ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Ahmet Aksoy' Alıntı:
Naze,dede cc3d gibi programdan motor yönleri ayarlanmiyomu abi kumandaya gerek kalmadan
İkisinde de motor yönü ayarlanmiyor. Bazı esc leri bilgisayara bağlayarak yapilabiliyor ama.

Aslında böyle şeyler için el altında bir servo tester olması iyi oluyor.

Nesimi abi alıcı ve verici antenlerini ters kullansam sorun olurmu. İşlevleri aynımı yoksa bir farkları varmı.
Yani alıcı antenini vericiye, verici anteninide alıcıya kullanmaktan bahsdiyorum. L tipi olan multide daha iyi konumlanacak gibi
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Alper L tipi olan zaten alıcıda kullanılacak 'receiver'

leandro' Alıntı:
Alper L tipi olan zaten alıcıda kullanılacak 'receiver'
Pardon aklım kumandaya gitti haklısınız.. Ancak biri 3 biri 4 yaprak olması lazım plastik koruyucunun içinde. İnternette bir araştırın,değiştirirseniz performans farkı olabilir

leandro' Alıntı:
Pardon aklım kumandaya gitti haklısınız.. Ancak biri 3 biri 4 yaprak olması lazım plastik koruyucunun içinde. İnternette bir araştırın,değiştirirseniz performans farkı olabilir

Tam birşey bulamadım aslında. Eğer dediğin gibiyse connector almak gerek sanırım.

Alper bey baktım biraz da yabancı forumlarda verici için 3,alıcıda ise 4 yapraklı cloverleaf antenin iyi performans sunduğu ölçülmüş. O yüzden rx tx diye ayrı yazıyorlar heralde. Gerçi bende immersionrc ninkiler var onlarda yazmıyor.
Araya aparat takınca da bir miktar performans kaybı olacak.. Yani bilmiyorum işin içinden nasıl çıkarsınız :b

İmmersion Rc antenlerde her iki antende 4 loblu kullanılıyor. O yüzden benim şu an kullandığım antenlerin tamamı 4 loblu. 3 loblu olan antenim de var ama onu kullanmıyorum. Normalde bunun verici için olması gerekiyor. Alıcı da kullanılırsa performans kaybı olma ihtimali yüksek. Alper o yüzden etiketlere göre takmanı öneririm. Aslında en mantıklısı şaseye vidalanan konektör ayarlayıp anteni ona düz olarak takmak. Diğer türlü direk vericiye takacağın 90 derece konektörlerin de verici soketine zarar verme ihtimali var. Yine bu 90 derece konektörü kullanıp anten çıkışını şaseye sabitleyebilirsen bir nebze daha korunaklı oluyor. benim modelin son fotolarında bu uygulama mevcut...

Nesimi Sakmak' Alıntı:
İmmersion Rc antenlerde her iki antende 4 loblu kullanılıyor. O yüzden benim şu an kullandığım antenlerin tamamı 4 loblu. 3 loblu olan antenim de var ama onu kullanmıyorum. Normalde bunun verici için olması gerekiyor. Alıcı da kullanılırsa performans kaybı olma ihtimali yüksek. Alper o yüzden etiketlere göre takmanı öneririm. Aslında en mantıklısı şaseye vidalanan konektör ayarlayıp anteni ona düz olarak takmak. Diğer türlü direk vericiye takacağın 90 derece konektörlerin de verici soketine zarar verme ihtimali var. Yine bu 90 derece konektörü kullanıp anten çıkışını şaseye sabitleyebilirsen bir nebze daha korunaklı oluyor. benim modelin son fotolarında bu uygulama mevcut...

Abi bu şaseye vidalanan konnektörün L tipi SMA erkek-RP dişi olanı varmı. Alttaki üç sitede de göremedim.

leandro' Alıntı:
Alper bey baktım biraz da yabancı forumlarda verici için 3,alıcıda ise 4 yapraklı cloverleaf antenin iyi performans sunduğu ölçülmüş. O yüzden rx tx diye ayrı yazıyorlar heralde. Gerçi bende immersionrc ninkiler var onlarda yazmıyor.
Araya aparat takınca da bir miktar performans kaybı olacak.. Yani bilmiyorum işin içinden nasıl çıkarsınız :b

Dostum teşekkür ederim araştırman için. En mantıklısı Nesimi abinin dediği gibi konnektör ile çözmek olacak herhalde.

Alper maalesef senin verici ve antene uyumlu dönüştürücüyü tr de göremedim. Aşağıdaki fotoda görebilirsin. RP-SMA den RP-SMA 90 derece dönüştürücü ihtiyacın olan. Şaseye bağlantılı tipini şu an bende araştırıyorum zaten. Ben fotoları ekleyim belki elinde olan vardır. Maalesef bendekiler senin işini görmüyor.

Düzeltme: FPV Center da var görünüyor ama sipariş vermeden telefon edip onaylatırsan iyi olur. Geçen hafta bizim gidiş geliş EFT trafiğimiz oldu maalesef.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Alper maalesef senin verici ve antene uyumlu dönüştürücüyü tr de göremedim. Aşağıdaki fotoda görebilirsin. RP-SMA den RP-SMA 90 derece dönüştürücü ihtiyacın olan. Şaseye bağlantılı tipini şu an bende araştırıyorum zaten. Ben fotoları ekleyim belki elinde olan vardır. Maalesef bendekiler senin işini görmüyor.

Düzeltme: FPV Center da var görünüyor ama sipariş vermeden telefon edip onaylatırsan iyi olur. Geçen hafta bizim gidiş geliş EFT trafiğimiz oldu maalesef.

Abi bu fpv center da olanı görmüştüm de, şase bağlantısı nasıl oluyor bunun. Nasıl sabitlicem şase içine

Alper Sahin' Alıntı:
Abi bu fpv center da olanı görmüştüm de, şase bağlantısı nasıl oluyor bunun. Nasıl sabitlicem şase içine

Şaseye bağlanan tip konektör ellerinde kalmamış. Zaten o yüzden benim sipariş iptal oldu. Ben şimdilik aşağıdaki şekilde kullanıyorum. Aynı tip konektör bağlı.

Nesimi abi yedek parça siparişleri hazırlıyorum da, Pervane olarak önceden gemfan 5030 ve senin önerdiğin 5045 lerden almıştım. Madem bol bol kırılıyormuş uçuşlara başlamadan önce biraz fazla sipariş verim diyorum.

Hepsini 5045 olarak alim diyorum, aynı olsun. Yoksa 5030 da almalı mıyım bilemedim.

Birde iki tane gemfan 5045 var. Biri carbon nylon diyor. Bunun gerçekten bir farkı var mıdır, yoksa ucuz olanından mı vereyim tüm siparişimi.

Nesimi abi böyle bir sürü şey soruyorum, kusura bakma. Ama inan sana sorduğum her şeyi öncesinde araştırıyorum, sonra emin olamayıp sana da soruyorum :D

Özelden rahatsiz ettiğim yeter nesimi abi :)

Bu defa 4 pil alicam abi Bu zımbırtıya gerek varmidir :)