ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

tamerkaymakci' Alıntı:
Abi bu arada senin quad Amerika daki Rat Rod lara benzemiş. Onlarda eski araçları modifiye ederken tavanı kısaltıyorlar :)

:D :D Ben zaten LOWRIDER diyorum buna. ;D ;D

Kaçak katlar gitmis yerine tek katlı gecekondu gelmiş :)
Güzel olmus abi ellerine sağlık :)

Eveeet. Sonunda modeli uçmaya hazır hale getirebildim. Biraz uğraştırdığını da kabul edeyim. iki frame parçası arası boşluk 20 mm. Eklediğim parçalar çok olduğu için daha aşağı indiremedim. Böyle de fena olmadı. Modeli kapatmadan önce bir foto çekmiştim. İçerideki parçaları da görmüş olabileceğiz böylece.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ve kapandıktan sonra yine biraz ayrıntı.

Bu parçamızda Mobius mount.

Modelimin daha önceki ağırlığını biliyorum zaten ve çok canımı sıkıyordu. 580 gr lık ağırlık bu konfigürasyon için çok fazlaydı. Mutlaka uçuyordu ama çok hantal kalıyordu. Gerçi bu ağırlık 1800 Mah pil için geçerliydi. 1500 lük pilde 40 gr tasarrufumuz vardı ama yine de istediğim bu değildi. Son halinin görüntüsünü sevmemden başka diğer neden ağırlıktı. Gerçi bu hale getirirken ne kadar tasarruf edebileceğimi de kestiremiyordum doğrusu. Çok fazla beklentim de yoktu. Ama sonuçta aşağıdaki gibi bir sonuç çıktı.

1800 Mah pille.

1500 Mah pil ile.

Sonuç fevkaladenin fevkinde. Birkaç vida falan eksiltip tam 500 gr olmasını sağlayabilirim. Daha önceki konfigürasyonda 1800 lük pil ile modelin ağırlık merkezini ayarlayamıyordum. Ne yaparsam arkası ağır oluyordu. Bir umut son halinde kontrol ettim maalesef durum yine aynı. O yüzden 1800 lük pillerle aramızdaki bağı koparmaya karar verdim. Satıp yerine yüksek C değerli 1500 Mah pil almaya karar verdim. Uçuş süresi 5 dakika civarında olacak bu durumda. Son olarak pervaneleri ve şimdilik kullanacağım pili ile bir kaç poz paylaşayım ve kaçayım.

Umarım sizde en az benim kadar beğenirsiniz. Artık bu modelle daha fazla uğraşmak istemiyorum. Önümüzdeki günlerde havaların da düzelmesi ile tamamen uçuşa konsantre olacağım. Bu haliyle de gittiği kadar gidecek. Arada bir fırsat bulup mebla ayırabilirsem pervaneleri 50x40 yapacağım. Bu haliyle de uzun bir süre idare eder diye düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak.

Nesimi abi ellerine sağlık senin kadar bende beğendim. Uçuş videolarında beklemekteyiz. Bi sorum olacak, geçenlerde banggooddan alıp linkini paylaştığın kamera vardı. Sanırım modelin üzerindeki, görüntü gecikmesi ve kalitesini merak ediyorum bilgi verirmisin rica etsem?

Ellerine sağlık abi iyi görünüyor

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

veysel güler' Alıntı:
Nesimi abi ellerine sağlık senin kadar bende beğendim. Uçuş videolarında beklemekteyiz. Bi sorum olacak, geçenlerde banggooddan alıp linkini paylaştığın kamera vardı. Sanırım modelin üzerindeki, görüntü gecikmesi ve kalitesini merak ediyorum bilgi verirmisin rica etsem?

Teşekkürler Veysel. Sanırım bahsettiğin aşağıdaki kamera. Evet üzerinde bu kamera var. Bunlar CMOS kamera olduğu için gecikmeleri sıfıra yakındır. Performansını uçuşta göreceğiz. Yalnız ben bunu Tamer'den aldım.

Kadir Türkyılmaz' Alıntı:
Ellerine sağlık abi iyi görünüyor

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Sağol Kadir. Umarım göründüğü kadar iyi uçar.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Eveeet. Sonunda modeli uçmaya hazır hale getirebildim. Biraz uğraştırdığını da kabul edeyim. iki frame parçası arası boşluk 20 mm. Eklediğim parçalar çok olduğu için daha aşağı indiremedim. Böyle de fena olmadı. Modeli kapatmadan önce bir foto çekmiştim. İçerideki parçaları da görmüş olabileceğiz böylece.
Sonuç fevkaladenin fevkinde. Birkaç vida falan eksiltip tam 500 gr olmasını sağlayabilirim. Daha önceki konfigürasyonda 1800 lük pil ile modelin ağırlık merkezini ayarlayamıyordum. Ne yaparsam arkası ağır oluyordu. Bir umut son halinde kontrol ettim maalesef durum yine aynı. O yüzden 1800 lük pillerle aramızdaki bağı koparmaya karar verdim. Satıp yerine yüksek C değerli 1500 Mah pil almaya karar verdim. Uçuş süresi 5 dakika civarında olacak bu durumda. Son olarak pervaneleri ve şimdilik kullanacağım pili ile bir kaç poz paylaşayım ve kaçayım.

