Yurtdışı Kargo Takip : Ürün şu an nerede ?? Gümrüğe takıldı mı acaba ??

Cahit Kaş' Alıntı:
Selamlar. Benim HK dan aldığım piller PTT takip sitesinde aşağıdaki gibi görünüyor. Zimmet alındı yazıyor ki benim bildiğim bulunduğum şehirde dağıtıcıya verildiğinde zimmet alındı yazar. Bilgisi olan var mı?
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Cahit 11'inden beri bu şekilde mi? Piller büyük mü? Benim daha önce yaşadığım durumlara göre olasılıklar şöyle:

1. Başakşehir'den Arnavutköy'e, oradan da senin şehrine geliyor normalde. Başakşehir-Arnavutköy arabası kaçtıysa, bir sonraki güne kadar zimmet alınmış olabilir. Bugün değişiklik olması lazım.

2. Gümrüğe girmiş olabilir, piller büyükse kafalarına göre 50-60 lira çıkarırlar, zaten sitede görünür o zaman.

3. En gıcık olasılık ise şöyle. HK avrupa deposu sıklıkla kutuya fatura vs koymayı unutuyor, deklerasyona $ yerine € yazıyor, farklı farklı rakamlar ayazıyor vs.. Gümrükçü paketi tedbirli olarak alıcının şehrine gönderiyor, orada işin içinden çıksınlar diye. Bu süreç benim takip ve zorlamamla bile 10-15 gün sürmüştü daha önce iki defa. :(

4. Bazen de ptt sistemi sapıtıyor, sen malı hala İstanbulda zannederken bir bakıyorsun postacı kapıda :)

İnşallah en kısa sürede gelir.

Cahit bey ukim yazıyor gümrüğe girmiş büyük ihtimalle başakşehir gümrük müdürlüğü ile irtibata geçmenizde fayda var numarası google da mevcut eğer gümrüğe girmişse işlemlerin daha hızlı olması için sizi çağıracaklardır yada şunu yapabilirsiniz verecekleri mail ile kimlik fotokopinizi ve aldığınız ürünün faturasını gönderebilirsiniz

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkürler arkadaşlar cevaplar için. Emre piller Ardanın tavsiyesi üzerine 5000 zippy compact iki adet. Ve 11 inden beri aynıydı
Az önce bir değişiklik olmuş. Barkodu bu. EA121488184BE
Galiba yakında gelir. 0.6 TL damga vergisi yansımış.

Cahit Kaş' Alıntı:
Teşekkürler arkadaşlar cevaplar için. Emre piller Ardanın tavsiyesi üzerine 5000 zippy compact iki adet. Ve 11 inden beri aynıydı
Az önce bir değişiklik olmuş. Barkodu bu. EA121488184BE
Galiba yakında gelir. 0.6 TL damga vergisi yansımış.

Cahit disardayim bakamadim barkoda ama, 0.6 ciktiysa gumruge girmis cikmis demektir sorunsuz. :)

Bu sabah paket Mardine ışınlanmış :halay: :yuppi: :halay:
Normalde önce diyarbakırda görünürdü. Ben hala İstanbulda olduğunu sanıyordum. Bu hafta umut kesmiştim.

Cahit Kaş' Alıntı:
Bu sabah paket Mardine ışınlanmış :halay: :yuppi: :halay:
Normalde önce diyarbakırda görünürdü. Ben hala İstanbulda olduğunu sanıyordum. Bu hafta umut kesmiştim.
Güzel bir süpriz oldu desene :halay: :yuppi:

NOT: Bu arada yeni AVATAR resmi de çok güzel olmuş %p

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Güzel bir süpriz oldu desene :halay: :yuppi:

NOT: Bu arada yeni AVATAR resmi de çok güzel olmuş %p
Teşekkürler :)

Günaydın, ben Şubat ayından bu yana AliExpress üzerinden 27 ayrı sipariş açtım. Lipo piller haricinde tüm ürünler (çoğu ürün 10dolar ile 50dolar arasında, 150-200 dolarlık iki siparişim oldu sadece) halen yolda olan 7-8 ürün dışında hepsi, Gümrüksüz olarak, hatta bir seferinde PTT 6 paketi tek seferde getirip teslim etti.

Ürünlerim geldiği için mutluyum ama bu ülkede kanun nizam sadece kağıt parçası herkes ne anlıyor ise onu uyguluyor.

