Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yurtdışı Kargo Takip : Ürün şu an nerede ?? Gümrüğe takıldı mı acaba ??
Arkadaşlar hobbykingden vermiş olduğum sipariş gümrüğe takıldı.Kimlik fotokopisi ve ödeme makbuzu falan istediler. Bende gönderdim. Ayrıca hobbykingden yapmış olduğum sipariş ekranınıda print screnn yaparak gönderidim. 95 dolar ürün 20 dolar kargo olmak üzere 115 dolar ödedim. Zaten sipariş ekranındada bu şekilde detaylar gözüküyor. Şu an sistemde 70 tl gümrük verdisi çıktı. Normal şartlarda 95 dolar üzerinden gümrük vergisi kesmeleri gerekmezmi ? 15 tl den sebep uğraşacak değilim. Ama olması gerekeni öğrenmek istiyorum.
Dediginde haklisin Oguzhan ama ne yazik ki uygulamada haksiz yere kargoyu da toplam bedele dahil ediyorlar bazilari. En azindan benim Bildigim bu sekilde :-\
Merhaba, Hobbyking'den 1 Aralık günü sipariş vermiştim.Bir süre sonra sipariş kargoya verildi.Kargo olarak Air Parcel seçmiştim en ucuzu olduğu için.Air parcel ve İnternational Registered Air Mail'in birbirinden farkı nedir acaba? Sonuç olarak ikisi de Singapore Post'un hizmeti.Bilgisi olan var mı acaba?
Siparişim ayın 4 ünde kargoya verildi hala Türkiyeye giriş yapmadı bugün 18 gün oldu.Normalde 15 günde KKTC'ye sevk edilip teslim alıyordum.Kargo 2.5kg ağırlığında.İlk defa bu kadar uzun sürdü.
Tamer Öztürk' Alıntı:
Siparişim ayın 4 ünde kargoya verildi hala Türkiyeye giriş yapmadı bugün 18 gün oldu.Normalde 15 günde KKTC'ye sevk edilip teslim alıyordum.Kargo 2.5kg ağırlığında.İlk defa bu kadar uzun sürdü.
Yılbaşı nedeniyle geçikmelerin olması doğal takip numaranız varsa takip etmeye devam edebilirsiniz. Malesef singapurdan gelen kargolar geç kalabiliyor. En iyisi hobbyking avrupadan satın almak. Gönderildikten sonra iki-beş gün içerisinde ülkeye giriş yapabiliyor. Singapurdan ise 18-25 gün sürebiliyor.
Yılbaşı nedeniyle geçikmelerin olması doğal takip numaranız varsa takip etmeye devam edebilirsiniz. Malesef singapurdan gelen kargolar geç kalabiliyor. En iyisi hobbyking avrupadan satın almak. Gönderildikten sonra iki-beş gün içerisinde ülkeye giriş yapabiliyor. Singapurdan ise 18-25 gün sürebiliyor.
Avrupa depoda kargo fiyatları daha mı ucuz? Sadece motor eklemiştim siparişe kontrol etme amaçlı, Avrupa depoda daha pahalı bir rakam verdi.2 dolar olan kargo da vardı ama takipsiz.Bilemiyorum.
Benimde geçen ayın 30 unda kargoya verilen paketim var ayın 2 sinde ptt de sistemde göründü 3 ünde yurtdışına sevk dedi sobra tık yok hayırlısı bakalım yılbaşı zamanı olabiliyor böyle beklemeye devam.
Tamer Öztürk' Alıntı:
Avrupa depoda kargo fiyatları daha mı ucuz? Sadece motor eklemiştim siparişe kontrol etme amaçlı, Avrupa depoda daha pahalı bir rakam verdi.2 dolar olan kargo da vardı ama takipsiz.Bilemiyorum.
Şayet takip numaranız varsa ve alışverişi paypal kullanarak yaptıysanız en önemliside aceleniz yoksa endişelenmek anlamını yitiriyor. Kargoda kaybolsa bedeli talep edersiniz, iade etmiyorlarsa paypaldan iade alırsınız. Ama acele varsa insan sabırsızlanıyor. [emoji3]
Paypal olmasa Hobbyking'e gözüm kapalı güvenirim Doğuş bey En azından adamlar yurtiçindeki satıcılar gibi kazıklamaya çalışmıyorlar.Yıllardır alışverişimi hobbyking'den yapıyorum en ufak sorun yaşamadım.
Tamer Öztürk' Alıntı:
Benim Singapurdan beklediğim kargom bugün ülkeye giriş yaptı. 15'inde gönderilmişti. Bugün 23'ü. 8 gün içerisinde geldi. Ya cumartesi, yada pazartesi günü teslim alabileceğimi düşünüyorum. Direk PİM'e gönderdiler.
Peki saat kaç gibi giriş yaptı? Normalde uzun sürmüyordu Air Parcel ile ilk defa kargom gelecek.Acaba ağır ve hafif kargoları ayırıyorlar mı? Ondan kaynaklanabilir mi?
Tamer Öztürk' Alıntı:
Peki saat kaç gibi giriş yaptı? Normalde uzun sürmüyordu Air Parcel ile ilk defa kargom gelecek.Acaba ağır ve hafif kargoları ayırıyorlar mı? Ondan kaynaklanabilir mi?