ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter
Eveeet. Sonunda modeli uçmaya hazır hale getirebildim. Biraz uğraştırdığını da kabul edeyim. iki frame parçası arası boşluk 20 mm. Eklediğim parçalar çok olduğu için daha aşağı indiremedim. Böyle de fena olmadı. Modeli kapatmadan önce bir foto çekmiştim. İçerideki parçaları da görmüş olabileceğiz böylece.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Ve kapandıktan sonra yine biraz ayrıntı.
Bu parçamızda Mobius mount.
Modelimin daha önceki ağırlığını biliyorum zaten ve çok canımı sıkıyordu. 580 gr lık ağırlık bu konfigürasyon için çok fazlaydı. Mutlaka uçuyordu ama çok hantal kalıyordu. Gerçi bu ağırlık 1800 Mah pil için geçerliydi. 1500 lük pilde 40 gr tasarrufumuz vardı ama yine de istediğim bu değildi. Son halinin görüntüsünü sevmemden başka diğer neden ağırlıktı. Gerçi bu hale getirirken ne kadar tasarruf edebileceğimi de kestiremiyordum doğrusu. Çok fazla beklentim de yoktu. Ama sonuçta aşağıdaki gibi bir sonuç çıktı.
1800 Mah pille.
1500 Mah pil ile.
Sonuç fevkaladenin fevkinde. Birkaç vida falan eksiltip tam 500 gr olmasını sağlayabilirim. Daha önceki konfigürasyonda 1800 lük pil ile modelin ağırlık merkezini ayarlayamıyordum. Ne yaparsam arkası ağır oluyordu. Bir umut son halinde kontrol ettim maalesef durum yine aynı. O yüzden 1800 lük pillerle aramızdaki bağı koparmaya karar verdim. Satıp yerine yüksek C değerli 1500 Mah pil almaya karar verdim. Uçuş süresi 5 dakika civarında olacak bu durumda. Son olarak pervaneleri ve şimdilik kullanacağım pili ile bir kaç poz paylaşayım ve kaçayım.
Umarım sizde en az benim kadar beğenirsiniz. Artık bu modelle daha fazla uğraşmak istemiyorum. Önümüzdeki günlerde havaların da düzelmesi ile tamamen uçuşa konsantre olacağım. Bu haliyle de gittiği kadar gidecek. Arada bir fırsat bulup mebla ayırabilirsem pervaneleri 50x40 yapacağım. Bu haliyle de uzun bir süre idare eder diye düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak.