ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Bunun için ürün tanıtım konusu açacağım ama fırsat bulamadım bir türlü. Öyle basitçe geçiştirilecek bir model değil Vortex bence. Özel ilgi ve baştan bir konuyu hakediyor diye düşünüyorum. Ah bir de paramız olsa da alabilsek. "Keşke benim olsa" işte burda iyi gider. :)
Fiyati tahminimim coook uzerinde bir model olmus. Ama Nesime bey "keske benim olsa" diyorsa vardir bir sebebi. Quadro cahili birisi olarak acilacak konuyu Simdi daha cok merak ettim :)

Musa bey verdiğiniz PID ayarlarını bugün biraz deneme fırsatım oldu. Sizin ayarları profil 2 ye tanımladım, stok PID ile karşılaştırdım. Gaz verdiğimde gerçekleşen titreşim büyük ölçüde azaldı. Biraz daha ince ayarla daha da iyi olacaktır. Kumanda tepki aralıkları biraz sertleşti. Özellikle pitch ve yaw komutları agresifleşti. Başta biraz zor geldi ama alıştıkça daha mantıklı gelmeye başladı. Horizon mode ve rate mode arasındaki zorluk farkı çok aza indi. Stok PID lerdeyken, rate modda kontrol çok zorken, sizin ayarlarda daha rahat uçurabildim. Mobius daki jello da azaldı ama hala biraz rahatsız ediyor.

Bu gün quadı bi uçurayım dedim ama gaz veremedim ne yaptıysam çalışmadı. Alıcı vericiyi kontrol ettim, yeniden bindledim, eski sürümleri denedim nafile bir türlü çalışmadı. Ne yapmam gerekiyor? Yardımlarınızı bekliyorum.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Alper Sahin' Alıntı:
Musa bey verdiğiniz PID ayarlarını bugün biraz deneme fırsatım oldu. Sizin ayarları profil 2 ye tanımladım, stok PID ile karşılaştırdım. Gaz verdiğimde gerçekleşen titreşim büyük ölçüde azaldı. Biraz daha ince ayarla daha da iyi olacaktır. Kumanda tepki aralıkları biraz sertleşti. Özellikle pitch ve yaw komutları agresifleşti. Başta biraz zor geldi ama alıştıkça daha mantıklı gelmeye başladı. Horizon mode ve rate mode arasındaki zorluk farkı çok aza indi. Stok PID lerdeyken, rate modda kontrol çok zorken, sizin ayarlarda daha rahat uçurabildim. Mobius daki jello da azaldı ama hala biraz rahatsız ediyor.

Dediğim gibi bu ayarlar tamamen benim quadımın ayarları Onun sebebi de muhtemelen benim quadın biraz daha hafif olmasın dan kaynaklanıyor. mesela pilsiz ağırlığım 380 Grm birde senin kini tart istersen. Hala titreme var ise TPA azar azar artır ve ya indir kesinlik le çözüm olacaktır. pitch ve yaw hızlanması güzel olmuştur alışın ca vazgeçemezsin :D

Berke Karlı' Alıntı:
Bu gün quadı bi uçurayım dedim ama gaz veremedim ne yaptıysam çalışmadı. Alıcı vericiyi kontrol ettim, yeniden bindledim, eski sürümleri denedim nafile bir türlü çalışmadı. Ne yapmam gerekiyor? Yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam Arm yapamamışsınız. Naze nin üzerin de arm yapın ca ortadaki led in sarı yanması gerekiyor. Birde Throtlle sol alta çekip deneyin belki çözüm olabilir.

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Dediğim gibi bu ayarlar tamamen benim quadımın ayarları Onun sebebi de muhtemelen benim quadın biraz daha hafif olmasın dan kaynaklanıyor. mesela pilsiz ağırlığım 380 Grm birde senin kini tart istersen. Hala titreme var ise TPA azar azar artır ve ya indir kesinlik le çözüm olacaktır. pitch ve yaw hızlanması güzel olmuştur alışın ca vazgeçemezsin :D

Bir türlü tartamadım. Yarın bakkala, manava götürüp tartıcam inşallah :laugh: Bundan sonraki denemede dediğiniz gibi TPA ayarlarına bakacağım. Pitch ve yaw kesinlikle güzel oldu, özellikle gözlük ile uçuşlara başladığım zaman dar alanlarda daha iyi olacaktır.

