Yurtdışı Kargo Takip : Ürün şu an nerede ?? Gümrüğe takıldı mı acaba ??

Gittim PTT ye. Yurtdışı gönderilere bakan adamın yanına

Dağıtıcı genç de geldi. Ben de paypal ayrıntısını falan gösterdim. 550 TL zararımın yanında beklediğim zamanın da boşa gittiğini söyledim. Oradaki görevli parayı görünce karşılayamaz bu çocuk. Sen git ne yapıyorsan yap gibi bir tavır takındı başta. Ücreti düşük olduğundan sadece 0.6 TL damga pulu çıkmış bir şey elde edemezsin falan dedi. Ama yanılıyor

Ben de dağıtıcıya git müdürünü çağır dedim. Müdür geldi. . Tanıdık çıktı. Bi ara helikopter uçururken yanıma gelmişti. O hatırladı beni. Ona helikopterime aldığım pillerin kaybolduğunu söyledim. Neyse çay falan içtik muhabbet ettik. fiyat konusunda da yalan söylemediğimi anladılar.

Gelelim dağıtıcı gence. Abi pazartesiyi bekleyelim bulunmazsa zararını karşılarım dedi. Ama çocuk asgari ücretle çalışıyor ve yeni evlenmiş. Ne yapacağımı şaşırdım.
Kısacası pazartesi gideceğim. O zaman birşeyler düşünürüz ben de biraz araştırırım.

Cahit bey karşı karşıya kaldığınız durum için çok üzüldüm. Olayın ciddiyetini anlayan ekip bence ne yapar eder kargoyu bulur bence.

Sent from my SM-G900FQ using Tapatalk

Ercan ÇINAR' Alıntı:
Cahit bey karşı karşıya kaldığınız durum için çok üzüldüm. Olayın ciddiyetini anlayan ekip bence ne yapar eder kargoyu bulur bence.

Sent from my SM-G900FQ using Tapatalk
Teşekkürler. Kargo bulunmaz bence. Dağıtıcıya verilmiş ya bi yerde düşürmüş ya da aracından çalınmış.

Cahit Kaş' Alıntı:
Teşekkürler. Kargo bulunmaz bence. Dağıtıcıya verilmiş ya bi yerde düşürmüş ya da aracından çalınmış.
Gercekten kotu bir durum... Belki Pazartesi'ye kadar bir yerlerden cikar diyelim..

Cahit hocam , çok üzüldüm , çocuk gezdiği yerleri hatırlayıp belki bulur pilleri diyeceğim ama , bu malesef çok büyük bir iyimserlik...Paypala itiraz edip paranı al derim..Geri kalan kısmı onlara ait olur artık...Neticede eline geçmedi bu ürünler...Hk'dan aldığım 48 dolarlık ürün Konya'da buhar olmuştu...Paypal'dan paramı aldım...Yani demem o ki , başka da bir yol görünmüyor gibi...Genç de asgari ücretliymiş , ona fatura edecekler miymiş..Bu olay kesinse , vicdanına kalmış bir durum .... :rolleyes: :(

Çok teşekkürler Hakan ve Mehmet Abi.
Şimdi dağıtıcıya zimmetlenen ürün kaybolmuş. Paypaldan alabilir miyim bilemiyorum. Sonuçta takipli posta. Adam sizin şehrinize kadar gelmiş diyebilir.
Ama alsam da PTT bu gençten tahsil eder. Vicdanım elvermiyor ama inanın ben bu pilleri alırken kırk kez düşündüm. Ekstremi nasıl öderim diye. Zaten son masraflardan sonra eksi bakiyeye indim. Kafam çok karışık. ama PTT müdürü ve arkadaşları bir kısmını kendileri karşılarlarsa ben de bir kısmından vazgeçerim. Yok eğer kendi mesai arkadaşlarına bu iyiliği yapmazlar ve hepsini ona yıkmaya çalışırlarsa benden de iyilik beklemesinler.
Pazartesi bakalım ne olacak.

Abi bu ne şanssızlıktır ya :(
İçindeki düşünceli durumu hissedebiliyorum.
Kolay değil karar vermek ama inşallah p. Tesine kadar olumlu bir durum gelişir. :saygilar:

Abi geçmiş olsun üzücü olmuş. böyle şeyler çoksa buraya getirtelim sonra kargo yapayım.

Mustafa Çoban.' Alıntı:
Abi geçmiş olsun üzücü olmuş. böyle şeyler çoksa buraya getirtelim sonra kargo yapayım.
Teşekkürler.
daha önce yurt dışından çok alışverişim oldu. model ekipmanları almadan önce de fotoğrafçılıkla ilgili çok ürün aldım. hiç sorun çıkmamıştı. kasti olan bir şey olduğunu sanmıyorum

İbrahim DEMİRBİLEK' Alıntı:
Abi bu ne şanssızlıktır ya :(
İçindeki düşünceli durumu hissedebiliyorum.
Kolay değil karar vermek ama inşallah p. Tesine kadar olumlu bir durum gelişir. :saygilar:
teşekkürler İbrahim. ama hiç umudum yok.

Nedir son durum ? Var mı pillerden bir haber ??

Mehmet abi piller gitti. artık bulunamaz. ama kaybeden dağıtıcı bu gün aradı. paranı vereceğim dedi. ben de bir kısmından vazgeçeceğim.

Benim seçtiğim kargo 14 iş günü içinde teslim edileceğini söylemiş. bu süre dolduğunda direk HK dan veya Paypaldan hak talebinde bulunabiliyorum. büyük ihtimalle de kargonun teslim edildiği ispatlanamayacağından parayı geri alabilirim. bu durumda Dağıtıcıdan da aldığım parayı iade ederim.
Şimdi şöyle bir sorum var. parayı HK'nın geri ödemesi durumunda bunlar bu işin peşine düşer mi. sonra PTT bu çocuktan tahsil eder mi. hatta daha kötüsü ona farklı sıkıntılar yaşatırlar mı?

Böyle bir olay ne benim ne de tanıdığım bir kişinin başına hiç gelmedi. Sonucu ve süreci ben de merakla takipteyim :rolleyes:

Cahit Kaş' Alıntı:
Mehmet abi piller gitti. artık bulunamaz. ama kaybeden dağıtıcı bu gün aradı. paranı vereceğim dedi. ben de bir kısmından vazgeçeceğim.

Benim seçtiğim kargo 14 iş günü içinde teslim edileceğini söylemiş. bu süre dolduğunda direk HK dan veya Paypaldan hak talebinde bulunabiliyorum. büyük ihtimalle de kargonun teslim edildiği ispatlanamayacağından parayı geri alabilirim. bu durumda Dağıtıcıdan da aldığım parayı iade ederim.
Şimdi şöyle bir sorum var. parayı HK'nın geri ödemesi durumunda bunlar bu işin peşine düşer mi. sonra PTT bu çocuktan tahsil eder mi. hatta daha kötüsü ona farklı sıkıntılar yaşatırlar mı?

Cahit abi 3 yıl önce HK dan 170 dolar tutarında bir meblayı paypal ile geri almıştım kargo gelmemişti HK nın bir ara Fujipost fiyaskosu olan zamanlar.Sonrasında da bir durum olmamıştı tabi örnekler farklı oldu sizinkiyle, ama yinede PTT çalışanına bir sıkıntı çıkaracaklarını sanmıyorum ben. :saygilar:

Bence bu durumda PTT çalışanı suçunu kabul ediyor ise meblayı HK ya geri ödetmek doğru olmaz. Bu tıpkı trafik kazasında suçlu tarafın kaskosu yok ise sırf zor durumda kalmasın diye kaskosu olan tarafın bilerek suçu üstlenmesine benziyor.
Bu arada PTT çalışanının da ben kaybettim demesi de ilginç ve düşündürücü. :rolleyes:

Safak Altintas' Alıntı:
Bence bu durumda PTT çalışanı suçunu kabul ediyor ise meblayı HK ya geri ödetmek doğru olmaz. Bu tıpkı trafik kazasında suçlu tarafın kaskosu yok ise sırf zor durumda kalmasın diye kaskosu olan tarafın bilerek suçu üstlenmesine benziyor.
Bu arada PTT çalışanının da ben kaybettim demesi de ilginç ve düşündürücü. :rolleyes:
Ben PTT çalışanının kasten yapmadığına eminim. Bi anlık dalgınlığı sonucu kaybetmiş.
Peki Postada nerede kaybolduğu belli olmayan ürünü HK ya ödetmek niye doğru o zaman. Sonuçta kendisi göndermiş.
Paypal alıcı korumasını okursanız Satıcı eğer paypali kullanıp buradan dünyanın parasını kazanıyorsa ürünü alıcıya ne yolla olursa olsun ulaştırmalıdır. Ulaştığını ispat edemezse ücreti geri ödemeyi kabul eder.
Bir de kaybolan kargolar için alıcı dava açamamaktadır. Gönderici sorumludur çinkü posta şirketi ile anlaşmayı gönderici yapmıştır. İsterse posta şirketini dava edip parayı alır kendi bileceği şey.
Şimdi düşünün ki takipli posta olmasaydı ne olurdu. Nerede kaybolduğu belli olmaz sonuçta bana ulaşamadığından ben direk HK dan isterdim. Şimdi tek farkı Mardinde kaybolduğunu biliyorum.