsız ucuşların olsun :)

Teşekkür ederim Mehmet bey.