30 yıldır aynı yere sokakta kaldırıma bir tekerini çıkartıp patkettiğimiz aracı dün çekici almış götürmüş, eve gelince şok oldum kesin çalındı başka bir açıklaması olamaz dedim. Otopark ları sorguladım ve buldum. Meğer trafik vakfı olması gerekeni yapmış, kaldırım üzerindeki aracı kaldırmış, güleyim mi ağlayayım mı bilemedim.

Sent from my SM-G900FQ using Tapatalk

Fast-lad'a servo gönderdim ve tersten bakınca ne oluyor diye bir göreyim dedim. İşte durum, 5 günde teslim edilmiş :

2016-04-04 15:24 - İSTANBUL(AVR), BAHÇELİEVLER/BAHÇELİEVLER, BAHÇELİEVLER, Kabul Edildi
2016-04-04 17:27 - İSTANBUL(AVR), BAHÇELİEVLER/BAHÇELİEVLER, BAHÇELİEVLER, PTT İşyerinden Çıktı, PTT İşyerine Sevk Edildi
2016-04-05 11:19 - İSTANBUL(AVR), İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM, BAŞAKŞEHİR, PTT İşyerine Geldi
2016-04-06 16:30 - Turkey, Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden), The item was forwarded to the destination country (Otb)
2016-04-07 18:35 - United Kingdom of Great Britain and Northern Irela (Yurt Disi), Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi, Receive item at office of exchange (Inb)
2016-04-09 09:46 - United Kingdom of Great Britain and Northern Irela (Yurt Disi), Gonderi teslim edildi (Gelen), Deliver item (Inb)

Zafer SAHIN' Alıntı:
Fast-lad'a servo gönderdim ve tersten bakınca ne oluyor diye bir göreyim dedim. İşte durum, 5 günde teslim edilmiş :
Ben de iki defa Almanya'ya gönderdim. Max 1 hafta için de ellerine geçti. Tersten sistem düzgün çalışıyor. En azından PTT kısmı hızlı :laugh: :D

[emoji1][emoji1] ben hongkong'a iki defa esc gonderdim. Biri 12 biri 10 gunde ulasti. Tikir tikir

Arkadaşlar merhaba. Sabah dağıtıcı aradı. Evde olup olmadığımı sordu. Ben de evde değildim ben gelir alırım dedim.
Az önce tekrar aradı ve paketi kaybettiğini söyledi. Çok sinirliyim ve ne yapacağımı bilmiyorum.

Cahit Kaş' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba. Sabah dağıtıcı aradı. Evde olup olmadığımı sordu. Ben de evde değildim ben gelir alırım dedim.
Az önce tekrar aradı ve paketi kaybettiğini söyledi. Çok sinirliyim ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Nasıl yani ben anlamadım ? Şimdi sabah paket elinde olan arkadaş, paketi mi kaybetmiş ??

Eğer öyle ise, kusura bakmayacak ama sorun onun sorunu. Zaten kayıtlarda kargonun henüz teslim edilmedi belli. Bence eğer müsaitsen hemen atla PTT git ve arkadaşlar ile yüzyüze görüş. Gerekirse de amiri ile falan konuşursun. Hiç başıma gelmedi çok şükür, ama özellikle tam da ürün eline geçmişken kaybolması hem de bunun pil olması gerçekten can sıkıcı bir durum :-\

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Nasıl yani ben anlamadım ? Şimdi sabah paket elinde olan arkadaş, paketi mi kaybetmiş ??

Eğer öyle ise, kusura bakmayacak ama sorun onun sorunu. Zaten kayıtlarda kargonun henüz teslim edilmedi belli. Bence eğer müsaitsen hemen atla PTT git ve arkadaşlar ile yüzyüze görüş. Gerekirse de amiri ile falan konuşursun. Hiç başıma gelmedi çok şükür, ama özellikle tam da ürün eline geçmişken kaybolması hem de bunun pil olması gerçekten can sıkıcı bir durum :-\
Aynen öyle. Dağıtıcıya zimmetlenmiş ama dağıtıcı kaybetmiş.

Cahit Kaş' Alıntı:
Aynen öyle. Dağıtıcıya zimmetlenmiş ama dağıtıcı kaybetmiş.
Bence şahsen PTT gidip hemen konuş Cahit. Sonra bir bakmışsın, teslim edilmiş ibaresi görebilirsin...