Hocam Arm yapamamışsınız. Naze nin üzerin de arm yapın ca ortadaki led in sarı yanması gerekiyor. Birde Throtlle sol alta çekip deneyin belki çözüm olabilir.
Hepsini denedim olmuyor abi, çıldıracağım. motor arm ı bir switche atıyorum, eskiden öyle yaparak kullanıyordum ama şimdi olmuyor. Sticklerle de bütün yönlerde denedim ama gene olmadı. Kartta bir sorun olduğunu düşünmeye başladım. Eskiden çalışan şey şimdi niye çalışmıyor.... :'( :mad:

Sorunu çözdüm. Naze32 kumandanın stick pozisyonunu tam olarak tanımıyormuş yani sticklerim 1120 de iken o daha alt olarak kabul ettiği için ARM olmuyormuş. Bu yüzden e. point ayarlarında throttle % yi arttırmak gerekiyor. Benimki %100 müş, %115 e çıkarınca sorun düzeldi. İki gün oldu çıldıracaktım :laugh:

Nesimi abi ve Musa bey quad'ımı bakkal amcanın garip bakışları altında tarttım. :D

Tüm sistem 382 Gr geldi Mobius ve pil hariç.

Onlarıda ekleyince;

1500Mah pil ile: 548 Gr
1800Mah pil ile: 580 Gr

Fena bir sonuç değil herhalde.

Alper Sahin' Alıntı:
Nesimi abi ve Musa bey quad'ımı bakkal amcanın garip bakışları altında tarttım. :D

Onlarıda ekleyince;

Dediğim gibi benim pil hariç herşey dahil 381 Grm. seninki de fena değil Mobius gelirse +40 Grm daha ekliycen. ona göre de TPA ayarı yaprsın şuan ani gaz verince titreme oluyormu ?

Dediğim gibi benim pil hariç herşey dahil 381 Grm. seninki de fena değil Mobius gelirse +40 Grm daha ekliycen. ona göre de TPA ayarı yaprsın şuan ani gaz verince titreme oluyormu ?

Biraz önce 3 pil uçurdum. Gaz verince olan titreşim yok denecek kadar azaldı. Mobius kaydında da az bir jello kaldı. Onu da dediğiniz gibi TPA ile halledicem artık. Sizin ayarlar iyi geldi benim quada :saygilar:

Alper Sahin' Alıntı:

Onlarıda ekleyince;

O manzarayı tahmin edebiliyorum. Kaç yaşında adam oyuncaklarla oynuyor diye düşünmüştür. Birde tartmaya getirmiş . :) :)

ZMR ağır bir kit. Bu ağırlıklar da genelde elde edilen ağırlıklar. Yani mevcut duruma göre oldukça başarılı. Benim modelin ağırlığını düşürmek için ne taklalar attığımı biliyorsun. O kadar uğraştım sonuç ne oldu 1500 pil ile 500 gr. Ayarlara fazla takılmadan uçuşlara konsantre olmanı tavsiye ederim. Bazı titreşimler pilottan kaynaklı da olabiliyor. Pilotajın zamanla oturacak o zamanlar da yavaş yavaş ayarlar üzerinde oynamaya başlayabilirsin ki asıl o zamanlarda hangi ayar modeli nasıl etki ediyor görebilirsin.

Biraz Moralimiz bozulsun :D Recep İvedik Misali Bunlar Allahın lutfu, Bizimkiler ? :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Biraz Moralimiz bozulsun :D Recep İvedik Misali Bunlar Allahın lutfu, Bizimkiler ? :)
Sizinkiler daha karizmatik duruyor bence Musa, bu ne böyle tablo gibi. :laugh: :lol: :lol:

Valla hiç moralim bozulmadı. Benim modelle ince olan model arasında ne fark var? Yakındır ben de öne GoPro tarzı kamera koyduğumda benzer bir görüntü olacak. Yalnız adamın hakkını vermek lazım burada akıllıca bir şey yapıp yükseltme işini bobinlerle yapmış. Motorların titreşimini üst kata vermemesi için. Bu fikri tuttum. Ayarlamak lazım bu bobinlerden. Bu arada sadece fotoğraf koyuyorsun uçuş istiyoruz denmemesi için benim modelin son halinin fotolarını çekmedim. Biraz daha yakışıklı olduk geçen hafta. :) Serdar senin modelde yakın zamanda bu şekle gelecekmiş gibi bir his var içimde. Yanılıyor muyum? :)

Yalnız dün çok güzel bir orman içinde uçuş yapacaktım ama maalesef CC3D arm olmadı. Hevesim kursağımda kaldı. Rüzgar biraz fazlaydı ama yine de ağaçlar arasında uçacaktık ne güzel. :( Yalnız bu şekilde CC3D nin bir açığını bulmuş oldum. Çok saçma bir durummuş. Ayrıntılarını bilahare fotolarla açıklarım.