Umarım sizde en az benim kadar beğenirsiniz. Artık bu modelle daha fazla uğraşmak istemiyorum. Önümüzdeki günlerde havaların da düzelmesi ile tamamen uçuşa konsantre olacağım. Bu haliyle de gittiği kadar gidecek. Arada bir fırsat bulup mebla ayırabilirsem pervaneleri 50x40 yapacağım. Bu haliyle de uzun bir süre idare eder diye düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak.

Nesimi abi öncelikle ellerine sağlık çok güzel toparlamışsın bende senden böle birşey bekliyordum. kablo salatasın dan kurtulamamışsın dediğin gibi ama onun da çözümü var PDB kullanmak lazım. Benim de sana bahsettiğim frame tipi daha önce yabancı arkadaşlar tarafın dan yapılmış Ama hala eksikleri var :D Örnek resimleri atıyorum belki güzel fikirler ortaya çıkabilir. mesela senin fikrin olan Pilot cam güzel yerleşmiş kartların arasına :D

Özellikle bu görüntü çok güzel :D hele de 2 nci kata PDB gelir ise tadından yenmez...

Bu işin sonu yok, herkes yeni bir şey buluyor. Takip etmeye kalksak uçmaya vakit bulamayız. ;D

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Nesimi abi öncelikle ellerine sağlık çok güzel toparlamışsın bende senden böle birşey bekliyordum. kablo salatasın dan kurtulamamışsın dediğin gibi ama onun da çözümü var PDB kullanmak lazım. Benim de sana bahsettiğim frame tipi daha önce yabancı arkadaşlar tarafın dan yapılmış Ama hala eksikleri var :D Örnek resimleri atıyorum belki güzel fikirler ortaya çıkabilir. mesela senin fikrin olan Pilot cam güzel yerleşmiş kartların arasına :D

Sağol Serdar. Sende görüyorsun ki bu modelde FPV ekipmanı yok henüz. Zaten işi sıkıntıya sokan da bu ekipmanlar. Sendeki PDB bende olsa o kablo salatasına gerek kalmadan çok daha temiz bir şekilde toplamak mümkün benim yaptığım şekilde. Filtre, BEC, belki OSD hepsi zaten kart üzerinde ve kablolar çok kısa kullanılıyor. Eğer düşünüyorsan sana bu konuda yardımcı olabilirim ama bende şu an o PDB ye verecek para yok ki zaten fiyatta az değil. Değmez diye düşünüyorum. Ama sen bu şekilde bir şeyler düşünüyorsan yönlendirme konusunda yardımcı olurum. Aslında çokta bir şey yapmadım. Bir kaç parça kesme, bir kaç delikten ibaret son hali. Yapmak isteyene de yol göstersin diye olabildiğince ayrıntılı fotolarını çektim zaten.

Bazı şeyleri kabul etmek lazım. ZMR kiti CF olan kullanılsa dahi tüm parçalar kullanıldığında 160 gr civarı bir ağırlığı var. Bu haliyle çok ağır kalıyor. Ya güçlü motorlar kullanacaksın ya da hafifletmek için bir şeyler yapacaksın. Ben çoğu parçayı plastikle değiştirdiğimde hafiflettim ama yine de gereksiz bir 40 gr civarı ağırlık varmış. Şu an ondan da kurtuldum. Diğer bir sorun da 35 mm yükseltmeler kullanıldığında modelde kırıma müsait bir bölge oluşuyor. Ben bundan da kurtulmuş oldum. Şu an model gerçekten çok sağlam oldu. Tek sorun Mobius'un olduğu kısım ki buna çok fazla bir şey yapamıyorum. Belli olmaz belki ilerleyen zamanda buna da bir çare bulabilirim.

Abi zaten senden fikir almadan birşeye kalkışmıyorum :D peki abi paylaşıcağım video daki adam ile donanımımız aynı Afro ESC, Dys Motor, Naze, ve frame Peki ben bu adamdaki performan sa neden ulaşamıyorum. Sadece sebep ağırlıkmı ?

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Abi zaten senden fikir almadan birşeye kalkışmıyorum :D peki abi paylaşıcağım video daki adam ile donanımımız aynı Afro ESC, Dys Motor, Naze, ve frame Peki ben bu adamdaki performan sa neden ulaşamıyorum. Sadece sebep ağırlıkmı ?

Ayrıntıları göremedim ama sanki bu adam 4S kullanıyor gibi emin değilim ama aradaki farkları söyleyim; Ağırlık, PID ayarları ve pervane. 50x40 pervane kullanıyor. Eğer bununla birlikte 4S te kullanıyorsa daha fazla bir şey yazmaya gerek yok. FPV ekipmanı ve kayıt kamerası da yok. Sadece Mobius 40 gr. bir 60 gr da verici ,kamera ve filtre de. Daha yazayım mı? :D :D Senin modelin PID ayarları tam değil bunu söylemiştim daha önce. Bu arada merak ettim senin model kaç kilo pardon gramdı. ;D ;D

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Ayrıntıları göremedim ama sanki bu adam 4S kullanıyor gibi emin değilim ama aradaki farkları söyleyim; Ağırlık, PID ayarları ve pervane. 50x40 pervane kullanıyor. Eğer bununla birlikte 4S te kullanıyorsa daha fazla bir şey yazmaya gerek yok. FPV ekipmanı ve kayıt kamerası da yok. Sadece Mobius 40 gr. bir 60 gr da verici ,kamera ve filtre de. Daha yazayım mı? :D :D Senin modelin PID ayarları tam değil bunu söylemiştim daha önce. Bu arada merak ettim senin model kaç kilo pardon gramdı. ;D ;D

Herşey dahil 600 Kg pardon grm :D . gens 1800Mah pilsiz ağırlığım 430 grm. Bunu 400 e düşürücem şimdiki hedefim bu.

zaten 2 nci framede herşey çok farklı olacak... ufak dan parçaları toparlıyorum.

Öncelikle şu parçaları bulmam lazım hk da kalmamış...

bir de şu yükseltmeler.

Herşey dahil 600 Kg pardon grm :D . gens 1800Mah pilsiz ağırlığım 430 grm. Bunu 400 e düşürücem şimdiki hedefim bu.

zaten 2 nci framede herşey çok farklı olacak... ufak dan parçaları toparlıyorum.

Öncelikle şu parçaları bulmam lazım hk da kalmamış...

bir de şu yükseltmeler.

400 mü :p :p Sen o PDB ve frame parçalarını ver bana bak ağırlık nasıl oluyor. Bu linklerdeki parçaların hiçbirine gerek kalmaz. Fatshark kamerayı aldın galiba. Eksiğin de yok. Ama istersen pili korumak için üst plakayı kullanmak mantıklı olabilir. Sen beni dinle bak nasıl zayıflatıcaz o modeli. :halay: :halay:

Metal yükseltmeler için HK nın keyfini beklemene gerek yok. Yurtiçinden de halledebilirsin.

Baya uğraştım Nesimi abinin model haric en son ine bileceği gırama geldim. şuan pilsiz 381 grm oldu. sadece direkler kaldı onların da 8 adeti 10 grm geliyor plastiklerin 8 adeti kaç grm gelir bilmiyorum... ama böle de sağlam oldu ve hangi parçasını istiyor isen hemen dışarıdan müdahele edebiliyorum.

Baya uğraştım Nesimi abinin model haric en son ine bileceği gırama geldim. şuan pilsiz 381 grm oldu. sadece direkler kaldı onların da 8 adeti 10 grm geliyor plastiklerin 8 adeti kaç grm gelir bilmiyorum... ama böle de sağlam oldu ve hangi parçasını istiyor isen hemen dışarıdan müdahele edebiliyorum.

ZMR için daha fazla hafifleme beklemek hata olur. Altı sınıra gelmiş zaten. Gayet güzel ferah ferah. Yalnız motor kollarında plastik vida kullanmak ne kadar sağlıklı olur emin olamadın. Kendi metal vidalarını takmak daha mantıklı olur gibi geldi ama görmek lazım kazada nasıl davranacak. Plastik vida kullanmanı ben söylemiştim ama motor kollarını da kastettiğini düşünmemiştim. :D

Bu arada hazır cevap yazmışken bilgi vereyim. Akşam Tayip'in modeli toplamaya başlamıştım. Çok güzel de video çektim ama SJ4000 in azizliğine uğradım. Ses seviyesi neredeyse sıfır. Görüntü var ses yok gibi bir şey olmuş. Modeli de yarılamıştım işin kötüsü. Daha da kötüsü elimde başka kamera yok bu arkadaşa güvenmiştim. Bakalım bugün bir deneme daha yapacağım. Ses kısmını bilgisayara bırakıp sonra birleştireyim diye düşündüm. Zaten başka seçeneğim de yok.